127612
  • Enc0re
    végülis leszarom. mire annyira felmelegedne, hogy kipusztulnánk, addigra mástól pusztulunk ki. van 1-2 ijesztő dolog. pl fagyott metán kiszabadul az óceánok alól, vagy szupervulkánok, amik állítólag 600.000 évente kitörnek, és kipusztul nagyjából minden.
  • milk4
    Tapasztalatom szerint,csak Mo-n érezhető "változás" és szerintem ezis a körülöttünk lévő éghajlatok miatt van.Pl. Belgiumban semmi sem változott.Ugyanolyan "hűvös" van nyáron,télen meg ritkán van fagypont ezért hó is ritkán van.És ha mondjuk Brüsszelben süt a nap és 28-29fok van,a tengerparton és közelében eshet az eső,fújhat a szél és akár 17-18fok is lehet,ez nemegyszer megtörtént.
  • 89
    igen, bizonyos időszakonként mindig vannak jégkorszakok, csakhogy még nem lenne itt az ideje. Az emberi ipar-közlekedés-mezőgazdaság által termelt szmog felgyülemlik, ezáltal megakadályozva a Földről visszaverődő napsugarak kijutását, így egyre inkább növekszik a hőmérséklet -->elolvadnak a jégsapkák , leállnak az óceáni meleg áramlatok (pölö: Golf áramlat) és bekövetkezik a jégkorszak, de sokkal hamarabb mint az normális lenne...
    Akik a másodikra nyomtak írják már le, h miért ne létezne???
  • 89
  • Szabi84
    Létezik és jó buli.
  • Enc0re
    a föld regenerálódik néhány millió vagy milliárd évente..
  • Shifter
    állítólag a földnek van alkalmazkodó képessége...
  • Shifter
    sztem nem a lámpák azok amitől kurva sok a villanyszámla... hanem a "nagyfogyasztók" (Hűtő, PC, Mosógép, Mosogató, Elektromos sütő) ezekhez képest az hogy most esténként ég kb 3-4 villanykörte.... ja és ezek sem égnek folyamatosan ha sötét van kint mert csak ott használod a lámpát ahol vagy...
  • milk4
    Szerintem globális felmelegedés nincs,inkább csak meghülyültek egy kicsit az éghajlatok,ennyi az egész.
  • Carlos
  • miilann04
  • terron
    GLOBÁLIS FELMELEGEDÉST!!!
    Magyarországon hidegen és van és nincsen tengerpartunk ez nem jó!
    GLobális felmelegedés = meleg lesz és lesz tengerpartunk is.
  • pista89
    Ha szarnánk rá unokád nem élne..
  • CopyKing92
    Nem tudom. szarok rája :) Tartsatok velem :P
  • DJKonya
    A globális felmelegedés létezik.
    Aminek látszatja is van

és egyre több homokos van
  • Molnibalage
    Tudom, te nagyon te... Te talán nézd már meg Alaszka éves hőmérsékleti átlagát és csapadék adatit is mielőtt trollodsz.
  • stationx
    Átlaghőmérsékletről beszélnek te szobatudós.
  • Molnibalage
    Azért mert egy CGI-noz az van, te el is hiszed? Ahhoz +3-4 foknál sokkal több kéne.
  • ThisZip
    villanyszámlát akartam írni, de igazad van

amúgy persze, hogy létezik az SP-ben is volt! XDXDXD
  • Rockynhooo
    Létezik. Múltkor láttam vmi filmet amiben bemutatták,hogy fognak kizöldelni a hó fedte hegycsúcsok.
  • Molnibalage
    Mitől? Hogyan, ha még bruházni sem tud? Nem csak villanyszámla van. A villanyszámla messze kisebb, mint a fűtési számla. Az ország lakásainak nagy részének szigetelése nagyon ócska.
  • ThisZip
    mostmár fejlődött annyit a technika, hogy a körték oldalára ki van írva, hogy az mekkora fényerővel bír, szal ez sem helytálló :)
  • tigerbácsi
    persze hogy létező dolog, még egy könyvet is tele tudnék írni e témáról :-( (környezetmérnök vaok)
  • ThisZip
    "ha énhenhal a magas számlák miatt"

pont az a poén, hogy alacsonyabbak lennének a számlák
  • Molnibalage
    Csak senki nem élvezi, ha énhenhal a magas számlák miatt és hajléktalan lesz. A régebbi szavazás szerint azért az sg közönsége nem a nélkülözők táborából kerül ki. Nem te és én vagynuk a mérce...
  • Dick Riddick
    Az is jó módszer. :)
  • zsutyesz
    A globális felmelegedés létezik.
  • immovable
    Nálunk a szelektív hulladék gyűjtés van, csak a végén egy kukásautóba borítják mindet egyszerre. :) Nem csinálnak itt sem titkot belőle.
  • Dick Riddick
    Amiről te írsz a dolgok elméleti működése. Ami leírja hogy egy tökéletes világban hogyan kellene működnie egy adott rendszernek, és milyen költségekkel. Ez maximum papíron történik így.
    A valóság az hogy az aktuálpolitikától kezdve az üzleti érdeken, a pénzforgalmi mutatókon, az emberei természeten, a korrupción, a bürokrácián át rengeteg tényező alakítja ezeket a folyamatokat.
    Rengeteget fejlődött a világ az utóbbi években, kétség nem férhet hozzá. Nem is vitatom. De az éremnek van egy sötétebb oldala is.
    A "user"-al anélkül is közlik hogy 1/3-al többet kell ezután fizetnie, ha a szolgáltatás nem változott semmit. Sőt romlott. Mellette a médiában napi szinten közlik hogy hány milliárd, tízmilliárd, esetleg százmilliárd forintnak veszett nyoma. Csak úgy, következmények nélkül. Emellett a régi Tocsik-féle sikerdíj már nem is összeg. Akkor miről is beszélünk?
    A városunkban évek óta ment a huzavona a szelektív gyűjtőhelyről. Kirakták egy városon kívüli területre. Észérv nem szólt már a hely mellett, mégis csak két hónapja helyezték át a belvárosba néhány újabb társával együtt. Viszont ez a pár év kellemes hasznot hozott az addig is üzemelő magán-szemétlerakóknak. És nem is volt titok, az a vicces benne.
    Nem kell összeesküvés elméleteket gyártani, csak oda kell figyelni egy kicsit. Van már külföldi tapasztalatom is, látom hogy hogyan is mennek, működnek a dolgok. Ha azt hiszed hogy a képlet olyan egyszerű ahogy leírtad, akkor nem látod objektíven a helyzetet.
  • immovable
    És hozzátenné, hogy: "Jajj, ez milyen rossz a szememnek bla bla bla" Táposok.
  • ThisZip
    A "felvilágosultabbak" tisztában vannak vele, hogy ez drága beruházás, de ezek a tervek hosszútávúak. Egy idő múlva kifizetődő lenne, viszont pl a panelproli csak azt nézi, hogy ha ez a villanykörte 3-szor drágább, mint a hagyományos, akkor azért se fog venni környezetbarát körtét. Ha elmagyaráznám neki, hogy a villanyszámlája kisebb lenne, akkor azt egyszerűen nem fogja fel, mert neki az számít, hogy a hagyományos olcsóbb..... Szerintem ez az egyik legfőbb baj.
  • chhaya #33854
    Létezik.
  • tigeroo
    van, csak még nagyon kicsi a mértéke. de szerintem exponenciálisan fog növekedni a jövőben a mértéke, akkor már biztosan késő lesz akármilyen ellenlépés megtevésére.
  • Shifter
    Nem tudom.

Valahol olvastam (már nem tom hol) de azt írták hogy amilyen ütemben emelkedik a hőmérséklet (amit pár éve kitaláltak) akkor most kb 15fokkal lenne több átlagba mindenhol :D igazából azt mondom hogy van globális felmelegedés de sztem elenyésző mértékbe...

A másik téma az ózon... azzal meg az a baj hogy az erdők.......
  • BaliBoy
    Na azért a részért nagyon megvetem az SP-seket. Végre volt valaki aki pocskondiázni merte az amerikai életmódot, politikai hozzáállást a környezetvédelemhez, erre hülyét próbálnak csinálni belőle. Pedig a Kellemetlen igazság igen jól sikerült film.

Van néhány film amit mindenkinek kötelezővé tennék:
    The corporation
    An Inconvenient Truth
    Kóla, puska, sültkrumpli
    Life after people
    A jövő kezdete (Pay it foward)
    Charlie Wilson's war + Lord of war
  • Molnibalage
    Nem kiskapuk. A gazdasáfi lehetőség is gát. Pl., ha nagyhirtelen egyes iparágak mindent meglépnének ami 0 emisszihóz kéne akkor a villanyszámlád 3-szoros lenne és nagyjából ez rárakódik mindenre és továbbterhelik másra.

Nehogy azt higyétek máe, hogy összeesküvők vannak mindenhol nem számít a világ. Vannak neki is gyerekeik és azok is itt fonak felnőni. Nézzétek már meg, hogy a '60-as '70-es évekhez képest hol tart az autók és egyéb ipari létesítmények károsanyag kibocsátása. Mai forgalom és akkor szennyezén mellett szó szerint megfulladna az ember Bp-n.

A szelektív hulladékgyűjtés a te oldaladról egyszerű. De nem csak belőled áll könyörgöm. Akkor az autó is csak szelektíven vihet! Annak beruházását ki fizeti? Azt kire terhelik rá? Mivel egy autó 3-részre felosztva 1/3-ad vagy x-ed annyit vihet, akkor nem egyenletes szemételoszlás estén több fuvar lesz. --> Több üzemanyag. ---> $$ és töb CO2.

Nehogy azt higyjétek már, hogy ez kurva egyszerű. Mindenki veri az asztalt amíg nem közlik a userral, hogy lehet környezetvédő, de akkor számla a kétszeres lesz. Akkor hiretelen kevesebb lesz környezetvédő...

Szóval GONDOLKOZZATOK, hogy mit és miből lehet és nem fejjel a falnak és asztalverés kell.
  • Dick Riddick
    :DD
  • Dick Riddick
    A véleményem eléggé sarkított, tudom. Én inkább azokról a helyzetekről beszélek, amikor szinte már mindenki tudja mi lenne a helyes lépés, de nem teszik meg. És nem is véletlenül. A jog kiskapuk hálózatából áll, amiket ki is használnak. Sok ágazatban látszódik már a "zöld szél" hatása, viszont nagyon sok esetben csak egy jó nevű szlogen lesz belőle.
    Nem közvetlenül a felmelegedés témájához tartozik, de példaképp megemlítem: A szelektív hulladékgyűjtés egy viszonylag egyszerű rendszer, jó pár év óta benn van a köztudatban. Mégis képtelenek ésszerűen megoldani a gyűjtők kihelyezését a legtöbb városban, és csodálkoznak hogy valamiért nem működik úgy ahogy kéne.
    Több mint tíz éve habzik a Rába, az egész ügy inkább már a vicc kategóriájába tartozik, egyik fél kielemezi a mintát, másik fél is kielemezi, a harmadik fél kielemezi az első két fél mintáit, ők is a harmadik fél mintáit, a negyedik független fél az első három mintáit, majd ismét a független fél mintáit vizsgálják be az előző szervezetek. És a végén egy hurok képződik, amiből nincs kiút.
    És mindig ez lesz a nagyobb botrányokból, sok-sok pénz elköltése és sok évnyi huzavona után sem lesz eredmény.
  • ba32107
    Azért ez valamennyire megnyugtató.
  • Zoli007
    Te jó isten, ott jön a medvedisznóember!