54
  • Csibusz
    Sziasztok, megszeretném kérdezni hogy annyi helyen van már hogy AMD proci valamiért nem megy rendesen a SP3... nekem egy AMD 64 Athlon X2 dual core 3800+ van... Köszi a választ
  • chuky123
    a hálozatkezelelésére leszek kiváncsi állitolag a "nem biztonságos" gépekkel nem fog kommunkálni. Magyarul ha pl van 1 xp sp2 és 1 sp3 as gép hiába osztunk meg 1 könyvtárat az sp2 ön az sp3 as gépen nem fogjuk "látni" illetve nem enged hozzáférni. (reméljük ezt a funkciot ki lehet majd kapcsolni)
  • dez
    Bocs a tulokért, de nem tudom elképzelni, hogy nem lehet ezt látni, és még utólag sem észrevenni.
  • dez
    Biztos... ;)
  • dez
    Vedd már észre te tulok, hogy a kék/sárga csík az adott hsz fölött van. Nem elég egyértelmű. Gy.k.: rossz helyre címezted a kommented.
  • arrakistor
  • daga
    Sziasztok!
    Hasznaljatok csak xp-t, vista-t annal biztonsagosabb marad a linux :)
    Hihi
  • arrakistor
    megint más kéhdés hogy jóságos és phofi hekkevek hevehz-endzsiníving tehnovóviákkah fehtövik és visszafejtik a kódját vahamint kiiktatják bevőve az áhtavmas és sunyi részeket..

köszönet nekik évte !
  • arrakistor
    dhága bahátom... akáhmelyik linuxot fohhásotuh he tudod töhteni a zintehnethöh..
    és ha nem tetszik át is íhhatod, vagy behenézhecc hogy van-e benne thójai phogham

a fohhást sem egy apphe sem egy mikhoszoft phogham esetében nem kapod meg.
  • asysoft
    Lehet arra gondolt, hogy az x86-os Leopard teljesíti a Unix03-as követelményeket.
  • Palinko
    ó vajon miafaszé van benne a Send error report funkció? megkérdez mindég ha kifagy valami.
  • freemanone
    aha... gondolj már bele te nagyonok hogy mit írsz. Globális megfigyelés? lol...
    zéró nulla. Adatgyűjtés folyik és a fejlesztések érdekében, ugyanis azt még MS sem fogja megtenni hogy minden noname meg márkás cuccot felvásároljon és az összes lehetséges configot összeállítsa majd azon az összes kint lévő alkalmazást tesztelje, hogy mikor mien hibákat produkál. Vagy azt gondoltad hogy egy oprendszert meg lehet írni ezek hiányában? Akkor eléggé el vagy tájolva. De már megint kurvára eltért mindenki a cikk tartalmától... ismét ott tartunk hogy mindenki szídja az MS-t a vistát az xp-t a Mac OS-X-et (ami tök már architektúra...) éééés csak hogy ki ne maradjon megint jött a linux/unix téma is :)
    Apple is valamint fogadok hogy a jó öreg linux is gyűjt ilyen adatokat :P
    És mindezt miért?! A fejlesztés érdekében. Igen el kell dugni mert mindenki hurrog h "jujj én nem akarom h tudják mit csinálok". És képzeld el hogy pont ez az internet egyik célja is! Valamint az összes e-mail portál keresők. Minden logolva van. Írj saját oprendszert ha nem tetszik. A másik meg, hogy nincs "kiiktatva" semmi sem az "általad feltörtnek" becézett windows-ban csupán a serial részbe túrtak bele. Ha meg összevissza mókolt rendszert használsz az csak akkor fog jól működni ha a saját PC-dhez optimalizálod.
  • arrakistor
    drága barátom !

értelmezd amit írtam. a legális windowsokban van az inaktív trójai progam , amit az első populáris szoftver (skype stb..) feltelepítése után aktiválja és a felhasználóról azt is tudhatja hogy éppen mikor és mekkorát fingott.

a kalóz windowsokban viszont teljesen inaktiválva van és a lehetőség is ki van zárva arra, hogy a SAM akárhogyan is aktiválja magát és ezzel megfigyelje a windows felhasználót .
  • dez
    Semmivel sem drágább kint, mint egy márkás PC.
    És a Max OS-X kicsit jobb, mint a Windows.
  • dez
    Alacsony szinten Unix alapú, de attól még nem egyenlő vele, meg a Linuxszal sem. Elég jó kis OS az...
  • freemanone
    jajj bocs itt volt majdnem 15óra különbség ;)
  • freemanone
    arrakistor
    ma 00:46 | privát | válasz erre | #29
    igazán nem akarom reklámozni a kalóz windowsokat, de azokban legalább ki van iktatva a Microsoft beépített megfigyelőrendszere.

arrakistor
    ma 15:05 | privát | válasz erre | #37
    A Microsoft szándékosan írja meg könnyen krekkelhetőre a szoftvereit, hogy utána harmadik félnek kikiáltott krekkercsapatára bízva a beépített trójai programjának aktivizálását elvégeztesse, amely alapesetben inaktív, hogy ne lehessen rájuk bizonyítani a globális megfigyelést.

legalább arra figyelj amit írsz te majom XDDD
    Te is olyan vagy mint a gyurcsány papa nem emlékszel rá mit hazudtál 2percel ezelőtt!
  • arrakistor
    A Microsoft szándékosan írja meg könnyen krekkelhetőre a szoftvereit, hogy utána harmadik félnek kikiáltott krekkercsapatára bízva a beépített trójai programjának aktivizálását elvégeztesse, amely alapesetben inaktív, hogy ne lehessen rájuk bizonyítani a globális megfigyelést.
  • Palinko
    jaja én már csak elvből nem vennék, mert apple a cucc ugye? és rájuk vall hogy vegyünk egy egyszerű készüléket, tegyünk rá valami desinges "ruhát" és agyjuk el sokkal drágábban úgy is veszik mert "ez a menő" másrészről ha valami tönkre megy benne akkor nagy macera a kicserélése, PC alkatrészt pedig sokkal egyszerűbben beszerezhetsz
  • ziby
    Caligo: Nem akarlak el keseriteni de a mac is PC. Csak kicsit dragabb, mert csisa meg egyebek, de ma mar x86 os rendszer. es a macOS is unix. Szoval felesleges inkabb tegyel egy linuxot.
  • freemanone
    mély egyetértés...
  • homeless
    Ez egy vicc, hogy ezt a sok szart az adófizetők pénzéből finanszírozzák. Takarodjanak már a faszba, hogy egy egyetemistának exchange meg windows server 2003 kell. Lehet rendelni 180 napos próbaverziót mindegyikből, mi is azon tanultuk a windows server 2003-at, de nyomassuk csak a "birkák" pénzét az ms-nek.
  • LMNO
    Tévedsz... az a Campus licensz amire te gondolsz; az msdnaa-ban nincsen idő meghatározva, sőt, még ha abbahagyod az egyetemet, utána is legálisan használhatod.
    Azt mondjuk nem értem, hogy egy vadidegennek miért adná ki valaki a saját legális cuccait; én még ismerősnek is ritkán, ugyanis nem tudhatom, hogy mikor lesz szükségem a különböző programokra.
  • FoodLFG
    A májkroszoftnak nem érdeke, hogy nehezen varezelhető szoftvereket készítsen.

(nem mintha eddig bármilyen problémát is okozott volna a különböző szoftverek (vagy éppen a Blu-ray) feltörése az erre specializálódott embereknek)
  • Kovász
    Ehhez csak annyit, hogy előfordulhat, hogy csak március végéig lesznek azok a szoftverek jogtiszták, amennyiben állam bácsi nem hosszabbítja meg a szerződést
  • arrakistor
    igazán nem akarom reklámozni a kalóz windowsokat, de azokban legalább ki van iktatva a Microsoft beépített megfigyelőrendszere.
  • asysoft
    Ezzel csak az a gond, hogy jogtisztán csak az adott egyetemista használhatja. Amúgy fura, hogy nálatok MSDNAA-ban CD-s változatban is van Vista, ellenben 64 bites változat nincs.
  • MhyCroft
    Előszor mast akkartam irni, de meggondoltam magam, s urja betöltöttem az oldalt s elkezdtem irni, reméltem kitörölte, mégse...:S Sorry
  • willcox
    Csak azt nem értem, hogy ezt miért nekem írtad.
  • MhyCroft
    Hali!

Szal emberek, nézzetek körül magatok körül keresetek egy egyetemistát aki műszaki pályán tanul és kérjétek meg hogy adjon egy jogtiszta Windowst:).

Eddig 12 jogtiszta windows-t adtam ki a kezemből a baráti körben. Csak a miskolci egyetemen olyan 10.000 user van aki jogosult leglális szoftverekre.

Az országban összesen 50-60.000 ember jogosult arra hogy az alábbi szoftverek akár minden példányát jogtisztán megkapja. A művelet nagyon gyors, átfutási idő 1 max 2 munkanap.

Az meg aki crackelt windows esetén járatja a száját meg is érdemli, szerezzen már be egy eredetit, nem nehéz.

Ha vki talál egy műszakis egyetemistát akinek foglama sincs hogy Ő mire jogosult akkor írj ide egy mailt s dobom a linket hogy kaphat gyorsan leglális szoftvert. Vagy nyitott szemmel járjon a suliban mert jó ideje ki van plakátolva.

m h y c r o f t (kukac) c h e l l o (pont) h u

A programok listája:
    .NET Framework 1.1 SDK
    .NET Framework SDK 1.1
    Access 2003
    Access 2007
    Exchange Server 2003 Enterprise Edition
    Exchange Server 2007
    Expression Web
    InfoPath 2003
    InfoPath 2003 Toolkit for Visual Studio Tools for Office 2005
    InfoPath 2007
    MapPoint 2004 European - Run Disc (2/2)
    MapPoint 2004 European - Setup Disc (1/2)
    MapPoint 2004 North America - Run Disc (2/2)
    MapPoint 2004 North America - Setup Disc (1/2)
    MapPoint 2006 European - DVD
    MELL - Developer Edition for MSDNAA
    MSDN Library (Visual Studio .NET) CD1 ISO (Jan 2004)
    MSDN Library (Visual Studio .NET) CD2 ISO (Jan 2004)
    MSDN Library (Visual Studio .NET) CD3 ISO (Jan 2004)
    MSDN Library (Visual Studio .NET) Full (Jan 2004)
    MSDN Library - May 2006 - CD1
    MSDN Library - May 2006 - CD2
    MSDN Library - May 2006 - CD3
    MSDN Library for Visual Studio 2005 - CD2
    MSDN Library for Visual Studio 2005 - CD3
    OneNote 2003
    OneNote 2007
    Project Professional 2002 (Single-User)
    Project Professional 2003
    Project Professional 2007
    Project Server 2003
    SharePoint Designer 2007
    SQL Server 2000 Enterprise Edition
    SQL Server 2000 SP3a
    SQL Server 2005 Developer Edition - 32-bit - CD1
    SQL Server 2005 Developer Edition - 32-bit - CD2
    SQL Server 2005 Developer Edition - 64-bit Extended - CD1
    SQL Server 2005 Developer Edition - 64-bit Extended - CD2
    SQL Server 2005 Developer Edition - 64-bit Itanium - CD1
    SQL Server 2005 Developer Edition - 64-bit Itanium - CD2
    SQL Server 2005 Express Edition
    SQL Server 2005 Standard Edition - 32-bit - CD1
    SQL Server 2005 Standard Edition - 32-bit - CD2
    SQL Server 2005 Standard Edition - 32-bit - DVD
    SQL Server 2005 Standard Edition - 64-bit Extended - CD1
    SQL Server 2005 Standard Edition - 64-bit Extended - CD2
    SQL Server 2005 Standard Edition - 64-bit Extended - DVD
    SQL Server 2005 Standard Edition - 64-bit Itanium - DVD
    SQL Server 2005 Workgroup Edition - 32-bit - DVD
    Virtual PC 2004
    Visio for Enterprise Architects
    Visio Professional 2003
    Visio Professional 2007
    Visual Basic 2005 Express Edition
    Visual C# 2005 Express Edition
    Visual C++ 2005 Express Edition
    Visual J# .NET
    Visual J# 2005 Express Edition
    Visual SourceSafe 2005
    Visual SourceSafe 6.0d
    Visual Studio .NET 2003 Professional - Full Install
    Visual Studio .NET Academic Student Tools 2003
    Visual Studio .NET Academic Teaching Tools 2003
    Visual Studio .NET Pro 2002 - ISO Image - CD1
    Visual Studio .NET Pro 2002 - ISO Image - CD2
    Visual Studio .NET Pro 2002 - ISO Image - CD3
    Visual Studio .NET Pro 2002 - ISO Image - CD4
    Visual Studio .NET Pro 2002 - ISO Image - CD5
    Visual Studio .NET Professional 2002 (Full)
    Visual Studio .NET Professional 2003 CD1 ISO
    Visual Studio .NET Professional 2003 CD2 ISO
    Visual Studio .NET Professional 2003 Prerequisites ISO
    Visual Studio 2005 Professional Edition CD1
    Visual Studio 2005 Professional Edition CD2
    Visual Studio 2005 Standard Edition CD1
    Visual Studio 2005 Standard Edition CD2
    Visual Studio 2005 Team Foundation Server Beta 2
    Visual Studio 2005 Team Foundation Server Trial Edition
    Visual Studio 2005 Team Suite - CD1
    Visual Studio 2005 Team Suite - CD2
    Visual Studio 2005 Team Suite - CD3
    Visual Studio 2005 Team Test Load Agent Beta 2
    Visual Studio 2005 Tools for the Microsoft Office System
    Visual Web Developer 2005 Express Edition
    Windows 2000 Advanced Server (with SP4)
    Windows 2000 Professional (with SP4)
    Windows 2000 Server (with SP4)
    Windows 2000 SP 4
    Windows Server 2003 Enterprise Edition
    Windows Server 2003 Standard Edition
    Windows Server 2003 Web Edition
    Windows Services for UNIX 3.0
    Windows Vista Business CD1
    Windows Vista Business CD2
    Windows Vista Business CD3
    Windows Vista Business CD4
    Windows Vista Business CD5
    Windows Vista Business DVD
    Windows Vista Business DVD (Hungarian)
    Windows XP Embedded
    Windows XP Professional (Single User)
    Windows XP Professional (Single User) (Hungarian)
    Windows XP Professional (Single User) 64bit Edition
    Windows XP Professional with SP1a (Single User) ISO Image
    Windows XP Professional with SP2 (Single User) ISO Image
  • dez
    Ezt teszik. A felhasználók jó része játékokat is futtat, melyek nagy része Windows alatt fut, "hála" a MS Windowsos DirectX-ének. (Bár van erre Linuxos megoldás, nem a legtökéletesebb.) Akinek nem számítanak ezek a játékok, vagy az esetek jóval kisebb részében más csak Windowsos programok, már most is csábul elfelé Mac és Linux irányban.
  • willcox
    Nem értem az itteni hozzászólók többségét.
    Az addig rendben van, hogy valaki ezt, valaki azt az oprendszert favorizálja. De!!! Ha az ember számítógépet használ, akkor felhasználói programokat futtat, legyen az irodai, tudományos, tervező, játék, multimédiás, stb. program, de nem magát az oprendszert. Jó esetben az oprendszer megteremti az ideális környezetet a programok gyors, hatékony, hibátlan működéséhez. Akkor nem abból kéne mégis kiindulnia mindenkinek, hogy mit akar konkrétan használni, és ahhoz melyik oprendszer a legalkalmasabb? Ugyanis mindegyik alá van mindenféle program, de egyes programok (pár kivételtől eltekintve) csak az egyik, vagy csak a másik oprendszeren fut.
  • Caligo
    6 hónap tömény vista használat után én is a mac mellett tettem le a voksomat. Olyan jó, hogy megjelent ez a vista. Nagyon sokat segített. Sokat tépődtem eddig hogy mac vagy pc, a vista viszont nyilvánvalóvá tette számomra a döntést:D
  • asysoft
    "Vajon miért fejlesztik már a köv. Win -t? Biztos azért mert az M$ megvan elégedve a Vista -val. :)" Imádom ezt az érvet. Szerinted nem fejlesztik már most teszemazt Apple-ék a 10.6-os, "Lion" vagy egyéb nagymacskáról elnevezett OSX-et?:)
  • InfectedMann
    Még szerencse, hogy idén nyártól 10 év után megszabadulok a Win -től és a Pc -től és Mac -re váltok :)
    Amúgy addig még az SP3 -at azért megnézzük. Vistaból kösz, de nem kérek :)
    Vajon miért fejlesztik már a köv. Win -t? Biztos azért mert az M$ megvan elégedve a Vista -val. :)
  • freemanone
    gee... aki nem magyar verziót használ annak már van RC2-es SP3
    Jah és persze a microsoft.com-ról letöltve :P (nem, nem original windows, nem támogatjuk őket, már így is sok pénzük van.)
    XP SP3 RC2
    És nem is kell crack-elni sem... egy egyszerű kis "fixpack" kiiktatja a WGA-t. kb 5sec alatt lefut... rémrossz egy dolog.
    Jah és azt is elárulom, hogy nagyobb géipgényű software-eknél észre venni egy olyan apróságot, hogy már nagyobb grafikát is elbír SP3-al a gépem. Ugye ez is mien rossz érzés lehet nem? pech... Na sebaj én azért használom továbbra is.
  • arrakistor
    Aki lopja a Windowst az :

AD1: nem telepít SP3-mat, vagy csak offline, (és főleg/)vagy csak annak a krekker verzióját.
    AD2: eleve nem is telepít windowst, mert bőven elég neki a linux is
    AD3: hamár mégiscsak arra vetemedik , hogy Windowst telepít, akkor már eleve a krekkes verzióval kezdi az alapozást, és arra telepít _offline_ (!) akármilyen SP-t
    AD4: fájni egyáltalán nem fog neki semmi, legfejjebb a hasa kap görcsöt a sok röhögéstől
  • arrakistor
    arra azért mindig ügyelnek a Microsoftos kollégák, hogy egy-egy igazi fícsört is beleépítsenek az újdonságaikba, amelyek nélkül kevésbé modern , elmaradottabb lesz a gépünk.
    Így él szimbiózisban egymással a vírus (az élősködő) és a vírushordozó szétválaszthatatlanul, az idők végezete óta. Választhatunk, hogy a vírus nélküli (vagy inkább a tökéletlenebb vírussal fertőzött) Windows választjuk , ámde kevesebb fícsörrel (Windows 2000-, Win XP, XPSP1) vagy a tökéletesített vírussal (SAM*) fertőzöttet és tökéletesített Windowst (pl.: tökéletesített driverek és driver packok : SP2)

* S.A.M. = Security Access Management-nek állcázott Stealth Activity Monitoring
  • dara
    Tán fáj, hogy nehezebb lesz lopni?
  • mathe
    Én 1Gb RAMmal, athlon x2 3000 processzorral és egy nvidia 6200es vga val futtatom a pistát. És meg vagyok vele elégedve... Jó, a játékok kicsit lassabban mennek, de mivel nemvagyok egy nagy fps őrült, nem számít igazán. Nem igazán ismerem még mélyebben a rendszert, de jóval kényelmesebb mint az xp. Programok is gyorsabban töltődnek be. Firefoxra rákattintok, 1-2 mpen belül ott van a képemben a kezdőlap. És mintha a net is gyorsabb lenne. Meg sokaknak nem számít, de szebb is...Tudom xpt is fel lehet mindenféle külső szar programmal "turbózni" de az aztán tényleg lassít, meg az amúgy is olyan mint amikor egy Ladát "sufnituningolnak".:) Bocsi ha megsértettem vele valakit:) Amúgy nekem is elkezd néha magától kerregni a winchester, gondolom valami háttérben futó programtól, de azokat biztosan ki is lehet kapcsolni valahogy, ha nincs rá szükségem. Xp is akkortól kezdett fasza lenni amikor elkezdtem megpiszkálgatni benne a dolgokat. A gyári eredeti még mindig nem az igazi. De ez normális, mindenki igazítsa a saját igényeihez a rendszerét. Aki meg nem képes jobban utána nézni a dolgoknak, tenni valamit annak érdekében hogy használhatóbb legyen az ne járassa már a száját, meg fikázza feleslegesen...:)