• Dzsini
    köszönöm, jó érvek, meggondolandó - bár továbbra sem tudom magamra illeszteni a véletlenszerűen kiválasztott jellemzést annyira pontosan, mint azt, amelyik a valós adatok alapján készült (vannak a többiben is, és az "enyémben" is láthatóan olyan állítások, amelyek tényleg "mindenhova illik" jellegűek, ez kétségtelen, de vannak olyanok is, amelyekből más jellemzések pont ellentétesek ezzel).

Nem tudom, hogy mi lehet mögötte, nincs rá logikus magyarázatom - ilyen szempontból szkeptikus vagyok én is - de csak ha az aszcendens-nap-holdjegy hármasokat nézem, akkor 12^3 kombinációból fogott ki a horoszkóprendszer - ha nincs semmi mögötte, akkor találomra - egy olyat, ami igen jól illeszkedik, és több, egymástól független horoszkóprendszer nagy mértékben azonos állításokat hozott (persze van egy sokszáz-többezer éves hagyománya ennek, így ez érthető).
    Persze nem olvastam át mindhárom sorozat mind a 12 verzióját, így nem tudom van-e olyan kombináció, ami esetleg jobb, de csak rosszabbat találtam véletlenszerűen próbálgatva, és nem vettem hozzá a többi, szélesebb körben ismert, és hasonlóan régi hagyományokkal rendelkező rendszert (pl. kínai).

Egy banális megoldásom van, az az önbeteljesítő jóslat (és ez lehet az utolsó mondatodban is) - tegyük fel, hogy ifjúkoromban olvastam ilyen horoszkópokat (nem emlékszem, könnyen lehet, a nyolcvanas években már lehetett ilyesmiket bőven kapni), és azok akkor még olyan hatással is lehettek rám, hogy öntudatlanul is elkezdtem illeszkedni az "elvárásokhoz" - ahogy a "hülye vagy fiam" elváráshoz is illeszkedik a gyerek.