170
  • dez
    Gyűlölködése... Jól van, keverjük ide ezt a szöveget is.
  • dez
    Akkor meg tanulj meg esetleg címezni.
    Meg olvasni is. Ajánlom figyelmedbe ezt a sort:
    "Mellesleg a 12-14 év még mindig jobb, mint a 6. Vagy számodra az is teljesen normális?"
    Válaszod?
  • dez
    Csak egy elírás, értve? Nézd meg az előző 20 hsz-t.
  • Dracad
    Nahat ekkora butasagot azert ne mondjal. Egy rendes hagyomany tisztelo cigany csaladnal nem hogy sex nincsen a hazassagig a leanyzonak, de a terdig ero hosszu szoknyat se veheti le, mivel ez jelzi az artatlansagat.
  • savior
    nem kell indiaig menni. ez a ciganyoknal is igy mukodik. egy lany naluk akkor kezd el szexualis kapcsolatot es akkor esik teherbe, amikor azt jonak latja. nem kotik eletkorhoz a dolgot. nem is ritka, hogy 10-12 eves korban mar tul vannak az elso szexualis kapcsolaton.
  • Csaba42
    "Megint egy rakás ártatlan embert hurcolnak meg."
    S persze azért, hogy a "mélyen tisztelt" FBI-osok azt mutassák meg a jónépnek, hogy lépnek ebben az ügyben, nem pedig egyhelyben topognak - pedig szerintem csak az utóbbi esetről beszélhetünk. Persze, könnyű mondani, hogy "Minek kattant rá az ember, amikor nem sok köze volt hozzá", azonban lejjebb már valaki felvetette a spam, illetve a weboldal-letöltők veszélyeit. Remélem, pár nap alatt elvetik ezt a hülyeséget az FBI-nál, mielőtt az ártatlan embereket végleg lecsukják a hűvösre pár évre. :(
  • savior
    velemenyem szerint nem jo dolog ennyire irtani a pedofil tartalmakat. ha megszuntetik az ilyen jellegu kepeket es videokat, akkor az ilyen hajlamu embereknek mi marad? az hogy eroszakkal elegitik ki vagyaikat. inkabb legyen nehany ilyen oldal, ahol az emberek kovetkezmenyek nelkul kielhetik a vagyaikat, minthogy mas valasztas nelkul gyerekekkel eroszakoskodjanak. egyebkent japanban ilyen celt is szolgal a hentai mese, ahol fiatalkoruak szexelnek egymassal. a felizgulas pedig egy termeszetes dolog. bele kell torodni, hogy egy ember is felizgulhat akarmire, akarcsak a tobbi allat: gyerekre, felnottre, fiura, lanyra, targyakra, mese vagy jatekfigurakra, gondolatokra vagy akar sajat magara. mellesleg a pedofilia elott a melegseg volt a legirtandobb dolog, mintha nem lehetett volna mindenhol sajat nemukkel kozosulo allatokat vagy jol kinezo fiukat latni. aztan ahogy a meleguldozes a hatterbe szortult, elkezdodott a pedofiluldozes. valoszinuleg majd par ev alatt ez is lecseng es jon helyette mas. (halkan megjegyzem, hogy az apukak nem szeretnek a fiaikkal/lanyaikkal egyutt furdozni... ki talalja ki hogy miert?)
  • duke
    "amugy szerintem aki ilyen hevesen itelkezik annak ajanlanam, hogy olvassa el az alabbi rendorsegi iromanyt:
    info
    habar kicsit hosszu, de azert segit atlatni a dolgot"

Tenyleg nagyon erdekes iras.

"Amikor pedofil személyekről beszélünk, akkor általában mindig férfiakra gondolunk, mert a bűnügyi statisztikákban és a felderített bűncselekményeknél jellemzően felnőtt férfiak az elkövetők. Úgy gondolom, hogy ez a statisztikai kép nem tükrözi a valóságot, és sokkal több a pedofil nő, mint ahány a bűnüldöző hatóságok tudomására jutnak, ha nem is a számuknak megfelelő arányban."

A fenti tanulmany szerintem talan legtanulsagosabb mondata,es egyutal mutatja
    hogy,az atlag ember,aki csak itelkezni es gyulolkodni akar,mennyire nem ismeri az egesz pedofil tema mibenletet,hatteret meg minimalisan sem.Es persze nem is akarja megismerni,mert akkor elvesztene a gyulolkodese forrasat.
  • Dracad
    Mivel nem a depressziorol irtam, ezert szerintem eleg nyilvanvalo volt hogy nem a te okoskodasaidra reagalok, te pocs.

Amugy pedig, India-at nevezheted nyugodtan fejeletlennek, de mutass egy masik orszagot a vilagon ahol 1 milliárd feletti nepesseg mellett sikerult legalabb egy az indiaihoz hasonlo demokracia-szeru dolgot osszehozni.

A 12 evesen valo hazasodas pedig nem az okor hanem a jelen. Csak te ezt nem latod a kis beszukult europai latoteredbol, ahonnan ugy tunik hogy ez a szaros kontinens meg az USA meg a mi kis globalis gyarunk, Kina az egesz vilag. Pedig nem.

Teljesen egyertelmu hogy a pedofilia szocializacios kerdes. Azokban a tarsadalmakban ahol elfogadott serdulo lanyokkal hazasodni, ott az idosebb ferfiak 90% el a lehetoseggel. Nincs mit tenni ez ellen, EZ tenyleg genetikailag kodolva van, a hamvas bor mindig jobban kell mint a szottyadt.

Mellesleg a napjainkban a nyugati tarsadalmakban tapasztalhato hozzaallas a pedofilia minden fajta megjelenesehez, nem mas mint az USA altal terjesztett es gerjesztett propaganda, egyszeru szimpla, mondernkori boszorkanyegetes. En ezt a hormon hianyos maszlagot is kenytelen vagyok ebbe a kategoriaba rakni.

Tudod az USA ugy mukodik hogy mindig szukseguk van nagy gonosz satani ellensegekre akiket legyozhetnek meg akik ellen haboruzhatnak, igy marad egyben az az ezerfele nepbol allo orszag. Ez pontosan ugyan az mint amit a DEA csinal, meg amirol az egesz nagy szaros WAR ON DRUGS szol.
    Az is egy mestersegesen gerjesztett, az amerikai tarsadalmon es rajta keresztul az egesz vilagon eloskodo konfliktus, amit a belole elo emberek tartanak eletben.
  • raingun
    Ez a módszer már ott elbukik hogy ha valaki le akar menteni egy weboldalt offline böngészésre és egy olyan programmal ami követi a linkeket is akkor rengeteg olyan anyag lejön, amit nem akar... Az FBI szervere pedig kattintásként fogja érzékelni. Illetve a különböző kereső robotokat is mind bejegyzi?
    Ha pl. regisztrációhoz köznék a képek megtekintését, akkor azt mondanám ok, de egy kattintásért kommandósok???

Az ötlet nem lenne rossz de többet árthat mind használ. Megint egy rakás ártatlan embert hurcolnak meg.
  • savior
    amugy szerintem aki ilyen hevesen itelkezik annak ajanlanam, hogy olvassa el az alabbi rendorsegi iromanyt:
    info
    habar kicsit hosszu, de azert segit atlatni a dolgot
  • Phat Smoker
    'domanim' ? helyesen dopamin...értve? ;-)

akit érdekel a téma, az nézzen meg egy-két kiváló előadást a 'mindentudas.hu' oldalon, a félrebeszélések elkerülése végett.
  • savior
    amugy meg jobb ha atnezitek a csaladi foto es video gyujtemenyt. ha valamelyik csaladtagotokrol van pucer csecsemo/fiatalkori fenykep vagy video, akkor azert bortonbe kerulhettek pedofil anyag birtoklasa miatt.
  • savior
    feltetelezem, hogy az fbi is latta azokat a kepeket, a rendorseg is latta azokat a kepeket, meg a biro is latni fogja. tehat ha egy kep megnezeseert borton jar, akkor ezek a szemelyek miert nem kerulnek oda?
  • dez
    Nincs lezárva, mert ez nem ilyen egyszerű. Az nem véletlenül alakul ki, és a megszűntetése sem olyan könnyű.
  • dez
    Én meg leírtam, mi van odaírva. Szerintem senki sem nyilvánítanak pedofilnak, aki lefekszik mondjuk egy 16 évessel.
  • dez
    A rövid távú tökéletes megoldással továbbra is adós maradtál.
    Nem vagyok benne biztos, hogy korábban annyival jobb volt élni az átlagembernek. Aki meg többet akar, próbáljon többet is kihozni magából. Nem feltétlenül úgy, hogy agyondolgozza persze magát. Majd ha elmondhatja, hogy ő mindent megtett, akkor lehet panaszkodni, és a tetteinkért másokat, a társadalmat, vagy akármit vádolni.
    (Mondjuk nem mondom, ez a kor mintha az igazán nagy embereknek nem annyira kedvezne.)
    Hogy mennyire őzízzük meg az ép elménet, az rajtunk is áll (személy szerint).
  • dez
    Hsz-ed stílusában válaszolva: miért nem nézed meg te pöcs, hogy miről is van szó? A depresszióról beszélgettünk egy sort itt utóbb.
    És egyébként kit érdekel, hogy mi volt az ókorban? Rabszolgaság is volt... India meg egy erősen elmaradott ország. Mellesleg a 12-14 év még mindig jobb, mint a 6. Vagy számodra az is teljesen normális?
  • n3whous3
    Látom megy a veszekedés bőven, hogy mi okozza a pedofíliát. Nemtom mennyit olvastok tudományos híreket, de kb 2-3 hónapja találtak rá arra az agyterületre, aminek a malfunkciója okozza ezt. Szerintem ennyivel a téma le is van zárva... :)
  • archkoven
    többen arról értekeztek, hogy a jobboldalon lévő csajok is kiskorúak, erre írtam nagyokos.
  • rigidus
    > Ha most a társadalomra veszélyes elemek esetén is az elszigetelést javaslod gyógymódként, akkor - lakatlan szigetek, és más hatékony és esetükben gyakorlatban is alkalmazható gyógymódok híján - betöltheti ezt a szerepet az a bizonyos börtön is. Legalábbis a magánzárka. :)

Eppen ellenkezoleg, olaj a tuzre. Minden embernek van egy minimalis elettere ahol ha kell elvonulhat a kulvilagtol, ha ez nem adott akkor a kovetkezmenyeket mar magad is tudod. :-)

A lakatlan szigetet peldanak emlitettem. Nem csak a elszigeteltseg, hanem a megfelelo eletter es a termeszet is hatast gyakorol az egyenre. Ha megnezed egyre tobb helyen vagyunk osszezarva es a tulelesert folytatott harcunkhoz olyan jatekszabalyok alapjan jatszunk ami nap mint nap ellehetetleniti, hogy jogosan megkapjuk a privat szferankat, eletterunket. Surun lakott varosokba ossze vagyunk zarva, 60-80nm-es lakasokban szinte kalitkaban lakunk, amiert sokszor egy eleten at huzzuk az eket kozben annyi bort huz le rolunk a tarsadalom amennyit lat. Bekapcsoljuk a TV-t es arad az ostobasag, a nephulyites, szappanoperak, dezinformaciok, egyebek. Olyanok vagyunk mint valami tenyeszzombik.

Nem az a dilemma, hogy vannak-e elmebetegek, hanem az, hogy egyaltalan akadnak-e meg epelmejuek.
  • Dracad
    Mar ne haragudjon meg senki de mekkora idiota faszsag a pedofiliat hormon hiannyal magyarazni? Ezt melyik barom talalta ki?
    Indiaban ahol 12 evesen hozomannyal egyutt hozza adjak a lanyokat 30-40 neha 60 eves ferfiakhoz akkor mindenki hormon hianyos? A Romai birodalomban ahol minden varosban volt kulon gyerekkupleraj es szinten nagyon koran hazasodtak mindenki hormon hianyos volt? Es a muszlim orszagok? Afganisztaban is 12 ev korul hazasodnak a lanyok.
    Matyas kiraly 14 evesen hazasodott. Ennyi szuklatokoru okrot egy rakason....
  • dez
    Általában a receptor-probléma is már egy következmény (és szorosan összefügg a csökkent neurotranszmitterszinttel)!

Mindezek csak szervi következményei és velejárói egy mélyebb és összetettebb problémának.
  • dez
    Kár, hogy mincs annyi lakatlan sziget, mint depressziós.

De amúgy nem én erőltetem a kemikáliákat, hanem a hatóságok, mint intézményes keretek között egyszerűen alkalmazható, hatékonynak elismert módszerek.

Ha most a társadalomra veszélyes elemek esetén is az elszigetelést javaslod gyógymódként, akkor - lakatlan szigetek, és más hatékony és esetükben gyakorlatban is alkalmazható gyógymódok híján - betöltheti ezt a szerepet az a bizonyos börtön is. Legalábbis a magánzárka. :)

Más javaslat?
  • dez
    Mindez nem egy cikkben volt.
  • rigidus
    > Ja, valami kimaradt: az alacsony neurotranszmitterszint csak egy dolog, van még valamilyen receptor probléma is (ha jól emlékszem, túl kevés van belőlük).

Ezt mar irtam korabban is. (#63) Ez a szervi elvaltozas.
    Ez lehet szuletett, vagy fizikai behatasra tortent elvaltozas is (pl: drogok, eros elektromagneses ter, stb). Ez alapjan valasztottam kette a #95-ben, a) es b) pontba gyujtve.
  • rigidus
    > Vagy a kezelésen agyon-nyugtatózást értesz?

Nem ertem miert kell ennyire eroltetned a kemikaliakat? Ha fogsz egy depresszios beteget (akinek a kornyezeti hatasok okozzak nem szervi/szuletesi rendellenesseg) es x idore kihajitod egy lakatlan szigetre ahol a feltetelei is adottak, hogy eletbenmaradjon, a beteg meggyogyul. (felteve ha a legelejen mig sulyosabb az allapota nem teszi el magat lab alol).

A paciensed minden valoszinuseggel rendbe jon. Mitol gyogyult meg? Az elszigetelestol. Megszuntek a millio iranyba huzo/taszito tarsadalmi polusok, a farkastorvenyek amelyek a betegseget taplaltak.

A betegek kornyezettol valo elszigetelese a depresszio terapiajanak alapja. Ezt mesterseges korulmenyek kozott szanatoriumokban nagyon hatekonyan lehet kezelni. Minden mas kezeles (beszelgetes, kemikaliak) csak kiegeszito terapiak, az elszigeteles nelkul nem ernek kutyagumit sem. Hiaba kezelsz ki sikeresen 100-bol 95 beteget, ha utana visszadobod a melyvizbe a tobbseguk visszaesik.

Ezzel a modszerrel pedig az abaj, hogy tobb milliard embert nem lehet elszigetelni egymastol. Ezert kellene az egyutteles jatekszabalyait megvaltoztatni es elheto tarsadalmat letrehozni, formalni.
  • rigidus
    > Akkor így kérdezem: szerinted mikorra fog mindez megvalósulni?

#96, 5 pontba gyujtve. Ja, hogy 6 milliard ember mikor fogja raszanni magat? Passz.

> No és hogy akarsz minden gonosztevőt kigyógyítani?

A jelenlegi korlatozott lehetosegek kozott sehogy. Ezt hangsulyoztam ko a #96-ban. Nem nehany embert kell kivenni a sorbol megfelemliteni, bezarni, megcsonkitani, atgazolni rajtuk majd visszab.szni oket a farkasok koze, hanem egy egesz tarsadalmat kell nevelni. Olyan nincs, hogy a "gonosztevoket" kezeljuk csak mikor mar megutottek a nivot.

Nezz korbe a vilagba, evezredek ota ilyen modszerekkel mukodik a civilizacio es a bunozes csak szaporodik. Nem kellene elgondolkodnunk azon, hogy talan a modszerek es a jatekszabalyok rosszak?
  • rigidus
    Kaphatok egy linket hozza? Erdekelne a cikk.
  • dez
    "Magyarul, amig az orvosahoz eljar beszelgetni ne haljon ehen es ne vagja fel az ereit."

Egyébként ez sem állja meg a helyét, mert éppenhogy fokozottan jelentkezik az öngyilkossági késztetés az első hetekben.

Mellesleg emiatt több országban nem ajánlott már pl. a tizenévesek gyógyszeres antidepresszáns-kezelése, hanem helyette egy enyhébb és némileg eltérő, ráadásul recept nélkül szedhető, illetve gyógynövényként is elérhető anyagot használnak. (Na hát Magyarország nem tartozik ezekhez az országokhoz, itt kicsit túl erős a gyógyszeripar befolyása ehhez.)
  • dez
    Ja, valami kimaradt: az alacsony neurotranszmitterszint csak egy dolog, van még valamilyen receptor probléma is (ha jól emlékszem, túl kevés van belőlük). Az is időbe telik, míg ez helyre jön (pl. néhány hét), azonban ennek a problémának a megszűntetése sem egyenlő a depresszió felszámolásával.
  • dez
    Vagy a kezelésen agyon-nyugtatózást értesz?

Btw, pár éve bejelentették, hogy kifejlesztettek egy agresszív viselkedés elleni gyógyszert, már csak az emberkísérletek vannak hátra. Nos, az agresszív viselkedést megszüntette, de emellett olyan mellékhatásai voltak (testi és mentális), hogy ki kellett dobni az egészet a szemétbe. (Több milliárd forint veszteség.)
  • dez
    Akkor így kérdezem: szerinted mikorra fog mindez megvalósulni?

"Nem, hanem kezelni oket."

No és hogy akarsz minden gonosztevőt kigyógyítani? Főleg, ha nem is akarnak kigyógyulni... (Úgy kvázi lehetetlen.)
  • dez
    Hát tényleg nem lehet igaz, hogy ennyire nem fogod, amit írok.

Kihagytál egy igen fontos pontot: a depresszió mibenlélét, tehát hogy ilyenkor mivel is van probléma. Ez az, amit sokáig (lassan kapcsolók ma is) az alacsony szerotonin (és talán domanim) szinttel azonosítottak. Értve?

És mivel az antidepresszáns ezt próbálja helyre tenni, ezen felfogás alapján nem tüneti kezelés. (Mellesleg maga a neve is ezt mutatja.) Értve?

Ilyen formán a tüneti kezelés étvágyserkentő, szorongás-oldó (bizonyos nyugtatók), stb. lenne! (És néha adnak is ilyeneket, átmenetileg.) Értve?

Az említett tünetek egy részének közvetlen oka valóban az alacsony neurotranszmitter-szint!

Viszont az antidepresszáns adás egy mélyebb szinten ugyancsak tüneti kezelés. Azonban megfelelően hosszú ideig adva jó esetben igenis képes megszüntetni a depressziót. Ez az az állapot, amikor a szer szedése nélkül sem esik vissza az illető.

És mivel a depresszió nem egyenlő az alacsony neurotranszmitterszinttel, azok visszaállítása nem a depresszió megszűntetése önmagában. Ezért mondható el, hogy hatásmechnaizmusa (a depresszió teljes felszámolására vonatkozólag) téves volt.
  • rigidus
    "És szerinted mikorra fog ez megoldódni, hogy ne legyen több társadalomra veszélyes elem?"

1. Ha minden ember felismeri az o altala tarsadalomra gyakorolt hatasat es nem csak odaig lat, hogy a tarsadalom az egy olyan valami ami csak ugy van gyakorolgatja "ram" a hatasat, en meg valahogyan reagalgatok ra.

2. Ha minden ember azszerint el, hogy moralisan tobbet es tobbet adjon a kozosbe, mert igy tobbet is kaphat vissza.

3. Ha minden ember felelosseggel nevel gyereket, nem csak a sajatjat, hanem maset is, egymast is.

4. Ha minden ember felismeri es az szerint el, hogy a kozos javak fontosabbak az egyeni javaknal.

5. Ha a technikai eszkozeinket elkezdjuk kizarolag a kozosseg nevelesere es nem butitasara hasznalni.

Nagy vonalakban ennyi.

> És a másik, hogy addig engedjük szabadjára őket?

Nem, hanem kezelni oket.

A ket dolgot (hosszutavu es rovidtavu problemamegoldas) pedig nem elvalasztani egymastol.
  • rigidus
    > Olvasd csak vissza az #57-es hsz-ed. Ott pontosan azt írod le, hogy a szerotonin- és dopamin-szint csökkent állapota idézi elő a depresszió összes tünetét, majd ezek pótlása...

B.meg ez nem lehet igaz.

Dez. Az antidepresszans tuneti kezeles. Erre valo az antidepresszans. A tunet kezelesere. Ez !!NEM!! dolt meg. Ennyi. Nem tobb!

Depresszio sovany vazlatban:

1. Kivalto tenyezok.

a) Kornyezet.
    b) Szervi rendellenesseg.

2. Tunetek.

Pl. nehany fontosabb: etvagytalansag, szorongas, paranoia, elzarkozas, halalvagy, stb.

kivalto tenyezok != tunetek

Az antidepresszansok rendeltetese, hogy a tuneteket enyhitse amig a pacienst kezelik. Magyarul, amig az orvosahoz eljar beszelgetni ne haljon ehen es ne vagja fel az ereit. Az, hogy vannak akik evtizedeken at masra irtak fel es ezt hasznaltak valodi terapia helyett az egy teljesen mas tema es semmi koze az antidepresszansok hatasmechanizmusahoz vagy az eredeti temankhoz.

Es, hogy miert irtam le mindazt amit leirtam? Ezert:
    "> Tudtad pl. hogy az antidepresszánsok eddig gondolt hatásmechanizmusa megdőlt?"

Es akkor megegyszer, Dez: az antidepresszansok hatasmechanizmusa nem dolt meg. Ha az antidepresszansok kezelesi hatekonysagat vagy nem rendeltetesszeru hasznalatat akarod vitatni, akkor ne a hatasmechanizmusat kerdojelezd meg. Ez egy ismert es agyonvissza igazolt biokemiai folyamat. Ennyi.
  • dez
    Az egy dolog, hogy sok beteg ember van, és egy másik dolog, mennyi normális ember van. Talán te olvastál túl sok jegyzőkönyvet, és már úgy gondolod, alig van normális ember. :)
  • dez
    És szerinted mikorra fog ez megoldódni, hogy ne legyen több társadalomra veszélyes elem? És a másik, hogy addig engedjük szabadjára őket? (Már kérdeztem, de elfelejtettél válaszolni..)
  • rigidus
    > Szerintem nem azért olyan nagyon kevés a normális emberből.

Szerinted... Nem olvasgattal eleg jegyzokonyvet.
  • rigidus
    DjDano: Ott a pont!