SuperTalent SSD Flash-merevlemez - életre szól?
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Engem az egészben csak ez idegesített fel. Idióta Seagate.
Az meg egyelõre megin egy nem elhanyagolható dolog, hogy ha vinyót venni megyek akkor elgondolkodhatok azon h most elég a 400 gigás, vagy inkább 750eset vegyek, miközben SSD esetében meg max a 8 gigásra lenne elég zsé. Van még hová fejlõdnie a dolognak.
Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.
Na ez így egy kicsit kevés nem? Föleg enyi pénzért amenyibe kerül ez.
Nem is említem, hogy volt olyan is hogy 1TB adatot mozgatam egy 160GB HDDN egy nap akkor 1 hét alat bedöglik?
<#falbav>#falbav> Nem olyat kéne gyártani amit mondjuk szerverekben is legalább 50Évig lehet használni?
Ki nem szarja le a Visztát?
A megadott sebességi értékek ideális esetben érvényesek csak, értsd ez alatt a legelsõ írást egy csont üres ssd-re, és ugyanennek a visszaolvasását.
A hdd-nél csupán az lassít, hogy a fejnek pozicionálnia kell, és legrosszabb esetben 1 teljes fordulatot kell kivárnia az írás/olvasás megkezdéséhez, illetve további pozicionálás és kivárás, ha nem folyamatos az írás/olvasás. És persze az allokációs bejegyzések írása/olvasása, ami szintén mozgással jár, és ez lassítja a mûködést.
Mindez az ssd-nél nincs meg hátrányként, de ott az a baj, hogy amennyiben nem elsõ írásról van szó, úgy azt az egész területet fel kell elõbb szabadítani (ez nagyon lassúvá teszi), a tényleges írás csak utána következhet. Ezt egy hdd-nél nem kell megtenni, tehát amit a mechanikai késleltetéseknél elveszettünk, azt itt most visszanyerjük. Hogy ez arányaiban mennyit hoz/visz, az több dologtól is függ. Egyelõre én nem tartom gyorsabbnak és megbízhatóbbnak az ssd-t. Egyetlen elõnye, hogy a mechanikai igénybevételeket jobban bírja.
Az elekronikának kell kezelnie a DDR-RAM-ot és a HDD-t is, valamint kell lennie valahol a PC-ban egy aksinak, hogy váratlan leállás-kor legyen idõ a DDR-RAM megváltozott részét a HDD-re másolni.
Ennek a DDR+HDD-nek a sebessége nem mellesleg a sokszorosa lenne akár a HDD-nek, akár az SSD-nek...
Mindenesetre ha minden harmadik már az install-t sem bírja ki, akkor nem kell aggódni a 130 év használati idõ miatt. ;-)))
\"The voices are back... Excellent.\"
Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.
Próba---> 1 GB (1 db) iso fájl másolása HDD-rõl HDD-re Vs. 1 GB-nyi (1900 db) kép, szöveg, adatbázisfájl másolása HDD-rõl HDD-re. Ugye, hogy ugye? :-)
Akkor, ha 3 év mulva már nem lesz írható/olvasható perelhetek?
Ez engem egy régebbi Matrox kártya dobozán feltüntetett grafikonra emlékeztet, ami állt egy hosszú piros és egy rövidebb kék csíkból. A piros volt a Matrox a kék valami más, talán S3. De ügyesen nem tüntettek fel semmilyen mértékegységet, hogy súlyban, hosszban, melegedésben, sebességben esetleg színében tér el a két kártya?
\"The voices are back... Excellent.\"
Kikötés, hogy nem lehet drágább 250.000 Ft-nál ;-)
Teljesen jó ez a sebesség! SÕT! Az eddigi általános notik vinyóinak sebességét elnézve, ez nagyon dicséretes.
"L.A., AD 2129 - és az SSD vinyó még mindig tart"😄
\"...lámák kíméljenek.\"
Seagate : <#levele>#levele>
Az eredeti legalább olyan elmebeteg megfogalmazás, mint amikor egy MP3 lejátszó tároló kapacitását úgy adják meg, hogy arra hány darab MP3 fér fel. De sem azt nem írják, hogy milyen bitrátával, sem azt, hogy a zene milyen hosszú, mert nem mindegy.
mintha nem ez lenne a mozgó alkatrészek hiányának, egyben az ssd-nek általános elõnye <#vigyor2>#vigyor2>
– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – > ¯\_(ツ)_/¯