127612
  • gercse
    magamtól
  • Szavazó roBOT
    Van konkrét életcélod? ==>> Reggel mi ébreszt?
  • kakimakifsz
    Ha rájöttél, küld át a reportot emailben! kösz!
  • Koppixer
    Van. Megtudni, miért olyan a Világegyetem, amilyen.
  • trebron
    Van aki kitartóan lusta és szorgalmasan feladja a céljait.
  • kakimakifsz
    A kitartás és a szorgalom között nem érzem a különbséget. Aki az egyik, az automatikusan a másik is.
  • tigeroo
    hát nemtom, ebben a világban? magyarországon? nekem erről jeff dunham jut eszembe.

a négereknek van egy mondása "maradj fekete"
    meg egy tanácsa a fehéreknek "maradj fehér" :D
  • morcosqtya
    A Hagakurét érdemes végigolvasni.. többször is. Vagy legalább csak felütni valahol minden nap és rászánni egy percet.

A japán ma is nagyon ellentmondásos nép. Hihetetlenül mély egyedi kultúra, múlt és értékrendszer áll mögötte, kontrasztba kerülve a high-tech jelennel és a perverz "sötét oldalukkal" (legbetegebb vetélkedők, szexuális aberrációk és erre épülő üzleti ágazat náluk talán a legradikálisabb a világon). Emellett az átalakult modern gazdasági körülményeik megváltoztatták a munka-kultúrájukat is, a hétköznapi japán polgárra, üzletemberre, manager-re hatalmas szellemi teher, pörgés hárul. Ép ésszel nem nagyon lehet ezt huzamosan csinálni.. ez is szerepet játszik ebben a drasztikus kontrasztban, a meglepő kikapcsolódási formákkal, hobbikkal vagy éppen szexuális érdeklődésük "érdekes" mivoltával.
    Náluk is vannak hagyománytisztelők, Tokyo-ban is vannak két főutca közti kiskertek, benne autentikus dojóval vagy csendes kis sintoista szentéllyel.
  • daeemoon
  • Fbn Lx
    olvastam a Hagakurét, aminek a leghíresebb mondata "A Busidó a halálban gyökeredzik". ezen buzdultak fel a 2. vh-ban a kamikaze pilóták, az akkori fiatalok ezt jelmondatuknak tartották
    a modern világ nem annyira egyeztethető össze a középkori szamurájok világával, akik nem tudták, hogy holnap még élni fognak-e, vagy halni. ezek a dolgok manapság szélsőségesek, de akkoriban minden szamuráj alapvető célja volt, hogy a halál gondolatával megbarátkozzon, és kiirtsa magából a félelmet
    egy olyan ember, aki ugyan vagyonos és anyagilag kellően el van látva, de tudja, hogy bármelyik nap az utolsó lehet, nyilvánvaló, hogy csak úgy tudja élvezni az életet, ha teljesen megszünteti a halálfélelmet.
    a mai megváltozott életmódban az erre való törekvés sokszor szélsőséghez vezethet, mert ez már nem annyira elemi szükség
    de a tanítás ma is időszerű és jól alkalmazható, ami a jelenre koncentrált figyelemről, a maximális itt és mostról, a félelmek kizárásáról szól, ugye minden félelem gyökere a pusztulás, a halált minél jobban elfogadni könnyebbséget nyújt. ilyen megközelítésből nagyon is szeretném élni a japán szellemet, és inkább a japánokra erőltetett nyugati látásmód az, ami ezt kifacsarta, és rengeteg devianciához vezetett, az eszméikkel önmagukban nincs baj. amíg elszigetelve éltek, addig hatalmas kultúrájuk volt.
  • Molnibalage
    Hát nem'tom. Épp a napokban találkoztam valamelyik haditechnikai oldalon vagy topikban a témával. Mondjuk úgy, hogy az a japán szellem, amit sokan tisztelnek elég kettős és a XX. században sikerül elég rendesen kiforgatni és skizofrén állapotban tartani vele a japán lakosságot és táplálni ez elvetemült szélsőségesen militarista szemléletet...
  • Fbn Lx
    hát nem kifejezetten arra. inkább a saját utamat járom, a szamurájéból és Japánból annyit fogadok be, amennyit elfogadhatónak tart a lelkem.
    a két biszex lánnyal való őszinte és harmonikus kapcsolat tökéletesen megteszi :D
  • bardocz
    Vikingszakállat akarok. Meg egy WRX STI-t.
  • DJKonya
    Van, feleség, gyerekek, lakás, kocsi, saját cég.
    Kitartás, szorgalom, pénz.
  • daeemoon
    Nem biztos. Lehet, hogy boldogabb. :)
  • Lacee86
    Szomorú, h ennyi idősen ezt így gondolod. :(
  • lord nihilus
    Nincs, napról-napra élek, egyáltalán nem foglalkoztat (már) a jövő.
  • morcosqtya
    Ha már a szamurájok útján akarsz járni akkor 2 geigit kell beszerezned, vagy marad a náluk gyakoribb shudo "intézménye"... :)
    Bár gondolom nem arra vágysz.
    Frayer-nek biztosan tetszene az ősi Japánnak eme oldala.
  • Fbn Lx
    ja, és addigra már 1 méteres lesz a rasztám, felkötöm, és a naplementében beindítok egy rakétát
  • Fbn Lx
    ha beledöglök is így lesz!
  • Fbn Lx
    nekem egy egész életképem van, hogy hogyan szeretném, hogy a jövöm kinézzen

először is, szeretnék két biszex lánnyal együtt élni, akik egymást is szeretik, és engem is.
    aztán szeretnék egy ju jitsu mesterfokozatot, aházam egy hegyoldalon lenne, zen kerttel, amiben van egy dojo, ott tartanék edzéseket. a jen kertre nyílna a házam oldalában a galériám, ahol festenék, és a galéria oldalfalán kinézve, a kertet látva a kép maga is olyan lenne, mint egy festmény. kint az udvaron, a fűzfáim alatt gyakorolnék naponta órákat a katanámmal, formagyakorlatoznék, és bambuszt vágnék.
    miután megtartottam az edzést, bemennék a feleségeimhez, akik épp 69eznek, megdugnám őket keményen, és innánk szertartásosan egy jó teát.
  • 89
    hogy visszatérjen sg-re
  • somdav95
    Neki már megvan mindene, nincs cél előtte (:
  • Molnibalage
    Ünnepnap. :)
  • extramagascsaj
    ...
  • daeemoon
    1. "Van, mint (majdnem) mindenkinek, egy általános életcél." - ebből az általános nem igaz.

2. Idő, Kitartás, Szorgalom

:) A pénz se árt hozzá, de amennyi kell, az szép lassan meg lesz.
  • SötétBarom
    Hol van clio?
  • DIESEL DOG #86097
    Vannak persze... (feleség, család, saját lakás) Kocsi már van, munka akad, azért nem panaszkodom...

Saját lakáshoz meg kellene nem kevés pénz, még több szorgalom, és idő...
  • SötétBarom
    :DDD
  • Motoroj
    Legalább a nyolc általánost járd ki előtte, csődör.
  • SötétBarom
    egy általános életcél. (feleség/férj, család, lakás, kocsi, jó munkahely.)
    (pl.: hírnév, gazdagság).
    nem foglalkoztat a jövő.

szerk.:
    válasz #86093
  • Guren
    jó, de mi kell ahhoz, hogy boldog légy
  • Lacee86
    Ez nagyon közhely, és mindenkinek mást jelent...
  • HTS s3rg1nh00
    érdekes h.konkrétan még senkiben sem merült fel az a 2 szó amiben én össze tudnám foglalni a dolgot:
    boldognak lenni.
  • Lacee86
    Az is igaz. De én inkább egy arany középutat szeretnék. :) Jó volna nem azon gondolkozni, h mit vehetek meg és mit nem, és mennyiért; de nem vágyom értelmetlen meg fellengzős hülyeségekre sem. Amiből tisztességesen megélnék, annyi nekem elég lenne...
  • extramagascsaj
    semmiképp :D
  • Máté94
    "Egy extramagascsaj története"?

• extramagascsaj
    Van, mint (majdnem) mindenkinek, egy általános életcél. (feleség/férj, család, lakás, kocsi, jó munkahely).

Férj, gyerek, saját otthon, kocsi, jó meló, befutni az írással. :)
  • EnxTheOne
    A világ ura akarok lenni. :D
  • Máté94
    Anyagi biztonság a legelőször, utána minden más.