EA: maradnak a reklámok a játékokban
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
én tudom mirõl beszélek: egy játék például 35 dollárba kerül, de a gyártó mág keres minimum 85 dollárt a reklámokon. Ha azt veszed alapul, hogy egy 18-35 év közötti férfi (aki a reklámozók álma) eltölt heti 25 órát online és ebbõl olyan 4-5 órát egy játékkal, akkor a többi online reklámozó (magyar adózó cég) máris kevesebb forgalmat regisztrál, tehát a nemzetgazdaság veszít, hiszen a Coca-Cola, Nike stb. már nem a magyar (vagy európai) televízióknak, rádióknak, weboldalaknak perkál, hanem az amerikai fejlesztõknek. A játekbeli reklámokat ugyanúgy kellene regisztrálni (és adóztatni) mint már médiumok esetében.
Annál nagyobb csalás meg nemigen van, hogy a játékforgalmazók sírnak, hogy milyen sok a kalózkodás, és hogy mennyit veszítenek, miközben dollármilliókat vesznek fel még a kalózmásolt játékok után is (a lemezvédelmet kiütik a kalózok, de a reklámok maradnak).
Annál nagyobb csalás meg nemigen van, hogy a játékforgalmazók sírnak, hogy milyen sok a kalózkodás, és hogy mennyit veszítenek, miközben dollármilliókat vesznek fel még a kalózmásolt játékok után is (a lemezvédelmet kiütik a kalózok, de a reklámok maradnak).
GTAval meg az a helyzet, hogy amíg fiktív a reklám, addig fel lehet fogni (társadalom)kritikának, poénnak, vagy egyfajta mûvészetnek. GTAban ez elég éles.
Amint "igazi" reklámmá válik, onnantól ezeket a minõségeit elveszíti. Nem fog fizetni azért a mekkdonáldsz, hogy a játékban unott, motiválatlan, lúzer dolgozókat láss (és mészárolhass halomba) a játékban. Valószínûleg abba sem mennének bele, hogy túlzabálás esetén kiokádja a fõhõs a cuccot. (Pedig a rideg valóság ez, nem pedig a reklámos mosolygós-amerikaiálmos agymosás)
Amint "igazi" reklámmá válik, onnantól ezeket a minõségeit elveszíti. Nem fog fizetni azért a mekkdonáldsz, hogy a játékban unott, motiválatlan, lúzer dolgozókat láss (és mészárolhass halomba) a játékban. Valószínûleg abba sem mennének bele, hogy túlzabálás esetén kiokádja a fõhõs a cuccot. (Pedig a rideg valóság ez, nem pedig a reklámos mosolygós-amerikaiálmos agymosás)
Steam: Zero_hu Live!: Zero HUN
Na ja, te sem tudod mirõl beszélek, meg Kaadi kolléga sem tudta, hogy õ mirõl beszél.
Arra próbáltam finoman célozni, hogy az ilyen jellegû adók majdnem teljes egészét a fogyasztók fizetik. Ha hirtelen kerülne olyan jó 50-60% adó a játékora (mint mondjuk a dohányáru jövedéki adója), akkor simán 20-25eHUFra ugrana egy játék ára. Hülyének is megéri... (Ugye azt ti sem gondoltátok komolyan, hogy a kiadók benyelnék az adót a profitjuk kárára?)
Arra próbáltam finoman célozni, hogy az ilyen jellegû adók majdnem teljes egészét a fogyasztók fizetik. Ha hirtelen kerülne olyan jó 50-60% adó a játékora (mint mondjuk a dohányáru jövedéki adója), akkor simán 20-25eHUFra ugrana egy játék ára. Hülyének is megéri... (Ugye azt ti sem gondoltátok komolyan, hogy a kiadók benyelnék az adót a profitjuk kárára?)
Te nem tudom mirol beszelsz... $10 = ~2,000 Ft, bar mostanaban inkabb 1,700 kornyeken mozog. Meg szerintem a #20-as kommentben nem is a szamok a fontosak, hanem maga az elmelet, hogy a reklamos jatekok arat szabalyozni kene valamennyire. Nem rossz otlet szerintem.
Ja es a GTA-ban meg jok a mostani vicces/gunyos "reklamok". Ezek a GTA egyik alapveto reszei. 😊
Ja es a GTA-ban meg jok a mostani vicces/gunyos "reklamok". Ezek a GTA egyik alapveto reszei. 😊
Aha, az tényleg király lenne, ha húszezernél kezdõdnének a játékok, és a több éves tesco gazdaságos játékot is ötezerért adnák... Hasonló jó ötlet van még?
én egy alternativ nézõpontot vetnék fel: az állam rendesen megadóztatja a kültéri, TVs meg egyéb reklámokat. Ha egy amerikai cég elad európában egy 35 dolláros játékot és utána minimum ennyit keres a reklámokon, nem kellene ezekbõk az összegekbõl itt tartani valamit, ahelyett hogy csak birka módra pengetjük a dolcsikat az amerikai média vállalatoknak? vagy kötelezzék a játékforgalmazókat, hogy a reklámos verziók ára ne menjen tíz dollár fölé.
<#ravasz1>#ravasz1> en azert nem allok ennyire optimistan ehhez a dologhoz
\"Kinézet hajhászó átlagfelhasználó\" by GyP
nem kell ezt túlparázni, ugyanaz a product placement lesz, mint a filmekben
meglepõdnél ha tudnád pl, hogy egy nagy mozinál "cserélhetõ" a kóla cimkéje, mert usaban lehet h a pepsi veszi meg, európában meg vki más.
abban kell reménykedni, hogy nem lesz familia kft a játékokból, de alapjában véve nem para,
Idavid: A gta városai annyira nem kitaláltak, csak nem pontos másolatok és új nevet kaptak, de azért gondolom nem nehéz belõni, hogy melyik rész melyik igazi városban játszódik.
meglepõdnél ha tudnád pl, hogy egy nagy mozinál "cserélhetõ" a kóla cimkéje, mert usaban lehet h a pepsi veszi meg, európában meg vki más.
abban kell reménykedni, hogy nem lesz familia kft a játékokból, de alapjában véve nem para,
Idavid: A gta városai annyira nem kitaláltak, csak nem pontos másolatok és új nevet kaptak, de azért gondolom nem nehéz belõni, hogy melyik rész melyik igazi városban játszódik.
azt érdemes számításba venni, hogy a nem lett olcsóbb az azt jelenti, hogy nem is lett drágább, pedig a fejlesztési költségek sokszorosára nõttek, és úgy tûnik annyival több gamer nem lett a világon.
Idavid-al értek egyet, ha már GTA-ról van szó, jobb a görbe tükör.
Azért remélem én is, hogy legalább környezetbe illõ reklámokat keresnek, az még jó is. Nem szeretnék ókorban játszódó stratégiába mondjuk mobiltelefon reklámot látni <#szomoru1>#szomoru1>
Ennyibõl a tv reklámoknak sincs értelmük.
Mégis egy egész iparág épül rá. <#rolleyes>#rolleyes>
Mégis egy egész iparág épül rá. <#rolleyes>#rolleyes>
"halkan jegyzem meg GTA-ba meg már rég betettem volna a valódi reklámokat az életszerûség miatt"
és akkor mindent el kellene hagyni ami fiktív?
mert egy kitalált városban szvsz hülyén festene pl. egy Coke reklám
és akkor mindent el kellene hagyni ami fiktív?
mert egy kitalált városban szvsz hülyén festene pl. egy Coke reklám
Persze, en is nagyon orultem, amikor anno megvettem a BF2-t 12900 Ft-ert (tehat egy budos fillerrel se volt olcsobb, mint az akkor epp futo uj programok) es kibontas utan a dobozbol kiborult 1 kilo logitech reklam. majd elinditva a programot a szervereknel megjelentek ujabb es ujabb reklamok...
szoval ez a reklamosdi kizarolag a kiadonak jo egyelore. de majd meglatjuk.
amugy meg nem mellekesen ugyebar ruhelljuk az EA-t <#mf2>#mf2>
szoval ez a reklamosdi kizarolag a kiadonak jo egyelore. de majd meglatjuk.
amugy meg nem mellekesen ugyebar ruhelljuk az EA-t <#mf2>#mf2>
\"Kinézet hajhászó átlagfelhasználó\" by GyP
Én azt mondom, hogy legyenek reklámok:
1. ha e miatt olcsóbbak lesznek a szoftverek
2. ha nem lesz havidíjas cserébe az online játék
halkan jegyzem meg GTA-ba meg már rég betettem volna a valódi reklámokat az életszerûség miatt.
1. ha e miatt olcsóbbak lesznek a szoftverek
2. ha nem lesz havidíjas cserébe az online játék
halkan jegyzem meg GTA-ba meg már rég betettem volna a valódi reklámokat az életszerûség miatt.
Legalább lenne valami opció ennek kikapcsolására...
ez teljesen igaz amit itt írtok. pl. azért is vettem lexust, mert a különvéleményben az volt a bújtatott reklám nem pedig a mazda 3 mps, vagy a Nissan Qashqai, mert azt meg lehetetlen kimondani!
nem jöhetne, jobb a görbe tükör.. 😄
Ezek a reklámok nem rövidtávra vannak kitalálva hanem arra, hogy a vizuális memóriádban elraktározzák a logókat a neveket és mindent ami a reklámhoz csatlakozik. Akarva akaratlanul késõbb nagy esélye van annak, hogy azon a területen a reklámozott terméket ismered és veszed meg.
Nothing Ever Changes
egy valós reklám növelheti az életszerûséget is egy játékban
pl. mindig mulattam mikor pl. a Motorhead-ben és társaiban Panashiba és hasonló reklámokkal textúráztak 😊
pl. mindig mulattam mikor pl. a Motorhead-ben és társaiban Panashiba és hasonló reklámokkal textúráztak 😊
Mindenhol látod majd a Coca-cola reklámját, nem fogsz felpatanni a gép mellõl, hogy vegyél 1 littyót!Viszont, ha bemész a boltba, és egymás melett lesz a coca és a pepsi (és feltételezzük,hogy Neked alapból tökmind1 íz szempontjából) sanszos,hogy a Cocát választod
egyes játékokban simán jobb az igazi reklám, pl gtaba jöhetne :]
A függő kényszeresen és ismételten kielégíti szenvedélyét, függetlenül attól, mennyire árt magának és környezetének Ha nem vagy első, vesztettél Száguldó Donor
azért mert a játékban van kokakóla autómata még nem fogok üdítõt inni meg ha lemészárolhatom a mekiben az összes kecseget még nem fogok a mekiben enni <#nezze>#nezze>
schrank[HUN] \"kiakirály\" \"jobb ha az okos hülyéskedik mint ha a ....\"
Nem tudom bizonyítani, nem is akarom, de mióta a cs-ben aktivan vannak reklámok (és már nem a klán önreklámja) kb azóta nem játszom cs-t, illetve css-t.
Nem mondom, hogy emiatt, csak megjegyzem tényként.
Nem mondom, hogy emiatt, csak megjegyzem tényként.
Ha már kivan a faszod az idióta szignókkal csinálj te is egyet.
Mivel 90%-ban fantasy szerepjátékokkal játszom ez engem nem érint...😊
Olyan helyen, ahol beleillik a képbe, szvsz mindegy hogy valami kitalált termék reklámja van, vagy egy valódié...
Olyan helyen, ahol beleillik a képbe, szvsz mindegy hogy valami kitalált termék reklámja van, vagy egy valódié...