Az nVidiát okolják a korai Vista-fagyásokért
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Örökzöld sláger lett a \"Hol a Start-menü?\", melyet a mai, informatikában dolgozó, az adófizetők pénzén kiképzett, magukat értelmiségnek nevező emberek költöttek. Ennyi konzervatív f@szt...
\"Kinézet hajhászó átlagfelhasználó\" by GyP
Ami a problémát illeti, nekem is van Vista gondom. Induláskor 2-3 alkalommal kifagy, de ha egyszer már megy, akkor semmi problémám nincs vele. A Windows szerint az ATI driver (CCC 8.3) a ludas, igazából én is erre hajlok. Szóval az ATI sem kisangyal.
Régi gépen nem kell erõltetni az újat...
"miért gondolod, hogy a Server 2008 már nem fut workstation-ként a gépemen..."
Hol utaltam én valaha is ilyesmire.
"..., 20%-al gyorsabb is."
Milyen tesztben?
Intel.DZ77RE-75K.Core.i7-3770K.32GB.RAM.360GB.RAID.SDD.8TB.RAID.HDD.GTX660Ti.Dual.NEC.Windows.10.Enterprise Apple.Mac.mini.Core.i7-3615QM.16GB.RAM.1TB.HDD.OS.X.El.Capitan
Jobban már nem lehet azonos alapon, ugyan az a forráskódja mind kettõnek. Ha meg amolyan Server 2008-ra vágysz Vista alatt, akkor kezd el szépen átkonfigolni.
Intel.DZ77RE-75K.Core.i7-3770K.32GB.RAM.360GB.RAID.SDD.8TB.RAID.HDD.GTX660Ti.Dual.NEC.Windows.10.Enterprise Apple.Mac.mini.Core.i7-3615QM.16GB.RAM.1TB.HDD.OS.X.El.Capitan
Igen, már meg tette a neve: Vista SP1. <#vigyor>#vigyor>
Ezek a kedvenceim. Nem mindenkinek van szuperszámítógépe. És akinek nincs, annak leginkább nincs is pénze rá...
Vagy a tiéd véletlenül rossz. <#wink>#wink>
Ha nálad nem csinálja, az csak annyit jelent, hogy a te konfigod véletlenül jó. ;-)))
Outlook-ban tudsz keresni? (És találni?) ;-)))
A1274815: értem, thx
Forza.
Valami a program uninicializációs függvényeinélhibádzik és nem a Vista-ban. Ugyan is ha a program bezárására mész, mind Task Managerbõl, mind az ablak piros kis "X" gombjára, az ablak kezelõ függvénynek megy az esemeény, hogy bezárás következik (WM_CLOSE), amire külön féle szabályos leállási akciókat kezd el, na már most ha ezen akciók közben valami hiábázik, akkor lefagy a program, vagy szabálytalankodni próbál és kinyírja a Windows (hirtelen leáll).
Valami a Visio-d körül lehet a problémás vagy valami fúrcsa bõvítés körül, mert nekem ilyet nem mûvel; 2007-es Visio-t használok.
Ilyen program pl. az MS Visio, aminek azért ezt nem kellene csinálnia...
Az Excel 2007 meg idõnként elveszti a hotkey-jeket és minden hotkey "delete" lesz. Ezen egy restart segít.
Az Outlook 2007 indexelése egyáltalán nem mûködik, a levelek között senki se akarjon keresgélni...
Szóval a Vista egy eléggé béta termék még per pillanat.
Ja igen, minden software legális, és marha drága is volt...
Állandóan tele van, ezt mondom 😊 Lefoglal egy nagy területet és használtnak jelöli, aztán ha valami sír ramért, akkor távozik belõle. Szóval bármikor is nézed, kevesebb használatot nem fog mutatni, inkább azt lehet hibaként említeni, hogy nem tesz különbséget megjelenítéskor használat és használt között.
/*WTF?!*/
Marhára bírom, hogy mindig ugyan azokat a köröket kell lefutni. A válasz Superfetch és nem kell miatta agódni.
A Microsoft meg jobban tette volna, ha a Superfetch által használt cache-t szabadnak mutatta volna, akkor nem kéne folyton ilyen álproblémákkal szembe nézniük.
ekre: install> next next finish vmware_tools_install indexelés_kikapcs reboot ramcsekk_15xxmb_használatban
ezen nem sok mindent tudtam szvsz elrontani 😉 a tinyvista(32bit only sajna) is felment, az elvolt 4-500 megával, mint az XP-m. csak az ugyanugy 32 bites 😞
Forza.
ventrilo, totalcommander, firefox, adott játék. nagyon nincs mit elõtölteni, max a game, de azt nem hinném, hogy becibálja.
nem védem a vistát, mert igazából komoly melóra nem használom a windowst (nem azért mert nem lehetne, hanem nekem jobban kézre áll a saját magamnak alakított desktop környzet linuxon), de az azért picit mókás, hogy divatból szídják mint a bokrot, holott, leginkább a saját készülékben van a probléma.
4g ramom van, gondoltam kihasználnám az xp által nem kezelt 1 gigányi részt is belõle ... az xp-m kb 500megát eszik(programokkal!), azaz pont 1 gigával kevesebbel éri be
ergo, amennyit a 64 biten nyerek, azt bukom is el egybõl a vista éhségén 😞
(hálistennek csak vmware-re tettem fel ...)
Forza.
Ehhez egy picit tegyük csak hozzá, hogy hány autót hívnak vissza (csak mondjuk nem kerekítenek neki akkora feneket)? Mennyiben van konstrukciós hiba, amit javítgatnak utólag? Itt a vásárló megintcsak tesztel. Aki elsõ generációs autót vesz, az általában kap is ízelítõt a hibákból. Ugyanez az új építésû lakóparkokkal. Eddig csak 3 ilyen házról tudok, ahol ,,kiadtak hozzá patcheket'' (kiesõ dekorációs elemek, repedõ falak, nem záródó ajtók, felfelé folyó mosdók) 😊 Szóval a példa megintcsak rossz volt azzal, hogy ilyenre hivatkozott kisember.
De ugyanez van már mindenhol, hiszen még egy asztali DVD lejátszóhoz is vödörszámra jönnek ki a javítások. A telefonokat, mp3 lejátszókat, hasonló kütyüket ne is említsük...
A driverekkel való küzedelem eddig meg a... (uhh majnem kimondtam)... konkurens termékekre volt jellemzõ a szóbeszédben. Na: what it feels like? 😊 röhejes nem? <#wave>#wave><#wave>#wave><#wave>#wave> Pláne hogy utána meg rátolják a felelõsséget az oprencerre/gyártójára.
A nagy erõforrásigény meg relatív dolog. Az XP-vel is hasonló gond volt, de kb 2 év alatt utólérte a hardveres átlag. Ehhez képest azért lássuk be a vista sem jobb, pláne ismerve az i915 kontra Aero kontra... (uhh megint)... egyéb konkurencia téma érdekességeit, miszerint szartak a fejlesztõk optimalizálni bárakármilyen témában.
A 64bites témában meg csak sejtéseim vannak, miszerint a "CAD" fejlesztõje is vistát használt, aztán megnézte h szaladgál-e XP alatt is, végül benyögte h a vista "ajánlott" h ne kockáztasson nagyot marketingileg.
Ezt a hasonlatot ugye te sem gondoltad komolyan? Demagóg beszédben tényleg jól hangzik...de egyébként köze sincs a valósághoz.
1. Az autó minden egyes részét ismeri a gyártó, õ szereli össze, teszteli, kipróbálja és ha minden létezõ funkciója mûködik mehet a gyártósorra.
2. Késõbbiekben az autón lényegesebb változtatások nem történnek (max javítás ha valami elromlott) és ha esetleg sufnizol gondolom a gyártó nem vállal felelõsséget.
3. Ellenben egy oprendszert nem elég egy vason tesztelni és azt mondani hogy kéremszépen ezem megy királyosan lehet eladni, mert ugye "végtelen" számú konfiguráció létezhet és nem lehet mindegyikre tesztelni. Ha meg csak egy konfiggal menne akkor azért sírnának a userek.
4. Ha a user a késõbbiekben egy csomó dolgot telepít a rendszerre annak elvileg a te olvasatodban mûködnie kellene. Pedig nem tudhatja az oprendszer gyártó hogy ki milyen szart tesz rá. Most egy autógyártó szerinted mond olyat hogy "bármit csinálsz a kocsival az tuti mûködni fog"? Hát nem, ha belepiszkálsz az a saját felelõsségedre megy.
5. Szerintem egy autó funkcionalitását nem lehet összehasonlítani egy oprendszerével, sokkal több dolgot kell tesztelni egy oprendszernél (szerintem) mint egy autónál. De lehet nem így van.
\"Az internet tiszta gáz lett, amióta felfedezte magának a média, a pénzvilág, meg a sok idióta user. Ameddig a kockák voltak többségben nem volt semmi gond.\" - shenmuedc
A Windows fos, a Linux fos. Igazából az OSX is. Szerintem fejlesszen mindenki magának valami oprendszert, akkor joggal lehet egymást fikázni.
Linux alatt leginkább nem játszol, Windows alatt kevésbé vagy stabil. Hát kb. össze is van foglalva 😊 A driverek pedig tényleg hulladékok 90%-ban. Az, hogy van olyan, akinél nem jelentkezik, az a 10%. A 90% azért nem ír ide, mert nem bootol be a gépe és nem tud beírni <#idiota>#idiota>
Intel Pentium1 200 mhz
64mb ram
10 GB winyo
3Dfx vodoo3 (ha jól emlékszem 16mb memkó volt benne + 3000-es széria)
Vista telepítése erre a gépre:
Amd Athlon64 3700+
1GB memkó(400 mhz)
nVidia GeForce 7600GT 256 mb memkóval
160GB winyó(ha jól emlékszem Satás volt)
És a telepítés emlékezetem szerint formázással együdt volt kb 20perc.
A lényeg ha Vistát akarsz futtatni ne 1000 mhz körüli géppel próbálkozz amin kb 512 mb ram van.
Amúgy nekem semmi gondom nem volt a Vistával, leszámítva, hogy XP-s drivert nem akarta befogadni, de kb 30perc után megadta magát és felment az XP-s driver és tökéletesen mûködött.
Kiváncsi leszek, hogy a "Pre-Alfa teszterek" még meddig fogják bírni türelemmel a félkész MS programok élesben való tesztelését.
Írd és mond: Az XP 2001 októbere óta van a bétateszterek gépén és talán (Talán!) az SP3 megjelenésével végre befejezõdik a hibák kijavítása, és a biztonsági rések befoltozása.
Persze ez a "laikusoknak" nem sokat mond, mert õk hozzá vannak szoktatva ehhez.
De! Kérdem én: Szívesen venne bárki is félkész autót, vagy félkész házat? Gondolok itt arra, hogy a beköltözés után még 5-6-7 évvel is a konstrukciós hibákat javítaná a lakó, az építõk által ingyen közzétett javítócsomagokkal? Szivesen tenné ezt bárki is? (mert én nem!)
Mondjuk tényekrõl nem érdemes vitatkozni, de ha bárkinek kedve van hozzá, hát lelke rajta 😊
" Az operációs rendszer megjelenését követõen az nVidia meghajtói okozták a legtöbb gondot... Ebbõl kiderül, hogy a Vista megjelenését követõ idõszakban milyen okokból fagyott le..."
Ha ugyanezt a Linuxról írnák, akkor v.szeg a többség véleménye az lenne: sz@r a Linux, ne is csodálkozz.
Nézd meg, és regisztrálj! Nagyon jó oldal, nem átverés. Ha info kell pm me http://href.hu/x/7fiu
Inkompatibilitás (fõleg visszafele, másfelefele is)"
Esetek többségében a T. user meg sem próbálta beállítani a kompatibilitást, én egy csomó embert láttam már aki XP alatt se tudja hol kell vagy azt se, hogy van ilyen egyáltalán.
"driversz*pások,"
Ezek egyértelmûen a HW gyártók sara. Egyik gyártó meg tudja csinálni jól a drivert, akkor a másik miért is nem?
"fagyogatás"
Hát ez érdekes, mert még aki sokat köpködöt sok MÁS okból a Vistára, azok szerint is ritkábban fagy, mint az XP.
"irgalmatlanul nagy,"
Kétségtelenül nagy, de az XP a maga párszáz megájával is az volt a 80MB-os W98-hoz képest, ami meg böszme volt a 8-12MB-os W95-höz képest. Nyilván ha a felesleges részeket eltávolítjuk, már is sokkal kevesebbet foglal. Meg nyilvána fejlesztõk is kalkuláltak azzal, hogy 10-12K-ért negyed terrás vinyókat dobálnak az ember után (jobb helyeken fél terrásat is) ...
"és indokolatlan gépigény,"
na itt konkrétan mire is gondolsz? Nyilván értelmesen bekonfigolva és felesleges szolgáltatásokat nem futtatva (pl. mi a ráknak irodai vagy gamer gépre Ultimate? mert annak több ram és CPU erõ kell?), simán megy mondjuk egymagos erõsebb procival és 512MB rammal. Persze ha valaki meg se próbálja beállítani ... Nyilván egy játék futtatásánál már erõsebb vas kell, de ez egyrészt a gyenge VGA driverek miatt van, másrészt kb. 512MB-al több ram kell ugyan azon progi értelmes futásához.
Valaé, a 64 bites "XP" tudja, csak mivel az se XP, ott is vannak szoftver gondok. Egy vevõnk mondta, hogy az új CAD progijához az volt ajánlotnak írva, hogy min. 2 magos proci, min. 3GB ram (de nyilván inkább több) és lehetõleg Vitsa 64 bites verzió. Nem viccbõl ...
¤¤¤¤o¤o,¸¸o¤o,¸¸,o¤o°`°o¤o,¸¸,o¤o°`°o¤o,¸¸o¤o,¸¸,o¤o°`°o¤o,¸¸,o¤o°`°o¤o,¸¸o¤o,¸¸,o¤o°`°o¤o,¸¸,o¤o°`°o¤o,¸¸o¤o,¸¸,o¤o°`°o¤o,¸¸,o¤o°`°o¤O3>
A 3d modellezés meg egy eléggé extra eset, így nem jó az érvelésed.
amugy meg anno ugyanigy fikázták az XP t, haladni kell
mindenkinek a maga nyomora hogy mit választ
Az elõnyöket meg nem írom, le mert úgyis valami flame lenne csak a válasz...
<#mf2>#mf2>
De ha valaki tud nekem mondani akárcsak eggyetlen valós elõnyt -mondjuk- az XP-vel szemben, vagy akárcsak eggyetlen valós érvet, amiért érdemes(ebb) (ezt) használni... akkor annak megköszönöm szépen.
Mert a hátrányait már jól ismerjük. Inkompatibilitás (fõleg visszafele, másfelefele is), driversz*pások, fagyogatás, irgalmatlanul nagy, és indokolatlan gépigény, iszonyatos méret (15 GIGA !!!! miért?! édes istenem MIÉRT????!!!)
Ha valaki az Aero miatt rakja fel annak is ott vagy hány-de-hány 1ox szebb és jobb szkin XP-re is , de még Win2000-re is... de egy Beryl -es linuxot meg sem említek , mert egy megrögzött Visztás Aero rajongó sírva térdepelne ha meglátna egy berly-les linuxxot és többé soha nem akarna hallani sem semmilyen windosról ...
mertugye mi más miatt rakná fel a pancser??? az idegesítõ UAC miatt??? vag netán az 5 órás installálás miatt (még erõs vason is!!!) ??? vagy netán a sz*rrá integrált DVD és egyéb másolásvédelmek miatt?????? vagy amiatt, hogy várja a következõ SP-t hátha attól jobb, gyorsabb lessz a gépe? közben meg csak egy mégjobban tökéletesített Big Brothert kap ami még azt is tudni fogja róla mikor és mekkorát fingott álmában??
Ki nem szarja le a Visztát?
Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)
Ma is problémás az nV-nek a drivere, mert jópár hónapja nem adtak ki WHQL drivert, mert folyamatosan megbuktak a meghajtók a képminõség teszteken.