Régen kiskoromban volt kivehető felső fogszabályozó felülre, később rögzített alulra, még olyan is volt ami a felső örlők alá került, és a szabályozó érte az alsó örlőket, hogy a felső fogsor átmenjen, de nem volt valami hatékony meg kényelmes.
Ez Győrbe volt.
Most meg Szegeden röntgenről mutatta a másik fogorvos, és azt mondja hogy nem érti mi ezzel a gond, simán meg lehet csinálni, alsó és felső rögzített szabályozóval, 2 év alatt. A metszőfogakat is helyre lehet tenni, hogy a megfelelőhelyzetbe beálljanak, meg előre fele (esetleg rakni hozzá anyagot mert lehet kicsik (a felső ív is kisebb egy kicsit mint az alsó)), az alsó fogak meg hátrébbfele.
És ha az alsók nem akarnának a helyükön maradni (mert normális esetben a felső fogak ha már előre kerültek, akkor már az elhelyezkedés miatt hátrébb nyomnák normális esetben az alsókat), akkor is a helyükön lehet öregkorig, karbantartás nélkül tartani egy nagyon vékony dróttal a belső fogfelületen, ami lekerekített lenne és 1 napig zavarná csak a nyelvet.
Szóval volt élményem ami nem túlzottan jött be (eddig), mostani fogorvos itt meg azt mondja ez sima ügy és jó esélyeket lát (esztétikailag, kiejtéstanilag is, meg hogy így minden fog érintkezne mindennel, ami hozzájárulna hogy mind folyamatosan használatban legyen, és így öregkorig megmaradjanak)
egyébként én küldtem be a kérdést
úgyhogy most a "Nekem nincs, de úgy érzem talán igazítani kéne a fogaimat"-ra szavaztam, ami a legteljesebb mértékben fedi le az igazságot