127612
-
ezdebeteg xD -
+1 -
hát azért akadnak olyan vallások amik még csak nem is foglalkoztak ezzel a témakörrel :) -
http://www.youtube.com/watch?v=PMoiFT5TSTk -
Erről van szó!! Senki sem mondta, h Ádám és Éva történetét szó szerint kell venni, még a vallás sem... Az egész Biblia szimbólumokból, átvitt tartalmakból áll. Azért van az a sok bugyuta térítés, mikor elkezdik szó szerint értelmezni...
Az evolúció tényét ma már sztem senki nem vitatja, se tudomány, se vallás. -
"Az evolúcióbiológia – más természettudományokhoz hasonlóan – világnézet-független természettudomány. Ez azt jelenti, hogy művelői között különböző vallások követői, valamint agnosztikusok és ateisták egyaránt előfordulnak – de ez a körülmény az adatgyűjtést, vagy a megszerzett ismeretek értékelését, a szakmai párbeszédet soha nem befolyásolja."
ennyi :) -
Üres...vegyesen. Véleményem szerint mindaz ami körülöttünk van nem jöhetett létre magától, a véletlenek sokaságából. Kell lennie egy "órásmesternek" aki elindította ezt a bizonyos órát.
Ebben az esetben miért kell kizárni az evolúciót? Fel lehet fogni a teremtés folyamatának is. -
Üres. A kérdés beküldőjének nem ártott volna tisztában lenni a dolgokkal, mielőtt beküldi...
Vmiért elkerülte a figyelmem ez a kérdés a listában, nem tom miért. De így ez nagy bugyutaság. :/ -
mátrixban élünk -
egyik sem, a két elképzelés között nincs "vagy" kapcsolat. ha a világot Isten teremtette, akkor az evolúciót is. -
volt egy egészen érdekes vita pár hónapon át egy blogon - akit érdekel olvasgassa el mindkét oldal hozzászólásait. -
DIESEL DOG #84147 A tudományos elképzeléssel értek egyet: Az ember az evolúció során alakult ki és a majmok tekinthetők a legközelebbi rokonainknak...
Éljen Charles Darwin! -
extramagascsaj #84146 Tartózkodom. -
Üres. Vegyesen. Az evolúció ellenesek azt mondják: az evolúció kizárja valami felsőbb irányító (~Isten) létezését, az evolúció pártiak viszont tudomásom szerint nem mondtak ilyet. Szóval az evolúciót útját odaföntről irányítják :D Ezért 2in1 -
... és mi van a földönkívüliekkel ?! szerintem ők hoztak ide
-
Pl. erre lenne jó az intelligens tervezés, mint válaszlehetőség. -
A tudományos elképzeléssel értek egyet: Az ember az evolúció során alakult ki és a majmok tekinthetők a legközelebbi rokonainknak.
Nem hiszek a teremtésben, legalábbis abban a formában ahogy a vallás(ok) mondja(ák). Elképzelhető vmilyen teremtő erő ami kezdetben megadta a kezdő "lökést" de egy olyan istenben aki napi szinten figyel minket s egyengeti a sorsunkat, meghallgatja az imáinkat, valamint megbüntet a rossz cselekedeteinkért, nem hiszek. -
Miért csak a zsidó-keresztény-iszlám lehetőség van az evolúcióval szemben kiállítva? Intelligens tervezés, egyéb vallások, stb... ? -
Szavazó roBOT #84140 Melyik a kedvenc konyhád? ==>> Az ember keletkezésének tudományos vagy vallási elképzelésével értessz inkább egyet? -
Sokan vannak ezzel így. Másoktól is hallom. -
Nem a Magyar konyhához hasonlítom főleg, hanem általában. Nagyon ízetlen minden, élvezhetetlen. -
Fbn Lx #84137 mióta egy ideig heti kétszer kínait ettem, azóta hányingerem van a kínai kaja gondolatától is
a magyar kaját nem lehet megunni viszont -
Fbn Lx #84136 a hal a legfinomabb húsféle, minden mennyiségben enném
leveseket én se szeretem, kivéve a halászlét, tojáslevest -
magyar ételeket szeretem főként, bár a németet is kedvelem. Német kaja mellé, jókis német sörrel :) -
Magyar konyhához képest kevés füszert használnak. Pontosabban kis mennyiségeket, ami a mi gyomrunknak szokatlan, és vica versa.
Nekik pl. a mi goulash-unk, erős pistánk, pörköltjeink és halászlénk meglehetősen "egzotikus" fűszer- és paprika kavalkád.
Más nemzetek szemében "zsíros" népség vagyunk.. arról nem is beszélve, hogy a mákot (étkezési, alacsony ópiát/morfin-tartalmú) mint étkezési alapanyagot meghökkenve veszik tudomásul.. néhol egyenesen "drogként" tekintenek rá, pedig a mai fajták közel sem azok.
Egyszerűen náluk a kulináris kultúrának nem része.
-
Volt szerencsém 1-2-3 eredeti Angol ételhez, hát mit ne mondjak undorító a kajájuk nagy része.. itt nem a magyarosított receptekről beszélek, hanem a tényleges Angolról, azok a szarul fűszerezett kolbászok, ehetetlen tojás, ízetlen kaják.. -
Egyszer bekajáltam kínaiban, 3 napig hányingerem volt. Pedig nagyon finom volt a kaja. Azóta hanyagolom inkább...:D -
Wirslik például? -
extramagascsaj #84130 Olasz kaja is bejövős lenne,ha nem használnának annyi olívabogyót meg paradicsomot. :D Ettől eltekintve szimpatikus ízvilág az olaszoké.
Kínai=gyomorfájás...köszi évente 1x elég.
Görögöktől jöhet a gyros.
Német/angol gasztronómiában semmi különlegeset, kuriózum jellegűt, nagy újdonságot nem látok, ugyanakkor mégis elég más és egyben hasonló ahhoz, hogy szeressem őket. A német étkezési szokások abszolút bejövősek...van is tőlük egy spéci receptem...na olyat itthon tuti nem kapni sehol. -
Német? Wirklich? És mi például?
-
olasz -
Cat 02 #84127 Hja, ideje lenne megtanulni főzni :D -
bocs, de nem sajnállak :( -
Nem panaszkodhatsz, van olyan munkatársam aki egy héten négyszer kínaiba jár. Gyakorlatilag gung-bao csirke monodiétán van.. :) -
Cat 02 #84124 Kínait imádtam 1 hétig amíg új volt, de most már ránézek és hányok kb :/ Annak ellenére minden pénteken az a menü... -
Magyar, de ami a Kárpát-medencéből származik azt általában ehetőnek találom.
A többit szerintem nem ismerem eléggé. -
Magyar a leglegleg, de jöhet mind -
Kínai tényleg finom. -
Magyar, olasz, német. -
Magyar, Görög (: