127612
-
Elnézést, kicsit visszafogottabban akartam írni csak kicsit ideges voltam... -
A különleges alkalmakról nem is beszélve, mikor pl.: egy családtag meghal, egy másik meg haldoklik. Intézni kell a hétköznapi dolgokat, dolgozni, temetést intézni, meg meglátogatni azt aki haldoklik. Hidd el, ilyenkor nagyon jó ha van vasárnap is üzlet. :) -
Úgy utálom mikor az emberek okoskodnak de közben nem használják az agyukat. Számlák befizetése hol marad? Emellett 1001 féle intézni való van... gondolkozz ember. -
Több dolguk mint régen? Vegyünk egy többgyerekes családanyát: el kell járnia dolgozni napi min. 8 órát (lehet h nem is helyben van a munkahelye, hanem napi 2 órát utazgat), vezetnie kell a háztartást (mosás, főzés, takarítás, vasalás stb.), foglalkozni kell a gyerekeivel stb. Ezt régen nem kellett megtennie?! Régebben más volt a munkák és intéznivalók jellege, de hogy kevesebb lett volna, azt kötve hiszem... -
Szoktam vasárnaponként is vásárolni, de ennyi szolidaritás vállalható..
Régen, fogyasztóként kurva mérges voltam a vasárnapokra (főleg kisvárosban semmi nincs nyitva) ha kellett valami várni kellett hétfőig. De most a bot másik végén vagyok mivel menyasszonyom egy hipermarketben dolgozik, és nem nagy buli hogy egész héten úgy osztják be hogy alig találkozunk, aztán még vasárnap is bemegy gürizni, amikor együtt lehetnénk...
A megoldás szvsz az, hogy mindenkinek joga legyen vasárnap pihenni, NE KÉNYSZERÍTHESSÉK munkára ilyenkor csak ha ÖNKÉNT vállalja. Ha pedig egy cég vasárnap is akar szolgáltatni akkor legyen rugalmas a rendszere annyira hogy ne legyenek a munkavállalói kiszolgáltatva a fehérgalléros manager-ek iróasztal mögül hozott döntéseinek arról hogy TE MOST VASÁRNAP BEJÖSSZ BAZD!
Lehessen cserélgetni időpontot. -
Nem munkát hanem dolgot írtam ("az embereknek több dolguk van"). Az embereknek rengeteg intézni valójuk van, nem úgy mint régen. -
régen is dolgoztak képzeld :) gondolkozzunk már logikusan >.< -
nem mindenki engedheti meg magának azt hogy pont vasárnap pihenjen. vagy hogy egyáltalán pihenjen a hét nap közül akármelyiken... -
Régen az volt, most ez. Élj a jelenbe, változnak az idők. Nem vagyunk elkényelmesedve hanem csak az embereknek több dolguk van mint régen.... -
Dolgoztam hipermarketben képzeld. Azt meg leszarom, hogy te hol meg mikor, meg hánykor keltél! De gondolj már bele, ez az utóbbi pár év "zseniális" találmánya, h gyerünk bazzeg, nonstop nyitvatartás, vasárnap is! Másik üzlet nyitva van, nehogy már lemaradjunk! Pár üzlet elkezdte ezt az agyrémet, aztán mint a lavina. Érdekes módon azelőtt nem voltak vasárnap boltok, és mindenki megvolt nélküle. Qvára el vagyunk kényelmesedve az az igazság. Nem muszáj egyetérteni, de én így gondolom. -
jaja... -
Üres szavazás
Mintha ez a dolog változtatna is valamit a dolgokon... és mintha csak a kereskedelmi munkások dolgoznának vasárnap..... -
Apám a régi munkahelyén szerett hétvégén és este dolgozni. Miért? Mert tök ugyanolyan volt minden nap, neki tökimdegy volt, hogy mikor megy be.
De hétévgén és este idióta nagyfőnök sem volt, akinek olyan "remek" ötletei voltak. Viszont hétvégén 12 óra elég jól fizetett. A 12 órás műszak miatt általában 3-4 nap meló 2 nap szünet felállás volt. -
Halkan teszem fel a kérdést, hogy dolgoztál te már hipermaketben? Nem kötelező hipermarketben dolgozni. Ha nem tetszik, keress mást. Én is dolgoztam ott suli alatt, mert kellett a pénz. Viszont azért tannultam, hogy ne ilyen helyen dolgozzak szar bérért.
Az meg, hogy nincs busz? Még itt Bp. mellett is átlagban fél óránként azért megy valami fel a fővárosba, de nem is oda jár az ember bevásárolni...
Vam már "itt" is - ez röhejes kifejezés, mert a miklósi Auchan a sűrűn lakott résztől kb 6-7 kilóméttere van, szinte Csepelen. Oda autó nélkül tényleg nem mész, viszont nem is 0/24-ben vagy nyitva.
Pár éve a Penny market úgy döntött, hogy szombat délután és vasárnap is nyitva tart. Tudod, hogy mi lett az eredménye?
Nincs tömegnyomor, mert nem reggel 7-13 között kell elintézned mident, hanem ráérsz eseig is. Tudod milyen zsír mikor pénteki suli és esti műszak 27 óra ébrenlét után még ell KELL menni boltba, mert nincs semmi utána nyitva, azért mert te hülyeségért vered az asztalt? Tudod vannak akik hétvégén is dolgoznak, mert egyes üzemek 0/24 heti 7 nap termelnek. A nagy üzemek jellemzően ilyenek, mert nincs leállás. De ilyen az áram, közmű, stb. szolgáltatás. Használd már az eszed te lángész. Vasárnap nincs nagy forgalom, cirka 3-4 ember viszi a boltot. Magyarán logiszita szemontjából is jobb, mert egyenletesebb a terhelés.
Kibaszottul osztod ám itt az ész fiatal létedre... Én bizony dolgoztam 16 évesen feketén úgy, hogy reggel 3.15-kor keltem. Esetleg te is? Vagy mire vered ilyen nagyon? -
Például 12 órás műszakban dolgozol 3,5 órát utazol és vasárnap ébredsz fel. Akkor mit csináljak? Hova menjek? Mert azért örülök, hogy lehet valahol kaját venni. (Egyetem alatt bizony volt ilyen helyzet nálam.) -
nem azért, de vidéken nem is dolgoznak túl aktívan. -
tom235 #57223 Helyette kapsz mondjuk hétfőn-kedden szabadnapot. Következő héten meg szabad vasárnap például. Nem ugyanott vagy? Eleve rossz maga ez a felfogás, hogy hétvége. Minden nap ugyanolyan kéne, hogy legyen. -
Vasárnap nincs busz, nem tudsz elutazni, ha nincs kocsid. Vasárnap nincs bolt, na és? Meg kell venni előtte nap, ami kell. Hogy lehet a kettőt egy kalap alá venni, te atyaég...
Téged tennélek be vasárnaponként fő árufeltöltőnek egy qva forgalmas hiperbe reggel 6-tól este 6-ig. Kíváncsi lennék, akkor is ekkora lenne-e a szád...
-
Igen. A vasárnap szóljon a nyugalomról és pihenésről, mindenki számára.
Isten is a 7. napon pihent meg... én miért ne? :D -
tom235 #57220 "Nem érdekelnek a kereskedelemben dolgozók, vásárolni akarok, vasárnap is!"
Ennyi erővel akkor ne dolgozzanak a busz/villamos vezetők sem, nem? Nyitva kéne lennie mindennek Vasárnap is, ugyanúgy, ahogy a többi napon.
-
Igen. A vasárnap szóljon a nyugalomról és pihenésről, mindenki számára.
Be kell csukni mindent a gecibe. Én szinte minden vasárnap dolgozom, nincs vele semmi bajom, de azzal igen, hogy a sok istenbarma ott tobzódik a tescoban, ahelyett, hogy valami értelmeset csinálna (családi program, ebéd, valami rekreációs tevékenység, ilyesmi).
Maradjon a vasárnapi/ünnepnapi nyitvatartás a szolgáltatók privilégiuma. Tessék moziba menni, kávézni, ebédelni, sportolni.
Az meg, hogy az nyisson ki, akinek megéri egy fasz duma, mivel ha egy valaki kinyit, akkor ki fog a többi is, mert nehogy már az az egy arassa a zsírt. -
Szoktam vasárnaponként is vásárolni, de ennyi szolidaritás vállalható.
Tudom mennyire le tudja szanálni az embert, ha heti 6-7 napot dolgozik, ezért simán megoldható lenne, hogy legalább vasárnap szünet legyen... Fel nem tudom fogni, mi lehet olyan rohadt fontos és sürgős dolog, amit csak azon az egy napon lehet megvásárolni, és nem ér rá egy nappal később, vagy nem tudott rágondolni egy nappal korábban, hogy szombaton elintézze... Legyen nyitva néhány éjjelnappali, az oké, egyéb fontos dolgokat mindenki intézzen el a hét többi napján. -
Nem érdekelnek a kereskedelemben dolgozók, vásárolni akarok, vasárnap is! -
akkor bocs, biztos már elavultak az infoim, néhány éve egy ismerősöm a Tescoban dolgozott pár hónapig, itt másfélszeres órabér volt vasár- és ünnepnapokon, igaz azt nem tudom, hogy önkéntes alapon-e. -
Sógorom boltvezető helyettes egy szupermarketben. Soxor dolgozik vasárnap is. Nem azért, mert ő választja, h pluszpénzt kapjon, hanem mert be van osztva. Ha nem megy, kirúgják... Ez így működik. Kiskereskedő persze azt csinál, amit akar, de a multiknál nincs pardon. -
Az árról nem volt szó. Tudod ezt hívják piacgazdaságnak... -
Itt Belgiumban minden bevan zárva vasárnap és hétköznap is általában 6-8-ig vannak kinyitva a boltok. -
Unreal1942 #57212 Ne legyen. Elég a kizsákmányoló munkáltatókból.
Vasárnap az mindenkinek legyen pihenés.
Én is szoktam vasárnap vásárolni, de meg lehetne simán szokni. -
persze legyen nyitva tartás vasárnap is, mindig a teszkóba kirándulunk a családdal... -
Tökmindegy. -
lord nihilus #57209 Szoktam vasárnaponként is vásárolni, de ennyi szolidaritás vállalható. -
Főleg hogy szoktam vasárnaponként is dolgozni...
-
Szoktam vasárnaponként is vásárolni, de ennyi szolidaritás vállalható -
Nem érdekelnek a kereskedelemben dolgozók, vásárolni akarok, vasárnap is! -
mi az, hogy "nem érdekelnek a kereskedelemben dolgozók"? Tudtommal sehol nem kötelező vasárnap is dolgozni, aki önként vállalja, az meg pluszpénzt kap. Szerintem is rosszul van feltéve a kérdés, van egy 100% igen, egy kicsit igen, és egy "bunkó vagyok" opció... Kicsit olyan, mint a tv2-n a Naplóban feltett kérdések (manipulatív a kérdésünk, ugye nem? igen/nem)
Amúgy arra szavaztam, hogy minden nap lehessen nyitvatartani, ponotsabban hogy a kereskedő döntse el, neki mikor éri meg. Az állam ne dumáljon bele ilyenekbe (sem). -
Nem érdekelnek a kereskedelemben dolgozók, vásárolni akarok, vasárnap is! Viszont nem vásárolok valami gyakran, de ha éppen úgy adódik, akkor azt akarom hogy nyitva legyenek.
-
ígyvan xD -
pista89 #57202 Nem érdekelnek a kereskedelemben dolgozók, vásárolni akarok, vasárnap is!
Sőt, még ünnepnapokon is dolgozzanak. -
xxxpaulxxx #57201 Ritkán vásárolok, vagy teljesen rugalmas időpontokban, ezért nem érint.
De idegesít, amikor vasárnap zárva vannak. -
Rundstedt17 #57200 " A benzinkutak meg 0-24/7-es üzemben vannak. Viszont ott is lehet mindenfélét árulni. Ergo miről is beszélnük?"
Vásároltál már ott?Nem?Akkor miről is beszélünk?Ha igen,akkor meg tudod hogy nem mindenki engedheti meg magának a 3szor drágábban...