127612
-
nah igen ilyenkor jon a kerdes, hogy mi is az a szerelem? :) de ertem a kerdest... :))) eletem parja inkabb. -
Rundstedt17 #62386 De amúgy igen az egész biológia igényről szól és nem többről.Reálisan értékelve szerintem nagyon kevesek voltak szerelmesek. -
Rundstedt17 #62385 Érdekes változáson ment keresztül a véleményed.Pár hónappal ezelőtt még az emberek gonoszak és a természet jó,túl sokat szülnek véleményen voltál :D....
Ugyancsak érdekes a gyerek neméhez való hozzáállás abban semmi kivetnivalót nem találtál ha egy 16 éves lánynak 26 éves pasija van,de azért a sajátodnak nem engednéd :D...
Nagyon érdekes ellentétek embere vagy -
clio1616v #62384 teljesen véletlenül, úgy hogy nem is számítottam rá -
clio1616v #62383 nagyon sok minden kell hozzá... az anyán és apán kívül
élelmiszer(azok az emberek, akik előállítják) + levegő + a többi emberek segítsége, kórház lakás közlekedéshez eszköz(azok az emberek akik előállítják ezeket a tárgyakat)
és rengeteg körülmény szerencsésen alakulása, ahhoz hogy épségben világra jöjjön a gyermek -
Rundstedt17 #62382
-
Nem voltam még szerelmes. -
Szomorú... :(( -
??? -
:/ -
Oh fuck. -
A hold túloldalán -
Egyéb: munkatársak voltunk/ vagyunk. -
Még nem találkoztam az igazival. -
az olyan mint a kék osztriga? -
Szórakozóhelyen (egész pontosan a kéklyukban :D) -
:o -
A Marson. -
két lány volt aki nagy szerelem volt.
ebből az egyiket teniszezés közben ismertem meg, majd évekkel rá találkoztunk egy bmx versenyen és ott szerettem csak igazán bele.
a másik lányt az internetnek köszönhetem, őt milliószor jobban szerettem a másiknál, viszont súlyos beteg lett... jelenleg is kómában van :( -
Osztály-, illetve iskolatársam volt.
egy évvel alattam járt a Feleségem. -
Interneten:
A www.whoresdoublefistinganalwaxgangbang.com-on meglátni és megszeretni csak egy pillanat műve volt. :) -
Eddig két olyan nő volt, akivel hosszabb távon is el tudtam volna képzelni magam, de egyikkel sem jött össze. Az egyiküket neten ismertem meg - nem társkereő oldalon - a másikat sportolás közben. -
Szórakozóhelyen (söröző, kocsma, disco, stb..)
Ahol melózom :P
-
tukorbe neztem 
Amugy meg nem talaltam meg... -
interneten
-
Fbn Lx #62362 Ez most számomra elég ellentmondásos, lévén eddig erős, kínai típusú vezetőszellemről beszéltél jelentéktelen sakkfigurákkal, most pedig az egyén értékéről a társadalmi életben...
Az individualizmus igenis különösen erős manapság. Ezelőtt az ősközösségeken és a görög demokrácián kívül szinte soha olyan kor nem volt, ahol az átlagembernek érdemben lett volna beleszólása a társadalmi életbe. A monarchia tipikusan nem ilyen rendszer, és sokáig az volt a módi.
De ne is ezen a vonalon induljunk el. Inkább azon, hogy régen bizony a falu népe, a szűk kis közösségek egymásért éltek, szorosan összedolgozva, egymástól gyakorlatilag függve, az életben maradás érdekében. Ezek az emberek nem önnön nagyságukat kutatták, hanem megélhetésüket, közösségeik építését.
Ma az átlag embert nagyrészt a profit, az anyagilag "színvonalasabb" élet, az egyéni karrier, az egyéni spirituális törekvések mozgatják, egyszóval a személyes kiteljesedés, mintsem a közösség. ez bizony kőkemény individualizmus, amire ritkán volt példa a történelem során, és természetesen elidegenedéshez, versenyhez, egymás eltaposásához vezet. -
Fbn Lx #62361 Ki beszélt arról, hogy az egyének szintjén kiemelkedőt kell felmutatni? Vagy számodra a férfi és a nő harmonikus párkapcsolata, a gyermeknevelés, és a hobbiban, szenvedélyben való kiteljesedés egyéni szinten már kiemelkedő? Szerintem meg a csoportként, nemzetként, vagy akár fajként való együttműködés alapköve, ugyanis az erővel elnyomott emberi természet, kényszerített viselkedésminta és értékekben hiányos élet számos devianciához vezet, amik végső soron szélsőségeket és az élet számos területén való pusztulást eredményezik. Azért remélem a harmónia nem tartozik a számodra értelmezhetetlen fogalmak közé.
Ha ezeket a fogalmakat szándékosan nem akarod értelmezni, az tényleg nihilista szemléletre vall.
Számomra viszont az általad említett fejlettség nem tiszta. Milyen szempontból lehetnénk fejlettebbek, mint több ezer évvel ezelőtt?
Valamint ha ez a fejlettség a technológia haladását meg a természettől való elszakadást, faji nagyságrenddel mérhető sovinizmus növekedését jelenti, akkor valóban érdemes arról vitázni, hogy mi a fejlettebb, és az mennyire jó?
Számomra a fejlettség mértéke az összefogásban, a szeretetben és az egészségben mérhető. Ez komplex folyamatok eredménye, de valójában mégis rendkívül egyszerű, és tévút emellett mindennemű "fejlettség". -
Arról pedig ne is beszéljünk, hogy pont annak a kornak rovod fel az individualizmus vádját, amelyikben jószerivel már nincsenek is egyének. Az egyes embereknek ma már semmi hatásuk a társadalmi folyamatokra, és ez azért nem egy annyira régi jelenség. Tehát pont a legkevésbé individuális kort azért szidni, mert még foltokban maradt benne valami nosztalgia azok után a korok után, amikor még az egyénnek volt némi jelentősége a társadalmi életben elég meglepő dolog. -
Nem tudok mit kezdeni a megállapításaiddal, tele van számomra értelmezhetetlen, és értelmetlen fogalmakkal, mint "érték", "teljes élet", stb.
Viszont ha ezt a megállapításodat "Ha az egyén nem él teljes életet, férfi és nő harmóniában, akkor a rendszer ingatag." úgy értelmezem, hogy egy, az egyének szintjén semmi kiemelkedőt felmutatni nem tudó társadalomnak mindenképpen instabilnak, versenyképtelennek kell lennie, és főleg, hogy ez egy kiterjesztése lenne egy olyan elvnek miszerint "minden, olyan rendszer, aminek az elemei kevésbé összetettek, mint egy másik konkurens rendszer alkotóelemei" akkor ez egy bődületes hülyeség. Egy ma élő soksejtű élőlény sejtjei sokkal egyszerűbbek, mint egy korai sok sejtő organizmus sejtjei, mégsem állna elő senki azzal a képtelenséggel, hogy pl. egy kutya (ami nem más, mint egy soksejtű rendszer) fejletlenebb, egy 600 millió évvel ezelőtt élt többsejtű élőlénynél, noha biztosan voltak olyan többsejtű organizmusok 600 millió évvel ezelőtt, melyeknek bonyolultabb sejtjei voltak. -
Fbn Lx #62358 A népességszaporodás a legszegényebb országokban a legmagasabb. Ha ezek a népek népesítik be a Földet, itt rend nem lesz, elég, ha a cigányokra gondolunk.
A magyaroknak igenis több gyereket kellene vállalniuk, és kultúrát, értékeket kell mentenünk. -
hogy lesz a gyerek? mi kell hozzá? szóval te is kellesz hozzá, tehát a tied is. az a bizonyos "szakmunkás" csak segít abban, hogy megkapd egyben. -
Fbn Lx #62356 "A faj minden, az egyén pedig semmi."
Bizonyos szempontból ezzel egyetértek, mert elég beteges és természetellenes ez a mai individualizmus. De ennyi erővel a faj semmi a bolygóhoz, vagy magához a természethez képest. Minden életforma a magánál eggyel magasabb szint teljes, egészséges működésének biztosítására törekszik. Ha a rendszerben egy alkotóelem elfajzik, úgy viselkedik, mint egy rákos sejt, az magát a rendszert és felborítja. Legyen az a rákos sejt az individualizmus, az egyén érdeke, vagy pusztán az egész fajunk érdekének előtérbe helyezése. Ha az ember saját magát olyan szinten tudatosan szabályozza, hogy saját maga borítja fel a nemek egyensúlyát, két ellentétes, egymásra törekvő erő egyensúlyát az mindenképp pusztuláshoz vezet. Legyen ez azáltal, hogy az egyik nem fontossága, szerepe, dominanciája megnő a másik fölött, vagy az által, ami ma végbemegy: hogy kezdenek összemosódni a nemek és szerepeik... egyik sem választható út.
A föld 20-30 milliárd embert, de akár még ennél többet is könnyedén elbírna, ha az erőforrásainkat lehetőségeinkhez mérten legjobban kihasználnánk, anélkül, hogy a profit, a gazdasági érdekek, a politika ebbe beleszólna. Ha mondjuk képesek lennénk megszabadulni egy beteg rendszer alapköveitől, ami a természettel együttélés helyett a fogyasztásra és a hasznosságra épít. A megoldás inkább ezen a téren keresendő, mint a kínaiak hideg fej, hideg szív módszerében, ami gyakorlatilag egy mindentől lecsupaszított, élhetetlen nihil.
Arról nem is beszélve, hogy szarból nem lehet várat építeni. Mint minden működő rendszer az alapjaitól, egy normális faj az egyénnél kezdve épül fel. Ha az egyén nem él teljes életet, férfi és nő harmóniában, akkor a rendszer ingatag. -
clio1616v #62355 mint például a szülést levezető segédszakmunkások? -
Fbn Lx #62354 "Becslések szerint Magyarországon kb. 10000 AIDS-es van, (ez a teljes népességre nézve 0,001%)"
MI? Általános iskolai matek, egyes
10 milliónak a 10ezer 0.1%-a.
Vagyis minden ezredik ember. Ez sok egy kicsit, nem?
Mellesleg az éc népesség-kontrolláló hatása akkor lenne számomra elfogadható, ha nem érintkeznék más vérével rendszeresen edzésen szerzett / okozott sérülések miatt. Így viszont nem tartom túl áldásosnak az emiatti aggodalmat... -
nincs még, kisfiút:-) -
Nincs. Mindkettőt. -
Nincs.
Nemtom akarok e. -
2 legtöbb -.- -
Akkor legalább kevesebben fognak reagálni a hsz-ekre. -
megint túl nagy az egy hozzászólásra jutó idegen szavak száma