Berta Sándor

Online széfeket kínál a Wells Fargo

A vadnyugat egykor elmaradhatatlan kellékével, a postakocsival ismertté vált amerikai bank most egy 21. századi megoldással igyekszik előrukkolni.

A Wells Fargo név óhatatlanul is egybeforrt a postakocsik látványával. A pénzintézet azonban előretekint és új lehetőségeket keres. A tervek szerint az idén nyártól a Wells Fargo online széfeket kínál az ügyfeleinek, akik bármilyen fontos iratukat, igazolványukat vagy akár csak a személyes fotóikat is elhelyezhetik majd a virtuális trezorokban. A vSafe nevű szolgáltatás egyelőre csak magánszemélyek számára lesz elérhető, igaz közel sem lesz olcsó.

Az elhelyezhető iratok között lehetnek az adott személy igazolványainak, születési anyakönyvi kivonatának, végrendeletének, jogosítványának, forgalmi engedélyének, fontos leveleinek és fotóinak, valamint iskolai bizonyítványainak másolatai. "A célunk nem a valódi széfek kiváltása. Sokkal inkább azt szeretnénk, hogy ha az emberek a cipős dobozok és a szekrénypolcok helyett egy valódi alternatívát választhatnának. Ráadásul az online széféhez bárki bármikor, a világ minden tájáról hozzáférhet majd" - szögezte le Jim Smith, a bank menedzsere.

A szolgáltatás bármennyire is nagyszerű, egyetlen komoly hátránya van, ez pedig a viszonylag magas ára, egy évre ugyanis a Wells Fargo 180 dollárt számol majd fel. Akinek ez egyszerre nagy összeg, az választhatja a havi fizetést is, amely az egy gigabájtos széfnél 5, a három gigabájtosnál 10, a hat gigabájtosnál pedig 15 dollár. Az még kérdéses, hogy az ötlet mennyire lesz sikeres, azonban a bank a jó hírnevére és arra az elgondolásra épít, hogy a legfontosabb dokumentumok egy pénzintézet - igaz virtuális - trezorjában vannak a legnagyobb biztonságban.

A cég egy elfeledett ötletet élesztett fel újra, ugyanis az Egyesült Államokban 2000. október elsején életbe lépett szövetségi törvény legalizálta a digitális aláírást és ezzel lehetővé vált az értékes elektronikus dokumentumok biztonságos tárolása. A FleetBoston Financial volt az első bank, amely online széfeket kínált és garantálta, hogy virtuális trezor védett lesz a vírusok ellen és megakadályozzák az illetéktelen behatolásokat is.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • SoulHUN #38
    Te meg töltögesd fel a szaraidat valami ingyenes szutyokra úgy, ahogy eddig is csináltad.
  • willcox #37
    Használd csak, f*szfej. Az ilyeneknek találták ki, mint te.
  • SoulHUN #36
    MI a francért kell csuklóból lehülyeségezni, fikázni mindent? Részemről hasznos dolognak tartom, és ha az államokban élnék valószínűleg használnám is. Az senkinek sem jutott eszébe hogy garanciát vállalnak az elhelyezett dokumentumokért, szerintem éves szinten 99%os rendelkezésre állási idővel egybekötve? Az a baj hogy fizetni kell érte, nektek meg annyi pénzetek sincs hogy gyalog hazamenjetek? áááhh. f*szfejek.
  • ziby20 #35
    ez
    meg ez
  • willcox #34
    MEGALOL! Még válaszolni sem tudsz.
  • Commandante #33
    Igazad van, komoly problémáim vannak a hozzád hasonló önjelölt billgécek arcoskodásával. Legyen már "bátorságod írni" nekünk pls egy 2 oldalas esszét arról, mi a fityfene köze van az amcsi kkv-k digitálisan aláirt elektronikus számaláinak vagy szerzödéseinek a gmail-es postafiókhoz meg a pendrive-hoz! Még szerencse hogy hülyeségeket bárhonnan, bármiröl és bárki írhat, különben már bannolva lennél.

    Az, hogy te hol jártál, hidegen hagy. A romák is bejárták fél Európát, aztán hazatakarodtak, amikor elfogyott a segély. A kinek mi hol nött téma pedig ovi óta nem menö, legalább is a tanyavilágon kívül.
  • willcox #32
    Mindent csak akkor tudsz egyszerre elhagyni, ha minden nálad van. De ki mondta, hogy egyszerre legyen nálad az összes mentés? Értelmetlen is lenne.
  • Narxis #31
    Szerintem ez egy jó ötlet, 100% garancia a biztonságra sehol sincs. A pendrive-ot/telefont, cd-t, DVD-t el lehet hagyni, vagy ellopják a gmail se 100%-ig biztonságos.
  • willcox #30
    Megértettem kisgyerek! Nálad viszont komoly problémák lehetnek.
    Én magas ívben leszarom, hogy te honnan írsz. Hülyeséget bárhonnan lehet írni, ahhoz nem kell olyan messzire menni. Seggre esni meg nem fogok, mert már voltam messzebb is, mint Hannover...
    Az x400 nem kód, hanem a rendszer neve.
    Szellemi képességedet jellemzi, hogy a kép nem illik az előtte lévő szöveghez. Vagy esetleg neked hátul nőtt? Szegény :)
  • Commandante #29
    Idefigyelj öcsisajt. Összeszámoltam, kereken 9-szer szóltál hozzá a témához anélkül, hogy megértetted volna, miröl is van szó. Idézzek, vagy bólogatsz? Most, hogy már tudod, jössz és kioktatsz? Na ne már!

    A magyar állam rendszerét meg innen Hannoverböl magasról ..., kódszavakkal meg én is tudok dobálózni:

    5uck my d1ck!