DivX-támogatással csábítanak a Blu-ray gyártók

← ElőzőOldal 3 / 3

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Ja igen. Ezt a Ms féle WMV-HD -t támogatni fogják a jövõben?

Asrock AM2NF3-VSTA, Athlon64 X2 4200+,Kingmax 2x1GB DDR2 800, Ati Radeon HD2600XT 256MB GDDR3 AGP, Xerox TFT-LCD 17\"+Samsung 32\" LCD-TV

Tény ami tény. Nekem egy 82cm-s Samsung LCD TV-m van és mkv-ban (x264, 720p) van egy pár filmem. Ezek közül van amelyikkel nem vagyok elégedett a minõséget tekintve de pl. a Legenda vagyok nagyon penge.
Emellett a Microsoft oldaláról letölthetõ demó anyagok is döbbenet élesek.
Mondom ezt úgy hogy ez a TV ami nekem van az nem Full HD-s csak sima HD ready-s.

Asrock AM2NF3-VSTA, Athlon64 X2 4200+,Kingmax 2x1GB DDR2 800, Ati Radeon HD2600XT 256MB GDDR3 AGP, Xerox TFT-LCD 17\"+Samsung 32\" LCD-TV

láttam én már egy pár DiVX-es asztali DVD lejátszót, de valahogy érdekes módon pont a kedvenc filmjeim DiVX vezióját nem tudta lejátszani... szal ennyit a preintegrált Firmwareekrõl... meg a CodeC beerdõzésekrõl.. amivel annyit fog szívni az a szerencsétlen balek aki ilyen készüléket vásárol, hogy azt is megbánja, hogy élve született és azt fogja kívnánni, bárcsak inkább ledoktorált volna számítástechnikából, és vett volna egy rendes PC-t, amin a szomszédja/haverja problémamentesen lejátszik bármilyen DiVX-et, XViD-et, FLV-t, mov-ot, avit, mpg-et, MP4-et, 3gp-t, flc-t, fla-t (ja bocs ez más 😊) qt-t, meg az anyám kínját.

Ki nem szarja le a Visztát?

Mármint az x.264-et úgy értve, összébb nyomva DVD5/720p-re v. DVD9/1080p-re.

Ne röhögtess. Már x.264-ben sem teljesen tökéletes egy nagyobb kijelzõn, HD-DivX-ben meg jól láthatóan homályosabb.

Láttál már HD-DVD Rip-et MKV-ban vagy DivX HD-ban? Gyakorlatilag nem veszed észre a külömbséget és ráfér egy DL-es DVD-re vagy a BD-re rá fér 3 film (25 GB-ba).
Gerygrey
HD plazmán DivX filmet nézni bluray lejátszóval az igényesség csúcsa... 😊
Az mkv támogatás kelhet, mert gondolom, ha a lejátszó nem tudja kezelni a konténer fájlt, akkor nem játssza le, hiába tudná elvileg dekódolni az videót.
H.264-et (ahogy itt már elõttem is írták) meg alapból tud..

A divx támogatás, csak hab a tortán, ami egy drága lejátszótól el is várható, de a divx-nek ezért még nem lesz sokkal hosszabb az élete. Pontosan azért mert minek tömörítsünk divx-be, ha van H.264 és még le is tudjuk játszani..
Úgyhogy még elmegy a divx egy darabig, de a Blu-ray lejátszók ki fogják nyírni a jövõben a varez fronton és végleg eltûnik. (legalábbis ez lenne a logikus)

https://twitter.com/foodlfg

NeoMaN
Itt is Yamada és társai lesznek a jó vételek. 😊

Különösebb képen nem érdekel , hogy ki gyártja a lejátszót.Azt fogom megvenni , melyik minél többet tud.Persze nem drágán.Szerintem nem mostanában fogok venni.
Míg ez kiforrja magát,addig az árából is fog veszteni.
A Blu-ray eleve támogatja a h.264-et, amivel az x.264 teljesen kompatibilis dekódolás tekintetében.

jah,értem

ASUS M2N4-SLI/RADEON HD2900XT GDDR3 512 MB/AMD ATHLON X2 4800+/2X1 GB DDR2 RAM 800 MHZ

Vamp17
inkabb x264 tamogatas 😊az mkv csak egy kontener formatum. semmit se erunk ha tud mkv-t, de csak divx,xvid codecel.

azért lehetne divx mellett mkv támogatás is,akkor lehet majd beruháznék egyre (mondjuk én ugyis ps3mat veszek)

ASUS M2N4-SLI/RADEON HD2900XT GDDR3 512 MB/AMD ATHLON X2 4800+/2X1 GB DDR2 RAM 800 MHZ

Ha annyira meg akarnák állítani a kalózkodást, akkor az ilyen formátumokat nem kéne támogatnia semminek. De mivel a lejátszókat gyártó cégeket valószínû hidegen hagyja, inkább rakják a lovat a kalózkodók alá.

← ElőzőOldal 3 / 3