68
  • Inquisitor
    "Mert a hátrányait már jól ismerjük.
    Inkompatibilitás (főleg visszafele, másfelefele is)"

Esetek többségében a T. user meg sem próbálta beállítani a kompatibilitást, én egy csomó embert láttam már aki XP alatt se tudja hol kell vagy azt se, hogy van ilyen egyáltalán.

"driversz*pások,"
    Ezek egyértelműen a HW gyártók sara. Egyik gyártó meg tudja csinálni jól a drivert, akkor a másik miért is nem?

"fagyogatás"
    Hát ez érdekes, mert még aki sokat köpködöt sok MÁS okból a Vistára, azok szerint is ritkábban fagy, mint az XP.

"irgalmatlanul nagy,"
    Kétségtelenül nagy, de az XP a maga párszáz megájával is az volt a 80MB-os W98-hoz képest, ami meg böszme volt a 8-12MB-os W95-höz képest. Nyilván ha a felesleges részeket eltávolítjuk, már is sokkal kevesebbet foglal. Meg nyilvána fejlesztők is kalkuláltak azzal, hogy 10-12K-ért negyed terrás vinyókat dobálnak az ember után (jobb helyeken fél terrásat is) ...

"és indokolatlan gépigény,"
    na itt konkrétan mire is gondolsz? Nyilván értelmesen bekonfigolva és felesleges szolgáltatásokat nem futtatva (pl. mi a ráknak irodai vagy gamer gépre Ultimate? mert annak több ram és CPU erő kell?), simán megy mondjuk egymagos erősebb procival és 512MB rammal. Persze ha valaki meg se próbálja beállítani ... Nyilván egy játék futtatásánál már erősebb vas kell, de ez egyrészt a gyenge VGA driverek miatt van, másrészt kb. 512MB-al több ram kell ugyan azon progi értelmes futásához.
  • Inquisitor
    Hát persze, hogyne. Azért nem kezel a 32 bites XP és Vista 4GB ramot SE, PAE-vel vagy annélkül sem ...

Valaé, a 64 bites "XP" tudja, csak mivel az se XP, ott is vannak szoftver gondok. Egy vevőnk mondta, hogy az új CAD progijához az volt ajánlotnak írva, hogy min. 2 magos proci, min. 3GB ram (de nyilván inkább több) és lehetőleg Vitsa 64 bites verzió. Nem viccből ...
  • valaé valaé ná
    Miért, a 64-bites XP nem tudja ?
  • blaze
    A 4 GB, az a 32 bites procik memóriacímzésének felső határa és nem az oprendszertől függ!
    A 3d modellezés meg egy eléggé extra eset, így nem jó az érvelésed.
  • invidia
    próbáld ki a 3d modellezést és tapasztald meg mennyi előnye van ha az oprendszered nem csak 4 GB ig kezeli a memóriát és a virtuális memória sem akad ki 1,5 GB nál
    amugy meg anno ugyanigy fikázták az XP t, haladni kell
    mindenkinek a maga nyomora hogy mit választ
  • Polllen
    Az install nálam 20 perc(telepítő dvd be, asztal megjelenik és használható, havercsaj vlite-sított vistája 12 perc). Nekem 3400+ Sempronom van, neki 1700+ Athlon...Csak a tények kedvéért!:)

Az előnyöket meg nem írom, le mert úgyis valami flame lenne csak a válasz...
  • arrakistor
    Gyerekek ! Mikor jöttök már rá, hogy ez a Vista egy rakás szőr ??

De ha valaki tud nekem mondani akárcsak eggyetlen valós előnyt -mondjuk- az XP-vel szemben, vagy akárcsak eggyetlen valós érvet, amiért érdemes(ebb) (ezt) használni... akkor annak megköszönöm szépen.
    Mert a hátrányait már jól ismerjük. Inkompatibilitás (főleg visszafele, másfelefele is), driversz*pások, fagyogatás, irgalmatlanul nagy, és indokolatlan gépigény, iszonyatos méret (15 GIGA !!!! miért?! édes istenem MIÉRT????!!!)

Ha valaki az Aero miatt rakja fel annak is ott vagy hány-de-hány 1ox szebb és jobb szkin XP-re is , de még Win2000-re is... de egy Beryl -es linuxot meg sem említek , mert egy megrögzött Visztás Aero rajongó sírva térdepelne ha meglátna egy berly-les linuxxot és többé soha nem akarna hallani sem semmilyen windosról ...

mertugye mi más miatt rakná fel a pancser??? az idegesítő UAC miatt??? vag netán az 5 órás installálás miatt (még erős vason is!!!) ??? vagy netán a sz*rrá integrált DVD és egyéb másolásvédelmek miatt?????? vagy amiatt, hogy várja a következő SP-t hátha attól jobb, gyorsabb lessz a gépe? közben meg csak egy mégjobban tökéletesített Big Brothert kap ami még azt is tudni fogja róla mikor és mekkorát fingott álmában??
  • TothLaci
    Az én rendszeremhez ez a legjobb, mert kevesebb a gépigénye az újhoz képest ugyebár, támogatja a DirectSound Hardvaret, és a legtöbb program ezen szeret a legjobban futni, amit ismerek, és használok.
  • Sanyix
    Nincs előtérben, mégis 100%.
  • Abu85
    Az nV-nek jó ideig nem is volt WHQL drivere.
    Ma is problémás az nV-nek a drivere, mert jópár hónapja nem adtak ki WHQL drivert, mert folyamatosan megbuktak a meghajtók a képminőség teszteken.
  • A1274815
    ""A 100% cpu usage a DOS-os progik jellemzője"
    Egyáltalán nemigaz..."

Bizonyos megkötésekkel igaz:
    - a proginak előtérben kell lennie, illetve nem lehet a háttérben 5 másodpercnél tovább
    - a progi bementhez nem használhat közvetlenül gets(), getch(), scanf(), stb. függvényeket.
  • A1274815
    "Használjatok XP-t!"

Kösz, de nincs az az Isten, nagyon megutáltam egy munkám során és inkább szúrkolok a minnél előbbi forgalomból való kivonásáért. A Vista problémák jó része szerintem az XP hibáira vezethető vissza, pontosabban arra, hogy Server 2003-ra illetve Vista-ra egy csomó még XP SP-ékben* sem javított hibákat kijavítottak.

* Azért nem javították ki, mert a programozok tele rakták a progikat ú.n. work around-okkal. És ha az MS kijavította volna azokat, akkor az XP-re tervezett progik jórésze nem ment volna XP-én.
  • Sanyix
    "A 100% cpu usage a DOS-os progik jellemzője"
    Egyáltalán nemigaz...
  • TothLaci
    Használjatok XP-t!
  • A1274815
    "És az volt hogy néha a rendszer indításnál 1-2mp-re elsötétült a kép, majd egy üzenet. Vmi sys vagy dll nem válaszolt. "

Nekem ez 3D progi futtatásakor jött általába elő. Kék halált a bedöglő Geforce 7600 GT-ém miatt láttam Vistan először és utoljára.
  • A1274815
    Lehet nekem a laptopom ATI kártyás és sokkal kevesebb gondom volt vele, mint az asztali gépemmel.
  • Vorpal
    Megbocsájtok nektek...
  • haxy27
    Nekem eddig semi gondom sem volt a Vistával igaz az alaplap és a VGA is AMD chipsetes. Arrol meg nem az MS tehet hogy egyes hardvergyártok nem tudnak a termékeikhez drivert irni.

Az nVidia meg mondjon le.
  • tompka
    Nekem eddig csak beta driverrel volt gondom. És az volt hogy néha a rendszer indításnál 1-2mp-re elsötétült a kép, majd egy üzenet. Vmi sys vagy dll nem válaszolt. Amióta WHQL minősítésű driver van fent, eltünt ez a hibám. Más nem volt.
  • virs lee
    A 100% cpu usage a DOS-os progik jellemzője, emellett még az IE 6-7 tudja szétspammelni a memóriát úgy hogy egy idő után új ablak se nyitható. De ez XP alatt is megvan, nem Vista specifikus.
  • virs lee
    Lehet hogy a cracked szar? Nekem eredeti Vista van, és soha nem volt se ilyen, se egyéb "érdekes" hibám. Eddig még csak a FlashFXP lefagyása tudott kékhalált előhozni.
  • virs lee
    Az ATI driverek is ugyanolyan szarok.
  • Kaadi
    ... vagy:
    3. Az Aero temarol hirtelen visszavalt Windows Standard megjelenitesre es ujra kell inditsd hogy visszaterjen normalisra
    4. Egy program ami Windows Presentation Foundation gyorsitast hasznal egyszeruen kilep, vagy felloki a procifogyasztast 100%-ra
    5. Videolejatszok egyszeruen eltunnek a kepernyorol es a feladatkezelobol
    6. Furcsa vonalak jelennek meg a kepernyon mikozben felbontast valtasz vagy logoff-olsz

... soroljam meg?
  • JL666
    a vista monnnyon le!
  • A1274815
    1., Fagyás != (a gyengébbek kedvéért: nem egyenlő) összeomlás, fogalmazhattak volna prcizebben is.

2., Az NVidia driverek úgy ahogy vannak még mindig elég vacakok, leg feljebb nem fagynak annyít (nem összeomlás, csupán egy bevillanás a képernyőn és egy hiba üzenet a problémáról)
  • acdc
    mindenkeppen a microsoft a hibas ha voltak fagyasok mert akkor miert ad whcl minositest ha szar az nvidia driver illetve miert kap premium matricat egy nvidias gep
  • 5c0rp330n
    szarra nem lehet várat építeni..
  • Sanyix
    míg a redmondi szoftvercég csak 17,9 százalékban volt ludas a rendszer összeomlásaiban - a Microsoft saját adatai alapján.
    Tehát hazugság :)