127612
  • Bruk
    Nekem apám az. De ebbe a témába ne menjünk bele...
  • HöfEE
    Nem próbáltam még, és nem is fogom.
    Igazából nem látom értelmét.

Mindenesetre én legalizálnám de csak azért, hogy ebből is lehessen állami bevételre szert tenni. Aki akarja így is úgyis szívni fogja, szóval így csak jobban járnánk. No meg lehet a természetes szelekció is gyorsabban menne :)
  • Renegade
    ez azért nem feltétlenül van így.
    Egy-két ember akinek alkesz volt valamelyik őse, lehet, hogy most nagyon csúnyán néz rád.
  • Bruk
    Én a legalizálásra szavaznék...
    Az meg hogy ki mennyit szív, az csak arra az illetőre tartozik senki másra.
  • Dick Riddick
    Azért legalizálni nem biztos hogy kellene. A fű éppen a határ túloldalán fekszik. Hogy mennyire alakít ki függőséget vagy mennyire veszélyes, arról mindig is menni fog a vita.
    Biztonságos-e CBD vagy THC hatása alatt vezetni vagy bármilyen hasonló tevékenységet végezni, az megint vitatéma. Azt tudjuk hogy jelentősen csökken a figyelem és a reakcióidő (a nikotinnal ellentétben).
    Voltak régi jó felvilágosító füzetek és előadások, ahol a marihuánát sátánként festették le, ha beleszippantasz azonnal jönnek a dzsinnek és a koboldok, és heroinista roncsként végzed majd egy sikátorban. Azért látom hogy ez nem igaz. Sok ismerősöm nyomja, ki többet, ki kevesebbet. Egyikük sem drogos, és simán megvannak nélküle.
    Szerintem az igazi gond a fűvel két dologból adódik. Az egyik az emberi szervezet, ami egy alkalmazkodó rendszer. Hajlamos átállítani a működését ha új dolgot tapasztal. Képes alapállapotnak beállítani a módosult állapotot és hiányérzet alakul ki. Persze nem azoknál akik hetente egyszer elszívnak egy szálat. A másik dolog a határ átlépése. Ha valaki már szívott füvet, egészen biztos hogy könnyebben bepróbálkozik valami mással. Ilyen az emberi természet. Addig kíváncsiskodik amíg meg nem égeti magát.
    Én nem legalizálnám, az biztos. Húzni kell egy határvonalat valahol, ez pont a fűnél van. Talán a szankciókon lehetne finomítani kicsit, nem kell meghurcolni minden füvezőt egy cigi miatt. De senki sem szeretné hogy minden harmadik gyerek jointal futkározzon a szájában. Én nem tartom drogosnak a használókat, korántsem. De ezt csak ésszel lehet használni, ami sajnos sok embernek nem adatott meg.
    Kicsit hosszúra sikeredett, de ez egy érdekes téma.
  • Renegade
    Értem én, de ez nem Hollandia, attól még nagyon messze vagyunk

Persze, hogy lehet szerezni zsák számra, de azért még sem evidens, hogy van.

Na de:
    Most ami visszatart, attól hogy többet szívj (úgy általánosságban):

1. juj, meglát a rendőrbácsi
    2. már megint ki van kapcsolva a diller, menjen a picsába
    3. a faszom sem fog kocsiba szálni ebben az esőben este 10kor
    4. áááá, csak kétgét veszek, elég az sokáig

Bármilyen meglepő, de a lustaság és a megbízhatatlan botanikusok nagyon jó ártalom csökkentő

És ha legális lenne?

Hopp még nyitva a gyógyszertár/coffe shop, megyek is spájzolni.....

Nagyon nem mindegy...

Na meg az ártalom csökkentés:
    tegye fel a kezét, aki minden egyes beállás utáni reggel (tök mindegy mivel boldogítod magadat) bevette a szükséges vitaminokat?

(én sem)
  • N1ggA
    soha
  • Renegade
    A vitában nem az a fontos, hogy egy véleményen legyünk, hanem, hogy egy szinvonalon. :-)

szóval tök megértelek, csak én ilyen aggódos vagyok :-)
  • Lacee
    ez is igaz... bár szerintem ez a fajta képmutató tiltás sem vezet jóra, hiszen csak az nem tud hozzájutni a fűhöz, aki nem akar. Mindenkinek van egy ismerőse, aki esetleg állt már a buszon egy olyan mellett, aki...
    Ilyenformán nem szorítottuk vissza a fogyasztást, hanem a szőnyeg alá söpörtük. Míg ha mondjuk a gyógyszertárban lehetne kapni, engedéllyel, esetleg valamilyen kötelező tájékoztatást végighallgatva/elolvasva, akkor legalább arról lenne egy teljesebb kép, hogy mekkora "problémával" állunk szemben, és persze az ártalomcsökkentés is hatékonyabb lehetne.

az eddigi eredmény is azt mutatja, hogy kellene foglalkozni ezzel a kérdéssel is a közbeszédben is, nyilván nem reprezentatív a minta de érdekes hogy nagyjából 50% utasítja el (3.-4. válasz), 34% + 12% pedig pozitívan áll hozzá. Ez enyhén szólva nem az a 90-10 vagy 95-5 felosztás, ami a köztudatban él!
  • Renegade
    én a szinti drogosokat szúrom ki, na meg vonzom is őket, volt olyan időszak, hogy a fodrászomtol kezdve, a fönökömig át mindenki "sportoló" volt. :-)

A legjobb: egyik ismert sőr márka plakátján pózolunk 5en, a 4másik srác aki beesett fotózásra, azok éppen hyperről jöttek, bár este kezdődött de nekik még jó volt. :-)

A helyzetkomikumot gondolom mindenki érzi...

Persze annyit lehetne mesélni: atom multi mosdójába kicsire vágott szívószálak a wc-ben a semetesben, meg sensation white-on tvbemondó aki szétcsapott arccal kóvájog jobbra-balra.
    Nesze neked szép új világ
  • milk4

Se normális cigit,se vizipipát.
  • Scottt
    Igen, egyszer kipróbáltam és tetszett, de többet azóta sem.
  • somdav95
    Én meg legalizálnám... Aki hülye az mással is eltudja baszni az életét... Így legalább az állam beszedhetné a pénzt ebből is ( ha meg nem nyúlnák le mondjuk az még jobb lenne... -.- ) holland példára...
  • somdav95
    Hát át kell élni ezt is.... Igaz csak most vagyok ebbe a korba... de nem vagyok én se szentlélek, és fiatalabbakról is tudnék mesélni...
  • Renegade
    köszönöm, köszönöm :-)

ha alkohol reklámot látok, nagyon nyűgös tudok lenni, igyál töményet, mese király leszel, mindenki imádni fog téged és a hasnyálmirigy rákod. :-( A legjobban viszont a rászoktató piák zavarnak (gyerek piák, breezer, ilyesmi)

A legalizálás olyan formája, ahogy te gondolod (ami nem egy rossz elgondolás szerintem) nem valósulhatna meg, mert alkotmányba ütközőnek találnak, azt ,hogy teszem azt te azért nem vehetsz füvet, mert 100-nál kisebb az iq-d, ez diszrimináció.

Ez van, ezt kell elfogadni.
    Vessetek vérmókusok elé, de én nem legalizálnám egy olyan országban (MO) ahol a legális kábítószerekre úgy rá van cuppanva a társadalom, hogy rossz nézni.
  • OrioN the S
    Pedig kinezem beloluk. En 1 evvel fiatalabb voltam naluk amikor kiteszteltem (nem vagyok buszke ra). Ocsemmel nemreg beszelgettem el(most lett 16) ,hogy fejezze be a sulit es legalabb addig birja ki aztan csinaljon amit akar. Nem hatottam meg ,de megprobaltam es odafigyelek ra :)
  • somdav95
    Hidd el, 15 éven aluli korosztályból sok gyerek van, akiből nem néznéd ki :DD
  • Lacee
    drága? nagyon bőven számolva mondjuk ketten-hárman elköltötök 4-5000 forintot egy-két estére, ennyit simán el lehet költeni egy este fejenként egy szórakozóhelyen italra.

na de ne csináljunk propagandát illegális szereknek, mindenki vedeljen inkább energiaitalt, csak a napi egy doboz cigi meg a péterpál pálinka :)
  • OrioN the S
    Mert? Vegigmesz a koruton es minden 3-4. ember sziv vagy csinalt mar valamit eleteben. Nem kell szo szerint erteni.. de tenyleg rengeteg az olyan ember aki csinalja. Egybol felismerem ,latom valakin ,hogy koze van hozza.
  • Lacee
    ez a post nagyon tetszett, egyetértek!

elsőre szavaztam, előfordult rendszeresebben is. Szerintem nyugodtan ki lehet próbálni, ha aggyal, _felelősen_ használja az ember, nem lehet belőle baja. Mostanság kábé havonta egyszer szoktunk a barátaimmal eldurrantani egy-két cigit.
    Naponta szívni tényleg nem nagyon van értelme, hamar jön a szellemi lassulás, enyhe butulás, és az ember nem feltétlenül veszi észre magán, inkább csak a külső szemlélők. Viszont egy hét kihagyás után már el is tűnik ez a mellékhatás, simán tudtam tanulni vizsgaidőszakra egy húzós egy-két hónapos időszak után (fiatalság, bolondság, nem szeretném azért megismételni).
    Volt már olyan bulis időszak, amikor naponta-kétnaponta alkoholizáltunk (nem sokat, de megvolt a szalonspicc), na AZ hamar leépít, és hosszabb idő is kell regenerálódni belőle - könnyebben lebetegszel, emésztési problémák, ésatöbbi. A fűtől max meghízol mert megéhezel :)
    Röviden, megvannak a kockázatai, ezért nem is való mindenkinek, de korántsem olyan veszélyes, mint amennyire be szeretnék állítani a "hozzáértők". Szigorúan kontrollált formában nyugodtan lehetne árusítani szerintem (mondjuk személyivel, esetleg receptre havonta maximált mennyiséget), minden fél jól járna, a dílereken kívül...
  • BlackShadow
    Igen, egyszer kipróbáltam és tetszett, de többet azóta sem.
  • Renegade
    hű, most látom csak hogy 20%+, ez azért nem egyszerű
  • Renegade
    hujujuj, ezt én is hangoztattam régen, aztán hopp, lett az egy nullával több is (jeje, tolerancia szint)
  • tigeroo
    hát attól függ. egy zsíros spanglihoz már kell anyag :D
  • bardocz
    Olcsóbb,mint tisztességesen bebaszni egy szórakozóhelyen.2000-ből ketten elvagytok akár.
  • Renegade
    na jó, de mitől nem?
  • Doddy a düdő
    csak egy nagy baj van vele: gecidrága ;(
  • Carlos

• Renegade
    elég jól keresek ahhoz, hogy arra dobjak ki 50rugót amire szeretnék.
    De nagyon igazad van, más kérdés, hogy én tudatosan szoktam rá. :-)
    Emléxem, amikor hosszú idő után lemendtem a rocktogonba és ittam 1 azaz egy bombát, hát nagyon örültem, magamnak, hogy jihá, lehet így is vidulni. :-)
    Más kérdés, hogy olyan is volt, hogy oda is labdával mentem :-)
  • Bruk
    Jaja, meg ha nem gondolok az ízre nem fogom érezni pár perc múlva. :D
  • bardocz
    Egy sima bebaszásnál is üres emlékképeid maradnak:D Csak attól még másnapos is leszel.
  • dartonita
    Mindig meg tudod magadnak ideologizalni miert hasznalod.En pl azert mert a sex sokkal jobbnak tunt cuccon mint tisztan.Aztan mar nem csak akkor.Aztan mar minden buliban.Aztan reggel felkeleskor.Lefekves elott.Most azert mert rosszkedvem van.Most azert mert jo.
    Onamitas.Ha nem talalsz oromot az eletben,hosszu tavon biztosan ebben sem fogsz.
    Ha pedig igen,minek folyamatosan nyomni?
    A masik meg hogy ez nem egy 300forintos sor,hanem naponta 3-5ezer ft.
    Amit hat,termelj ki,es aztan magyarazd meg magadnak es a kornyezetednek kesobb hova tunt egy kocsi ara :)
  • wordsworth
    Multkor mentem moriczon és egy enyhén idiotan kinezo srac egy drogellenes füzetet nyomott a kezembe, épp margitszigetre tartottam... :)
    Hogy ezek a szarok mennyi fasságot összeírnak hihetetlen :D 5x nagyobb a szivrohamra az esély, meg hogy üres emlékképek maradnak a fejedben. Pultnak ihyeah :)
  • bardocz
    Hát nem,tényleg a víz a legjobb:D Úgyis kiszárad a szád,arra meg alkohol nem jó,csak még szomjasabb leszel.
  • Bruk
    Nem próbáltam még de lehet igazad van. De szerintem akkor órákon át a hp-t fogom érezni szóval az se sokkal jobb. :D
  • bardocz
    Nekem ahogy előadta egy srác,besírtam."váágod,így mozgott a narancsnak a textúrája" Meg lélegzik a párna,elfolyik a szemben álló feje,szerintem kurvajó lehet :-D
  • bardocz
    Iszol rá egy erős házipálinkát,és rájössz,hogy nem is olyan rossz az íze:D
  • MR ME
    flashback nem mindenkinél jön elő, de érdekes dolog am
    de ha 1x kipróbálod rájössz h nem csak ezért nem kell minden hétvégén papírozni :)
  • bardocz
    Speed-el tanulni?Majd érettségi előtt kipróbálom
  • Renegade
    Szerintem:

a baj ott kezdődik, amikor valamiért az önértékelésedbe hiba csúszik, nincs olyan életed mint amilyet szeretnél, picit sem (gátlások, stb).

Ha vannak barátaid (BARÁT, nem spanok a klánból), akkor minimális annak az esélye, hogy megegye a lelked a cucc. Elvégre csak egy jó móka, 10-es skálán 12, de ahhoz már meg kell élni sok 10-est (nagy bulik, IRL LAN partyk, kinek mi), ahol könnyesre röhögitek magatokat, vagy beszélgetek egy világ megváltót, de ha ingerszegény minden, és csak 6os örömforrás volt az életedben, akkor bizony nagyon rabja lehetsz bárminek. Az hogy te a dillerednekk adsz pénzt a nagy élményért, vagy a blizardnak, az tök mindegy. Csak jogilag nem.