127612
-
Ott rohadjon el az összes nyomorult fasz. Megnézném hova görbülne a szája a köcsögnek, ha a fiát nem tudná az iskolában hagyni, mert a tanárok sztrájkolnak, vagy egy begyulladt vakbéllel hagynák szenvedni plusz két napot, mert a doki kevesli a bérét. Kb ugyan annyira felbasz, mint amikor traktorral lezárják az utat.
Az a durva, hogy úgy basz fel mindez, hogy nem ültem vonaton vagy 5 éve :DDD -
Sztem kezdjen el mindenki sztrájkolni!
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!R.I.P. Hungary (895-2010)
-
a sok kamionos fuvar helyett vasúton utaztatnám a cuccokat, így legalább a kamionok nem basznák szét az utakat és kilenne használva a vasút is... -
A sztrájk lényege ez... Most akkor képzled el, hogy nyugati országokban volt hetekig tartó sztrák... -
mi pont most tanulunk a vonatközlekedésről és hasonlók :)
a MÁV vonalain a tehervonatok átlagsebessége 12-15km/h mindez a GYSEV vonalon 77km/h... -
pista89 #59374 Egyetértek velük. -
Nem értek egyet velük. -
extramagascsaj #59372 Egyetértek velük.
Jogos amiért sztrájkolnak...csak azt jó lenne figyelembe venni,hogy ebben az országban mindenki joggal sztrájkolhatna vmiért...mégsem baszna ki ennyire a másikkal...mint a MÁV dolgozói. -
nem járok vonattal, hidegen hagy -
Ez már rég nem a béremelésről szól, sokkal inkább politikai háttere van. -
Nem értek egyet velük. Mindig van valami amiért sztrájkolnak, volt amikor nem is a pénzért. Nincs kedvük dolgozni vagy mi? -
Nem értek egyet velük.
lehet, hogy a pénzükért siránkoznak, de ezt attól még ne azokon verjék le, akik nem tehetnek róla. persze állami tulajdonú cégnél bátran sztrájkolnak, próbálnák meg ezt egy rendes, profitorientált cégnél eljátszani, lehet hogy hamarjában ki lennének rúgva.
az egész mávról meg csak annyit, hogy amíg várom a vonatomat heti kétszer, csak azt látom, hogy 8 ember ül a melegedőjükben, munkásruhában, legalább 5 irodai szerkóban. Néha némelyikük kimegy a vonatkereket kopácsolni, és megy is vissza. Mit is akarnak ezért? havi kéccázat?
Másik pedig az alapvető máv felfogás, felröppent a hír, hogy januártól emelik a díjakat újra. Cserébe már decembertől minőségibb lesz a szolgáltatás. Igen? December három, bp déliről szombathely felé tartó vonat az esti órákban, 5-6 kocsival, kettőben nincs világítás, fűtés háromból egyikben sem volt már, ahol jártam. Érdekes, pesten még betudtak durrantani, aztán az tartson ki szombathelyig. Egy fülkében ülő nő kérdezte, hogy miért nincs fűtés, kaller válasza: van fűtés, meg úgyis kabátban ülnek. Bezzeg szaktársamat meg tudta büntetni 7 ezerre azért, mert nem volt érvényesítő matrica a diákján október közepén.
Remélem tényleg átveszi a nyugati vonalat a GYSEV, egyszerűen ég és föld a két szolgáltatás.. -
Nem értek egyet velük.
a fasznak jó az ha a dolgozó sorstársakkal basznak ki. amilyen faszkalapok vannak az ő szakszervezetüknél, sikerül ezeket mindig az ünnepnapok körül kialakítani (pl. legutóbb mindenszentek), amikor több a forgalom...
(köszönöm a lehetőséget magam és kiscsaládom nevében, szeptember óta heti 2x veszem igénybe ezt a szutykot)
ja és legutóbb nem vettem helyjegyet az IC-re, induláskor leültünk egy üres székbe, a kalauz nő meg képes volt átküldeni minket a másik vagonba...
bezzeg amikor előtte x alkalommal vettünk helyjegyet is baszták megnézni (és volt olyan hogy a helyünkre beültek) -
Nem értek egyet, habár szép dolog a zsarolás, de ha a többiekkel tolnak ki vele, úgy nem túl szép -
Egyáltalán nem értek egyet velük. Ennyi erővel a 3/4 ország sztrájkolhatna. Azt meg fel sem fogják, mekkora kárt okoznak az országnak és egy csomó embernek. Szépen el kéne kezdeni kirugdosni a főkolomposokat, aztán talán visszafognák magukat. -
xxxpaulxxx #59364 VÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ
Utálom a mávot dögöljenek meg
Sztrájkolnak és utána még képesek büntetni, ha nincs jegyed
Illetve képesek azt mondani, hogy igazolványszámot írja rá legyen szíves...
Bezzeg amikor erre a kérésre azt válaszoltam, hogy majd ha nem sztrájkolnak, akkor neki állt feljebb;)
Utálom
(egy olyan ember véleményét hallották aki majdnem minden nap vonattal jár) -
Dean Winchester #59363 Egyetértek velük.
de nem különösebben érint a tömegközlekedés.
szóval sztrájk volt van és lesz -
F1re #59362 hülye szavazás.... üres szavazat -
sztrájkkal megint csak magunkkal kúrunk ki, az üdvözléshez elég lenne bizonyos embereket bedobálni a Dunába, hátha okul a többi
kizsákmányolás ellen pl törvényekkel, de állami beruházások talán hatékonyabbak. -
kisgoce #59360 Nem értek egyet velük -
clio1616v #59359 akinek nem tetszik mondjon fel -
Unreal1942 #59358 Bizony összefogásra és országos sztrájkra lenne szükség. Nem számíthatunk másra csak magunkra.
Kizsákmányolás ellen mi mással lehetne fellépni? -
Engem egyáltalán nem érint, mivel Erdélyben élek. :P -
Unreal1942 #59356 Nyilván nem ilyen egyszerű. Nem is az én feladatom ezt megoldani. Nekem mint az átlagnak marad az elégedetlenség és a folyamatos ügyeskedés, hogy életbe maradjak úgy, hogy ne a sötét középkorba érezzem magamat.
A vállalkozók kénytelenek csalni mert tisztességesen nem lehet megélni.
Nyilván kéne egy teljesíthető adó rendszer, hogy az embereknek több pénz maradjon a zsebükben. Evvel csökkenne az ügyeskedők száma. A bevételek növekednének. Több pénzel az emberek kicsit a gazdaságot is felpörgetnék.
Ami most megy az szabad rablás, kizsákmányolás. Aki meg sztrájkolni mert az megkapja, hogy fogja be a száját...Tipikus nem a zsömle a kicsi, hanem a pofátok a nagy.
Szerintem egy épp eszű Magyar se gondolja azt, hogy rendben van az, hogy pár 100km el arrébb meg lehet élni nyugodtan. Itt pedig lépten, nyomon anyagi gondokba ütközik a tisztességgel dolgozó ember.
Küzd a számlákkal és bízik benne, hogy nem lesz semmi váratlan kiadás mert a hónap végén akkor már nem nagyon lesz csak max parizer ebédre. -
hát sajnos mi a fallosz rossz végén vagyunk
változtatni csak példátlan összefogással, s szemléletváltással lehetne; ami nem mostanság fog bekövetkezni. Megnézed az élet minden terület szükségszerű lenne a változtatás. Amíg melós minél többet akar lógni a munkahelyén, a munkáltató az "adóoptimalizáláson" morfondírozik, a hivatal korrupt, minél több lé elsikkasztása az életcél; addig csak saját szarunkban fogunk fürdeni. Esetleg kívülről még hullámokat is gerjesztenek bele... -
Unreal1942 #59354 Világos, de ezen is lehetne változtatni. Nem gondolod, te sem, hogy ez jól van így. -
hogy ontopik is legyek:
Nem értek egyet velük.
legalábbis ebben a formában, mert így ezzel csak a népet szopatják szét, nem a tolvajbanda felsővezetőséget, akik nem szakmai úton, hanem politikai alapon kerülnek oda, harácsolás hatékonyságát emelve -
Üres szavazás
Nem érint,külföldön élek -
nem azért keresnek itthon kevesebbet az emberek, mert nem dolgoznak olyan jól, hanem a rablótőke tolja ki a profitját az országból. Igazándiból unióba is azért vettek fel, h kihasználjanak minket.
Kína is úgy tudja produkálni a nagy gazdasági fejlődést, hogy az emberek 90% éhbérért dolgozik napi 16 órában, életveszélyes körülmények között. Nézd csak hány százan halnak meg hetente a bányákban. -
HUmanHunter #59350 nem járok vonattal sehová, nem érint. -
Én milyen gazdsági teljesítőképesség van az általa álmodott dupla bérhez. Mondjuk a korrpució miatt tényleg sok folyik el, de a világ nem ennyire egyszerű. -
Nem értek egyet, ez már rég nem a bérekről szól. -
Nem értek egyet velük.
bár nem érint, mert nem szoktam vonatozni, de akkoris. -
Unreal1942 #59346 Egyet értek velük. Sőt az egész országnak sztrájkolnia kéne.
Nem normális dolog, hogy európai árakat fizetünk mindenért.
A fizetések annyit érnek mint a 70 es években.
Valami nagyon nem jól van, mert totál hülyének néznek bennünket.
A fizetéseknek is csak annyiszor és csak olyan mértékbe kellett volna emelkedniük mint ahányszor a közüzemi díjak vagy az élelmiszer árak ezt megtehették.
Minimum egy bér duplázódásra lenne szüksége az átlagnak és a minimálbérnek. Akkor is még jóval az európai szint alatt lennénk.... -
Üres szavazás. Kicsit se érint. -
Nem értek egyet velük. -
szökőévente egyszer ha utazom vonaton, de attól még ne sztrájkoljanak -
epi27 #59342 Ennyi erővel egész Mo. sztrájkolhatna, mert itt senki nincs megfizetve... Csak sokan ezt nem tehetik meg. -
Miért sztrájkolnak? A vasútvonalak bezárásával nem minden esetben értek egyet. A MAV Cargo pénze körüli hercehurcával nem értek egyet. -
DIESEL DOG #59340 Nem értek egyet velük, mert ezzel nagyon sok ember életét nehezítik, meg avval hogy nem tudnak eljutni a munkahelyükre, iskolákba, stb...
Részben egy kicsit azért egyet is értek velük, mert nevetséges összegekért dolgoznak a mozdonyvezetők, és egyéb munkát végző emberek a MÁV-nál...
De végülis az egész MÁV nevetséges, ahogy működik, meg a munkákat végeztetik... ettől hányadékabb céget még nem láttam...