68
  • Gregorius
    #68
    Na, nem lesz folytatás, mindenki fellélegezhet. A film az alkotók szerint is hivatalosan megbukott.
  • Gregorius
    #67
    Mert ez nem a magyarnak készült. Ez egy angol-magyar koprodukció, ahol az angol nem csupán az ábécé szerint került előrébb, hanem mert 10x annyi pénzük van benne. Csak azt nem értem, miért kellett nekik a Vuk név.
  • Gregorius
    #66
    Mindig ez van. Annak idején a Hetedik testvér című magyar rajzfilmből is készült egy magyar-német koprodukciós folytatás eszméletlen bárgyú megoldásokkal.
  • Hirvaer
    #65
    Elképesztő, hogy a mai világban már semmi sem szent.
    Marha könnyű úgy eladni egy filmet hogy egy olyan igazi hungarikumnak a nevét "kölcsönzik" hozzá, mint a Vuk. Nyílván ebből nem lehet arra következtetni, hogy a történet olyan bazi lebilincselő lenne. Viszont ha már ehhez folyamodnak, legalább egy igényes mesét dobnának ki, mint a régi Disney mesék, nem pedig beállnának a sorba a többi birka közé és "mivel mindenki animációs filmet csinál, csináljunk mi is!" címszó alatt egy ilyen gyenge szemetet kiadni, és ezzel tönkretenni egy régi igényes alkotást.

    Azt meg ne mondja nekem egy békés lelkületű ember sem, hogy ha ilyen jól fikázok, ad nekem félmilliárdot és csináljak jobbat..
    1.: Tényleg tudjon adni különben -tévképzetekre alapozván- még szavahihetetlenebb mint aki csak úgy szevasztok módok fikázik a viágba.
    2.: Én nem tudnék jó animációs filmet csinálni, de nincs is olyan vastag bőr a képemen, hogy kijelensem hogy tudok (mert azzal, hogy elvállalták a film készítését, egyidejüleg kijelentették hogy tudnak) és egy ilyen retekkel állok elő.

    Gyereknek meg, aki nem ismeri az eredetit, inkább kell megmutatni, nem ezt..
  • Baliquez
    #64
    Ezek a képek gondolom nem kilopva lettek a stúdióból (mert akkor már leszedették volna mindenhonnan) ezek a hivatalos, bemutató előtti bepillantások abba hogy mit is várhat majd a mozinéző. Nyilván ha nem tetszik senkinek akkor az nem azt jelenti hogy mindenki hülye, hanem azt jelenti hogy nem tetszik senkinek.

    Véleményem szerint - az eddig látottak alapján - szakmailag és esztétikailag a Kis Vuk című szuperprodukció egy csúf dilettáns kontármunka, a finanszírozása pedig több mint gyanús. 1400 millió forintos költségvetésének 16%-a közpénz.

    Csak ebből a 224 millió forintból egy hagyományos rajzfilmSOROZAT 8-10 epizódját is el lehetett volna készíteni - akár egy régi sorozat "feltámasztásával", pl. Mézga, Bubó stb, akár egy új indításával. Azért írom le hogy tudd, nem kevéssé lettél meglopva. Nem az az elsődleges baj hogy a Kis Vuk olyan amilyen, a nagyobb gond az hogy létrejöttével más, sikeresebb, értékesebb produkciók létrejötte csúszott vagy lehetetlenült el.

    Nem beszélve arról a hatalmas presztízsveszteségről amit óhatatlanul elszenved a (más okok miatt is ezer sebből vérző) magyar rajzfilm-szakma ha a Kis Vuk forgalmazója az itteni nagyívű bukás után külföldön is erőlteti ezt a selejtet, ami sokkal inkább a kontraszelekció diadala mint eladható termék.

    Igen, vannak jó szakemberek Magyarországon, akik tapasztaltak és értenek a hagyományos rajzfilmekhez. Viszont nagyon nincs elegendő szakember hazánkban aki egészestés 3D rajzfilmben is megállná a helyét. Ilyenkor - ha a produkció minősége a cél - bizony külföldről is megpróbálnak szakembereket szerezni. Csak hát az pénzbe kerül, és a Kis Vuknál - láthatólag - nem a minőség volt a cél.

    Ma általános tapasztalat az hogy ha egy asztalosnak/kőművesnek vagy hasonló jómunkásnak előre fizetsz akkor szinte tuti hogy jobb esetben összegányolja rosszabb esetben magasról tojik az elvégzendő munkára. A Kis Vuknál a menedzsment ugyanígy nem a filmkészítéssel volt elfoglalva hanem a zsebek és a haveri kör zsebeinek megtömködésével (ld. szinkronszínészek), a nyomorult megélhetési grafikusok pedig a vérpisálás és a kiábrándultság vékony határán várták hónapról hónapra a fizetésüket, és próbáltak valamit összehozni, mint heringfalka a cápák gyűrűjében.

    A Kis Vuk nem a rajzfilm-szakma szégyene, hanem azoké akik haszonélvezői ennek a rablómentalitásnak, és azoké akik mozijegyvásárlásukkal támogatják ennek a körnek a további gazdagodását és hasonló közpénztolvajló lehetőségekhez jutását.
  • smaszi
    #63
    Tökéletesen eggyetértek...
  • wfefe
    #62
    Hát.. mit is mondjak. Én pl utáltam már gyerekkoromban is Vuk karakterét. Macsakfogó rulez :) Én csak azt nem értem, hogy annyi jó meserajzolónk volt (van) miért nem lehet annál a grafikánál maradni amit a Magyar emberek várnának egy Magyar rajzfilmtől? Újítgassunk persze, de ne így! Az meg csak személyes kérdésem lenne, mit keres Einstein Vuk mellett a 2. képen? Jah már tudom, Kis Vuk 2-ben a relativitás elméletét fogja mesélni a Kis Vuk a Mégkisebb Vuk-nak biztosan. Tiszta vicc az egész, ne járassuk már le magyunkat ország világ előtt. Adják le délelőtt a gyerek klub-ban vagy nem tudom, de ne menjen moziba könyörgöm, pláne ne Vuk néven...
  • Hoz_Hun
    #61
    Major nem akarlak bántani, de a történetét már leírták pl az Indexen. Kb ugyan akkor mikor arról adtak hírt, hogy Dargai céklavörös arcal mondont nemet az egészre miután bemutatták neki elképzelésüket. Nem az a baj hogy igénytelen a grafikája, hanem az hogy "VUK"-nak álcázzák, miközben SEMMI köze sincs Fekete István álltal megálmodott kisrókához.
    Amitől én "rókázok" azaz, hogy egy viszonylag silány munkából egy régi rendkívül jó mű hírnevéből akarnak pénz kicsikarni. Lehúznak Vukról meg azok a szerencsétlenekről, akik azt hiszik hogy Vukkot nézik meg felújítva egy elég vastag rókabőrt, ez a bajom.
  • lamella
    #60
    Ez az egész engem a Süsükére emlékeztet, ami szintén nagy gyalázat lett. Az eredetit mai napig szeretem, pedig elmúltam már 10 :)
    A Kis Vuk pedig számomra egyáltalán nem szimpatikus vállalkozás. Hagyományos animációval talán még érdekelne...
  • znono
    #59
    Szerintem senki sem bánná, ha csúszna még néhány hónapot.....Jónéhány hónapot.Vagy évet.
  • CitizenX
    #58
    Azoknak, akik itt a "film" védelmére keltek:

    Tény, hogy létezik a „fikázós nettársadalom”, az olyan szánalom emberek, akik élből és csak ócsárolni tudnak. Az is tény, hogy a Kis Vuk egy elképesztően magas labda nekik, hogy ismételten kiélhessék önigazoló trágyadobálásukat - addig sem kell a saját nyomorultságukra figyelniük, azzal foglalkozniuk.

    DE:

    Ez a produkció tényleg az alja. Ennél lejjebb maximum pálcikaember szinten lehetne dolgozni, de még ott is túl lehetne szárnyalni ezt a szintet, amennyiben kellő mennyiségű humor, lélek lenne benne. Mert ebben aztán valóban semmi, de semmi lélek nincs, ez egy pénzszerző gépezetről legurult vacak.

    Eleve a fsz. karakter: Ez lenne Vuk? Nézzük már meg a Dargay-féle karaktert, és tegyük mellé ezt. Nos, ez háromdés, cserébe viszont maximum az igazi Vuk fogyatékos tesója. Bárgyú tekintet, idióta mozgás, és ez a "mindenki fél tőlem"-baromság. Az eredeti Vuk hol mondott már ilyet... Mi ez, Foxterminator in the 3D Forrest?

    Továbbá tisztán látszik mára trailerből is, hogy a projekt folyamán megrendezett kreatív értekezletek leginkább egy szellemi szaunához hasonlítottak. Izzadtak ezerrel, és ezt sikerült kihozni.

    Kis ország vagyunk, kis pénzekkel. Rendben van. Akkor ne próbáljunk meg számunkra elérhetetlen ágazatokban kontárkodni, mint pl. a 3D-s egész estés mesemozik. Nincs ott keresnivalónk, mivel jobb esetben nincs meg a kellő összeg egy naprakész, igényes produkcióhoz, rossz esetben pedig - elnézve ezt a trailert - a szellemi tőke sem ott van, ahol lennie kéne.

    Én láttam magyarok által fejlesztett játék intrót, full3déset, évekkel elöttit, ami a seggére ver ennek az ocsmányágnak. Hol vannak azok az emberek, akik egy DR-csapatnál isten animációkat hoztak össze? Miért kell mutyizós alapon szétkontárkodni egy legendát? Ja, mert ebben az országban mindent szabad, és semminek nincs következménye?

    Lehet megmagyarázni ezt a mozit, de ha valamit egy elsöprő tömeg ellenében már magyarázni kell, az régen rossz.

    Én sem vagyok mai gyerek. De nem vagyok egy befeketedett, begyöpösödött felnőtt sem, mai napig leülök a gép elé játszani, meg hasonlók. Van egy 5 éves kislányom, így igen tájékozottnak mondhatom magam pl. minimax téren. :D Így mondhatom, hogy egy Thomas a gőzmozdonyban, egy Noddyban ezerszer több lélek és tudás van, mint ebben a szánalom Kis Vukban.

    Szóval ez is kilőve, mint menekülési opció.

    Egyébként pedig kár azzal jönni, hogy a magyar semmit sem tud értékelni. Ez nem igaz, épp az van, hogy marha nagy várakozás előzte meg ezt a projektet, aztán amikor láttuk, hogy mit hoztak össze százmilliókért, akkor természetesen felháborodott mindenki. Ez kábé egy Fundamenta biztosító reklámjának a színvonala. Ez itt pénzkeresés, nem alkotás, nem művészet, nem szórakoztatás.

    És engedtessék már meg a közönségnek, hogy ami szar, azt a megfelelő módon jellemeze, tekintet nélkül arra, hogy az amerikai, vagy éppenséggel magyar. A szar íze nemzetközi. A Kis Vuk pedig minden szájban ugyanazt az aromát adja, tök jogosan. Ez nem szint, ez egy összekapkodott, fantáziátlan, lélektelen, „keressünk pénzt, a többi le van szarva”-projekt. Ha pedig beletettek apait-anyait, akkor a helyet még rosszabb: Akkor ezek az emberek full tehetségtelenek, és máshol kéne dolgozniuk. Mondjuk a kereskedelemben - de semmiképp nem a szórakoztató iparban.

    Ne érjük be ennyivel, „ez van, ez adatott nekünk”-felkiáltással. Adatott nekünk régebben sok-sok tehetség szinte minden ágazatban. Most is vannak tehetségek, csak nem a megfelelő helyeken, és nem megfelelő ismeretséggel. Megfelelő ismeretséggel úgy tűnik, most olyanok rendelkeznek, akiktől ennyi telik...

    Szégyen-gyalázat.
  • PrasCo
    #57
    Nem azért, de őszintén, ezekből a képekből finoman szólva sem az a hangulat jön le, ami az eredetiről. Rókásanimációsdi kell? Oké, csinálják. De azért fáj, hogy ehhez a Vuk nevet kellett "kölcsönvenni"...
  • winnie
    #56
    régen volt, nem régen volt, nem vitatkozni kell fórumita módon, hogy "de, akkor is", hanem egyszer fejet hajtani, hogy tévedtél (én óránként írok baromságot, de legalább el is ismerem). azért tényleg nem mindegy, hogy első vagy utolsó. (meg aztán, hidd el, gát dolgozott az elmúlt 10 évben is, max nem tudunk róla)

    igazából egy producernek nem a közönségsiker léte jelenti a bukást,hanem a befektetés megtérülése, és mint ilyen a szerencsi fel című sorozatra (WHAT?) kapott 400 millió is busásan megtérülő üzletet garantált. a vuk érdekes lesz, egszerűen nem tudok más elképzelni, mint bukást, de gát igazi pénzgyár és a kisgyerekek mindent csont nélkül bevesznek, so... (egy biztos, kisvuk társasjáték már a boltban a ravensburgertől()!, kisvuk puzzle is van, jön a számítógépes játék, whatever.)
  • CaptainRumi
    #55
    Hát szerintem azok vannak egy 10 éves színvonalán ( vagy alább) akiknek ez a fos tetszik.........
    De már az óvodások is rájönnéne,hogy ez mekkora ratyi csak te nem tudod felfogni......vagy nem akarod.Te magad sem tudod miért véded ezt a szemetet.Vagy igen? Akkor magyarázd el nekünk
  • pauly
    #54
    Miért mondják azt hogy hú de jó,miközben egy vicc az egész?Gondolkozz már!
    Azért az már jelent valamit,hogy szinte alig van valaki akinek tetszenek az eddigi képek,videók...ha van egyáltalán olyan...
    A macsakafogó 2 legalább látvány terén nagyjából rendben volt,de ez??Azt sejtettem hogy nem lesz túl jó,de hogy ilyen lesz azt nem gondoltam volna...
    Amúgy meg még a grafikusok is mind lehúzták,dehát biztos akkor ők is csak kis 10 évesek akik szeretnek fikázni mindent...
  • Loverman
    #53
    jó, az is 10 éve volt, megérte benyögni? a lényeg ugyanaz
  • Loverman
    #52
    látszik azért a netfikázós társadalom megléte... nem hinném hogy közületek egyetlen ember is még csak letöltötte volna a Vuk 2-t, legyen az bármilyen is, de még akkor is ha egyáltalán nem érdekel a dolog ide kell jönni fikázni mert az olyan nagyon jó érzés a 10 éveseknek mindig amikor a neten vmiről megírhatják hogy "há ez szarfos lolz".
    nagyon gazdag és sokrétű életetek lehez,gz.
  • CaptainRumi
    #51
    - az
  • CaptainRumi
    #50
    Ha én megkapnám a félmilliárdot szted én magam is rajzolnám mi? okos.....
    De ha te fennt tartod ezt a csináljatok jobbat akkor én még mindig kérem a pénzt(amit a Kisgeci Vuk esetében az részben az állam finanszírozott ergo a mi pénzünkön készült)
    és miért ne hasonlítanánk össze a régi elődjével? Hamár ezt a szarságot Vuk néven akarják beadni a népnek azaz ez a folytatása lesz akkor alap, hogy a kettőt összehasonlítjuk
    Ja és nem is fogom megnézni......de kommentet akkor írok amikor akarok és azt írom bele amit akarok ahogy te is....ENNYI
  • blakshep
    #49
    elég nehéz kitalálni a fő szálat mikor a szinopszist már vagy két éve lehet tudni.
    ne hasonlítsuk akkor össze semmivel ezt a produkciót? vagy, hogy gondoltad akkor az értékelését?:) nem ez a legalja? mondjál már moziban vetített magyar animációt az elmúlt húsz évből ami ekkora fosadék lett. nem kell keresni a hibákat, mert másból sem áll az egész :)dargay is biztos azért határolódott el mert olyan jó.
    többieknek emg nem a szerencsétlen 3d-s droidokat kell szidni akik csinálták, ez nem ott bukott el, hanem a vezetőségen illetve azok hiányán. ilyen szervezéssel meg mi más lenne mint lenyúlás? gyógymasszőr írta történetet :D
  • Major
    #48
    Egyeseknek hatalmas képzelőerejük lehet 8 db képkockából már tudják a történet elejét végét és nem utolsó sorban magát a fő szálat. Sok időt meglehet így spórolni az biztos.

    Továbbra is fenntartom, hogy másik munkáját lenézni lebecsülni sokkal könnyebb, mit letenni bármit is az asztalra. Adok félmilliárdot, de ha megbuktál rajzból, akkor többre nem számíthatunk, mint gombóc emberek, meg vonal házak kavalkádja.

    Másodszor pedig ne avval dobálózzunk hogy mi is volt régen. Persze régen volt híres Ganz gyár, Ikarus Gyár, professzionális magyar foci, élvonalbeli 2d-s animálás és sorolhatnám.
    Hanem inkább hogy mi van most, mit tudunk most felmutatni. Csak így ez elég nehéz ügy, mivel rögtön összehasonlítás áldozata lesz a produkció és már is keressük a hibákat, meg hogy mennyi nyúltak le a készítők, ez már tényleg nagyon vicces.

    Végszóként pedig NEM kötelező megnézni, egyáltalán kommentárt írni, itt felbújtatni a népet hogy ez a magyar animáció ipar legalja.
  • scagnetti
    #47
    Te miről beszélsz???
    Ne hasonlíts már össze egy TV-re készült animációt,egy mozira készülővel!!!
    Óriási minőségi különbség van,vagy ez esetben kellene hogy legyen, a kettő között! Különben is,videójáték animációrol beszéltem.Legalább olvasd el figyelmesen ,mielött valamit reagálsz rá.
  • CaptainRumi
    #46
    PFFF mert a te hozzáállásod aztán......
    Hogy miért lesz Szar ez az egész, hát csak rá kell nézni öreg.....az egész történet kivehető ebből a hulladékból.
    Nem tudom... te milyen érvéket hoztál fel ami ezmellett szólna?
    hagyd már ezt a gyerekes szar szöveget,hogy csinálj jobbat ha tudsz (adj félmilliárdot és beszélhetünk róla)ez az ő feladatuk volt,pénzt kaptak érte, nekünk miért kellene bármit is felmutatni?
    A másik meg,hogy jössz azzal,hogy a pixarnak sokkal több pénze van rá meg bla bla........pixar az USA ez meg Magyarország, ide nem kell semmi más csak kreativitás. Amikor a régi Vuk készült Magyarország akkor is csoró ország volt az Usához képest mégis egy világszinvonalú rajzfilmet csináltunk.

  • Mentoloshurkaka
    #45
    Hát nem tudom én ezeket a képeket látva majdnem röhögőgörcsöt kaptam :D Annyira szar lesz, hogy az már jó :)
  • DompR
    #44
    ÖööÖ... jéjjzusanyám.
    Ez fáj. Akkor is fájnának a képek, ha egy új címről lenne szó de hogy ezt csinálták a Vukból... A Mf2-ős arcok legalább érezték, hogy át lenne húzva a fejük a szaporító szervrendszerükön, ha át merik rakni 3D-be, főleg ilyen gagyiba.
  • Aram95
    #43
    Na igen, de ha nincs pénz normális 3D animációra, akkor mértnem maradnak a régi, sima rajzoltnál?
  • endrev
    #42
    Ki kéne rúgni azt, aki ilyen színvonaltalan képeket ki mert engedni egy újságcikkbe... Valaki bízza már meg az Egon és Dönci alkotóit! :)
    Vagy a Macskafogó 2 alkotóit, az csak a történet és a poénok silánysága miatt bukott el, grafikailag szenzációs volt.
  • pauly
    #41
    Csak nem részt vettél a készítésében? :P
    Amúgy meg tényleg az egész szar,egyszerűen a képek,és a trailer alapján semmi pozitívumot nem lehet mondani.Hogy néz ki az a vuk is?nézd már meg,szörnyű az egész,rossz ránézni a képekre...A bevilágítástól kezdve,az animcióig,mindennel baj van,és hogy ezt még moziban is leadják
    Látszik hogy kezdőket alkalmaztak...semmi tapasztalatuk nem volt...
    Mondjuk ha te nem látod hogy mi a baj vele,akkor kár bármit is mondani...
  • emp
    #40
    Borzasztóan gyengék ezek a képek... :( Ezt az állandóan vigyorgó kisvukkot már a film ismerete nélkül is söréttel díjaznám... :DDD
  • echo
    #39
    nagyon nem szimpatikusak a képek.
  • Major
    #38
    LOL! LOL! LOL!

    Az utolsó 37 hozzászólónak 90% csak azt szajkózza, hogy milyen f.. szar.. meg ő az eredetin nőt fel és most mi lesz.

    El mondom mi a szánalmas, ez a magyar mentalitás és hozzáállás.
    Ki, hogy min nőtt fel? Kit érdekel?
    Szerinted, rossz a film? Írd le, hogy mi a baj vele! De, ne azt hogy ez sz.. f..
    Vagy csinálj jobbat.
    Pixar ugyan már? Milyen elvárások vannak itt hihetetlen.
    Egy pixaros animáció kb. 100-150 millió dollárból készül, erre még rájön kb. 50 millió marketing költség.
    Ha valóban annyi a összes amit íra egy páran, igaz pontos adatot nem tudok az kb. 9,4 millio dollár készült a film, ami tényleg eltörpül egy Pixaros filmekhez képest.

    Másrészt, nagyob animációs film az utóbbi években alig készült, és most tessék már csírájában el kell folytani a probálkozást? Nem, hogy inkább támogatnánk a magyar filmipart.

    Más munkáját könyebb lenézni és bírálni, ti mit tudtok felmutatni?
  • xizor
    #37
    Amit 5 ember dobott össze szinte 0 kölcségvetésből.Nem 1 súlycsoport :)
  • Derapo
    #36
    Azért ezt elég durva így kijelenteni.Jelenleg százszor szarabb kivitelezésű animációs filmek futnak a hazai mesecsatornákon.Sokkal jobban néz ki ez azoknál.
  • scagnetti
    #35
    Az elején még valamennyire még bizakodtam,hogy nem lesz ez olyan rosz,de ezek képek láttán,én is csak a fejemet tudom fogni.Egy mai átlagos videójátéknak szebb az animációja,mint ennek.Nem lesz olyan külföldi forgalmazó,aki ezt be fogja kajálni.
    Ez lesz a magyar filmtörténelem legnagyobb bukása!!!
  • znono
    #34
    1,5 milliárd?Ugye nem kell mondanom, hogy hova vándorolt az összeg 30%a???Ime a modern pénzmosás!!!
  • ZeemanX
    #33
    No én előbb elolvastam a hozzászólásokat, és csak utána néztem meg a képeket, lemérendő, hogy tényleg ennyire gáz lenne?
    Az első egy-két kép után azt mondtam, igen, ez még 95-ben el is ment volna.
    Az utolsóknál viszont már én éreztem rosszul magam. A készítők helyett...
    Kedves készítők, tessenek szépen más munka után nézni, mert ez már 2000-ben is kínosan SZAR lett volna.
  • Sanyi07
    #32
    Biztos egy csomót dolgoztak ezen az új Vuk-on egy csomó ember biztos éjt nappallá téve gürizett hogy összehozzák, de ezek a képek fájnak. Nem mintha rosszak lennének az animációk, egész tűrhetőek - egy számítógépes játékban elfogadnám. De az Isten szerelmére, igaz hogy soha nem rajongtam Vuk-ért, de ezt egy kicsit szentségtörésnek vélem. Miért nem lehetett hagyományos animációval megoldani? Ahogy a Simpsons-szal is tették. Ennyit azért megérdemelne szegény Vuk. Az istenit, miért kell ezt is elcseszni????? Komolyan, fel vagyok háborodva.
  • edios
    #31
    1,5 milliárd magyar viszonylatban nagy, de pl kifejezetten olcsó pixar szintű pénszóráshoz képest, erre gondoltam.

    Azt mondhatná az ember, hogy milyen ügyesek, hogy olcsón összehoznak valami szépet, de ez nem szép, ellenben az Egon és Döncivel, ami viszont 120 milka volt. Na pl nekik grat, és respect, Vuk grafikusai meg foglalkozzanak mással.
  • Tibmanus
    #30
    Még szép hogy szétszedi!

    Amúgy minek kell mindig erőltetni az ilyen szívhezszóló bénakisfiús sztorikat? A vukban az volt a poén vagy csak lábakat láttunk nem?
  • Seth
    #29
    Kis költségvetésű?? Tudod te, hogy 1,5 milliárdból hozták össze ?? :D Vajon visszajön az ára? Talán 10 év múlva a külföldi bevételekkel együtt