127612
-
Fbn Lx #61427 "Eszek mellé sok szart is, amit nem kéne"
asszem erről már tigerbá is írt a múltkor, hogy az emberi fekália tele van baktériummal. -
Fbn Lx #61426 Ez majdnem igaz, de ennél még érdekesebb- :D
Az, hogy gondolkodsz, a logikádat használod, számolsz, azaz tudatosan használod az agyad, bizony emészti az energiát, de ennél jóval többet fogyaszt az, ha üresjáraton van. Ha üresjáratban szabadon csapong az agy, azaz fantáziálsz, elmerengsz, az agy feldolgozza és rendszerezi a napi ingereket stb, akkor fogyaszt a legtöbb, többet mintha tudatosan használnád, vagy dolgoznál vele. Asszem volt is erről cikk itt az sg-n régebben
Szóval a lényeg, hogy a hozzám hasonlóan félig fantáziavilágban élő emberek agya jobban eszi az üzemanyagot, mint a földhöz ragadottaké :D -
Nézd, attól függ mi az ára. Néha egyek zöldséget? Valamilyen szinten megvan. Fehérje? Az is, főként tejföl, sajt szinten, esetleg a müzlim a tejjel. Hús, ehhez kérdés nem fér. Eszek mellé sok szart is, amit nem kéne, de pl desszertet szinte egyáltalán nem. Amin viszont jelenleg nem fogok tudni változtatni, az az étkezéseim gyakorisága, mert egyszerűen időben így jövök ki. Első kaja 3 v 4 óra fele, aztán este már mire megéheznék, általában alszok. Valszeg ezért nem híztam szét magam az egyhangú étkezéstől, és a sok egyszeri kalóriától, mert máskor meg nem nagyon van. Bár azt mndják, ekkor is lehet hízni, mert raktároz a test a zsírban. Érdekel valamennyire az egész, de közel sem annyira, mint a vega idiótát, vagy akár norbinkat, aki szinte egy táblázat alapján kajál. lol már... -
+ kimondta az egyik kulcsszót is: szellemi igénybevétel. Érdekes dolog, de maga a gondolkodás is megdöbbentő energiaszükségletet igényel. Úgy tudom közelít az alapvető fizikai igénybevételhez (hőtermelés, létfenntartás, stb). -
azzal azért ugye tisztában vagy, hogy az imént lazán az "urban legend" kategóriába soroltad a gyors metabolizmust?
-
Fbn Lx #61422 Komplexebb folyamat a testsúly az egyszerű étkezésnél szerintem.
Nem csak a genetika és a mozgás, de még az idegállapot, lelki állapot is jobban befolyásolja, mint az elfogyasztott kalóriamennyiség, lévén a szerveid működését a hormonkiválasztás is befolyásolja, meg az anyagcsere működése, amiket mind befolyásol a lelki állapotod, és így tovább... összetett folyamat ez, szerintem lelki dolgokban sem árt keresgélni. -
Rundstedt17 #61421 Szép főleg a kenyér adag,bár egész nap is számít meg a fizikai szellemi igénybevételed :D
Persze lehet sóhiány,de őszintén szólva a nyugati mekis társadalmat és kiváltképp a magyar konyhát ismerve itt a legtöbb embert nem fenyegeti. -
Fbn Lx #61420 nem olyan egészségtelen az a só, mint sokan gondolják.
Egyrészt az európai embernek szar a sóvisszatartó képessége, ezért viszonylag sokat kell fogyasztanunk, tudniillik olyan is van, hogy sóhiány. Másrészről a sót jódozzák, gyakorlatilag ez az egyetlen jódforrása annak, aki nem eszik rendszeresen halat, már csak ezért sem árt fogyasztani. -
Fbn Lx #61419 Kurvára el vagy tévedve, szerintem.
az utóbbi 6 órában mondjuk csak 5 szelet kenyér, egy zsemle meg 4 virsli volt -
"OMG"... bírom ha idiótának néznek. :)
Tudod a hambikkal kapcsolatban nem a kalóriaszám az egyedüli probléma. Volt egy Michael Moore film is erről a témáról, bár vele nem árt vigyázni. Nagyon hatásvadász, és ért a nézők befolyásolásához.
De lényeg a lényeg, a hozzávalók egyenesen Amerikából érkeznek, ahol eléggé szabadosan kezelik a tartósítószerek és a génkezelt alapanyagok kérdését (mondjuk felénk is egyre inkább). A kóla szimplán egy cukorbomba, nagy mennyiségű szén-dioxiddal. A foszforsav-tartalma sem teszi a csontok barátjává.
De hogy rövidre zárjam a témát, én aztán egy szóval nem mondom senkinek hogy ne egyen-igyon ilyesmit. Én csak magamért vagyok felelős. -
Pontosan ezt írtam én is. :]
Egyébként az a baj az ilyen kommentekkel (beleértve önmagam is), hogy csak egy bizonyos nézőpontnak felel meg. Könnyen cáfolhatóak, számítanak a körülmények. -
Rundstedt17 #61416 Na ez egy urban legend :D...emlékszek egy csaj ismerős mondta hogy annyit eszik még se hízik,kérdeztem mit evett 6 pirítóst mondom ejha aztán később láttam náluk mit jelent a piritós(kb kis semmi volt a 6 darab max 1,5 karéjt tett ki) gondoltam is egyet XD...
Szóval bazzd összeállítanék én olyat neked hogy elhíznál tőle pill alatt betartanád,arról van szó hogy nem eszel eleget csak azt hiszed... -
Rundstedt17 #61415 Igen szalonnát ettek meg nagy sláger volt a zsíroskenyér,bár én hozzátenném reggeltől estig munka volt...elméletelig ehetne sokat bárkit de csak akkor ha ledolgozza... -
Fbn Lx #61414 Leszarom, hogy túllépem-e a napi kétezret, tököm se fog számolgatni. Ha egész nap tömöm magam mint a libát, akkor se fogok elhízni.
Sőt, igyekszem minél hizlalóbb kajákat enni, és még így se tudom meglépni a bűvös 70-est -.- -
Rundstedt17 #61413 Ez kb tökéletesen jellemzése lehetett volna a nemis olyan régi életmódomnak,talán annyi különbséggel hogy azért rajtam meglátszott kissé :D...Kiélvezni maximálisan azt a rövidet ami van? :D....hát jóh de akkor ne nagyon reméld hogy 40 évesen minden rendben lesz(bár szerencséd lehet de arra alapozni nem bölcs dolog XD)de amúgy lehet hogy azt gondolod messze van még de szerintem megéri figyelni,hamar eljön ha már később nem is olyan jó élet mint fiatalon jobb mint a semmi vagy a kinlódás :D... -
Szard le, senki sem tudja hova vezet ez. Régen szalonnát ettek szalonnával, mégis egészségesebbek voltak az emberek. Ma már ez is nagyon ellenjavalt, de mindenki tudja, hogy a fizikum és mozgás számít igazán. A sok mai adalékanyagnak senki sem tudja mik a pontos hatásai, ha valaki döglődik, akkor előbb fognám a punnyadt életmódra. -
Rundstedt17 #61411 Hizáshoz nem de az érrendszeri betegségekhez például igen de röviden mindenképp káros túl lépni :) -
napi 5-6x kéne enni. kimérve hogy neked mennyi bizbazra lenne szükséged és azt elosztani. -
Rundstedt17 #61409 Nem hiába emeltem ki a magyar konyhát és a húsokat,ugye a fehérjedús táplálék meg jó zsíros is...A szükségesnél több kalória viszont elhizást a jelent.Az elhizás meg később valószinű súlyos következményekkel fog járni,csak röviden érrendszeri betegségek ami nem mellesleg vezető halálok Magyarországon -
napi 2000? táblázatot megnézve az kb a nassolásom :DDD
igaz, napi egyszer eszek, de akkor 90%ban húst. Esetleg így este egy szenyó vagy valami. Mozgás tekintetében kimerül a szexben, ínséges időkben marokmarcsiban, na meg az a kb napi 2 km kötelező séta :D és nem vagyok kis nádszál, de elhízott sem. ha belül már oszlok, azt leszarom, legalább most élvezem a jó kajálásokat:D -
A sónak egyszerűen csak káros hatása van túlzott mennyiségben, illetve vízmegkötő hatása. Hízáshoz, mint kiemelt tényező nem igazán tartozik oda. -
Akkor megsúgom neked, hogy:
1) a kalória az egy emberi energiaszükségletet jelölő mértékenység. Önmagában nem mutat semmit, a magas kalóriaérték nem jelenti tényszerűen a káros hatást. Érdekes dolog, hogy a fehérjékben több kalória van, mint a szénhidrátokban. Az is érdekes dolog, hogy a zsírokban van a legtöbb kalória, ugyanakkor a természetes növényi zsírok (pl. tökmag) kimondottan egészségesek bizonyos mennyiségben.
2) egy jobban sikerült átlagebédben (házi készítésű) is van minimum ennyi (~1000) kalória. És most itt nem hurkakolbászra kell gondolni.
3) nem általánosíthatod a kalóriaszükségeletet, eltérő testfelépítés miatt más-más igényű emberek vannak. -
Rundstedt17 #61405 én is azt eszem sokszor a legfinomabb és még aránylag egészséges,a francért olyan jó a köret meg hús kombináció XD -
Rundstedt17 #61404 Ehetsz bármit a lényeg:
1, hogy ne lépd túl a megengedett 2000 kalóriát mert hízás nem vezet jóra
2,kiegyensúlyozott legyen a táplálkozás(mondjuk a napi 200% só nem fog jót tenni :D,vagy 250% zsír stb).... -
Válogasd ki magadnak -
akkor mi a szart egyek, ami nem telít túl energiával? -
ezért eszek már 3 éve csak rizsát meg csirkecicit
-
Rundstedt17 #61400 a lényeg az kalóriadús ételek kerülendők,csak annyit egyen mindenki amennyi energiára szüksége van,ha egész nap elöször a suliba majd a gép előtt ül akkor nem kell favágó módján étkeznie :D...erről van itt szó nem arról hogy a mekis kaja pl károsanyagokat tartalmaz.hacsak nem nevezzük a sót meg zsírt fehérjét szénhidrátot károsnak.... -
Rundstedt17 #61399 pontosan.de lényegében a húsok túlzott fogyasztása is oda vezet,azoknál főleg akiknek mind3 étkezésük nagyrésze hús...semmi baja nincs látszólag 35-40 éves koráig,még mondja is hogy sose volt beteg ezzel nyugtatja magát.Aztán persze nézz amikor kiderül hogy a szerveit tönkre vágta a magas vérnyomás,rosszabb esetben szívinfarktus,és igen valószinű cukorbetegség is meg hasonló inyencségek :D -
és jön a magas vérnyomás, szívinfarktus és agyvérzés. -
Só tényleg eléggé sok van a mekis kajákban. -
Rundstedt17 #61396 OMG....a gond nem azzal van hogy káros felejtsétek már el a hülyeséget...Hanem azzal hogy egy nagy mekis menü krumpli+üditő+burger annyi kalóriát tartalmaz hogy elméletileg abba már csak egy lightos vacsi férne bele.Kiváncsiságból kiszámoltam vagy 1200-1300 kalóriát jelent,az átlag ember napi szükséglete(ja és sóból,szénhidrátból,fehérjéből annyi van hogy bőven elég lenne az napra) max 2000t lehetne egy nap... -
Fbn Lx #61395 A szív sem áll meg csak úgy magától, nincs leosztva, hogy hány dobbanásra született. Még a szívedet is lehet fejleszteni, ugyanolyan szerv, mint a többi.
Én fenntartom, hogy ezeknek a sportolós hirtelen szívhaláloknak csak kis százaléka a tényleges túlhajtás, nagy része teljesítményfokozó... -
az a gyógyszerektől van.. -
meg is áll a szívük egyszer csak úgy véletlenül.
itt a mérték a lényeg. -
DIESEL DOG #61392 Teljesen egyértelmű. Amit megesznek azt le is mozogják... meg a sportolók tudatosan élnek olyan életmódot mely miatt nem híznak el. -
Sportolni kell, és kurvamindegy mit eszel. Valamiért a sportolók nem híznak el semmitől, pedig annyit esznek mint a lovak. -
A szívemre, és jónak is érzem így. -
Apám, tőlem azt eszel amit akarsz. :) -
Tudom. :)