127612
  • Dick Riddick
    Az autóvezetés pedig egy hangulat.
  • clio1616v
    a cselekvés tenni akarás kedv kérdése :D
  • PesSim
    Népirtást.

am, Egyéb (kommentben kifejteném, de most rossz kedvem van).
  • somdav95
    :D De nem is gondolkozok, csak így hirtelen dolgok jönnek..
  • Dick Riddick
    A jókedvnek és a rosszkedvnek semmi köze a cselekvéshez. Ezek lelkiállapotok.
  • Dick Riddick
    Én nem beszéltem szomorúságról.
  • DJ RX7
  • clio1616v
    azt kell hogy mondjam ez a te hibád...
    arról nem én tehetek, hogy irritállak, arról csak és kizárólag te tehetsz
  • byzhouse
    nagyon irritáló,hogy mindenbe beleszólsz
  • clio1616v
    én? :) aki ellenszenvet érez az saját maga kedvét rontja el :)
  • clio1616v
    az ellenszenvből? ezt hogy logikáztad ki? :)

szenvedélyt kiváltok az biztos... kétfajta szenvedély van a gyűlölet és a szeretet... döntsd el te melyiket érzed
  • byzhouse
    csak te elrontod mindenki kedvét
  • clio1616v
    egy biztos ha rossz a kedvem nem az sgre jövök, ide csak jó kedvvel lehet jönni :)
  • autoszimulator
    éppen a te gondolkodásod nélkülözi a logikát, főleg a "szenv" és szenvedélyes párhuzam...

vagy úgy véled, az irántad érzett ellenszenv bárkiből is bármilyen szenvedélyt kivált? :D lehet sokan nyúltak már miattad piához, gyógyszerhez, erős droghoz, de nem ez a jellemző.
  • Rettenthető
    Ahogy elnézem, vannak páran, akiknek akármilyen kedvük van, az utolsó előtti pontot választják :-D
  • clio1616v
    lehet csűrni csavarni a kedv az akkor is affinitás egy cselekvéshez vagy cselekvésekhez, ha nincs kedved egy vagy több dologhoz akkor rossz a kedved ennyi a lényeg....

a szenv is ilyen, csak az személyekhez való affinitást jelent nem hiába a hasonlóság... (ellenszenves vagy rokonszenves valaki)

kedvből kedély
    szenvből szenvedély

gondolkozzatok már kicsit logikusan... de elég ha nem az irántam érzett ellenszenvetekre hallgattok mindig
  • autoszimulator
    gondolom egy ideje használod a magyar nyelvet, és talán fel is figyeltél arra, hogy néhány szónak több jelentése van.
    kedv is ilyen. te azt a kedvet hajtod, amikor valamihez nincs kedved, nem akarsz valamit csinálni.
    én arról beszélek, meg a kérdés feltevője, amikor a kedv úgymond a kedélyállapot rövidítése, szal rossz kedv = rossz kedélyállapot, és rossz kedv != nincs kedvem dolgozni...

"ha rossz a kedved, akkor nem szívesen csinálsz dolgokat... ha a kedved jó akkor szívesen..."

ez még lehetne is igaz, mert a kedélyállapot kihatással van arra, mit csinálni van kedved, de ettől még nem egyenlő vele. ha egyenlő lenne, akkor mikor rossz a kedélyállapotod (mint a kérdés feltevője feltételezi), akkor nem csinálsz SEMMIT.
  • Kicsikiraly
    Egyéb: csodálom h nincs megemlítve, én zenét szoktam hallgatni. Esetleg dobolok, az is nagyon jó rosszkedvűző
  • GhostRider1 #65619
    Leiszom magam
  • clio1616v
    te is kevered a szomorúságot és a rossz kedvet ;)
  • clio1616v
    te nem ismered a szavakat amiket használsz...

a kedv olyan dolog, hogy valamit szívesen csinálsz vagy nem, ha rossz a kedved, akkor nem szívesen csinálsz dolgokat... ha a kedved jó akkor szívesen...

a kedv igazából affinitás egy bizonyos cselekvés elvégzéséhez, a szexhez is lehet valakinek jó kedve de lehet rossz is...
  • autoszimulator
    de te milyen kedvről beszélsz úgy mégis? az, hogy egy tevékenységhez nincs KEDVed, nem egyenlő azzal, hogy rossz a KEDVed... lol

teljesen különböző a két fogalom, attól hogy nincs kedvem dolgozni menni, nem vagyok letört, kedvetlen. Ha valami rossz van az életemben, akkor letört vagyok, bánatos, de ettől még lehet kedvem pl TV-zni, vagy szexelni. A kérdés itt pedig ez utóbbira vonatkozott.
  • Matt07
    zenét hallgatok, vagy lemegyek a pályára kosarazni. úgy tudok a legjobban kikapcsolódni ha csak dobálgatok és közbe semmi nem jár a fejemben, több órát is el tudok így tölteni.
  • Dick Riddick
    Többféle rosszkedv létezik. A kóros változata a depresszió, de itt nem igazán erről van szó.
    Általánosságban rosszkedv alatt egy időszakos negatív lelkiállapotot értünk. Gyakran jár együtt a stresszel, feszültséggel.
    Mind a rosszkedv, mind a stressz oldható. És a szex köztudottan az egyik legjobb stresszoldó, talán jobb az összes itt felsoroltnál.
    Ha rossz kedve van valakinek, annak mindig meg van az oka. Ezt az okot vagy megszüntetjük, vagy ha ez nem lehetséges, eltereljük róla a figyelmünket, lehetőség szerint valami számunkra örömet okozó elfoglaltsággal.
    Ez nem azt jelenti hogy elnyomjuk, elfojtjuk a problémát, csak annyit, hogy nem foglalkozunk vele a kelleténél többet, és egy pozitív lelkiállapotba próbáljuk helyezni magunkat. Már amennyire sikerül.
  • gabesz012
    Leginkább vagy nézek valami vidám filmet/sitcomot, vagy sportolok, vagy lefekszem aludni.
  • tigeroo
    igen, azért írtam a sex mellett többek között még pár dolgot.

ja most látom, az a hsz-em 4soros, legközelebb 3 sorba tömörítem a mondandómat!
  • jhetedikj
    A:DSF:A:SDS:D:

Kitalálok valamit amitől jobb kedvem lesz, ez lehet a fentiek közül is vagy más.
  • clio1616v
    de szexelni se lesz kedved pl. 30 km lefutása után ^^
    viszont jókedvvel állsz neki pihenni és inni

nemtom kezded-e érteni? :)
  • tigeroo
    de attól hogy fáradt vagyok még nem vagyok rosszkedvű :DAS:D?a.dads

hagyjuk már...
  • clio1616v
    ha elégedett vagy akkor nincs rossz kedved sem...

de mivan ha a sportolási teljesítményeddel vagy zene szex teljesítményeddel vagy elégedetlen akkor is működik?

azzal keverhetitek össze, hogy egyszerre több dolog, szükséglet hiányzik és akkor ha az egyiket kielégíted, akkor enyhül... de ez nem csak kedv kérdése...

pl nincs kedved sportolni, mert már elfáradtál.. akkor nem állsz neki sportolni :D
  • tigeroo
    de ha rossz a kedvem, akkor van 1-2 olyan tevékenység, amibe ha belemerülök akkor megfeledkezem a problémákról/rossz kedvről (pl. sport, szex, zenélés, vagy amikor gyötör valami akkor kibeszélem magamból...)

mert hiányra/problémára/rossz kedvre nem mindig lehet közvetlenül megoldást találni. szép is lenne... olyankor kell lenyugodni testileg/lelkileg. innentől pedig már ízlés dolga hogy ki mivel kapcsolódik ki...
  • clio1616v
    ??? most akkor mi van...

képzavarban élsz

a rossz kedvnek a jó kedv az antagonistája

a vidámságnak meg a szomorúság

a rossz kedv azt jelenti, hogy egy általános állapotban vagy amikor is bármit csinálsz ahhoz nem jó kedvvel állsz hozzá... nincs hozzá kedved magyarul
  • Freeda Krueger
    Egyéb.Bosszantom a környezetemet,és igyekszem mindenkinek az idegeire menni.
  • tigeroo
    mert te biztos jobban tudod nálam hogy mitől van rossz kedvem és mi tud felvidítani...
  • clio1616v
    te is szexelsz ha rossz kedved lesz? hátha majd megjavul tőle? :D lol
  • tigeroo
    és ebbe is bele tud kötni...

eszem megáll
  • clio1616v
    a zene és a napsütés miatt van rosszkedvem általában... ezek meglétekor jókedvem van, hacsak nem speciális eset áll fenn, de a kérdés általános esetre vonatkozott
  • autoszimulator
    totálisan nem értek egyet.
    amint lent írtad, kérsz napot, meg bészhántört, ha rossz a kedved. tehát a rossz kedvedet eme két lételem hiánya okozza? ha csak emiatt van rossz kedved, teljes respect.

nézzük miért lehet rossz kedvem? nem voltam a barátnőmmel egy ideje -> ekkor valóban LEHET a rossz kedvet TÖBBEK KÖZÖTT a szex hiánya okozta - bár ezt nem így fogalmaznám meg, inkább a másik fél hiánya. de ez például nem bűn, bárhogy is nézed.
    ha a munkahelyen/iskolában van gond, akkor ezen eszmefuttatás szerint ott kellene valami megoldást találnom, ami felvidít. ELLENBEN hazamegyek, ott vár egy szép lány, aki szeret, megbecsül, én is őt, lehet vele beszélgetni, jó vele lenni és például szeretkezni. Nem azért szeretkezek vele, mert szar a kedvem, és ez tűnjön el. De ettől még ez is egy következménye. Bele lehet magyarázni bármit ezen felül. Gondolom voltál úgy nővel, hogy nem dugtad, hanem szeretkezés volt, és akkor tudod utána milyen érzések vannak az emberben. Nem olyan egyszerű dolog ez, mint az éhes vagyok - eszek párhuzam... És még sok egyébtől lehet rossz kedve az embernek, mégis mindenkinek van valami, amivel kicsit jobbá teheti.
  • Lullaby
    Zenét hallgatok vagy barátnak kibeszélem magam.
  • Fbn Lx