127612
  • tenkenorman
    van egy nvérem
  • pista89
    1...bőven elég
  • kastil
    Egyke vagyok.
  • jhetedikj
    Egyről tudok.
  • hungary27
    egy
  • efti
    egy
  • byzhouse
    Kettő.- két nővérem van :C
  • tigeroo
    első szavazó:D

2
  • tom235
    "Itt jon a kepbe az evolucio, ami mar onmagaban is kulso beavatkozast feltetelez"
    A napból érkező rádioaktivitásra gondolsz?
  • BEAST #66069
    Igen, a hogyanra van valasz, de a miertre nincs. Szerintem pedig ugyan annyira fontos mindketto, de a csak, meg az igy jott ossze nem valasz. Egyszer lehet meg tudnak majd magyarazni mindent, addig szerintem mindketto, a szakallas apoka nelkul. :)
  • Molnibalage
    Nem azért, mert ez IS tanították. Azért, mert ez bizonyítékokkal alátámasztható, még ha vannak hiányosságok is az elméletben.
  • Lyukasbogrács
    Értelmetlen ilyeneken gondolkodni... (úgy értem vannak az életben fontosabb dolgok is)
  • Fbn Lx
    egyről beszéltünk
  • BEAST #66065
    Az emberek egyik fele azert valasztotta az evoluciot, mert ezt tanulta az iskolaban, es manapsag amugy is a materialista eszmek az elfogadottabbak. A masik fele meg valoszinuleg hivo.
    Pedig maga Darwin sem a spiritualizmussal, hittel szemben allitotta, hogy a kulonbozo fajok evolucio soran jutottak el oda ahova. A teremtes pedig nem feltetlenul jelenti azt, szerintem, hogy egyet kell erteni barmelyik vallassal. Szinte biztos, hogy nem par nap alatt teremtette valaki vagy valami a vilagot.
    Viszont legalabb annyi ertelme van azt feltetelezni, hogy egyszer csak a semmibol lett valami, mert csak, mint azt, hogy valamilyen felsobbrendu hatalom altal jott letre minden. Itt nem feltetlenul Istenre gondolok, hisz maga a termeszet is annyira egesz, olyan rendezett, hogy az mar eleve ellentmond a kaotikus trutyinak ami tokeleteset alkot.

Itt jon a kepbe az evolucio, ami mar onmagaban is kulso beavatkozast feltetelez ( persze a kerdesben valoszinuleg valamilyen intelligens felre gondoltak ), hisz alkalmazkodast jelent. Az emberi elet, vagy akar az emberi test is annyira osszetett es mar mar tokeletes.
    Azt, hogy ma itt vagyunk ennek a "rendnek" koszonhetjuk, es annak, hogy eddig nem volt olyan akadaly amihez ne tudtunk volna alkalmazkodni. Nem hiszem, hogy ez magyarazhato lenne csak az egyikkel, vagy a masikkal.
  • Motoroj
    Nem tudom, számomra ez a materializmus szembeállítása a spiritualizmussal vagy az idealizmussal.
  • BEAST #66063
    Urest szavazat.

A ketto miert ne lehetne lehetseges egyutt?
  • kastil
    Aha.
  • tigeroo
    szerintem meg a filozófia pont azt ecseteli, hogy mit keresünk itt...
    (legalábbis a skolasztikáig, reneszánszig mindenképp)
  • tenkenorman
    ha van isten, sem egy van. egynek nem lenne elég ideje hogy állandóan csak velem basszon ki.
  • DIESEL DOG #66059
    holigaz :D
  • tommygear
    van az
  • DIESEL DOG #66057
    aZisten sose volt...
  • tommygear
    a zisten
  • nonicks
    evolúcióra szavaztam..de ez egy olyan kérdés amire valószínű soha de soha nem kap választ az emberiség...(mert ha evolúció akkor valószínű Ősrobbanás elmélet alapján/tudósok szerint 400 billió fok körül volt a hőmérséklet[400 000 000 000 000 Celsius fok] /de ha teremtés akkor a teremtőt ki teremtette?)
  • Flammius
    Akkor az utóbbi eset állt fent, nagyon rossz tanárt fogtál ki:( Ha tényleg érdekel ez a téma, akkor az a Kovács János féle sejttan könyv tényleg megrázó élményt nyújthat, persze nem árt hozzá egy alapvető szerves kémia ismeret. Rám is nagy hatással volt a kiváló középoskolai tanár, fakultáció, oktv ellenére is. Tulajdonképpen többé-kevésbé tudtam, hogyan épülnek fel a sejtek, de így viszonylag tömören, a középiskolai szintnél részletesebben (de a mai rendelkezésre álló tudásanyaghoz képest mégis nagyon leegyszerűsítve) összefoglalva nagyon érdekes volt számomra is.
  • autoszimulator
    aha, a középsulis biosz pont arra világított rá, hogy miként mentek végbe ezek a változások... volt ott sok "fontosabb" téma..
  • daemonervosa
    A folozófia is egy olyan világ ami csak akkor érdekes ha érdekli az embert az adott témakör. :P
  • Flammius
    Én középiskolában nem tanultam filozófiát (szerencsére, mert ahogy másoktól hallottam, az csak arra jó, hogy az emberek megutálják). Így, hogy szakpárban vettem fel, nagyon nem bántam meg.
  • Narxis
    Fúj de utáltam a filozófiát, akkora faszságokat kellett tanulni, hogy legszívesebben leadtam volna azt a tárgyat, de sajnos kötelező volt. A tankönyv az elsőtől az utolsó szóig kínai volt nekem.

Filozófiatörténet már egy fokkal érdekesebb.

Am. evolúcióra szavaztam, teremtés fel sem merült bennem.
  • gabesz012
    Evolúcióval.
  • Flammius
    Akkor már inkább wikipedia, google olyan dolgokat képes lehozni, hogy csak néz az ember. Nemrég ellenőriznem kellett egy reakcióegyenletet (komplex-ion képződés), és az első 3 találat olyan zöldség volt, hogy csak néztem. Nem mellesleg amerikai egyetemisták fórumára volt beírva, és 36 megerősítést kapott a komment, hogy az egyenlet helyes...
  • predator1982
    evolúcióval
  • daemonervosa
    vagy leglább kiguglizni :)
  • Flammius
    Ti végigbukdácsoltátok a középiskolát, vagy csak ennyire szar tanárotok volt biológiából??? Ezekre a kérdésekre minden érettségivel rendelkező embernek tudnia kell válaszolni!
  • autoszimulator
    ha belegondolunk, hogy a szem csak úgy lett, hirtelen, kialakulása folyamatos volt, mint a mai technológiai fejlődés. persze annyiban másabb az egész, hogy míg a technológia fejlődést mi mozgatjuk előre, ezeket a változások ki, vagy éppen mi idézte elő...
  • Flammius
    A SOTE-nak van egy anatómia sorozata, abból olvasd el a Sejttan részt (Kovács János írta) + vegyél hozzá bármilyen középiskolai szerves kémia tankönyvet és garantáltan eloszlanak a misztikus érzéseid a témával kapcsolatban.
  • SötétBarom
    Nekem pont azért hihetetlen az evolúció, mert túl pengén ki van találva minden. Vegyük például a szemünket.. Hát a faszom. Magától létrejön egy ilyen táguló íriszes biokamera? Hiszi a piszi bazdmeg
  • 89
  • Dick Riddick
    Evolúcióval.
  • Flammius
    A filozófia nem ilyen állatságokkal foglalkozik, a hat év alatt egyetlen órán sem merültek fel ilyen jellegű kérdések. Egyszerűen a filozófia másról szól, az már egy másik kérdés, hogy a hétköznapi ember mit gondol arról, hogy mit tanítanak egy filozófia szakon.