127612
  • Rundstedt17
    Én meg észre vettem,igaz csak a négerek számának emelkedése tűnt fel környékemen,végülis bajt nem okoznak,idejük nagyrészét Korzóban töltik,divatos ruhák vásárlásával,bandában mászkálással,mekiben kajálással mondjuk flemerül a kérdés hogy telik erre nekik.....
  • tom235
    "- ha valaki dolgozni akar, es bizonyit, helytall, attol nem fogja se hontarsa, se kulfoldi elvenni a munkajat"

Mondjuk ez így nem teljesen igaz. Példának azt is fel lehetne hozni, hogy teszemazt van egy 35-40 éves személy, aki egyébként tökéletesen megfelelne egy adott munkára, attól simán el tudja venni a munkát egy fiatalabb, mivel az idősebb már nem illik bele a vállalat "imidzsébe"
  • Cat 02 #49487
    Mi az a pár ezer munkahely...
  • autoszimulator
    ez teljesen munkaprofiltól függ. építész vagy ha jól értem, azoknál pedig a jó szakembert megbecsülik, ha neked jól ment, persze hogy nem cserélnek le semmilyen országbelire. alattad író meg szerintem a "hétköznapi" emberekről beszélt, esetleges szalagmunkásról, gyári munkásról, akinél bizony nem várnak el semmiféle kreativitást, sőt ellenzik az önállóságot, csinálja amit kell, mint egy robot. És ez a magyaroknak annyira nem fekszik, ellenben más, "fejletlenebb" országokból idejövőknek, akiknek otthonhoz képest ez teljesen jó munka, legalább kapnak valami pénzt.

Ettől függetlenül nem tudom a választ a kérdésre, az, hogy MO-ra tömeges lenne a bevándorlásuk, nem vettem észre. Jó van pár kínai, de sok kárt nem okoznak a szennyel, amit árulnak, amúgy meg nagyrészt békések, nem láttam még kínait késelni az utcán, mint ahogy mondjuk négert sem, sőt négert alapból nem látok sokat, azok is általában a sport vagy tanulmányaik miatt vannak itt (+ pákó).
  • BEAST #49485
    Jol hangzik ... lehet nekem is kufoldon kellene ervenyesulnom -.-
  • David2
    Igen, ez reális probléma, a jövőben szankciókat kell bevetni a távol tartásuk érdekében.

példának okáért nézz meg egy francia külvárost, amiben arab bevándorlók, és egy angliai kisvárost ahol pakisztániak laknak...
  • poppe
    lásd első mondatom... ez csak az én személyes véleményem...
  • Rundstedt17
    "arabok meg jó arcok 0 (számomra észrevehető) problémával..."
    A muszlimok igenis probléma,lásd külföld,csak itt még nincsenek olyan sokan.....ha nem lennének indiából ők vennék át a helyüket itt....
  • Rundstedt17
    Jobban belegondolva,igaz
  • BaliBoy
  • tom235
    Inkább maradjanak japánban és ott szorgalmaskodjanak. A magyar emberből ezek a japán üzletemberek/nők csak rabszolgát csinálnának. Lásd: Suzuki
  • poppe
    leszarom, h európának ez probléma-e :)
    ázsiaiakkal semmi gondom, nem hangosak, nem zavarnak a buszon a telefonról hallgatott zenéjükkel, dolgoznak, fincsi a kajájuk, [apró]ócó haskát hoznak be,[/apró] és ócó zoknit árulnak... leszarom h 0 adót fizetnek, és julcsi néni zokni boltja tönkremegy ...
    fekák már más kérdés, azok itt is lusták, nem csak otthon... max 1-2 dolgozik angol tanárként, de nagy része menekült és segélyből él
    arabok meg jó arcok 0 (számomra észrevehető) problémával...
    akikkel mindig csak a baj van, azok már ezer éve jöttek ide indiából, és teljesen beférkőztek közénk...
  • Rundstedt17
    Szorgalmas,magas kultúrájú,rendszerető nép,ugyanakkor nem olyan szaporák míg ez a többi ázsiaira afrikaira nem mondható el.
  • tom235
    Ill. miért kivétel?
  • tom235
    A japán miért nem, ha szabad tudni?
  • Rundstedt17
    Amúgy röviden,az összes ázsia afrikai nem kívánatos itt az én szememben,leszámítva a japánokat :D
  • Rundstedt17
    én de vki átdolgozta a saját szájíze szerint:D
  • Rundstedt17
    Igen, ez reális probléma, a jövőben szankciókat kell bevetni a távoltartásuk érdekében.

így van.
  • [HUN]FaTaL
    Meg a másik fele rabol, lő, lökdös az erkélyről, szemetel. Régen Malmö egy tiszta város volt, most egy koszfészek.
  • ba32107
  • 89
    Igen, ez reális probléma, a jövőben szankciókat kell bevetni a távoltartásuk érdekében.

semmi bajom nincs velük, de attól még reális a probléma...szépen lassan elárasztanak minket a munkanélküliség, éhínség, vízhiány miatt (lásd: Anglia, Franciaország)
  • immovable
    Mutogatsz a nyelvedre, meg a seggedre, s hangosan szívod a levegőt.
  • zsutyesz
    én el tudom és vicces :D
  • TheRock18
    vhogy nem tom elképzelni,hogy mutogattad el :D
  • immovable
    Mivel angolul sem tudott, ezért kurvára elmutogattam a csípős szót. :DDD
  • TheRock18
    nah jó barátomtól(google) megkérdeztem már ezt a kebabot :D képen jól néz ki,hasonlít a pita-s gyroshoz :P
  • TheRock18
    dolgozni tudás,akarás az minden nyelven tud :D
  • immovable
    Kebab hasonló a gyroshoz, csak keményre sült cipóban adják, meg persze van még egy-két eltérés. (finom ám) Épp két hete ettem egy olyan török gyors kajáldában Münchenben, ahol a tag (török) még németül sem tudott. :DDDD
  • TheRock18
    nem az elvételre gondoltam,hanem egyáltalán szerezni!
    1,5éve keresek munkahelyet,és mivel nem találtam addig is suliba jártam,hogy töltsem az időd és várjam a munkapiac javulását,de nem sokat változott :(
  • milk4
    Lehet.

Várj amíg egyszer megállítanak a fekák vagy az arabok az utcán és kifosztanak majd eltörik az orrodat.
  • immovable
  • TheRock18
    jó,vágom,hogy görög étel a gyros,de az arabok jól csinálják :) legalábbis itt nálunk,rengeteg ilyen kis sufni gyorsbüféjük van(nagyrészük ilyen lakókocsiból)
    -
    Orion: nem ismerem a kebab-ot...asszem :)
    -
    mellesleg nem jártam még görögben,így nem tom mien az ottani gyros
    az olaszok pizzája,viszont sokkal másabb attól,amit itt pizzának neveznek
  • Desiderata #49457
    ahol lakom 3 kínai család is él, ahhoz képest belvárosban nem szoktam sűrűn kínait látni, nem tudom tömegesen vannak-e jelen
    nekem nincs bajom velük, sőt normálisabbak mint sok magyar szomszéd

a kínai kaja pedig finom
  • G_ArchAngel #49455
    Mi van???
    Igaz csak 33 eves vagyok, de mar az erettsegi elott elkezdtem dolgozni egy epiteszstudioban, gyakorlatilag soha nem voltam voltam munkanelkuli. Nem tartom magam potolhatatlannak, de mivel mindig dolgoztam, kepes voltam tulorazni, hasznalhato otleteim voltak ezert soha nem csereltek le masra. Se magyarra, se kinaira.
    Kb. volt 10 munkahelyem, ebbol 1-rol rugtak ki, de ott is en voltam a marha (meg a fonok baratnoje, hogy hagyta magat...).
    Most Londonban vagyok, lehet kicsit csorobb, mint otthon voltam, de megtanulhatom a nyelvet, megismerhetek egy halom nagyszeru embert a vilag minden tajarol, van lehetosegem a kulturajukba betekinteni.
    Ezt koszonhetem az EU-nak es annak, hogy UK beenged mindenkit. El sem tudod kepzelni, mennyire jo erzes magyar palinkat inni japan kaja melle, mikor a koreiai, svajci, spanyol, torok, japan barataiddal vendegeskedsz a venezuelai osztalytarsadnal.
    Tudod milyen dobbenet egy japantol hallani, hogy a magyar a legviccesebb hangzasu nyelv?
    A Friends-rol vagy Lord of the Rings-rol sokan nem is hallottak a Felkelo Nap Orszagaban, de "gulash"-t ismerik...

Azt kellene felfogni, hogy:
    - nyelvi, vallasi, tarsadalmi es kulturalis korlatok vannak, de a bolygo az kozos
    - ha valaki dolgozni akar, es bizonyit, helytall, attol nem fogja se hontarsa, se kulfoldi elvenni a munkajat
  • OrioN the S
    csak ,hogy tudjatok az itteni gyrosnak koze nincs az eredetihez :D max annyi ,hogy ugy nez ki... ez itt ilyen gyros replika :D
  • OrioN the S
    jah :S eleg szomoru.
  • immovable
    Az görög nem? :D Török a kebab nem? :D Ezekben nem vagyok biztos. :D
  • TheRock18
    kellenek az arabok azért,mi lenne velem a gyros-uk nélkül :) :P
  • TheRock18
    igen,mert azt hiszik a magyar=cigány
    ausztriába is ki van írva,hogy "magyar ne lopj" :S :(
  • immovable
    Jah és beszélik a svéd nyelvet az angol s a saját nyelvük mellett. Nálunk a 800 szavas cigány nyelv s a tört magyar mellett, mit is tudnak? :)