Szerves molekulát észleltek egy exobolygónál
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Kara kánként folytatom tanításom.
Mottó: olyan nincs hogy a gyermek nem érti, csak másképp érti... C:
A térbeli elhelyezkedésre MAGYAR ember használja a "fekszik" szót. Csak ez ugye a te kis fejedbe nem fér bele. Családi hagyomány, gondolom.
Nem kötözködni akartam, csak gondoltam megjegyzem, mert a síkgondolkodás általános belemerevedettség egy egyre háromdimenziósabb világban, amibõl már illene kinõnünk úgy am blokk. 😊
Akinek nem ingje, ne vegye magára...
Nem azt jelenti, hogy nincs kisebb, hanem hogy nem tudunk kisebbet meismerni az elmélet szerint! Szó szerint: ennél kisebb távolságot nem tudunk elkülöníteni.
Lehet, hogy egy kicsit félreérthetõ volt, amit mondtam (de akinek van egy kevés esze, az úgyis megértette, hogy mire céloztam, akinek meg nincs, az értsen félre nyugodtan, magyarázza mellé nyugodtan a lényeget!
Természetesen amikor azt mondom, hogy nem tudok elképzelni oszthatatlan dolgokat, akkor nem valaminek a DARABSZÁMÁRA, hanem a ’’NAGYSÁGÁRA’’ értem!!!… Például ha azt mondod, hogy tíz darab gyümölcs van a kosárban, akkor ÍGY ÉRTVE természetesen van értelme az oszthatatlanságnak, ez valóban véges fogalom, de csak erre elvonatkoztatva! Arra, hogy AZOK KÖZÜL EGYET gondolatban hány részre tudnál felezni, ARRA már nem!… És hogy nincs jogod önkényesen kijelölni elméletileg elképzelhetõ legkisebb egységeket, mert végsõ soron nincs ilyen! És ezért nem is tudnál válaszolni arra a kérdésre, hogy
-számold össze, hogy hány darabból áll a Föld-.
Lehet hogy, ebben egy kissé talán félreérthetõ voltam… Aki érti a mondandóm lényegét, az érti, aki nem érti, az nem érti.
Bajtársak kitartás! - Jogos Önvédelem, youtube
De addig is várom az egyenleteket, éjjeliõr.
Arp szerint ezeknél a rendellenes galaxisoknál a galaxismagból kifröccsenõ anyag kvazárokatat hozhat létre, amelyeknek anyaga új, épp megszületõ, emiatt a vöröseltolódása is nagyobb, és úgy tûnik, mintha közel akár fénysebességgel távolodna tõlünk. Arp szerint ahogy az anyag öregedik, úgy fog közelíteni a vöröseltolódás a normál galaxisoknál megfigyelt értékekhez. Tehát az eddig ismert vöröseltolódás mellett van egy belsõ, az anyag életkorára jellemzõ vöröseltolódás is ("intrinsical redshift").
Én egyébként rég cikkeztem errõl itt az SG-n, mármint, hogy gond van azzal, hogy a távolabbi galaxisok közel fénysebességgel távolodnak, mert ilyen nincs, és szerintem arról van szó, hogy idõben ezek a gyorsan mozgó galaxisok távolabb vannak tõlünk. No, tessék, most egy csillagász mondja ugyanezt, mérések alapján.
Arp teóriájában van még egy érdekes elem: Ha ezek az érdekes kvazárok galaxismag kiköpött anyagai, akkor a fekete lyukak modelljéhez is hozzá kell nyúlni.
What do they think this cluster is? In fact they are forced to say it is a structure that I would compare to a great sausage stretching out from us toward the outer reaches of the Universe. The miraculous aspect is that this sausage is pointing directly at us, the observer.
But perhaps an even stranger aspect is that the far end would be receding from us at an appreciable fraction of the speed of light. Quick, the mustard!" (Isten ujjai egy táguló világegyetemben)
Hol vannak az egyenletek?
Az, hogy egyesekkel hogy beszélek - nem teljesen véletlenül - miért zavar?
Epikurosz: 8700 és 17-80, nem elírás? Kicsit nagy eltérés lenne.
Ez a galaxis azért érdekes, mert a központi mag körül örvénylõ karokban 4 kvazárt is feldedeztek. És ekkor jött a meglepi:
A központi mag kb. 8700 km/s sebességgel távolodik tõlünk, míg a kvazárok (amelyek egyértelmûen a galaxishoz tartoznak) vöröseltolódással mért sebessége 17k km/s-tól 80k km/s-ig terjed. Nos, egy rendszer egyes részei között ekkora eltérés nem lehet. Arp szerint a vöröseltolódás nem alkalmazható a galaxisok tõlünk számított távolságának mérésére, és végsõsoron az õsrobbanás elmélete is helytelen.
Szerintem még nincs lejátszva a meccs, mert elképzelhetõ, hogy ezek a rakoncátlan kvazárok nagyon gyorsan forognak, és emiatt a vöröseltolódás más sebességet ad ki náluk.
Ötlet?
Láma butaságokat inkább te írtál oda...
A te logikád biztos nem lehetne leírni formális matematikával. Szerintem még káosz-elmélettel sem.
Egyenletek? Ja, még most sincsenek? Már csak ez a szokásos személyeskedés, igaz? Gyenge dolog ez, dez!