A Linux maradt állva a hackerversenyen
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Én egy szóval sem mondom, hogy használj Linuxot. Használd azt amivel könnyebb dolgozni és jobban megéri. Nincs értelme azért kipróbálnod a Linuxot, hogy rájöjj, hogy mennyire rossz neked. Az Adobe termékei jelenleg nem nagyon támogatottak Linuxon. Bár most komoly elõrelépések történek (úgy tûnik). Lehet hogy pár év múlva már érdemes lesz gondolkodni a váltáson. Többek között én is foglalkozom grafikával, és a sok munkaasztal jó szolgálatot tesz a Linux alatt. Win alatt már-már rosszul érzem magam, hogy csak 1 képernyõnyi helyem van (természetesen megoldható ez is win alatt 3rd progikkal). Win olyan mint egy sorozat gyártott mûanyag szék amit nem nagyon lehet formázni. Linux viszont olyan mint egy csináld magad akármi, amibõl csinálhatsz sámlit, de akár kanapét is. Jah és vannak elõre gyártott fotelek is (ubi). <#vigyor3>#vigyor3>
Ha már alternatíváknál tartunk, Vs2008-ra is próbáljon valaki hasonló tudású ingyenes cpp ide-t felhozni példának. (na jó fele akkora is elég lesz) Ja és rendermonkey v. fx composerre... (az ingyenes, bár csak win alá van) Jah és Painter X-re, mind digitális festõ progira.
shaken, not stirred
Jó, tudom mit tehet. Rendes jogosultság kezelés kéne az oprendszereibe, hogy ne garázdálkodjon bármi mint a unix alapoknál, nade ez ugye álom-álom 😊
Lehet elütöttem pár szót, nem érdekel így is érthető.
(Mac-re is kiadják, az is linux alapú, akkor biztosan meg lehetne csinálni.)
Minden jog fenntartva!
Évek óta használok Photoshopot, elég sok billentyûkombinációt gyakoroltam be és alkalmazok rendszeresen. Egyszer nem saját gépen magyar Photoshoppal kellett volna megcsinálni valamit, de amikor a megszokott billentyûkombináció más volt mint amit tudtam, felment bennem a pumpa.
Persze, megtaláltam menüben és sikerült elvégezni az adott mûveletet, de azért a hatékonyságból visszavesz egy ilyen pitiáner probléma. A Linux annyira alternatívája a Windowsnak, mint a villamos a metrónak: ha arról van szó, eljutok én a Nyugatiról a Deákig villamossal is ha nincs más, de ha van, akkor nem fogok csak azért szopni, hogy bebizonyítsam hogy van alternatíva.
Linuxkockák, mikor fogjátok fel végre hogy "mi" windows-használók nem fogjuk hanyatt vágni magunkat a ti bálványotoktól? Azért, mert te azt mondod hogy igenis van más, én még nem fogok szenvedni vele. Neked jó az ubuntu, légy boldog vele, nekem képzeld, ugyanolyan jó a Vista.
Minden jog fenntartva!
Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)
Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)
Igaz a téma itt az, hogy melyik oprendszer a biztonságosabb, de a teszt nem a legreálisabb. Ha fogsz 3 olyan embert aki ért a gépekhez nagy általánosságban, egyiket odaülteted egy osx, egy vista és egy ubuntu elé, és megpróbálod úgy feltörni hogy õk használják a gépet, mindenféle szociális hackelés nélkül (bár elvileg a normális userekre az nem hat), akkor a vista is van olyan biztonságos mint az ubuntu (OSX-el kapcsolatban nincs tapasztalatom)...
shaken, not stirred
The EULA sounds like it was written by a team of lawyers who want to tell me what I can\'t do. The GPL sounds like it was written by a human being, who wants me to know what I can do.
Örökzöld sláger lett a \"Hol a Start-menü?\", melyet a mai, informatikában dolgozó, az adófizetők pénzén kiképzett, magukat értelmiségnek nevező emberek költöttek. Ennyi konzervatív f@szt...
ACER TimelineX 3820TG (core I3 E370M, 2+4GB DDR3 1333, HD5470M 512MB, OCZ Agility3 120GB) MSI GT683R (core I7 2630M, 2x4GB DDR3 1333, GTX560M 1,5GB, HyperX 120GB + Segate Momentus 7200RPM 500GB)
Igen mikor a vista userek nagy része letiltja az UAC-t mert szerintük idegesítõ... Már alapban fura lenne ha egy böngészõ admin jogokat kér, vagy egy flash lejátszó. Inkább úgy kellett volna próbálkozniuk hogy pár normális user ül a gép elõtt akinek a gépén van rendes vírusírtó és tûzfal. Akkor a vista bírta volna addig mint az ubuntu (vagy tovább 😊 )...
shaken, not stirred
Nem akarok beleszólni a vitátokba, csak egy apró megjegyzés... Kevin Mitnick-tõl egy mondat (nem idézet, nem emlékszek a teljes mondatra és most nincs kedvem megkeresni sem): Mindíg az ember a leggyengébb láncszem. Így a legkönnyebb feltörni egy rendszert.
acdc: kb... ezzel már inkább egyet értek.
ACER TimelineX 3820TG (core I3 E370M, 2+4GB DDR3 1333, HD5470M 512MB, OCZ Agility3 120GB) MSI GT683R (core I7 2630M, 2x4GB DDR3 1333, GTX560M 1,5GB, HyperX 120GB + Segate Momentus 7200RPM 500GB)
8,4 GHzx 24 magos Cell, NVIDIA-Ati-3dfx-SCEI RSX, 120Tb HDD, 24x BluRay, 512GB XDR, 512 GB GDDR10, OS: MyOS, LCD 1320\" Sony Bravia
Nem volt minek az? Tudják hova kell kattintani a neten...
Örökzöld sláger lett a \"Hol a Start-menü?\", melyet a mai, informatikában dolgozó, az adófizetők pénzén kiképzett, magukat értelmiségnek nevező emberek költöttek. Ennyi konzervatív f@szt...
A masik meg nem fogok ennek a faszinak az oldalan maszkalni es amikor macosxt hasznalok akkor is camino (mozilla) es nem a nagytestver fos safarit ugymint winen sem az explolertsoha.
ja es tuzfal,virusirto stb mi a helyzet?
Miért nézel meg bármiféle oldalt?
Mert valaki ajánlotta. Mert link mutatott rá. Mert keresõ kidobta. stb...
Az sg.hu-ra pl. mi hozott?
Persze mondhatod azt, hogy ide szoktál járni és ismered, megbízható, miegymás.
De! Valamikor volt egy elsõ alkalom, mikor ide látogattál! No és ne felejtsük el azokat a lehetõségeket sem, hogy akár az adott oldalt is felnyomhatták és elhelyezhettek rajta valamit (nem példa nélküli), vagy akár eltéríthetnek másik oldalra (ez sem).
Azon kívül, gondolom évek óta nem látogattál meg egyetlen oldalt sem amin addig nem jártál.
Minden jog fenntartva!
Ez a jelzõ totál kész.<#eplus2>#eplus2>
8,4 GHzx 24 magos Cell, NVIDIA-Ati-3dfx-SCEI RSX, 120Tb HDD, 24x BluRay, 512GB XDR, 512 GB GDDR10, OS: MyOS, LCD 1320\" Sony Bravia
ugyanaz mint amikor vérpistike letölt valami cracket ami virusos.
Kétféle világ létezik. Az egyik amit látsz és a másik ami mögötte van. Ami mögötte van azt a pénz irányitja. Találd ki melyik világ irányitja melyiket.
Nem. Feltörték. Amit írsz, az pontosan azt szimulálja, mikor te megnézel egy weboldalt. Amin adott esetben kártékony kódot tettek.
Nem arra kérték, hogy adja át az admin jogot (az autó kulcsait).
autó-gép
utca-böngészés a neten
admin jog-autó kulcsai
Amit te írsz, az pont az, hogy elküldi valaki a jelszavát mailban. Ilyenrõl szó nem volt.
Minden jog fenntartva!
semmi köze a benzinhez meg ilyesmi. megkérek valakit hogy ugyan már tekerje le az ablakot és adja ide nekem a kocsija kulcsát. Puff. feltörtem...
Kétféle világ létezik. Az egyik amit látsz és a másik ami mögötte van. Ami mögötte van azt a pénz irányitja. Találd ki melyik világ irányitja melyiket.
Minden jog fenntartva!
Feltörték.
Nem megkértek valakit, hogy üljön oda és adjon admin jogot nekik. Arról volt szó, hogy külsõ programokat felrakhattak rá.
Ahogyan minden gépre telepítenek dolgokat. Vagy a te gépeden úgy van az oprendszered, ahogyan a telepítõrõl felment?
A te hasonlatoddal élve: tankoltak a kocsiba benzint, és leparkolták az utcán. Nem a gyár raktárában áll, védett területen, üres tankkal.
Olvasd már el, hogy miként is zajlott az esemény!
Minden jog fenntartva!
Továbbra sem feltörés. Feltörés az amikor egy netre kötött gépet valaki feltör távolról, anélkül hogy a távoli gépnél user interakcióra lenne szüksége. Minden más csak terelés és kb. annyi köze van a feltöréshez, mint az autó feltörésnek ahhoz hogy elkérem a tulajtól a kulcsot (vagy megkérem hogy álljon be vele az udvaromban, aztán dicsekszem hogy elloptam...)
ugyanigy szuperhirnek harangozzák az sg-n is be hogy egy tizenéves feltörte a nasa számitógépét, aztán valójában meg sikerült neki feltörni a nasa egy nyilvános könyvtárának a nyilvános számitógépét, amin egy db enter volt a jelszó, és sikerült megszereznie olyan fontos információkat, amit bárki más is elolvashat aki könyvtártag és odaül eme nyilvános gép elé... a sok átlagember meg bekajálja a hirt hogy ennyire biztonságos pl a nasa...
FX6300 4.5G " GTX1070 " DDR3 2000 CL9 " CTG 550W80P
Láttál te már olyat, hogy valaki out of boxhasználja az oprendszerét?
Anélkül, hogy akár egy flash player telepítve lenne?
A hasonlatoddal élve, ez olyan mintha egy autóba benzint sem tankolnál: nyilván nem vinné messzire egy autótolvaj sem a kocsit.
A tény az tény: a vista bukott a versenyen, az ubuntu nem.
Annyira hangoztatták, hogy a vista így meg úgy biztosnságos, sandbox meg kutyafüle.
Mint lentebb említették, az lenne az alap, hogy nem kap minden jöttment program admin jogot (különösen az olyan kockázatot jelentõ esetekben nem mint a böngészõk).
Juszufka: te meg nem olvastad a (tegnapi?) cikket itt az sg-n az adobe és a linux viszonyáról. 😊
Minden jog fenntartva!
A NAGY APPLE ÉS A KIBAS*OTT NAGY MAKK RENDSZERE 😄😄😄😄😄: WHAHAHAHAHAHA vajon mikör jönnek sírni, az almafejûek? <#sir>#sir><#sir>#sir><#eplus2>#eplus2>
FX6300 4.5G " GTX1070 " DDR3 2000 CL9 " CTG 550W80P
a lényeg itt van:
"Az elsõ napon a hálózaton keresztül kellett bejutni a versenyzõknek a kiválasztott gépekre, ekkor azonban még senki nem járt sikerrel, pedig a verseny elõtt, illetve a kijelölt idõpontok között is volt lehetõség a felkészülésre."
Minden más csak mese. Jóhogy már vazze nem ültettek a gép elé valakit rendszergazdai jogosultsággal és futtatta le a format c: parancsot, aztán lehetett volna dicsekedni hogy feltörték az xy oprendszert...
Ismét csak elmondanám hogy attól hogy van egy bugos szoftver és az 1 bites felhasználó segitségével kihasználják a szoftver bugját, NEM azt jelenti hogy feltörték az adott operácios rendszert. Mert ha azt jelenti akkor én meg kijelenthetem ország világ elõtt hogy bármikor képes vagyok feltörni bármelyik autot, ha az autó tulajdonosa a kérésemre ideadja a kocsija kulcsát... wtf...
(legközelebb majd úgy tesztelik a windowsok biztonságát, hogy egy fognak egy sp nélküli win xp-t, amin nincs virusirtó sem, majd rendszergazdaként letöltenek msnen egy virusos fájlt lefutattják és eldicsekednek vele hogy hallehúlja fél perc alatt sikerült megfertõzni a windowst egy virussal...)
Egészségedre Ubuntu! :-)
Bár biztos olvastad ,de azért idéznék pár sort:
"Az elsõ napon a hálózaton keresztül kellett bejutni a versenyzõknek a kiválasztott gépekre, ekkor azonban még senki nem járt sikerrel,"
"A második napon azonban már lehetõség nyílt arra, hogy a célpont laptopokat bizonyos internetes oldalakra navigálják"
"A harmadik, utolsó napon végül az elõre telepített alap szoftverek mellett engedélyezték a külsõ programok használatát is....végül az Adobe Flash rését használták ki, bejutva ezzel a rendszerbe és megszerezve az irányítást a Vista felett."