38
  • SoulHUN
    Te meg töltögesd fel a szaraidat valami ingyenes szutyokra úgy, ahogy eddig is csináltad.
  • willcox
    Használd csak, f*szfej. Az ilyeneknek találták ki, mint te.
  • SoulHUN
    MI a francért kell csuklóból lehülyeségezni, fikázni mindent? Részemről hasznos dolognak tartom, és ha az államokban élnék valószínűleg használnám is. Az senkinek sem jutott eszébe hogy garanciát vállalnak az elhelyezett dokumentumokért, szerintem éves szinten 99%os rendelkezésre állási idővel egybekötve? Az a baj hogy fizetni kell érte, nektek meg annyi pénzetek sincs hogy gyalog hazamenjetek? áááhh. f*szfejek.
  • ziby20
    ez
    meg ez
  • willcox
    MEGALOL! Még válaszolni sem tudsz.
  • Commandante
    Igazad van, komoly problémáim vannak a hozzád hasonló önjelölt billgécek arcoskodásával. Legyen már "bátorságod írni" nekünk pls egy 2 oldalas esszét arról, mi a fityfene köze van az amcsi kkv-k digitálisan aláirt elektronikus számaláinak vagy szerzödéseinek a gmail-es postafiókhoz meg a pendrive-hoz! Még szerencse hogy hülyeségeket bárhonnan, bármiröl és bárki írhat, különben már bannolva lennél.

Az, hogy te hol jártál, hidegen hagy. A romák is bejárták fél Európát, aztán hazatakarodtak, amikor elfogyott a segély. A kinek mi hol nött téma pedig ovi óta nem menö, legalább is a tanyavilágon kívül.
  • willcox
    Mindent csak akkor tudsz egyszerre elhagyni, ha minden nálad van. De ki mondta, hogy egyszerre legyen nálad az összes mentés? Értelmetlen is lenne.
  • Narxis
    Szerintem ez egy jó ötlet, 100% garancia a biztonságra sehol sincs. A pendrive-ot/telefont, cd-t, DVD-t el lehet hagyni, vagy ellopják a gmail se 100%-ig biztonságos.
  • willcox
    Megértettem kisgyerek! Nálad viszont komoly problémák lehetnek.
    Én magas ívben leszarom, hogy te honnan írsz. Hülyeséget bárhonnan lehet írni, ahhoz nem kell olyan messzire menni. Seggre esni meg nem fogok, mert már voltam messzebb is, mint Hannover...
    Az x400 nem kód, hanem a rendszer neve.
    Szellemi képességedet jellemzi, hogy a kép nem illik az előtte lévő szöveghez. Vagy esetleg neked hátul nőtt? Szegény :)
  • Commandante
    Idefigyelj öcsisajt. Összeszámoltam, kereken 9-szer szóltál hozzá a témához anélkül, hogy megértetted volna, miröl is van szó. Idézzek, vagy bólogatsz? Most, hogy már tudod, jössz és kioktatsz? Na ne már!

A magyar állam rendszerét meg innen Hannoverböl magasról ..., kódszavakkal meg én is tudok dobálózni:

5uck my d1ck!
  • willcox
    Ha nem ismered az x400-at, akkor hogyan van bátorságod írni az állami rendszerről?
  • Commandante
    Megmondom öszintén már nem emlékszem a szolgáltató nevére, de az x400 most így nem mond nekem semmit.

Amúgy a sima lottószelvények (nem az ikszelös, hanem a kinyomtatott igazolás), meg a kaparós sorsjegyek is tartalmazna digitális aláírást. Ezzel védik a rendszert a hamisítóktol, tudtommal sikeresen.
  • willcox
    "állami cégek is évek óta használja nap mint nap, magyar szolgáltatón keresztül." - ha az x400-ra gondolsz, az nem éppen sikertörténet.
  • Commandante
    A simagöröngyösit visszaszívom. Az eredeti 8 éves cikk nélkül nekem sem esett volna le, hogy ez a cikk félig baromság.

"A virtuális széfeket főleg kisvállakozásoknak szánják"
  • Commandante
    A digitális számla esete a simagöröngyösi internetezökkel:

"A" Kft. vesz egy kamiont "B" kereskedötöl. "B" az adásvétel adatait tartalmazó, törvényilg szabályozott formátumú dokumentumot elektronikus aláirással látja el, majd az e-számlát "A" lementi a Wells Fargo-nál. Ha jön az APEH amcsi megfelelöje, és nem tetszik neki "A" elektronikus adóbevallása, akkor bekéri az e-számlát. Az e-számla hitelességét leellenörzik. (felteszem a kulcsokat az adószámhoz hasonlóan központilag tárolják) Ha a számla valódi, akkor OK, ha nem, akkor "A" megszopta.

Az elektronikus aláirás lényege, hogy az aláirt dokumentumok (vagyis adathalmazok) eredetiségét, sértetlenségét, tartalmának változatlanságát ill. idöbélyegzö alkalmazása esetén az aláirás idöpontját is le lehet ellenörizni a nélkül, hogy az aláirást hamisíthatná bárki is. Asszem ez a nyílt kulcsú kódolás egyik legelterjedtebb alkalmazása.

Amúgy ez faszom nagy újdonság, már a Szerencsejáték ZRt.-hez hasonló állami cégek is évek óta használja nap mint nap, magyar szolgáltatón keresztül.

Az meg egyenesen vér ciki, hogy a Berta Sanyi-nak fogalma sincs az elektronikus dokumentumokról meg az elektronikus aláírásról, és rögtön bescannelt útlevelekre meg személyikre asszociál. Mi az kicsibogár, nem volt benne a Wikipédiában?
  • willcox
    És? Nem tudsz róla bármennyi mentést csinálni?
  • JTBM
    Az APEH nem csak a számlákra kíváncsi, hanem pl. a bevallásokra is, azok pedig csak és kizárólag eletronikus formában léteznek már pár éve...
  • szedRick
    JTBM fogalomzavarban vagy!!!!!!!!!!
    Az egy dolog hogy kell, lehet elektronikusan igazolni dolgokat, pl:adóbevallás, de ha nem tetszik valami az Apekkknak akkor behív és elszámoltat és nem az elektronikus számlákra kiváncsi hanem az EREDETIRE!!!!!
    Nem mondom hogy nincs olyan e-dok amivel valamit igazolni tudsz, de az nagyon kevés és nem hiszem hogy ilyen formában biztonságban tudhatod és még ez nem érett meg arra hogy a nagyközönség is használja. (majd 2060-ban talán) ENNYI
  • willcox
    Ezt ne nekem címezd, én eleve baromságnak tartom.
  • willcox
    Ha elfelejted letölteni azt, ami neked fontos, akkor azt ebbe a szar bankba sem tudod feltölteni. tehát semmivel sem vagy beljebb. Akkor mire is jó ez az egész? Arra, hogy 3. személy adatokat tudjon meg rólad, és te ezt önként teszed meg és még fizetsz is érte. Gratulálok. Hajrá balekok, használjátok!
  • arrakistor
    ki fogad el manapság a fotosoppok korában akármilyen digitális másolatot hivatalos papírként??

akármilyen aláírást, bármilyen fotót össze lehet fotosoppozni , montírozni a mai fotótechnológiákkal, még folyamatos mozgóképeket is hamisítanak, nemhogy állóképeket...

BÁRMIT, ismétlem: BÁRMIT össze lehet fotosoppozni.
  • JTBM
    A Wells Fargo amerikai bank. Nem a magyar piacra dolgozik. Az USA-ban vannak eletronikus dokumentumok, pl. nekem is az összes ottani számlám kivonatai, az adódokumentumok egy része digitális.

Sajnos nekem veszett már el ilyen dokumentum, mert elfelejtettem letölteni és ma már csak egy használhatatlan link van meg.

Pedig ezek a dokumentumok fontosak és most elég nagyot szívnék, ha elő kellene venni őket... Most pont azért kell izgulnom, hogy lejárjon az 5 év érvényességi idejük, mert utána már nem gáz, ha nem tudom előszedni őket...

Magyarország is kénytelen lesz majd lépni előbb-utóbb, az EU rá fog kényszeríteni minket. Már Magyarországon is vannak eletronikus dokumentumok, pl. elég sok APEH bevallás már az. Azokat az APEH ugyan archiválja, de nem árt, ha megtartja az ember egy biztos helyen, mert én pl. nem bízok az APEH-ben és az ördög nem alszik...

A számlákat is eletronikussá fogják tenni, méghozzá kötelezően, ahogy jön egy olyan kormány, amelyik tényleg meg akarja akadályozni az adócsalásokat...
  • willcox
    Feltételezem, hogy még soha nem hallottál tűzbiztos széfekről, mert különben nem mondtál volna ilyen valótlanságot.

Papír alapú dokumentumokat ugyan be lehet scannelni, de mire mész vele? Ahol szükség lenne rá, ott úgyis az eredetit (vagy annak hivatalos másolatát) kérik.

Az elektronikus "dokumentumok" esete annyiban más, hogy azok annyi példányban másolhatók, amennyiben csak akarod. A gond akkor szokott lenni, ha az emberek nem készítenek biztonsági másolato(ka)t, és az az egy megsemmisül (most mindegy, hogy mi miatt). De az az ember, aki nem készít biztonsági másolato(ka)t, az ilyen bankba sem fog felküldeni semmit, pláne úgy, hogy ezért még fizetni is kell. Szóval nem jó ez semmire.
    Egyedül azok az idióták fogják használni, akik azt vallják, hogy ami minél drágább, az annál jobb. Ezek meg meg is érdemlik, hogy fizessenek, mint a katonatiszt.

Az ilyen szolgáltatások a bankok szempontjából 2 tényező miatt előnyösek:
    1. fizet a hülye felhasználó
    2. a hülye felhasználó kiadja a fontos dolgait (amiben aztán ki tudja, hogy kik turkálnak)
  • szedRick
    JTBM fogalomzavarban vagy. Előző hozzászóló is mondott pl a személyi, ha elveszted meg kell csináltatni, mert különben nem ér semmit még ha ott is van a scannelt másolata az "online safe"-ben. Áfá-s számla??? Jó is lenne ha azt mondhatnám a köcsög Apekknak hogy bocs elvesztettem a számláimat de megvan digitális formában, azt hiszem lenne dolguk a digitálisan hamisított számlákkal.(bár könnyű ennek is a végére járni mert könnyen le lehet ellenőrizni a számlaadó céget)
    Mondj nekem olyan dolgot ami ha megvan digitálisan azzal bármit is bizonyíthatsz, illetve olyan dolgot ami csak is digitális formában létezik és HIVATALOS!
  • JTBM
    Ez egy teljesen jó szolgáltatás.

Ha az embernek vannak digitális dokumentumai (nem papír alapúak, mint pl. a személyi!!!), akkor azokat őrizni kell, mert igen komoly értéket képviselhetnek.

Pl. Magyarországon egy ÁFA-s számla egy vállalkozónak pontosan annyi pénzt ér, mint amennyi rá van írva. Ha elveszti a számlát, akkor ugyanakkora kár éri, mintha ugyanannyi pénzt veszített volna el!

Ha ezek a dokumentumok csak digitálisan léteznek, akkor bizony őrizni is kell őket. Lehet persze a PC HDD-jén, de ha az tönkremegy, akkor annyi. Lehet biztonsági mentésen, de ha a lakás kiég, akkor megint csak annyi a doksiknak.

Egy tényleg biztonságos számítóközpont marha drága. E helyett bérel magának a cég v. a magánszemély egy ilyen online safe-t és megnyugszik.

Akinek persze nincsenek értékes digitális dokumentumai, annak persze ez teljesen felesleges. Nekem sincsen hagyományos safe a lakásomban, mert tőlem nem lehet se értékes ékszereket, se kp.-t ellopni, mivel nincsen...
  • szedRick
    a poén az hogy aki kicsit is képben van a dolgokban az az ilyet csípőből elutasítja, mert igen ez valóban egy orbitális baromság. A bank viszont egy hihetetlenül nyereségorientált vállalkozás mondhatnám hogy már undorító módon (főleg itt Magyarországon mert az egész országban csak sz@r hitelt lehet felvenni, nem mint nyugat európában). A napokban voltam bent a sz.vezető bankomban, amikor is a pénztárnál erősen próbált a nő rámtukmálni egy hitelkártyát, persze én tudom hogy nekem nem kell hitelkártya, mert M.o-on én nem engedhetem meg magamnak, bár jól hangzik a kamatmentes visszafizetés 45 napon belül, de a bakok mindig is halaknak nézi az embert akit csalival kell megetetni. Tehát lesz olyan ember aki kifizeti ezt a szolgáltatást, mert ez milyen jól hangzó dolog "online széf" fúúú de kommmoly 21.század... pffuujjj
    Elképzelem ahogy az ezen dolgozó csoport hogy próbál más ember fejével gondolkozni, hogy mit kell mondani (csalit bedobni) hogy ráharapjon a halacska, jelen esetben a mit sem sejtő emberhal. Hányingerem van ezért befejeztem......
  • arrakistor
    milyen kár, hogy már 16215461651621736 online adattárolós szájt van széles e interneten , ráadásul a legtöbb kódolt csatornán , kódolva tárolja azt az adatot amit jómagam elevel elkódolva küldök el nekik, garanciával (ha fizetsz érte) , többek közt hogy mást ne monnyak:
    ott van a gmail postafiókhoz tartozó 6 giga hei , amire a gspace nevű mozilla addon-nal egész könyvtárstruktúrák hozhatók létre , és filerendszerszerűen lehet kezelni a megszokott file műveletekkel...

és a legtöbb online adattároló oldal még csak nem is olyan indíttatással jött létre, hogy mindent tudjanak rólad, ezzel a Wells Fargoval ellentétben.
  • willcox
    A: biztos lehetsz benne, hogy nem néznek bele. Á, dehogy! Miért is tennék. De én viszont nem vagyok benne olyan biztos. Ha ingyen lenne, akkor sem kéne.
    B: minden normális szerver csinál biztonsági mentést, szóval ez nem érv.
    C: 1. ki él itt 150 évig?
    2. a guglit egyébként sem ajánlom.
    3. ha több példány van különböző helyeken, az már egyfajta biztonság, egyszerre nem szűnik meg az összes szerver.
    4. a legnagyobb biztonság, ha nálad van otthon a másolat is (akár több példányban), nem pedig interneten. Egy PEN-drive-on meg ott hurcolhatod magaddal, ha nagyon kell.

PS: mint már írtam, ezt idiótáknak találták ki, akiket jól le lehet húzni.
  • Commandante
    "a neve garancia mindenre"

Jaja, pont így gondolták a pénzüket Lichtenstein-ben tisztára mosó adócsalók is, aztán tessék. Amíg a rendszereket nem kizárólag MI-k készítik és felügyelik, addig mindig lesznek kiskapuk, vagy alulfizetett informatikusok
  • willcox
    1. ha több példány van belőle, akkor mindig akad elérhető hely (egyszerre nem karbantartják az összes szervert)
    2. normális esetben az eredeti mindig rendelkezésre áll. Nem nagyon tudom elképzelni, hogy ha hivatalos helyre kell, ott beveszik azt, hogy ott a másolata az interneten. Az ugyanis akár másé is lehet... Az ember meg ugye tudja, hogy pl. egy bizonyítványt mikor kell bemutatni, nem hurcolja magával.
    3. ha pl. egy rendőr igazoltat, és kéri az irataidat, akkor sem mondhatod, hogy fenn van a másolata az interneten, nézze meg ott.
    4. ha az eredeti okmány elveszik/ellopják, akkor arról hivatalos másolatot lehet kérni. Persze nem egy ilyen "banktól", mert arra szarik mindenki.

PS: hah höhrhöghszh, akkhorh vhegyhélh beh gyhógyhszehrth!
  • Vorpal
    A védelmükre legyen : ha ez olyan mint egy offline széf - akkor nyilván.
    A : nem néznek bele
    B: garantálják a biztonságát - földrengés cunami esetén is meglesz
    C: megmarad 150 évig - a google meg lehet hogy holnap elmegy.

Nyilván nem nektek találták ki kistilü kukacoknak - mer a Gmail az igen - a neve garancia mindenre.
  • waterman
    a gúglimail 6.5 gigát kínál ingyen. titkosított 7zip egy jpg-be rejtve. a biztonság kb azonos szerintem..
  • freemanone
    és mindegyik feltörhető....
    A hordozható cucc ellopható, ami neten van az feltörhető (lemásolható/törölhető/könnyen hamisítható, photoshop... meddíg tart megcsinálni benne egy scannelt személyit? hmm.. szerintem pár perc elég rá). Lényegében tök mind1 hol van így is úgy is "el lehet hagyni". Vagy pl: karbantartják a servert amin fent van, nah akkor mit csináltok? Szopáás... ez mind benne van a játékban. Deh ez a széfes dolog... tény hogy a banki rendszerek jól védettek, de amit ember alkotott az feltörhető! Nincs tökéletes védelem.
  • willcox
    Ez a cikkben leírt szolgáltatás csak a komplett idiótáknak jó, nem szól másról, mint a lehúzásról.
  • willcox
    Nem kell egyszerre mindent magaddal cipelni, így nem is tudják mindet ellopni. Ilyen egyszerű. Más: mindenki kap a szolgáltatójától egy minimális tárhelyet. Ott is simán tárolható, ha már mindenáron interneten akarod tartani (és persze ott is csak titkosítva). Azt meg ugye nem tudod sem elhagyni, meg ellopni sem tudják. De akár - ha már mindenáron interneten akarod elhelyezni, akkor csinálsz n+1 ingyenes tárhelyet, és felrakod mindenhová. Meg elküldöd magadnak e-mailben. Egyszerre nem tudod mindet elhagyni! És egyik sem kerül plusz pénzbe...
  • matt taylor
    De ha ellopják a telefonodat amin rajta vannak a másolatok+a személyid/útleveled akkor mit csinálsz? (Várhatsz heteket a nagykövetségen)
    Ez pont azért jó mert nem tudják ellopni és bárhonnan elérhető (egy szélsőség: elindulsz jogsi nélkül, megállít a rendőr bevisz az örsre és neten keresztül megmutatod neki a másolatot)

Más: Minek ide 5-6 Gbyte?? Tudtommal 10 db kép elfér 100 Mbyton is
  • willcox
    Ezt a marhaságot! Veszel egy PEN drive-ot, a szükségeseket rápakolod, és mindez a töredékéért megvan, mint ebben a szolgáltatásban, ahol állandóan csengetni kell. Ráadásul nem kell kiadnod sehova a dolgaidat. Ugyanez megtehető mondjuk a mobiltelefon bővítőkártyájára is, vagy ha van PDA, notebook, akkor arra is, persze mindez betömörítve és erős jelszóval védve, hogyha esetleg elhagyod vagy ellopják, akkor ne férhessenek hozzá.
  • Palinko
    ez szerintem nagy hülyeség. manapság könnyedén megcsinálhatja magának bárki ezt egy ftp szerverre és biztosítsa, na a nooboknak meg jó pénzért megcsinálja a pénzintézet :D