201
-
#41 Ja igen, Premiere-re és After Effectsre is légyszi, ha már ilyen büszkén hirdeted :) -
#40 Ha te tényleg értenél hozzá, nem mondanál ilyen kapitális baromságot.
Évek óta használok Photoshopot, elég sok billentyűkombinációt gyakoroltam be és alkalmazok rendszeresen. Egyszer nem saját gépen magyar Photoshoppal kellett volna megcsinálni valamit, de amikor a megszokott billentyűkombináció más volt mint amit tudtam, felment bennem a pumpa.
Persze, megtaláltam menüben és sikerült elvégezni az adott műveletet, de azért a hatékonyságból visszavesz egy ilyen pitiáner probléma. A Linux annyira alternatívája a Windowsnak, mint a villamos a metrónak: ha arról van szó, eljutok én a Nyugatiról a Deákig villamossal is ha nincs más, de ha van, akkor nem fogok csak azért szopni, hogy bebizonyítsam hogy van alternatíva.
Linuxkockák, mikor fogjátok fel végre hogy "mi" windows-használók nem fogjuk hanyatt vágni magunkat a ti bálványotoktól? Azért, mert te azt mondod hogy igenis van más, én még nem fogok szenvedni vele. Neked jó az ubuntu, légy boldog vele, nekem képzeld, ugyanolyan jó a Vista. -
Polemius #39 Sanyix: Rendben. Mondj az InDesign-ra valódi alternatívát. Mind tudásban, mind használhatóságban. Utána Photoshopra is. -
#38 Van ezeknek alternatívája. Mielőtt elkezdenéd, hogy de nemolyan, megválaszolom, hogy de olyan, csak nem pont úgy néz ki és nem pont ugyanabban a menüpontban van ugyanaz. Ha nemjó, akkor nem értesz hozzá, betanított munkás vagy, aki ért hozzá, másik menüben is megtalálja a megfelelő funkciót. -
#37 Mikor volt ez? 10 éve? -
#36 Persze mindig van kifogás, hogy miért :) -
sirpalee #35 Nem a config állításáról vagy nem állításáról van szó. XP-t is sokan rendszergazdai jogosultságokkal használnak az méginkább sebezhető. Vistán legalább feltűnik ha egy progi admin jogokat kér, főleg ha én nem akartam semmi olyasmit indítani. Ebből a szempontból jó a vista mert legalább észreveszed, és tehetsz ellene valamit.
Igaz a téma itt az, hogy melyik oprendszer a biztonságosabb, de a teszt nem a legreálisabb. Ha fogsz 3 olyan embert aki ért a gépekhez nagy általánosságban, egyiket odaülteted egy osx, egy vista és egy ubuntu elé, és megpróbálod úgy feltörni hogy ők használják a gépet, mindenféle szociális hackelés nélkül (bár elvileg a normális userekre az nem hat), akkor a vista is van olyan biztonságos mint az ubuntu (OSX-el kapcsolatban nincs tapasztalatom)... -
#34 jéé te még élsz? de minek? :) Legalább kúltúrálhatnád magad egy pöppet.... -
kbupdate #33 hey, gyakfejűek, a Vista-t is CSAK ÚGY tudták fltörni, hogy kikapcsolták benne az UAC-t, azaz hiába jött fel az UAC értesítő, hogy "ADJAK ROOT JOGOT ENNEK A G**I processnek"? és IGEN-t nyomtak. Na ez van ti szarfejűek, Vistat se lehetett volna törni, ha nem iktatják ki ezt a biztonsági eszközt... -
tomcsa4 #32 Jó, de felmérések szerint még mindig több azon felhasználók száma, akik nem értenek a gépekhez. Amíg ez nem oldódik meg, addig ez van. Amikor irodában(!) megnéznek mindenféle szir-szar levelet, addig gond van. Ameddig otthon is megnéznek mindent, megnyitnak mindent. Ráadásul azt vettem észre, hogy akik tesznek fel vírusírtót, tűzfalat stb, nem konfigurálja. Egy be nem állított tűzfal lópöcs. És akkor ne is beszéljünk arról a baromságról, amikor Firefox meg IE együttes használata kinyit egy amúgy zárt portokat (mivel nem igazán férnek össze, de ezt már javították) meg egyébb csacskaságok. Amikor több program együttesen generál olyan hibát, amit kihasználva ártalmas kódokat lehet küldeni a gépnek. Meg még a franc tudja, mik vannak. Borzasztó! -
freemanone #31 UAC? alap rendszerről volt szó.... configot nem állíthatták a cikkek szerint. Innentől meg... megint egy Vista fan. Nem nem érdekel a vita ezen része :D Én használok amit használok szvsz, ilyenbe nem megyek bele ;) Mindenki azon tolja ami neki jól esik és tudja úgy használni ahogy neki tetszik. Itt most nem ez a téma. -
sirpalee #30 "Mint lentebb említették, az lenne az alap, hogy nem kap minden jöttment program admin jogot (különösen az olyan kockázatot jelentő esetekben nem mint a böngészők)."
Igen mikor a vista userek nagy része letiltja az UAC-t mert szerintük idegesítő... Már alapban fura lenne ha egy böngésző admin jogokat kér, vagy egy flash lejátszó. Inkább úgy kellett volna próbálkozniuk hogy pár normális user ül a gép előtt akinek a gépén van rendes vírusírtó és tűzfal. Akkor a vista bírta volna addig mint az ubuntu (vagy tovább :) )... -
freemanone #29 assdf, Polemius,
Nem akarok beleszólni a vitátokba, csak egy apró megjegyzés... Kevin Mitnick-től egy mondat (nem idézet, nem emlékszek a teljes mondatra és most nincs kedvem megkeresni sem): Mindíg az ember a leggyengébb láncszem. Így a legkönnyebb feltörni egy rendszert.
acdc: kb... ezzel már inkább egyet értek. -
Csaba42 #28 Nem hiszem, hogy ezt a kis fricskát sokan fogják érteni. :S -
tomcsa4 #27 "ja es tuzfal,virusirto stb mi a helyzet?"
Nem volt minek az? Tudják hova kell kattintani a neten... -
acdc #26 Ez jo show de nem hackerverseny.Minden csapatnak lehetett valasztani es Dr Charlie Miller aki a Független Biztonsági Elemzők kutatója mivel apple fan a csapataval a macosxet valasztotta, aki ugye kicsit komolyabb hal mint a tobbi.Ugy lett volna korrekt,hogy mindenki mind a 3 rendszert megkapja.Mivel elvileg lehetseges,hogy a tbbiek nem torik fel a macosxt illetve ez a csoka mind a 3at.
A masik meg nem fogok ennek a faszinak az oldalan maszkalni es amikor macosxt hasznalok akkor is camino (mozilla) es nem a nagytestver fos safarit ugymint winen sem az explolertsoha.
ja es tuzfal,virusirto stb mi a helyzet? -
Polemius #25 assdf:
Miért nézel meg bármiféle oldalt?
Mert valaki ajánlotta. Mert link mutatott rá. Mert kereső kidobta. stb...
Az sg.hu-ra pl. mi hozott?
Persze mondhatod azt, hogy ide szoktál járni és ismered, megbízható, miegymás.
De! Valamikor volt egy első alkalom, mikor ide látogattál! No és ne felejtsük el azokat a lehetőségeket sem, hogy akár az adott oldalt is felnyomhatták és elhelyezhettek rajta valamit (nem példa nélküli), vagy akár eltéríthetnek másik oldalra (ez sem).
Azon kívül, gondolom évek óta nem látogattál meg egyetlen oldalt sem amin addig nem jártál. -
Csaba42 #24 "nagy makk rendszere"
Ez a jelző totál kész. -
assdf #23 megnézel egy elére "elkészitett" weboldalt. Már miért nézném azt meg? semmiért. rá kell venniuk hogy megnézzem és itt van a bibi.
ugyanaz mint amikor vérpistike letölt valami cracket ami virusos. -
Polemius #22 assdf:
Nem. Feltörték. Amit írsz, az pontosan azt szimulálja, mikor te megnézel egy weboldalt. Amin adott esetben kártékony kódot tettek.
Nem arra kérték, hogy adja át az admin jogot (az autó kulcsait).
autó-gép
utca-böngészés a neten
admin jog-autó kulcsai
Amit te írsz, az pont az, hogy elküldi valaki a jelszavát mailban. Ilyenről szó nem volt. -
assdf #21 nem. arról van szó hogy odaült valaki a gép elé és megkérték hogy adott programmal adott weboldalt nézzen meg. pont. ennyi erővel azt is csináhlatották volna hogy küldje el nekik a gépe jelszavát emailben... aztán lehet dicsekedni hogy feltörték...
semmi köze a benzinhez meg ilyesmi. megkérek valakit hogy ugyan már tekerje le az ablakot és adja ide nekem a kocsija kulcsát. Puff. feltörtem...
-
Polemius #20 god25: InDesign, Quark, Photoshop, hogy csak párat említsek. -
Polemius #19 assdf:
Feltörték.
Nem megkértek valakit, hogy üljön oda és adjon admin jogot nekik. Arról volt szó, hogy külső programokat felrakhattak rá.
Ahogyan minden gépre telepítenek dolgokat. Vagy a te gépeden úgy van az oprendszered, ahogyan a telepítőről felment?
A te hasonlatoddal élve: tankoltak a kocsiba benzint, és leparkolták az utcán. Nem a gyár raktárában áll, védett területen, üres tankkal.
Olvasd már el, hogy miként is zajlott az esemény! -
god25 #18 Felesleges a wine. Mondj olyat, ami nincs linux alá! Nekem még (ubuntu) mindig sikerült progit találnom; sőt! -
assdf #17 És?
Továbbra sem feltörés. Feltörés az amikor egy netre kötött gépet valaki feltör távolról, anélkül hogy a távoli gépnél user interakcióra lenne szüksége. Minden más csak terelés és kb. annyi köze van a feltöréshez, mint az autó feltörésnek ahhoz hogy elkérem a tulajtól a kulcsot (vagy megkérem hogy álljon be vele az udvaromban, aztán dicsekszem hogy elloptam...)
ugyanigy szuperhirnek harangozzák az sg-n is be hogy egy tizenéves feltörte a nasa számitógépét, aztán valójában meg sikerült neki feltörni a nasa egy nyilvános könyvtárának a nyilvános számitógépét, amin egy db enter volt a jelszó, és sikerült megszereznie olyan fontos információkat, amit bárki más is elolvashat aki könyvtártag és odaül eme nyilvános gép elé... a sok átlagember meg bekajálja a hirt hogy ennyire biztonságos pl a nasa... -
Charybdis #16 De hiába jó a Linux, ha nincs rá elég program. Persze lehet ezeket Wine-on vagy virtuális géppel futtatni, de akkor meg minek Linux köré? Ha valaki sok programot használ, akkor biztosan van néhány közte aminek nincs Linux alternatívája egyáltalán. -
who am I 7 #15 ájjj, hát a linuxosok ők főemlősök, csak kernellel táplálkoznak, ezzel közösülnek,ebédelnek,alszanak,kelnek, nem is tudod mennyi mindenre jó ez a kis ingerszegény program -
Juszufka #14 Télleg nem olvastam. Én csak azt tudom mit szívtam, mire sikerült a flash playert firefoxról átmoddolva elindítani operán. Meg hogy canon nyomtatódriverek sincsenek linuxra. Stb. Ez sajnos nem egy teljes dicsőséges győzelem ugyanis. Windows nem biztonságos, viszont legalább a leggyakoribb hardvereket lehet vele használni, linuxszal még gyakran azt sem. -
Polemius #13 assdf:
Láttál te már olyat, hogy valaki out of boxhasználja az oprendszerét?
Anélkül, hogy akár egy flash player telepítve lenne?
A hasonlatoddal élve, ez olyan mintha egy autóba benzint sem tankolnál: nyilván nem vinné messzire egy autótolvaj sem a kocsit.
A tény az tény: a vista bukott a versenyen, az ubuntu nem.
Annyira hangoztatták, hogy a vista így meg úgy biztosnságos, sandbox meg kutyafüle.
Mint lentebb említették, az lenne az alap, hogy nem kap minden jöttment program admin jogot (különösen az olyan kockázatot jelentő esetekben nem mint a böngészők).
Juszufka: te meg nem olvastad a (tegnapi?) cikket itt az sg-n az adobe és a linux viszonyáról. :) -
Juszufka #12 Haha ez jó. Aki Operát használ Linuxon, az tudja, hogy az adobe mennyire tesz a Linuxra. Úgyhogy gratulálhatunk ismét az oprendszernek, amire annyira nincs semmi program, hogy nincs is mit feltörni rajta. -
who am I 7 #11 "Két perc alatt törte fel a Mac OS-t a PWN 2 OWN hackerverseny első próbálkozója "
A NAGY APPLE ÉS A KIBAS*OTT NAGY MAKK RENDSZERE :D:D:D:D:D: WHAHAHAHAHAHA vajon mikör jönnek sírni, az almafejűek? -
Kaadi #10 Nem kell összeesküvés elmélet: a desktop Linux-ra szánt biztonsági programok piaca zéró (nulla), ezért a biztonsági cégek sem igen foglalkoznak vele. Linuxos email szerverekre készülnek antivírus programok, a tűzfalak is igen elterjedtek, de ezeknek kevés-semmi közük nincs egy desktop feltöréséhez. Ezzel szemben az elterjedt platformok használóit (Windows és MAC) rendszeresen kell figyelmeztetni-emlékeztetni a sebezhetőségekre, hogy szépen pengessék ki az évi 39-79 dolcsit. -
assdf #9 Már meg ne haragudjon senki de ez a verseny egy akkor kamú hogy csak na.
a lényeg itt van:
"Az első napon a hálózaton keresztül kellett bejutni a versenyzőknek a kiválasztott gépekre, ekkor azonban még senki nem járt sikerrel, pedig a verseny előtt, illetve a kijelölt időpontok között is volt lehetőség a felkészülésre."
Minden más csak mese. Jóhogy már vazze nem ültettek a gép elé valakit rendszergazdai jogosultsággal és futtatta le a format c: parancsot, aztán lehetett volna dicsekedni hogy feltörték az xy oprendszert...
Ismét csak elmondanám hogy attól hogy van egy bugos szoftver és az 1 bites felhasználó segitségével kihasználják a szoftver bugját, NEM azt jelenti hogy feltörték az adott operácios rendszert. Mert ha azt jelenti akkor én meg kijelenthetem ország világ előtt hogy bármikor képes vagyok feltörni bármelyik autot, ha az autó tulajdonosa a kérésemre ideadja a kocsija kulcsát... wtf...
(legközelebb majd úgy tesztelik a windowsok biztonságát, hogy egy fognak egy sp nélküli win xp-t, amin nincs virusirtó sem, majd rendszergazdaként letöltenek msnen egy virusos fájlt lefutattják és eldicsekednek vele hogy hallehúlja fél perc alatt sikerült megfertőzni a windowst egy virussal...) -
saba30 #7 Na ja, de tegyük hozzá, hogy azért az Op.rendszer ne engedje meg azt, hogy bárki rendszergazdai jogosultsághoz jusson akár belső, akár külső program által. -
#4 A Vista elhasalása nekem most 4 üveg finom Guiniss sört hozott. Ugyanis a haverommal fogadtunk melyik oprendszer marad állva vagy melyik bírja tovább.
Egészségedre Ubuntu! :-) -
#3 Nem szokásom a Vistá-t védeni, de itt az adobe flash volt a gyenge láncszem.
Bár biztos olvastad ,de azért idéznék pár sort:
"Az első napon a hálózaton keresztül kellett bejutni a versenyzőknek a kiválasztott gépekre, ekkor azonban még senki nem járt sikerrel,"
"A második napon azonban már lehetőség nyílt arra, hogy a célpont laptopokat bizonyos internetes oldalakra navigálják"
"A harmadik, utolsó napon végül az előre telepített alap szoftverek mellett engedélyezték a külső programok használatát is....végül az Adobe Flash rését használták ki, bejutva ezzel a rendszerbe és megszerezve az irányítást a Vista felett."
-
tomcsa4 #2 És akkor tegyük még hozzá azt, hogy mennyivel több programot használ mindenki és azokban is van/lehet kritikus rés, szóval hatványozottan nő a veszély is. -
#1 nesze vista, ubunti meg ingyen...