127612
-
Nem mindenki olvasta, ezért (ahogy lent páran írták) nem mindenkire illeszkedik annyira, mint másokra (vagy másképpen hatott rájuk, ha olvasták is). Persze ez bizonyíthatatlan akár egyik, akár másik oldalról, gyakorlatilag képtelenség tesztelni. Biztosan lehetne találni olyan személyt, akire tökéletesen illik a horoszkópja úgy, hogy soha nem is találkozott vele (olyan környezetben nőtt fel), és olyat is, aki mondjuk erősen ezoterikus "hívő" családban cseperedik fel, és nem illeszkedik rá jobban a leírás annál, mint ami véletlenszerűen előfordul (a szöges ellentét megintcsak a feltételezést igazolja, csak nála a "csakazértsem" változásokat hozta ki az illeszkedés helyett).
Az évszakosdi meg nehéz ügy, évente más és más az időjárás ugyanabban a hónapban, akár ugyanazon a napon is - édesanyám elmondása alapján születésemkor majdnem nyári meleg volt május közepén, én pedig emlékszem gyermekkoromról olyan évekre is, hogy még havazott és fagyott is. Ráadásul (ahogy próbálgattam) az aszcendens és a nap-jegy, a két leginkább "határozott" jellemző az éveket változtatva állandó (a hold és a többi bolygó természetesen nem). A nap jegy pedig, mint a legfontosabb jellemző független a születési helytől is (hiszen a Föld-Nap helyzetre épít), hogy például klíma hatását bele lehetne vonni - azonos nap-jegyű egy norvég és egy ciprusi, azonos napon született személy. -
clio1616v #78674 van benne valami amit a végén írtál, de nem mindenki olvas horoszkópot...
azt tartom még valószínűnek, hogy aki pédául egy adott évszakban születik például télen azt eleve másfajta ingerek érik a születése után közvetlenül...
más ételek, más évszakhoz köthető hatások pl.: hideg meleg... stb. -
köszönöm, jó érvek, meggondolandó - bár továbbra sem tudom magamra illeszteni a véletlenszerűen kiválasztott jellemzést annyira pontosan, mint azt, amelyik a valós adatok alapján készült (vannak a többiben is, és az "enyémben" is láthatóan olyan állítások, amelyek tényleg "mindenhova illik" jellegűek, ez kétségtelen, de vannak olyanok is, amelyekből más jellemzések pont ellentétesek ezzel).
Nem tudom, hogy mi lehet mögötte, nincs rá logikus magyarázatom - ilyen szempontból szkeptikus vagyok én is - de csak ha az aszcendens-nap-holdjegy hármasokat nézem, akkor 12^3 kombinációból fogott ki a horoszkóprendszer - ha nincs semmi mögötte, akkor találomra - egy olyat, ami igen jól illeszkedik, és több, egymástól független horoszkóprendszer nagy mértékben azonos állításokat hozott (persze van egy sokszáz-többezer éves hagyománya ennek, így ez érthető).
Persze nem olvastam át mindhárom sorozat mind a 12 verzióját, így nem tudom van-e olyan kombináció, ami esetleg jobb, de csak rosszabbat találtam véletlenszerűen próbálgatva, és nem vettem hozzá a többi, szélesebb körben ismert, és hasonlóan régi hagyományokkal rendelkező rendszert (pl. kínai).
Egy banális megoldásom van, az az önbeteljesítő jóslat (és ez lehet az utolsó mondatodban is) - tegyük fel, hogy ifjúkoromban olvastam ilyen horoszkópokat (nem emlékszem, könnyen lehet, a nyolcvanas években már lehetett ilyesmiket bőven kapni), és azok akkor még olyan hatással is lehettek rám, hogy öntudatlanul is elkezdtem illeszkedni az "elvárásokhoz" - ahogy a "hülye vagy fiam" elváráshoz is illeszkedik a gyerek. -
clio1616v #78672 azért mert fiatal vagy :D -
clio1616v #78671 igen
minden ember másképp egyforma, de mindenki azonos problémákkal találja szembe magát vagy számíthat rá bármikor hogy tapasztal hasonlót
minél idősebb valaki annál könnyebb horoszkópot ráhúzni
a fiatalok meg legyintenek hogy ilyennel mág nem találkoztam így nem kell foglalkozni még vele, de akár igaz is lehet MAJD :D -
időjárás jelentés vicces egy dolog... egy feldobott érmével pontosabban be tudod lőni h aznap vajon esni fog-e vagy sem, mintha megnéznéd h aktuálisan Gaál Noémi bal melle épp mit takar ki 
[apro]nem viccelek, [URL=http://www.cracked.com/article_18380_the-6-most-statistically-full-shit-professions_p2.html]#2[/URL] -
nem is én mondtam, hogy mindenkire illeszkedő szöveget ír :)
#78659: "mindenkire igaz minden horoszkópleírás ;)
úgy van megfolamazva ugyanis hogy bárkire ráilljen"
ezekszerint te nem vagy bárki :D
(az pedig, hogy rád nem illik az nem baj, lent is írtam) -
rám baromságokat írt.
Nem mintha így meggondolnád magad. -
A horoszkóp egy sablon szöveg, ami vagy illik az illetőre, aki olvassa, vagy nem. Ez alapján meg "butaság" lenne hinni benne. Aki azt mondja, hogy igaz, annak szerencséje van, hogy olyan horoszkópot kapott...
Néha ránézek, de nem tartom fontosnak. Röhögni jó rajta :D -
vagyis függetlenül a születési időpontomtól bármit írok be, nagyjából azonos általánosságokat ír, és mindegyik jól illik majd rám
következtetés: minden ember egyforma.
tényleg, pontosan így van :) (kivéve, hogy nem) -
Ja, mint az időjárásjelentés manapság, h "hnap csendes napos idő várható, de lehetnek záprok zivatarok, akár erős széllőkések is, a csúcshőmérséklet 10 és 20 fok között várható, de akár lehet ennél több vagy kevesebb is picit." :D -
Rundstedt17 #78664 Nagyon rendszeresen él, néha túlságosan is szabályokhoz köti magát. Jó értelmi képességekkel rendelkezik, megfontolt és kiegyensúlyozott, szerény és szégyenlős. Gyakorlatias, alapos, mindent összehasonlít és kielemez. Igényes önmagával szemben, ettől szorgalmas és kitartó. A környezetéhez hűséges, megbízható. Nagyon jól megállja a helyét, ha aprólékos munkáról van szó. Kereskedői képességei is kiválóak. Általában minden téren maximalista. Életében fontos helyet kap a munka, a szolgálat, mások jólétének elősegítése. A környezete elég nehezen érti meg a viselkedését, gondolkodásmódját. Nehéz élete van, ami elsősorban abból fakad, hogy rendkívül kritikus. Nemcsak a világot, de önmagát is szigorú kritika alá veszi. Alighanem gyermekkorában az volt a szülei elvárása, hogy mindig mindenben a maximumot nyújtsa. Később ez a magas mérce annyira természetessé vált, hogy tökéletességre törekszik a munkában, illetve a házasságban is. Elengedhetetlen szükséglete a szilárd családi bázis. Bár szeret egyedül élni, mégis természetesnek veszi, hogy családot alapítson. Nehezen lobban szerelemre, inkább észérvek alapján választ társat magának. A társáról előre megfogalmazott elképzelései vannak, ezért aztán nagyon nehezen találja meg azt, aki ennek az elvárásanak tökéletesen megfelel. A házasságot inkább jól működő üzleti társulásnak fogja fel, nem pedig legalizált szerelmi kapcsolatnak.A pénzt jól kezeli, minden fillért meg tud fogni, szinte biztos, hogy a családi kasszába csak ön nyúlhat bele. Legyen azért néha kicsit nagyvonalúbb, nehogy a zsugoriság csapdájába essen.Negatív sugárzások esetén szőrszál-hasogatóan kritikus és szemrehányó, aki mindenbe beleköt.Szinte betegesen ragaszkodik a megszokott dolgokhoz, pedantériája már környezetét is idegesíti. Hajlamos az aggodalmaskodásra, és ehhez különösebb okra sincs szüksége. -
Rundstedt17 #78663 omg 90%-ban teljesen igaz :D -
ja -
extramagascsaj #78661 Néha ránézek, de nem tartom fontosnak -
xxxpaulxxx #78660 Baromság -
clio1616v #78659 mindenkire igaz minden horoszkópleírás ;)
úgy van megfolamazva ugyanis hogy bárkire ráilljen -
100%-ig igaz. -
Baromság. -
Elképzelhető.. -
ha újságot olvasok és véletlen rápillantok akkor elolvasom és nevetek egyet. -
Nevetségesnek tartom, hogy a 21. században az ilyen kuruzslók még mindig meg tudnak élni a baromságaikból. -
a horoszkóp meg faszság, de azért elolvasom őket -
Ki-ki az évnek melyik időszakában (hónapjában, csillagjegyébn, vagy nevezzük ahogy akarjuk) fogant (és hát rá 9 hónapra meg megszületett :) ), lehetséges h vmi genetikai dolgot befolyásol, és emiatt lesznek bizonyos hasonlóságok az év azonos időszakában született emberek közt. Lehet h baromság, de vhogy így tudnám magyarázni. :D -
Néha ránézek csak úgy poénból, de nem hiszek benne. -
Baromságnak tartom! -
Néha ránézek, de nem tartom fontosnak. -
régebben ez "Gonoszkóp" néven futott :) -
Gibor #78645 Néha ránézek, de nem tartom fontosnak. -
Az újságbeli horoszkópokról:
"Dirk hálával telten meghajtotta a fejét a visszavonuló férfi felé, aztán továbbsietett, ott nyitva ki az újságot, ahol mindig is szokta: a horoszkóprovatnál.
Szinte minden, amit ma elhatározol, rosszul sül el - olvasta a modortalan fröcskölődést.
Összecsapta az újságot. Egy pillanatig sem tudott volna azonosulni azzal a gondolattal, hogy a hatalmas, forgó csillagzatok, fényévek távolában, tudnak valamit az elkövetkező napunkról, ha a végkimenetelét még magunk sem ismerjük. Egyszerűen úgy kellett történnie, hogy "A Nagy Zaganza", aki Dirk egy régi barátja volt, egyszerűen csak tudta, mikor van Dirk születésnapja, és mindig ugyanezt az egy sort írta le aznap, csak azért, hogy felizgassa Dirk-et. Az újságeladások emiatt kb. 12-edrésszel csökkentek, amióta az ismerőse vette át a horoszkóprovat irányítását, és csak Dirk és A Nagy Zaganza tudta, hogy miért."
(részlet: Douglas Adams: A lélek hosszú sötét teadélutánja) -
:D -
"A Halak rémes dolgokat tesznek kis állatokkal."
:DD -
Sebészi pontosságú "sneak-attack" !!! -
Csernus horoszkóp a legjobb :ASD nekem pl. ez :DDD
Kos rendszerint beég.
Temperamentumos vagy, aki nagyon tudja, mit akar: bárkin és bármin keresztülgázolsz, hogy elérd a célod. Úttörő típus vagy és a legtöbb emberről azt gondolod, hogy köcsög. Gyorsan rápirítasz másokra, türelmetlen vagy és megveted az emberek tanácsait. Semmi máshoz nem értesz, mint hogy kiboríts mindenkit a környezetedben. Fejjel mész a falnak, viszont nem kell félteni, mert kemény a fejed - már az elemiben is megmondták.
Tele vagy szeretetéhséggel, de nem nagyon tudsz szeretni. Számodra az a legfontosabb, hogy meglegyen minden anyagi és érzelmi háttered; csodálják az emberek a szépségedet, és a baromi nagy arcodat, mert csak ettől leszel boldog. A szerelemben is fontos a számodra, hogy a partnered mindent meg tudjon adni, amire csak szükséged van, és hogy csodáljon téged - egyszerűen buksz a gyengén fejlett személyiségű lábtörlőkre.
Hasonlóképp építed fel a karrieredet is: Keményen küzdesz önmagadért, és bármilyen módszert bevetsz a győzelem érdekében - a hivatali ranglétrán felfelé nyalsz, oldalra könyökölsz, lefelé pedig taposol... Egy igazi fasz vagy, ennek ellenére mindig problémáid vannak az erekcióval...
-
VESZETT VIZILÓÓÓÓ :D am nagyon precíz vizilow lehet, ha csak a bal herét viszi. -
DIESEL DOG #78638 Jó ég... az aszcendensem 100%-ig igaz rám. Volt ugyan pár dolog amiben nem értettem egyet, de teljes egészében attól a pár kivételtől eltekintve, valóban olyan vagyok amilyennek leir.
-
ez kb teljesen igaz volt rám amit írt
-
látod, már megérte kipróbálni :) nálam jóval nagyobb arányban (az aszcendens, Nap Hold teljesen, utána meg inkább többé, mint kevésbé) talált be. -
Néha ránézek, de nem tartom fontosnak.
Amúgy: ahogy megfigyeltem, az emberek személyisége sokszor passzol a csillagjegyük szerint elvárhatóhoz, ez szerintem érdekes.. Az ilyen "jövő héten egy veszett víziló leharapja a bal heréd" jellegű jóslás nyilván humbug. -
Gigantikus baromság. Néhány dolog ül, de ez gyakorlatilag véletlenszerű.