127612
  • tigerbácsi
    Nem, egyéb okok miatt...

elég ebből az életből, nem szeretnék hosszabb időt magamnak.
  • Dick Riddick
    Igen, mert hajt a kíváncsiság, a magány nem akadály.
    Szimpatikus ötlet, de ha már nekivágnék mindenképpen biztonságos körülmények között, titkos bunker, többrétegű biztonsági és életfenntartó rendszer, mert sokkal valószínűbb hogy egy háborúk által átformált világba jutok semmint egy barátságos emberi utópiába.
  • Lacee86
    Maximum akkor, ha a szeretteim, barátaim stb. is. Egyedül szar lenne.
  • OrioN the S
    Nem tudom... Ki tudja milyen lesz a jovo? Ha nagyon ugy festene a dolog, hogy szar jovom lesz, akkor oke, de mivel egyelore nem lehet tudni ezert most semmikepp.
  • dartonita
    Hogy meg ennel is ostobabb emberek kozt eljek a jovoben?No thx
  • immovable
    Nem.
  • 89
    Nem...mert nem...mert minek?
  • immovable
  • clio1616v
    a ti reakcióitokra és a kérdésre reagálok... azokat egészítem ki a teljességre való törekvés motivál, semmiképpen nem kényszerít, csak annyira amennyire jólesik
  • immovable
    Vajon te milyen kényszer - rászorultság - miatt égeted magad egyfolytában.(?) Mit kompenzálsz.(?)
  • stationx
    ne égesd mér itt magad te troll. tiplizz a zsadányi testvéreid közé.
  • clio1616v
    már megint... te nem tanulsz semmiből?
    legalább ne írd le hamár egyszer hamis következtetést vonsz le
  • Ability
    Ez korrekt, csak sajnos Mo.-n jelenleg nincs normális lehetőség erre. Játékra a Steam még egész jó, de normális zeneáruház már nincs. Ugyan így a filmekkel/sorozatokkal. Én is jobban szorgalmaznám ha az amcsi példát követnék. A állam szószerint felvásárolta a KaZaa fájlcserélő hálózatot, helyére nyitott egy ugyan olyan lehetőségeket nyújtó legális letöltőoldalt, viszont nagyon alacsony havidíj ellenében lehetett igénybevenni. 100%-osan nem sikerült kiszorítani a warez-t, de mivel hogy az embereknek a kényelemmel, az "azonnal megkapom" dolgokkal, választékkal, és a túlárazással van baja, így ez a "szerepcsere" kedvező volt számukra, azóta a legtöbben legálisan vásárolnak.
  • autoszimulator
    Nem, kifejezetten nem. Elegem van már, hogy az alapfeltételezés szerint mindenki lop, és ezért aki nem lopna, az is fizessen. Miért nehéz elképzelni, hogy aki netet köttet be, az illegálisan tölt? És én is töltök illegálisan magamnak, de fizetnék érte egy normális díjazást, ahol átlátom a rendszert, hova kerül a pénz. De átalánydíjként ne építsék be a net előfizetésbe. Ha ennyire akarnak tenni valamit, irtsák ki a warezt /lehetetlen/, és/vagy hozzanak létre pár olyan LEGÁLIS oldalt, ahonnan bizonyos havidíjért az tölt le és néz dolgokat legálisan, aki akar. Aki sose néz filmet, nem tölt semmit, ne fizessen már...
  • ba32107
    Ahol az észt osztották, ott te bizony lyukas zsákkal álltál sorban :)
  • Molnibalage
    Akkor 8 ropi volt az 512/256-os mikrós net. Akkori szemmel nem volt rossz, ha működött.
  • Fbn Lx
    nekem 2004 decemberében jó ha 128/64-es netem volt
  • Calver
    "Nem, nem vagyok hajlandó többet fizetni egy talán korlátolt szolgáltatásért."

mert mindkét másik verziónak úgyis artisjus féle csótányság lenne a vége.
  • Dick Riddick
    A jó öreg mikro-net. :)) A három hónapos átfutási idő után egy pezsgőt bontattam volna velük. :) Az az igazi gond hogy mennyi időt és energiát öl bele az ember az egyezkedésekbe, ügyintézésekbe, mennyi bosszúságot okoz az egész sz*rakodás. Komolyan mondom, anyagi kárpótlást kellene érte kérni.
    Az én egy megás netemnek akkora a feltöltési sebessége mint a tiédnek. Röhej. Anno a hat megásénak 1 megás volt a feltöltési sebessége. Kitolnak veled úgy érzem.
  • Dick Riddick
    Ahol már másodpercekről van szó, ott a kapcsolat lényegében használhatatlan.
    Az én első internet-kapcsolatom mikrohullámú volt. Az utcánkban akkor még csak tervben volt az új kábel felszerelése. Három szolgáltató volt elérhető, kettő adóira nem volt tiszta rálátás, a harmadikról pedig tudtam hogy kontárok. De hát nem volt más választásom.
    Egy évig használtam ezt a netet, hát mit mondjak, emlékezetes év volt. Én még szerencsés voltam, mert egy külön elosztóra kerültem rá, kisebb volt a terhelés. De még így is sokat ingadozott. Talán az volt a legrosszabb, hogy pont a használhatósági határon mozgott, volt hogy jól ment, volt hogy szakadozott. Mondjuk legalább nem volt olcsó. :)
    Fülig ért a szám amikor felszerelték az új kábelt, és kiköttethettem a fenébe.
    Egyébként kedves emlékeim vannak a korai betárcsázós telefonnettel kapcsolatban, jó pár StarCraft partit letoltunk a barátomnál.
  • Molnibalage
    A stabilitása kiváló a netnek amit fizetek. 2007 májusa óta egyszer nem volt net, kb. 1 óra. Ezen a pontos jó. Na de 256 kb upload 10 ropiért? Azért ez masszív gyomros volt.

A régi mikrós netem 2004 decemberében adott 512-őt 8-ért, csak a letöltés 1 megás. Ott 2/1 arány volt. Azért kellett otthagynom őket, mert ők is szartak az ügyfélre. 3 hónap alatt nem tudták megcsinálni, hogy az uploadom rendes legyen. 100-200 kb után levágott. Lassan mondom, hogy más is megértse. 3 hónap. Ezek után azt mondtam, hogy most szakítunk 1 héten beül és felejtsék el a hűségnyilatkozatat, vagy úgy megyek a Fogyasztó védőkhöz és az emberei jogok összes harcosához, hogy csak úgy nyekkenek. 1 nap múlva jöttek és elvitték az antannát és modemet.
  • DIESEL DOG #63809
    Nem, nem vagyok hajlandó többet fizetni egy talán korlátolt szolgáltatásért...
  • Ability
    Ahh, nem akartam össze-vissza beszélni, de sikerült. Az 1,2 mp is nagyon-nagyon sok, de nekem kevésnek tűnt. Most már előkerestem a régi szarokat, hogy megnézzem. Szóval 5-6000 ms (5-6 másodperc) volt az általános, és a minimális határ volt 12 mp. :D Hát azért így is elég durva. Az adatveszteséget jól mondtam, a többire meg nem lehet nem emlékezni. :/

ui.: nálunk is hasonló volt, másik lehetőség Invitel/T-system. Akkor még csak a hajnala volt a sokadszori sebességduplázásnak, sokkal lassabb volt, ráadásul kellett a fix ip és bontás nélküli kapcsolat. Körülményes is volt mindig "betárcsázni" és még akkor lassú is volt.
  • NEOreg3
    majd ha 2ezerért lesz 25+ megabitem, akkor talán
  • Dick Riddick
    12 mp... Gondolom a biteket talicskával tolta be hozzátok egy svájci sapkás alkalmazott.
    Az a bizonyos apró betűs rész ugye. Egyébként szinte mindegy mi van a szerződésben minimum követelmény alatt. Általában úgy működik ha nem tetszik, nem kell aláírni. Nálam is volt korábban trágya net, drága, ócska, mégsem volt jó alternatíva helyette. Ha kell a net, akkor kell, nincs mese.
  • Dick Riddick
    És nem értetted miért mondják rád hogy troll. Hmmm... Miért is, miért is... :)
  • Dick Riddick
    Sajnos belekényszeríthetnek, sok jogtiprásra van példa nap mint nap.
    A kötelező felelősségbiztosítás és az "internet-adó" nagyon hasonló elgondolások, de ne felejtsük el, hogy az egyik egy átgondolt, szükséges lépés (most ne térjünk ki a biztosítási díjakra), míg a másik egy kényelmi (egyébként szerintem megvalósíthatatlan) elképzelés.
  • Csuhai G
    Igen, de csak akkor, ha nincs korlátozva a letölthető anyagok száma.
  • Ability
    Őőő... belegondolva lehet rosszul írtam őket. 12mp válaszidőt mértem, és ennél is nagyobb volt megadva a minimális feltételnél. Egyébként a lényeg, hogy használhatatlan volt, egy weboldal több percekig töltődött, a net meg minden nap kiesett legalább 2-3 órára. Este, nagyobb terheléskor meg van elment a net, vagy ennél is használhatatlanabb volt.
  • clio1616v
    ha csak elmerengett volna nem égeti le magát egy ilyen kijelentéssel... ahhoz erős rászorultság, kényszer kell
  • Ability
    Nálunk meg a TvNetworkkel volt hasonló szitu. Bejöttek a városba, fejlett infrastruktúrát építettek ki, olcsó, gyors, stabil eléréseket kínáltak. Tényleg nagyon jó is volt. Aztán annyian rácuppantak, hogy fejlett hálózat ide-oda, összeomlott a városba vezető gerinchálózatuk. Körülbelül fél évig tartott ez az állapot. Minden nap 10 percenként szakadt a net, sokszor órákig kiesett a szolgáltatás. Egyébként pedig 1200 (1,2 mp) válaszidőt mértem, szóval játékra tökéletesen alkalmatlan volt, de úgy általában minden másra is, mert 80% adatveszteség dukált mellé. Namost mi belenéztünk a szerződésbe, és a minimális szolgáltatásnak olyan lehetetlen értékek voltak megadva, hogy lehetetlen lett volna a szerződésbontás. Ilyen 95% adatveszteség, 5mp (5000 ms) válaszidő, és még a szolgáltatás üzemkiesésére is valami irreális adat volt megadva. Míg más szolgáltatóknál ilyen évi 99% rendelkezésreállást kötnek ki.

Egy ideig vártuk a változást, aztán kutakodtunk, telefonálgattunk. Mire eljutottunk volna az asztalcsapkodásig kb. a fél város meg akarta lincselni őket, aztán valahogy hirtelen minden helyreállt, azóta stabil.
  • Fbn Lx
    nem érzed a rászorulva lenni és az elmerengeni rajta közötti különbséget? :D
  • clio1616v
    arról hogy te egy 19 éves lány szolgáltatásaira vagy rászorulva, cserében, hogy a szavazáson drága smst küldesz
  • Fbn Lx
    én úgy tudom bármilyen mozgóképet és hanganyagot legális letölteni, de megosztani már nem az
  • Dick Riddick
    Egyik barátomnak és az öccsének a T-COM-al volt rengeteg problémája. Brutálisan ingadozott a sávszélesség, rengeteg szakadással. Megvizsgáltuk a dolgot, egyértelmű volt hogy a szolgáltatással van probléma. Kijöttek, lecsekkolták, rendben, most már nem lesz gond. Hát volt. Másodszor már kiszállási díj felszámításával mentek volna ki, sok-sok huzavona, végül csak rásandítottak még egyszer. Belőtték, egy hónapig nem volt gond, utána megint szakadozott. Ekkorra lett elegük az egészből, ki akarták köttetni, de a cég a hűségnyilatkozatra hivatkozva komoly pótdíjat akart felszámolni (50e forint). Sok sok levelezés, asztalcsapkodás és huzavona után mégiscsak ki lett köttetve, fizettek is valamennyit, 10e forint körüli összeget, és így lett vége. Barátom öccse meg fogta a T-COM-os dobozt, beletett mindent ami a kiszerelés után maradt, és szépen elhelyezte egy takaros konténerben.
    Ez évekkel ezelőtt történt, lehet hogy azóta változtak a dolgok, vagy csak elszigetelt eset volt, remélem másnak nem volt ilyenben része.
  • [HUN]FaTaL
    6/1 8350....:/
  • [HUN]FaTaL
    Sorozatot is.
  • Ability
    Hülye kérdés vs. jó szoftverek százezrekbe kerül:

Nyilván egy operációs rendszer vagy egy Photoshop nem ingyen adná magát, de kiadókkal le lehetne paktálni, elvérge szinte elhanyagolható az a réteg, akiknek szükségük van PS-re, viszont nézz már be egy premier játék topikjába itt az SG-n egyszer. A játékwarez ölti a legnagyobb méreteket. Meg persze a filmek/sorozatok, de nyilván a kettő rendszer (internetadó + adathordozók) valahogy összeolvadnának. Egyébként tudomásom szerint filmeket letölteni legális, DE sorozatok már nem.
  • Ability
    Most is belekényszerítenek a jogdíjak fizetésébe. Szlovákoknál fele ennyibe kerül egy CD, DVD, pendrive, vinyó. Nem az ottani lehetőségek és körülmények miatt, hanem mert nincs rajta jogdíj. Autós hasonlathoz: létezik a kötelező biztosítás, és ez lehet túl sarkalatos példa, de simán van összefüggés. Ott is van lehetőség ellátni a sérülteket, kifizetni zsebből az okozott kárt, DE senkinek sem kedvez, inkább fizesse meg mindenki a "közjót" kisebb összegekkel. Ez is hasonló lehetne.
  • Fbn Lx
    én 6/1-ért fizetek 5ezret, a 2 éves hűség nélkül 7 lenne.
    szóval bekaphatják már így is.
    mellesleg csak akkor lenne jogos ha ezt a pluszpénzt arányosan a szoftverfejlesztők, zenészek stb. támogatására költenék, de ez nem lenne valami működőképes rendszer