127612
  • 89
    ezdebeteg xD
  • HTS s3rg1nh00
    +1
  • 89
    hát azért akadnak olyan vallások amik még csak nem is foglalkoztak ezzel a témakörrel :)
  • Lyukasbogrács
    http://www.youtube.com/watch?v=PMoiFT5TSTk
  • Lacee86
    Erről van szó!! Senki sem mondta, h Ádám és Éva történetét szó szerint kell venni, még a vallás sem... Az egész Biblia szimbólumokból, átvitt tartalmakból áll. Azért van az a sok bugyuta térítés, mikor elkezdik szó szerint értelmezni...
    Az evolúció tényét ma már sztem senki nem vitatja, se tudomány, se vallás.
  • 89
    "Az evolúcióbiológia – más természettudományokhoz hasonlóan – világnézet-független természettudomány. Ez azt jelenti, hogy művelői között különböző vallások követői, valamint agnosztikusok és ateisták egyaránt előfordulnak – de ez a körülmény az adatgyűjtést, vagy a megszerzett ismeretek értékelését, a szakmai párbeszédet soha nem befolyásolja."

ennyi :)
  • 89
    Üres...vegyesen. Véleményem szerint mindaz ami körülöttünk van nem jöhetett létre magától, a véletlenek sokaságából. Kell lennie egy "órásmesternek" aki elindította ezt a bizonyos órát.

Ebben az esetben miért kell kizárni az evolúciót? Fel lehet fogni a teremtés folyamatának is.
  • Lacee86
    Üres. A kérdés beküldőjének nem ártott volna tisztában lenni a dolgokkal, mielőtt beküldi...
    Vmiért elkerülte a figyelmem ez a kérdés a listában, nem tom miért. De így ez nagy bugyutaság. :/
  • MR ME
    mátrixban élünk
  • QuippeR
    egyik sem, a két elképzelés között nincs "vagy" kapcsolat. ha a világot Isten teremtette, akkor az evolúciót is.
  • Dzsini
    volt egy egészen érdekes vita pár hónapon át egy blogon - akit érdekel olvasgassa el mindkét oldal hozzászólásait.
  • DIESEL DOG #84147
    A tudományos elképzeléssel értek egyet: Az ember az evolúció során alakult ki és a majmok tekinthetők a legközelebbi rokonainknak...

Éljen Charles Darwin!
  • extramagascsaj
    Tartózkodom.
  • daeemoon
    Üres. Vegyesen. Az evolúció ellenesek azt mondják: az evolúció kizárja valami felsőbb irányító (~Isten) létezését, az evolúció pártiak viszont tudomásom szerint nem mondtak ilyet. Szóval az evolúciót útját odaföntről irányítják :D Ezért 2in1
  • PesSim
    ... és mi van a földönkívüliekkel ?! szerintem ők hoztak ide
  • Dzsini
    Pl. erre lenne jó az intelligens tervezés, mint válaszlehetőség.
  • immovable
    A tudományos elképzeléssel értek egyet: Az ember az evolúció során alakult ki és a majmok tekinthetők a legközelebbi rokonainknak.

Nem hiszek a teremtésben, legalábbis abban a formában ahogy a vallás(ok) mondja(ák). Elképzelhető vmilyen teremtő erő ami kezdetben megadta a kezdő "lökést" de egy olyan istenben aki napi szinten figyel minket s egyengeti a sorsunkat, meghallgatja az imáinkat, valamint megbüntet a rossz cselekedeteinkért, nem hiszek.
  • Dzsini
    Miért csak a zsidó-keresztény-iszlám lehetőség van az evolúcióval szemben kiállítva? Intelligens tervezés, egyéb vallások, stb... ?
  • Szavazó roBOT
    Melyik a kedvenc konyhád? ==>> Az ember keletkezésének tudományos vagy vallási elképzelésével értessz inkább egyet?
  • morcosqtya
    Sokan vannak ezzel így. Másoktól is hallom.
  • jazzy
    Nem a Magyar konyhához hasonlítom főleg, hanem általában. Nagyon ízetlen minden, élvezhetetlen.
  • Fbn Lx
    mióta egy ideig heti kétszer kínait ettem, azóta hányingerem van a kínai kaja gondolatától is
    a magyar kaját nem lehet megunni viszont
  • Fbn Lx
    a hal a legfinomabb húsféle, minden mennyiségben enném
    leveseket én se szeretem, kivéve a halászlét, tojáslevest
  • kifli
    magyar ételeket szeretem főként, bár a németet is kedvelem. Német kaja mellé, jókis német sörrel :)
  • morcosqtya
    Magyar konyhához képest kevés füszert használnak. Pontosabban kis mennyiségeket, ami a mi gyomrunknak szokatlan, és vica versa.
    Nekik pl. a mi goulash-unk, erős pistánk, pörköltjeink és halászlénk meglehetősen "egzotikus" fűszer- és paprika kavalkád.

Más nemzetek szemében "zsíros" népség vagyunk.. arról nem is beszélve, hogy a mákot (étkezési, alacsony ópiát/morfin-tartalmú) mint étkezési alapanyagot meghökkenve veszik tudomásul.. néhol egyenesen "drogként" tekintenek rá, pedig a mai fajták közel sem azok.
    Egyszerűen náluk a kulináris kultúrának nem része.

• jazzy
    Volt szerencsém 1-2-3 eredeti Angol ételhez, hát mit ne mondjak undorító a kajájuk nagy része.. itt nem a magyarosított receptekről beszélek, hanem a tényleges Angolról, azok a szarul fűszerezett kolbászok, ehetetlen tojás, ízetlen kaják..
  • bardocz
    Egyszer bekajáltam kínaiban, 3 napig hányingerem volt. Pedig nagyon finom volt a kaja. Azóta hanyagolom inkább...:D
  • Motoroj
    Wirslik például?
  • extramagascsaj
    Olasz kaja is bejövős lenne,ha nem használnának annyi olívabogyót meg paradicsomot. :D Ettől eltekintve szimpatikus ízvilág az olaszoké.
    Kínai=gyomorfájás...köszi évente 1x elég.
    Görögöktől jöhet a gyros.
    Német/angol gasztronómiában semmi különlegeset, kuriózum jellegűt, nagy újdonságot nem látok, ugyanakkor mégis elég más és egyben hasonló ahhoz, hogy szeressem őket. A német étkezési szokások abszolút bejövősek...van is tőlük egy spéci receptem...na olyat itthon tuti nem kapni sehol.
  • piros mogyi
    Német? Wirklich? És mi például?
  • rastaman
    olasz
  • Cat 02 #84127
    Hja, ideje lenne megtanulni főzni :D
  • Gurren
    bocs, de nem sajnállak :(
  • morcosqtya
    Nem panaszkodhatsz, van olyan munkatársam aki egy héten négyszer kínaiba jár. Gyakorlatilag gung-bao csirke monodiétán van.. :)
  • Cat 02 #84124
    Kínait imádtam 1 hétig amíg új volt, de most már ránézek és hányok kb :/ Annak ellenére minden pénteken az a menü...
  • Motoroj
    Magyar, de ami a Kárpát-medencéből származik azt általában ehetőnek találom.
    A többit szerintem nem ismerem eléggé.
  • chhaya #84122
    Magyar a leglegleg, de jöhet mind
  • immovable
    Kínai tényleg finom.
  • Gell97 kolega
    Magyar, olasz, német.
  • szabii98
    Magyar, Görög (: