Szekeres Viktor

Kis Vuk-képorgia

A 2007-es év a klasszikus magyar rajzfilmek felújításának jegyében (is) telt, hiszen a Macskafogó második része mellett a Vuk folytatására is számíthattunk, azonban a 3D-animációs film premierje immáron majd egy évet csúszott.

A csúszás ellenére a hazai tévés sikerkovács Gát György természetesen bizakodik, és az április 17-i premier már a forgalmazó Budapest Film szerint is tartható lesz, a nagy kérdés, hogy akárcsak a Macskafogó 2 esetében, fogja-e csalódás érni a nagyérdeműt.

Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide!

Természetesen arra gondolunk, hogy a várva-várt Macskafogó 2 kifejezetten bénára sikeredett, míg a Kis Vuk előtt szinte ember nem létezik, aki pozitívumokat vár a filmtől, így a csalódás, ha lesz, csak kellemes lehet.

Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide!

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Gregorius #68
    Na, nem lesz folytatás, mindenki fellélegezhet. A film az alkotók szerint is hivatalosan megbukott.
  • Gregorius #67
    Mert ez nem a magyarnak készült. Ez egy angol-magyar koprodukció, ahol az angol nem csupán az ábécé szerint került előrébb, hanem mert 10x annyi pénzük van benne. Csak azt nem értem, miért kellett nekik a Vuk név.
  • Gregorius #66
    Mindig ez van. Annak idején a Hetedik testvér című magyar rajzfilmből is készült egy magyar-német koprodukciós folytatás eszméletlen bárgyú megoldásokkal.
  • Hirvaer #65
    Elképesztő, hogy a mai világban már semmi sem szent.
    Marha könnyű úgy eladni egy filmet hogy egy olyan igazi hungarikumnak a nevét "kölcsönzik" hozzá, mint a Vuk. Nyílván ebből nem lehet arra következtetni, hogy a történet olyan bazi lebilincselő lenne. Viszont ha már ehhez folyamodnak, legalább egy igényes mesét dobnának ki, mint a régi Disney mesék, nem pedig beállnának a sorba a többi birka közé és "mivel mindenki animációs filmet csinál, csináljunk mi is!" címszó alatt egy ilyen gyenge szemetet kiadni, és ezzel tönkretenni egy régi igényes alkotást.

    Azt meg ne mondja nekem egy békés lelkületű ember sem, hogy ha ilyen jól fikázok, ad nekem félmilliárdot és csináljak jobbat..
    1.: Tényleg tudjon adni különben -tévképzetekre alapozván- még szavahihetetlenebb mint aki csak úgy szevasztok módok fikázik a viágba.
    2.: Én nem tudnék jó animációs filmet csinálni, de nincs is olyan vastag bőr a képemen, hogy kijelensem hogy tudok (mert azzal, hogy elvállalták a film készítését, egyidejüleg kijelentették hogy tudnak) és egy ilyen retekkel állok elő.

    Gyereknek meg, aki nem ismeri az eredetit, inkább kell megmutatni, nem ezt..
  • Baliquez #64
    Ezek a képek gondolom nem kilopva lettek a stúdióból (mert akkor már leszedették volna mindenhonnan) ezek a hivatalos, bemutató előtti bepillantások abba hogy mit is várhat majd a mozinéző. Nyilván ha nem tetszik senkinek akkor az nem azt jelenti hogy mindenki hülye, hanem azt jelenti hogy nem tetszik senkinek.

    Véleményem szerint - az eddig látottak alapján - szakmailag és esztétikailag a Kis Vuk című szuperprodukció egy csúf dilettáns kontármunka, a finanszírozása pedig több mint gyanús. 1400 millió forintos költségvetésének 16%-a közpénz.

    Csak ebből a 224 millió forintból egy hagyományos rajzfilmSOROZAT 8-10 epizódját is el lehetett volna készíteni - akár egy régi sorozat "feltámasztásával", pl. Mézga, Bubó stb, akár egy új indításával. Azért írom le hogy tudd, nem kevéssé lettél meglopva. Nem az az elsődleges baj hogy a Kis Vuk olyan amilyen, a nagyobb gond az hogy létrejöttével más, sikeresebb, értékesebb produkciók létrejötte csúszott vagy lehetetlenült el.

    Nem beszélve arról a hatalmas presztízsveszteségről amit óhatatlanul elszenved a (más okok miatt is ezer sebből vérző) magyar rajzfilm-szakma ha a Kis Vuk forgalmazója az itteni nagyívű bukás után külföldön is erőlteti ezt a selejtet, ami sokkal inkább a kontraszelekció diadala mint eladható termék.

    Igen, vannak jó szakemberek Magyarországon, akik tapasztaltak és értenek a hagyományos rajzfilmekhez. Viszont nagyon nincs elegendő szakember hazánkban aki egészestés 3D rajzfilmben is megállná a helyét. Ilyenkor - ha a produkció minősége a cél - bizony külföldről is megpróbálnak szakembereket szerezni. Csak hát az pénzbe kerül, és a Kis Vuknál - láthatólag - nem a minőség volt a cél.

    Ma általános tapasztalat az hogy ha egy asztalosnak/kőművesnek vagy hasonló jómunkásnak előre fizetsz akkor szinte tuti hogy jobb esetben összegányolja rosszabb esetben magasról tojik az elvégzendő munkára. A Kis Vuknál a menedzsment ugyanígy nem a filmkészítéssel volt elfoglalva hanem a zsebek és a haveri kör zsebeinek megtömködésével (ld. szinkronszínészek), a nyomorult megélhetési grafikusok pedig a vérpisálás és a kiábrándultság vékony határán várták hónapról hónapra a fizetésüket, és próbáltak valamit összehozni, mint heringfalka a cápák gyűrűjében.

    A Kis Vuk nem a rajzfilm-szakma szégyene, hanem azoké akik haszonélvezői ennek a rablómentalitásnak, és azoké akik mozijegyvásárlásukkal támogatják ennek a körnek a további gazdagodását és hasonló közpénztolvajló lehetőségekhez jutását.
  • smaszi #63
    Tökéletesen eggyetértek...
  • wfefe #62
    Hát.. mit is mondjak. Én pl utáltam már gyerekkoromban is Vuk karakterét. Macsakfogó rulez :) Én csak azt nem értem, hogy annyi jó meserajzolónk volt (van) miért nem lehet annál a grafikánál maradni amit a Magyar emberek várnának egy Magyar rajzfilmtől? Újítgassunk persze, de ne így! Az meg csak személyes kérdésem lenne, mit keres Einstein Vuk mellett a 2. képen? Jah már tudom, Kis Vuk 2-ben a relativitás elméletét fogja mesélni a Kis Vuk a Mégkisebb Vuk-nak biztosan. Tiszta vicc az egész, ne járassuk már le magyunkat ország világ előtt. Adják le délelőtt a gyerek klub-ban vagy nem tudom, de ne menjen moziba könyörgöm, pláne ne Vuk néven...
  • Hoz_Hun #61
    Major nem akarlak bántani, de a történetét már leírták pl az Indexen. Kb ugyan akkor mikor arról adtak hírt, hogy Dargai céklavörös arcal mondont nemet az egészre miután bemutatták neki elképzelésüket. Nem az a baj hogy igénytelen a grafikája, hanem az hogy "VUK"-nak álcázzák, miközben SEMMI köze sincs Fekete István álltal megálmodott kisrókához.
    Amitől én "rókázok" azaz, hogy egy viszonylag silány munkából egy régi rendkívül jó mű hírnevéből akarnak pénz kicsikarni. Lehúznak Vukról meg azok a szerencsétlenekről, akik azt hiszik hogy Vukkot nézik meg felújítva egy elég vastag rókabőrt, ez a bajom.
  • lamella #60
    Ez az egész engem a Süsükére emlékeztet, ami szintén nagy gyalázat lett. Az eredetit mai napig szeretem, pedig elmúltam már 10 :)
    A Kis Vuk pedig számomra egyáltalán nem szimpatikus vállalkozás. Hagyományos animációval talán még érdekelne...
  • znono #59
    Szerintem senki sem bánná, ha csúszna még néhány hónapot.....Jónéhány hónapot.Vagy évet.