127612
-
Így visszaolvasva tényleg félreérthető.
A Microsoftnak az az égető szerencséje hogy vezet az operációs rendszerek piacán. A bizalomvesztés komoly dolog, ezt ők is tudják. Nem véletlenül dobták piacra a következő verziót ilyen gyorsan.
A fejlesztési költségekre vonatkoztatva lehet hogy sikeres volt, de akkor kaszáltak volna igazán, ha kisebb zökkenőkkel be tudták volna vezetni a Vistát a piacra. -
Szerintem meg inkább amiatt me az emberek bénák. Ha a régi programokat nem a program filesba telepíted (vagy kikapcsolod az uacot) az már önmagában megold egy csomó mindent, mert a gyökérül megírt programok (akarnak) írogatnak oda. -
Éppen már gondolkodtam a váltáson mikor jött a Win7. Mivel nem volt égető szükségem a cserére, nem is kezdtem bele. De nem halogathatom már sokáig.
A Vista kompatibilitásáról egyik barátom tudna sokat mesélni, számítástechnikai boltja van. Szerintem a fele haja a Vista problémák miatt hullott ki. :) -
Én a 2000-rel vagyok úgy, mint te a 95-tel, az XP-t én speciel nem szerettem, talán azért, mert túl hosszú volt a ciklus ideje. A vistas kommented elég félreérthető volt. MS-nek csak annyira bukás, hogy többet vártak, de még így is rekordbevételeket döntögetett, tehát üzletileg semmiképpen nem nevezném bukásnak. Az előzetes várakozásokon alul teljesített, ez viszont tény. -
5m0k3sh0w #42973 amúgy nekem mindegy melyik windows, kurvára igénytelen vagyok ilyen téren -
MS-nek bukás az tény, de a sok negatív vélemény is csak a körülményektől függenek. Stabilitásra csak annyit, hogy egy Vista sokkal stabilabb, mint az XP. Oké, nem mondom, Vista alatt is lehetnek érdekes dolgok. Én egyszer újraépítettem az index állományokat amikor is elment az áram és az egész Vista megkattant. Mappák elfelejtették a rendezést, megjelenítési beállításokat, a virtuális mappák a bennük levő cuccokat, start menüből törölt minden ikont, indítót. Azzal szoptam a legtöbbet, hogy a kellékek, rendszereszközök és minden alapból benne levő dolog is ugrott. Szóval én tapasztalatból is ismerem a buktatókat, úgy általában is hallottam, hogy milyen hibák vannak, de HASZNÁLATRA sokkal stabilabb. Egy szar driver nem tudja megfektetni. Amit meg elmondtam az annyira speciális körülmény. -
win7 -
Vista!
Laptopomra nem lehetett felrakni az xp-t,a vistát viszont engendte úgyhogy már majdnem 2 éve ezt használom és semmi problémám vele.:P -
Azt hiszem félreértettetek. Véletlenül sem fikáztam a Vistát. Nagyon sok érdekes és izgalmas újítás volt benne, ami nekem is tetszett.
Viszont a Microsoftnak nem kis fiaskó, kiadják a várva-várt Vistát (sajnos sok kompatibilitási és erőforrás problémával, amin az SP1 is csak hellyel-közzel segített), majd záros határidőn belül a Windows7-et (ami ahogy Ability említette lényegében a Vista kiforrottabb és újított verziója). Ez nem gond annak aki még nem vette meg a Vista egyik eredeti verzióját.
Egy dolog viszont biztos: Az XP leváltását sem a felhasználók, sem a Microsoft nem így tervezte. Lehet szépíteni, de a hivatalos források szerint is üzleti bukás a Vista. Sok nagy cég ennél kisebb hibákon csúszott el.
Az XP-Win95 párhuzam az én személyes véleményem. Több rendszert használtam már, a 95-öt mindig is szerettem, stabilan végezte a dolgát, mint most az XP. A 98 és a Milennium már jóval dőlékenyebbek voltak (főleg ha a codekek is befigyeltek). Linux verziót nem használtam hosszabb ideig, a MacOSX pedig ismerkedésre volt nálam. -
Kisebb teljesítményű gépeken belimitálja magát. Ha a háttérben futó szervizek túl erőforrás igényesnek bizonyulnak, akkor leépíti magát, néhány szolgáltatást automatikusan felfüggeszt. Konkrétan ha az XP jól futott rajta, akkor esélyes, hogy a Win7 is ugyan olyan jól érzi magát. Vistához képest egyértelműen kisebb igénye van. XP-hez képest esetleg kicsit nagyobb, de közel azonos. Amúgy azt meg csak érzékeltetésnek mondom, hogy laptopok körében a Win7 sokkal nagyobb aksi idővel bírja, mint az XP, ebből azért látszik, hogy nem terheli agyon a gépet, míg mondjuk Vista alatt volt pár elég agresszív folyamat. -
marci9507 #42967 Windows XP -
Windows XP
Ezt bírja a gépem nincs mit tenni, de már ha ittartunk a Windows 7-nek van valami gépigénye vagy elfutna simán? -
Win7-et mindenki szereti. Vista nélkül viszont nincs Win7. Vista sem volt rossz, csak erőforrásigényes. Én SP1 után csak Vistát használtam, már akkor volt olyan állapotban, hogy az XP hozzá képest fapados. Az más kérdés, hogy a Vista megfelelő erősségű és támogatottságú gép nélkül esetleg szar volt. De nem mindenkinek volt szar. Nekem soha semmi bajom nem volt vele, játékok teljesítményében sem. Win7 meg egyértelműen előrelépés, konkrétan ugyan az, mint a Vista, csak kikupálták meg kicsit hozzátettek. -
95höz, ez jó :D:D:D Igen kb ugyanannyira instabil volt az XP az SP2ig mint a 95.
Vistát te se láttál még, de fikázod grat.. -
Windows XP
-
XP. És amíg meg nem fog győzni valami a váltásról addig marad is. A vista egy tévedés volt, egy rosszul időzített fiaskó. Én nem is telepítettem, de nem egy ismerős befürdött vele.
Az XP (főleg az SP1 után) nagyon bejött nekem, stabil, az előző rendszereknél klasszisokkal jobb. Csak a 95-höz tudom hasonlítani. -
Aki elég okos, az rájön magától, hogy a 'Régebbi Windows verziók' alá pélául a 95 is beletartozik, mivelhogy az is régebbi. De mivel 0 szavazat érkezett rá, szerintem ez egy elhanyagolható kérdés, hogy a 95 hova kerüljön.
-
te csináltad? hol a PL.: ? :D -
Cat 02 #42959 Az csak példa, 95 is mehet oda :p -
az.. ezelőtt vagy még 4-5 van... XD -
Régebbi Windows verziók (98 / ME / 2000)
0
azért ez vicces :DD -
xxxpaulxxx #42956 windows 3.1 -
Vista -
Windows XP -
a Mac az olyan mint valami cigány OS lenne :D Selejtes! :D -
Windows XP-t, de mostanában gondolkodom hogy felteszem a 7-et. -
G_ArchAngel #42951 Mac OSX -
Windows XP -
extramagascsaj #42949 Vistát -
Kicsit csodálkozom a Windows 7 eredményén, többen szavaztak rá, mint a Vistára. Számomra ez azt sejteti, hogy a nem default userek körében abszolút favorit. Ahhoz képest, hogy még meg sem jelent. -
amúgy XP - Win7 -
kit ééérdekel? XD részletesebben is lehetne. -
Cat 02 #42945 Ubuntu = Linux
-
Windows Mobile? Windows Phone? Unbuntu? ezek hol vannak? -
5m0k3sh0w #42943 nincs windows 95
-
geo91 #42942 Windows XP -
XP -
hát engem se:D -
Unreal1942 #42939 Engem nem döbbent meg. -
szoktam linuxot is hasznalni, de XP-t tobbet, ezert arra nyomtam