127612
-
Evoluti0N #82838 Mivel február vége felé volt 2 éve, h elkezdtem dolgozni és előtte nem volt semmi bevételem így értelemszerűen jelentősen javult.
-
"Én nem értem ezt a benzináras dolgot - eddig is 10 ezerért tankoltam, ezután is annyiért tankolok."
(autóm sincs) -
Vagy nálunk, ahol mi élen jártunk cukortermelésben, erre megvették, felrobbantották az az üzemeket (szó szerint is), most ami maradt és az Ő kezükben van, az meg még a magyar keresletet sem tudja kielégíteni, így IMPORTÁLUNK cukrot (mi akik exportra termeltünk), most hogy sosem látott csúcsokat dönget a cukor világpiaci ára. Igaz ahonnan importáljuk, nos az ottani gyárak is az Övék, szóval nekik 8, én elhiszem. Így jár maroknyi "ember" jól és 10millió szopik, mint a kisborjú... Evvan, tiszes üzleti verseny... Khmmm... Értemén...
Mindig így volt, mindig így lesz, az ellen nem véd. -
Tankolni nem tankolok, de én is érzem utasként az autóforgalom csökkenését. A közüzemi számlákat én is látom. A kaja is drágább. Csak nem 1 év +15-30%-kal.
A szórakozás pl. szinte semmivel sem drágább, mint 1 éve. Fura. Sőt, konkrétan egy a kedvenc helyemen még asztalt sem tudtam foglalni most csütörtökre... :) -
Pontosan. Megmég ott vannak a spekulánsok és azok az országok, ahol túltermelés van/lehet, de visszatartják, hogy mégtöbbet kapjanak az termékért. -
Én amúgy azt mondom, ez csak a kezdet. Mivel az egész világon élelmiszerválság van és egyre jobban felfut, valamint az üzemanyagok ára, hála a nagyobb igyéneknek és a háborús helyzetnek emlekedni fognak nyílegyenesen (más út nincs), így fogunk mi még csuklani. Nem nehéz megjósolni, sőt... -
De azt azért megelőlegezed nekem, hogy látom mennyivel nőttek a közüzemi számláink, látom mennyivel tankolok többért hetente és látom a fizupapíromon az összeget, aminek évekig nem akaródzott változnia, illetve most mégis, hála a progresszív adó eltörlésének. A konzekvenciát csak levonhatom már magamnak... Hmmm... :D -
Oké, nyugika, nem téged okolunk mindezért. :D -
Hol írtam én azt, hogy jobban élünk? Csak azért nem kellene túlzásokba esni.
A búza ára hányszoros is volt a diagramon? A kenyér áraemelkedése meg sem közelítette azt a mértéket. Én csak pusztán erről beszéltem...
Igazából kezd tele lenni a bakancsom azokkal, akik n+1-szere állítanak valamit, amit én soha nem állítottam vagy írtam le soha... -
Romlott. -
Oké, linkelgethetnék akkor még napestig, hiszen te már elkönyvelted, hogy jobban élünk mint 4 éve (vagy 116, mind1). Értem, problem solved. -
Ez megint szép és jó, de ez nem a végtermék ára... Az urán ára is 10-15-szöröse annak, ami votl 10 éve. Az atomáram ár mégis alig nőtt pár %-kal. -
Ez egy termék ára. Viszont te általánosítasz. Kevés dolgot rühellek jobban, mint azt...
Sose volt "olcsó" a benzin, szerintem te nem ugyanabban az országban élsz?! :D
3-4 éve volt olyan, hogy alig 230 volt / liter. Inflációval visszaszámolva az ma olyan 200 forintot sem jelent. A 360-hoz képest az a rohadt olcsó. Érdekes módon akkor sem lett ettől igazából olcsóbb semmi. A hasznot mindig benyelik ilyenkor, bezzeg az emeléseket egyből lekövetik... -
-
Dádzs dísz:
-
Csak az arányok nem mindíg ugyanazok. Amíg az élelmiszer, az energia..stb. árak egyfolytában drágulnak addig az átlag emberek fizetése nem emelkedik. De vannak olyan szektorok ahol az emberek kevesebbet (reálértéken is) keresnek mint pl. 1-2 éve.
-
95 benya ár
2009 január átlagár 232HUF
2009 december átlagár 297HUF
2010 január átlagár 317HUF
MAI NAP a MOL kúton BP. 16.ker.: 365.9HUF
Kérdésem, kinek a jó édes anyukáját kell szidnunk?!? (tudjuk)
-
Sose volt "olcsó" a benzin, szerintem te nem ugyanabban az országban élsz?! :D -
Dárgulnak a dolgok, de azért ilyen butaságokat nem kellene leírni. A benzin ára meg ilyen gazdasági környezetben naná, hogy hullámzik. Éredekes módon mikor évekig olcsó volt, akkor senki sem sírt... -
Bezony, évről évre 25-30%-os drágulás van. Hiszen nő a benzin eszméletlenül, a gáz, az élemiszerek közt van amit egyik napról a másikra megemelnek 200-300%-kal! EGy vicc. És akkor jönnek azzal, hogy mennyi volt az infláció és hogy a béreknek követniük "KÉNE" (igaz, még azt SEM követik). Ha a bérem reálértéke 15-30%-ot csökken per év, akkor ki lehet számolni hova vezet ez. -
Pontosan. És akkor még az alapvető dolgokról nincs is szó. -
Nekem is ez a fő problémám -,- -
Végül is ugyan ez nálam is. Míg tavaly egy tank benya kijött 15 rugóból, most már 20. Faszom kivan. :D -
Romlott. Olyan nagyon-nagyon nem érzem, de pl látványosan kevesebbet járok például étterembe, meg szórakozni, és mégsem vastagszik a buxám. :D -
Romlott. A fizetés ugyanannyi maradt, az árak meg felfele mozdultak. -
KaBuTo666 #82813 Javult. -
Basszus...
Én elég sok pénz felhalmoztam, akár albérletebn is évekig (!) elélhetnék. Májusban készültem elköltözni otthonról.
Viszont sanszos lehet, hogy a cég ahol most "dolgozom" - most éppen nem, hiszen van idő sg-t olvasni - bajba kerülhet. Nagyon nem jönnek a melók. Az új energetikai törvény - anyád az...- is elég rendesen betett az iparnak. -
Egyébként ez tényleg fura kérdés, mert nekünk is volt most nyáron lakásfelújítás, utóbbi években sikerült pár ingóságot beszerezni/lecserélni, de így is hónapról hónapra él az ember, nem mondható, h javult volna a helyzetünk, sőt... Ráadásul én most diplomás munkanélküli lettem, ki tudja mikor találok melót... -
Javult, bár most épp munkahelyet váltok de én bizakodó vagyok. -
extramagascsaj #82809 Kicsit elgondolkodtam ezen a posztok alapján. Látszatra talán javult...de jobban belegondolva ugyanolyan szar mint mondjuk 4 éve. Vannak olyan ingóságaim, ami mondjuk javulásnak lenne betudható...de ettől még vannak dolgok amik nem változtak...szóval ez relatív. -
HUmanHunter #82808 úgy néz ki ide csak azok írják be akinek javult vagy nem változott, az a 16[most] akinek rajtam kívül romlott az anyagi helyzete az nem nagyon postol :) -
Elkezdtem dolgozni, szóval jelentősen javult. -
nem változott, még mindig gazdagok vagyunk -
Nem változott,
ugyan azt az életet élem, csak a munkahely változott, anyagilag maradtam ugyan abban a helyzetben, ami az én esetemben rossz.
-
Zoli007: én tudok megoldást eme problémára :D:D
Egyébként nekem nem változott lényegesen ugyanaz a meló ugyan az a suli ugyanaz minden kilengések voltak pozitív negatív irányban de a színvonal az eléggé stagnál ;) -
Javult. -
Jelentősen javult. Kaptam egy rakat ösztöndíjat, pár €-t keresek melóban is, és igazából nincs mire költeni. -
Rendeztem az adósságaim nagy részét -> tehát javult.
Jövedelmem kb. 65%-ára esett vissza, tehát romlott. -
extramagascsaj #82800 Javult. -
clio1616v #82799 az anyagi helyzetem változatlan, az életszínvonalam nőtt
mindig elköltöm a pénzem csak rövid távon tudok megtakarítani, mert mindig az elérhető legjobbal elégszek csak meg... mivel az elérhető legjobb csak pénzkérdése így maximálisan kihasználom az anyagi lehetőségeimet