127612
  • Kata
    Lehetne szigorúbb, lásd a humoros topikban történteket, ahol sokan azt hiszik bármit megengedhetnek maguknak egy felhasználóval szemben.
  • Molnibalage
    Gyenge. Elárasztották a trollok, konteósok és természettudományosan nímand senkik. Ez nem lenne baj, ha nem trollkodnának folyamatosan...
  • Broafka
    igazából leszámítva a humoros és aranyos topikban történt szánalmas moderációs dolgot egy felhasználó kiváltságossága miatt, attól eltekintve szerintem pont jó
  • tigeroo
    büntipont helyett korbácsolást!
  • DIESEL DOG #86920
    Eléggé gyenge, nem a legjobb...
  • HTS s3rg1nh00
    egyéb
    hullámzó,néhol túl szigorú,néhol túl gyenge.
  • Sir Quno Jedi
    Lehetne szigorúbb, még én sem értem el a full 5-ös átlagot!
  • Szavazó roBOT
    Családodban van öröklődő betegség? ==>> Moderáció?
  • tenkenorman
    Elhanyagolható cukor, mindenkinek volt, van apai ágon de 7 -max 8 körül és semmi tünet.
  • morcosqtya
    Van örökletes betegség és van örökletes hajlam. Eltérő fogalmak.

Homozigóta domináns alléllel rendelkező egyed utódai mindenképpen továbbadják a genetikailag deformált vagy nemkívánatos gént, ami meg is jelenik az utód(ok) fenotípusában, akár rendelkezett akár nem a másik szülő az adott gén domináns alléljával (azaz lehet heterozigóta vagy kifejezetten homozígóta recesszív is az adott génre nézve).
    Ha a betegség recesszív génekben van kódolva, akkor csak a homozigóta utódok (aa) lesznek betegek fenotípusukban is, a heterozigóták (Aa, aA) nem, mivel a jelen esetben domináns "jó" allél nem engedi érvényesülni a recesszívet.
    Ekkor a heterozigóta utódokban a betegség genetikailag "lappang", azaz potenciálisan betegek, fenotípusukban nem, de az utódaik örökölHETIK a betegséget (szintén hordozó szülő recesszív génjeivel találkozás esetén) a klasszikus Punett-tábla alapján kiszámolható a valószínűsége és az egyedek genotípusos eloszlása.

Ez is felfogható egyfajta "hajlamként", valójában nem ez az.

Valódi hajlamok hasonlóként öröklődnek de kiváltó ok, egyéb külső tényező vagy több gén interakciója kell a betegség megjelenéséhez. A hajlamot hordozó gén(ek) is lehet(nek) dominánsak és recesszívek. Ha több gén együttállása alakít ki egy betegséget fenotípusosan, és az egyes gének eltérő örökléstípusúak akkor belátható, hogy nemes egyszerűséggel rohadtul nagy ám a lehetőségek genetikai tárháza.. ezért nehéz egyes betegségeket pontosan lokalizálni a humán genomban.
  • milk4
    Sajnos van.

Nem tartok tőle, mert már legyőztem ezt a betegséget.
  • Koppixer
    "Az idegbaj állítólag örökletes, én a gyerekeimtől örököltem."
  • somdav95
    infarktusba dédnagyapám belehalt(nem ismertem, de mondták) nagyapámnak 2 percen múlt az élete(ugyanaz), bár meg kell hagyni enyhén ideges típus, én szerencsére pont az ellentéte vagyok, nem hiszem hogy lesz valami gondom (: meg amúgy is, hobbi szinten szedik ezek a mai öregek már a gyógyszereket... azt se tudják mire..
  • Lacee86
    Apámnak magas a vérnyomása, anyámnak gyengék az erei és jó ideje dagad a lába. Lekopogom, nincs nálam még jele, de hát ki tudja mi lesz később...
  • daemonervosa
    Az , hogy mi tartozik az öröklődő betegségek közé nem eldöntendő kérdés.Valami vagy öröklődő betegség vagy nem. Olyan nincs, hogy szerintem öröklődik , mert apám alkesz és akkor biztos azért vagyok én is az.
  • Motoroj
    Nem tudok róla, de tökéletes ember nincs. Úgyhogy azt nem lehet kijelenteni hogy nincs.
  • Fbn Lx
    betegség nem öröklődik csak hajlam, azokról meg nem tudok hogy micsodák vannak nálunk, nem vagyok géntechnológus. de az mindenkinél van.
  • chhaya #86907
    Semmi komoly.
  • daeemoon
    Visszér, vérnyomás, szívproblémák, cukorbetegség, rákra való hajlam. Ollé!
  • Gell97 kolega
    Anyai ágon nincs.
    Apai ágon magas koleszterin szint.
  • DIESEL DOG #86904
    Anyai ágon ízületi problémák, apai ágon semmi gond...

Már az vagyok, illetve jelentkeznek a tünetek, gerinc és derék táji panaszok, meg a térdem ami rossz, de arra meg "csak" egy plusz volt a balesetem, ami miatt már most ízületi kopásom (arthrosis) van.
  • HöfEE
    Kopaszodás öröklődő betegségnek számít? Mert akkor igen.
  • Blum
    Anyukám majd 10 éve nagyon beteg,nagyon sok baja van. Az ő anyukája is ilyen volt. Én még eddig nem vettem észre magamon ilyesmit,egy valamit kivéve. A lábamon a bütyök. Anyukámnak is akkora van,mint egy ház,és már most látni,hogy nekem is olyan lesz előbb utóbb. Remélem más betegséget nem öröklök tőle :/
  • NEOreg3
    anyám ágán rossz szem és cukorbetegség

apám ágán semmi

szemem már szar, cukorbeteg szerintem nem leszek, bár ki tudja
  • KaBuTo666
    vérnyomás...
  • Zoli007
    Fater oldaláról férfiaknak szívgondok.
  • immovable
    A magas vérnyomásra való hajlamot örököltem anyámtól. Alsó érték rendben, de a felső érték alapból 130/140. Valamint kopaszságot fatertól. :)
  • Sir Quno Jedi
    Naná, csakis azt örököltem! :D
  • Guren
    apámnak magas a vérnyomása, anyám cukorbeteg. valószínűnek tartom, hogy nekem mindkettő lesz.
  • gercse
    magas vérnyomás
  • Szavazó roBOT
    Nyáron mivel irtod a rovarokat/bogarakat? ==>> Családodban van öröklődő betegség?
  • morcosqtya
    Így van. Volt pár éve egy vasúti csapolós történet ahol pár szesztolvaj belehalt, nyilván arról a kémia óráról hiányoztak...
  • morcosqtya
    Egyiket sem gyakorlom, ennél fogva nem tudom.. :)
    Bár Stevie Wonder is sokra vitte... :)
  • immovable
    Aha. Akkor az M-betűset kell kerülni. :)
  • Metalmilitiakid
    Néha azért jobb dolgok történnek vakom, mint amikor be vagy baszva :D
  • morcosqtya
    A metilalkohol (legrövidebb láncú törzs-alkohol) vakságot és nagyobb dózisban halált okoz.
    Az etilalkohol az ismert szesz-alkohol ami csak beb**szást okoz. :)
  • immovable
    Erről Hofi egy vicce jut eszembe, miszerint aki metilalkoholt (etil?) iszik az megvakul. Erre mondta, hogy "....a piát nem bámulni kell, nyelni!" :)
  • immovable
    :D
  • Fbn Lx
    . DS
  • Motoroj
    Te aztán tudod mitől döglik a légy.