150
  • rigidus
    > Az USA a világ legfejlettebb demokráciája!

Na, mivel - a hozzaszolasod alapjan - velhetoen elfogulatlan Amerika szakerto vagy, probald meg nekunk felvazolni, hogy ez a fejlett demokracia hogyan is mukodik.
  • Epikurosz
    Ja, persze, Amerika le van sajnálva, pedig ott legalább megvédheted magad, nem úgy, mint nálunk, ahol még a halálbüntetést is eltörölték a bűnpártoló törvényhozók.
  • willcox
    Abban a fene nagy demokráciában a "White Only" ott díszelgett a déli államok többségében szinte mindenhol. Még a múlt században is! Ennyit a több évtizededről.
  • willcox
    Az bizony csak látszatversengés. Nagy felhajtás, cirkuszi műsornak beillő pojácáskodás, meg amit akarsz. Még hogy fejlett demokrácia! Na ne röhögtess! A szabadságjogok porba tiprása bizonyára a legfőbb ismertetőjele a demokráciának, igaz?
    Itt bizony a pénztőke verseng. Vannak, akik mindkét oldalra tejelnek, vannak, akik csak az egyik oldalt támogatják. Csak azon múlik, hogy ki győz, hogy melyik pénzcsoport áldoz többet, illetve melyik tűnik éppen erősebbnek. Ennyi.
  • DjDano
    Te akkora szakértője vagy amerikának? Kétlem... Csak egy elfogult amerika ellenes hozzászólsát látok.

Az USA a világ legfejlettebb demokráciája! Az ottani kétpártrendszert nem lehet összehasonlítani ez európai államok választási struktúrájával, egyrészt ég és föld a kettő, másrészt amerikában több évtizedes múltra tekint vissza a demokraták/republikánusok versengése.
  • BlackRose
    Zöld mind egy szálig. Itt persze arra gondolok, hogy nem érettek... vagy, hogy Ronald Reagan-t idézzem "The problem is not that they are ignorant, the problem is that they know so much that isn't so."
  • Epikurosz
    És természetesen alul is fontosak a dolgok.
    A cigányok által elkövetett bűncselekmények hihetetlen károkat tudnak okozni, úgy anyagiakat, mint erkölcsieket.
    A vasutat vagy a távközlést megbénító kábellopások egy dolog, de a turistákat is elriasztják a zsebtolvajlások, és az az orvos, akit aggresszió ért, inkább kimegy külföldre dolgozni. Ismerek olyan fogorvost, akinél egy cigány kislány fogának kihúzása közben beletört a foggyökér, és el kellett küldeni a gyereket a szájsebészetre. Velem is fordult elő hasonló, a nagyon elpusztult foggyökér már csak ilyen.
    Nos, a pereputty bement a rendelőbe (XV. ker. Hősök u. 1.) és elkezdte fenyegetni a doktornőt, aki ráadásul szívbeteg volt. A vége az lett, hogy a fogorvosnő egyszerűen abbahagyta a praxist. Ez kb. 2 éve történt, nem tudom valahol újrakezdte-e.
  • Epikurosz
    Én ezt rég mondom, hogy nem maga a rendszer dönt el sok mindent, hanem a politikusok minősége.
  • toto66
    Az ideológiák maszlagok amit etetnek velünk, ebben nem tér el a monarchia, kommunizmus, demokrácia!
    Nem az államforma a lényeg, hanem a szándék és a tett. Vagy jószándékkal jól vezetik az országot, vagy így ahogy most (kisebb nagyobb megszakításokkal 500 éve!) és ez rendszertől független!
    Nem a demokrácia, vagy a szocializmus jó, vagy rossz, hanem a politika!
    A többi mesebeszéd! Tehát nem kell rendszertváltani, csak meg kell húzni a határt a vezetőink számára (felelősek legyenek végre).
  • toto66
    Ja az USA-ban már előbb kellett volna, csak ők más erőviszonyokkal rendelkeznek, náluk nem ilyen sürgős...
    Bár 30 millió ember nagyobb szegénységben él ott mint itt 3 millió...
    Ez útóbbit kevesen tudják!
    Meg azt is hogy az antidemokratikus Putyin óta Oroszországban emelkedik az életszinvonal, csökken a szegénység! (mert leszámolt antidemokratikus módszerrel az orosz energia maffiával)
  • toto66
    Én utálom a fasisztákat, nem rajongok a komunistákért, de lassan csak az ő módszereik segítenek! Ezért kéne már felébredni, és a teljes magyar politikai elitet elzavarni (mindet!), mielőtt ez bekövetkezne!
  • toto66
    Ja és az üzembezárások az EU támogatásával történtek 2007-2008-ban, és még az épületek alapjait is eltüntetik, befüvesítik...
    6- 12 hónap végkielégítés, és azután mi lesz? Ez a város halott (a fideszes vezetés miatt a szoci "kórmány" vissza b@sziból 1 milliárdal csökkentette a város apanázsát) Az EU a főtér rekonstrukciójához adott még pénzt (az valami eszméletlen ahogy megcsinálták, magyarul lenyúlták a pénzt)
    Tehát az elvonások és a támogatásoknak nem csak az aránya nem jó, hanem a felhasználása sem!
    A gyerekbűnözésnek is komoly hatása lesz a gazdaságra, nem csak az okozott közvetlen kár, hanem a morál miatt!
  • toto66
    Bizony felénk legalábbis (az alföldön) kampec. Az össze nagyüzemet bezárták a városban( mosópor- cukor- papirgyár) több ezer munkahely...
    Gyermekbűnözés a legmagasabb az országban...
    Lassan kifizethetetlen közüzemi számlák (nekem havi 70)!
    És az emberek eladósodnak (minden sz@rra hitelt adnak)...
    Nem is kétséges a sötét közeljövő!
  • toto66
    Azért mert nagy piac! A nyugatnak meg mi vagyunk egy kis piac, de csak az!
  • Emmegki
  • rigidus
    Szokasos valasztasi agymosas. Szanalom, hogy mi mindent megragadnak csakhogy a tudatlan birka behuzza a nevuk melle az ikszet, majd ha a mandatumuk letelteig annak csupan a toredeke valosul meg amit osszeigergettek, meg a valasztok erezhetik magukat szerencsesnek. Az meg kulon kabare, hogy egy evtizedek ota ketpartrendszerben mukodo orszag 200 millio lakoja meg elhiszi, hogy demokraciaban el es ezek a futtatott szineszek kormanyoznak.
  • willcox
    Mi az oroszoktól vesszük az olajat, nem máshonnan. Az oroszok pedig annyiért adják, amennyiért akarják, ebbe beleszólása sem az usa-nak, sem másnak nincs. A világpiaci ár sem érdekli őket.
    Az usa-nak semmi köze ahhoz, hogy az olajtermelő országok mennyiért adják az olajat. Az az övék, nem az usa-é vagy másé. Az irakiak vagy más sem szól bele abba, hogy az amerikai nyersanyagnak, vagy bármelyik terméknek mennyi legyen az ára. Azt a piac (kereslet-kínálat) úgyis kialakítja.
  • willcox
    Ugye azt is tudod, hogy mennyi civil halt meg?
    Az 5000 egyébként csak az amerikai oldal veszteségére vonatkozik. Az meg felőlem akármennyi is lehetne, mert senki hívta oda őket.
  • xizor
    Irak már a háború 20. napján kifullandt kb, az hogy azóta meghalt 5000 vagy mennyi katona ( ez nem szám ) nem sokat számít.Egy ilyen orzságot jobban nemlehet legyőzni, de nemis az volt a célja a háborúnak.
  • xizor
    Mi bajotok az iraki háborúval őszintén?Az csak nekünk jó, hogy ha valaki az világ olyanárakat rendben tartja, nemkell mégjobban függenünk az oroszoktól.
  • Epikurosz
    Szapulunk, szapulunk?
  • willcox
    1933.-ban tényleg volt válság, de azért az nem az egész világot érintette, bár világválságnak nevezik.

Még Afganisztánban és Irakban sem tudnak olyan eredményt elérni, amit akarnak! Pedig azok nem rendelkeztek összemérhető haderővel. Nem vitatom, jelentős haderőt képviselnek. De tudod, sok lúd disznót győz. Ha valamelyik nagyhatalom érdekszférájába beleturkálnának, akkor alaposan megütnék a bokájukat.
    Manapság a hódítás többnyire nem fegyverrel, hanem pénzzel történik ("felvásároltuk Manhattant, Magyarországot, Lengyelországot" - ugye ismered?)
  • RealPhoenixx
    Ne aggodjatok mar, USA nem fog becsodolni, majd megy szepen vissza az arab toke, ha az uj elnok nem olyan balfasz lesz, mint az apja neven eloskodo tudatlan reszeges diszno terrrorista hulye kis bush.

Ha nyilvanossagra lesz hozva annak a tolvajnak a terrorcselekmenyei, akkor pedig garantalt, hogy az arabok majd elkezdik visszaszivarogtatni a tokejuket amcsiba, etc, es akkor minden rendben lesz.
    Addig pedig amcsi reszket, mert tul sok a korrupt es primitiv balfasz a felso vezetesben, csakugy mint itt nalunk is, csak itt nincs 100-ad akkora arab toke sem.

*bar sztem inkabb lenne az, mintsem .....(aszem ennek az allamnak a nevet nem irom ide, mert ezek nem dolgoztak a penzukert, csak hazudoztak es rusnya egy nepsegrol van szo, akik csak masokon eloskodnek, etc)*
  • Kornan
    Ez jó hosszú topic lesz,már látom.

willcox:Volt már rá példa. Lásd:történelem.Összeomlott a new york-i tőzsde és putty meg is volt a nagy gazdasági világválság.

Nemvágom miért divat manapság utálni amerikát.Ahoz képest ,hogy mekkora hadsereggel rendelkezik elég visszafogott szerintem,pedig ha annyira gonoszak lennének már elfoglalhatták volna a fél világot,a másik felét meg porig rombolhatták volna.Egyes országok vezetői ezt tennék,ha ekkora hadseregük lenne.Mi sem vagyunk mások.Szerintem már rég háborút indítottunk volna a környező országok ellen,ha lopakodóink meg ilyen olyan kütyüink lennének.Sok minden származik onnan jó és rossz egyaránt.Én nem bálványozom őket,ha külföldre megyek akkor valamilyen normálisabb országba(svájc,skandináv országok,kanada..),de akkor sem értem igazából miért gyűlölik sokan amerikát.Nekem úgy tűnik ,hogy mert csak a válasz.A mindenbe belepofázik már egy fokkal jobb ,csakúgy mint a háborúzik más országokkal.A mindenbe belepofázik indokkal lehetne utálni sok más országot is pl oroszországot,kínát.A háború meg olykor indokolt ,olykor nem.A legutóbbit én is elítélem,de ha mondjuk a 2.vh-ban nem szálltak volna partra normandiában,akkor nemhiszem ,hogy itt fórumoznánk a világ dolgairól.Attól függ milyen időintervallumban nézzük az usat,ha csak a mostani pár évet vesszük akkor talán megértem a gyűlölködőket így egy kis gondolkodás után,de nem a nemzetet ,hanem inkább a vezetőiket kéne utálni emiatt,talán most változnak a dolgok.

A WTC összeesküvésről meg annyit,hogy szerencsére a világ dolgai nem pusztán az önös érdekek szerint működnek.Attól még ,hogy bushnak lehet ,hogy érdeke lett volna lerombolni nemhiszem ,hogy erre képes lett volna.Hallottam már sok hülyeséget ezzel kapcsolatban,ami azt bizonyítja ,hogy sok a találgatás.Elég Idiótaság azért tényként kezelni,hogy bush rombolta le,mert egyesek ezt itt a fórumon is rezzenéstelen arcal kijelentik.Meg minden szart elhisznek ami logikusnak tűnik,HOLOTT ATTÓL MÉG NEM LESZ IGAZ.

Végezetül egy vicces kép bushról :)kep
  • julius666
    lehet, hogy nem omlana össze - sőt, biztos, végül is mit jelent az, hogy összeomlik? Ha azt, hogy megszűnik a kereskedelem, akkor soha sem fog összeomlani.
    És az igazi nagy problémák inkább akkor lépnének fel, ha az USA gazdasága viszonylag gyorsan "omolna össze" az tényleg nagy gáz lenne.
    Ha mondjuk 50 év alatt, folyamatosan menne tönkre, azt lehet, h. nem éreznénk meg.
    Nálunk pedig valóban bajban van a gazdaság, de azért nem csődölt be. Addig amíg működnek a közművek, van élelmiszer (megfizethető áron persze), addig nincs olyan súlyos gond (na persze ez nem azt jelenti, hogy a jelenlegi vezetést én se küldeném melegebb éghajlatra, csak hát azért ne túlozzunk).

Ja, és persze h. előbb-utóbb becsődöl: mondj egy birodalmat, amelyik nem
  • willcox
    Nem eszik olyan forrón a kását. A világgazdaság azért - ha meg is érezné - nem omlana össze. A magyar gazdaság romokban van, fejlődés beismerten nincs, a hiány folyamatosan nő, mindez köszönhetően annak, hogy kiárusították az országot. És ehhez még az sem kellett, hogy az usa becsődöljön. De be fog csődölni előbb-utóbb, ebben biztos vagyok.
  • julius666
    "Az oroszok inkább előnyünkre válnának...
    De azt is látni kell: eddig a történelem folyamán mind keletről, mind nyugatról jószándék még nem jött! A magyarok meg nosztalgiázhatnak (a magyarok nyilaitól)...."

Ezt nem értem, jó lenne ha kifejtenéd, az Oroszok miért válnának az előnyünkre. Ha jól emlékszem, az 1848-49-es szabadságharcot is miattuk szoptuk be, erről a 40 évről meg nem is beszélve...
    És Putyin? Ő aztán igazi demokrata, az ő zászlaja alá tényleg érdemes beállni.
    Az utsó mondatban viszont abszolút egyetértek veled, a nosztalgiázás aztán tényleg sokra vezet...

"Milyen érdekünk sérül, ha az usa összeomlik? Talán ők védelmeznek minket? Soha nem tették. Vagy talán a hangyafasznyi, oda irányuló exportunknak annyi? Mégis mire gondoltál?"

A dolog nem ilyen egyszerű. Pl. van egy csomó ország, aminek viszont exportálunk cuccokat ők pedig az USA-nak. Ha az USA befuccsol, jól látszik, ide is elér előbb v. utóbb a hatása. És mivel az országunk nyersanyagkészlete szegényes, ezért alapvetően importból élünk, amit exportból fizetünk. Szóval egy ilyen esetben mi extrán beszopnánk.

" "ő gazdaságuk összeomlik, akkor tulajdonképpen az egész világ gazdasága összeomlik."
    Sajnos nekünk már nem oszt nem szoroz, mi gazdaságunknak kampec... "

Naaa, ennél azért több optimizmust!
  • Ronny
    "Egyesek szerint Obama John F Kennedy-hez hasonlít, benne látják Amerika megújulásának esélyét...."

ez egy vicc, a rosszabb fajtából...
  • uwu
    Lehet, hogy igazad van, nem sok infóm van, csak előítáleteim, de ezt le is írtam.
  • DjDano
    "Barack Obama 46 éves, egy kenyai apa és egy amerikai fehér anya gyermeke"

A pontosság kedvéért én inkább félvérnek nevezném :)
  • DjDano
    Hát akkor szerintem te nagyon meg fogsz lepődni az eredményen... Annyit mondjuk meg kell jegyezni, hogy az utóbbi 2 elnökválasztáson ugyan szoros eredménnyel, de mindig alulmaradt a feketék által döntően támogatott jelölt.

Obama biztos befutónak látszik a demokratáknál, fiatalos lendületével szerintem szoros küzdelemben de legyőzi Mcaint. Ne feledjétek nagyon fontos ki hogyan tudja eladni magát. Ebben szintén Obama a jobb.

Egyesek szerint Obama John F Kennedy-hez hasonlít, benne látják Amerika megújulásának esélyét....
  • Epikurosz
    Pld. arra, hogy ha Szerbiát nem bombázzák 99-ben, akkor Koszovó ma nem lenne független, hanem etnikailag puccos, és a következő műsorszám Milo forgatókönyvében a vajdasági magyarok lettek volna.
    A fellépés egyértelműen az általad annyira blamált usa érdeme volt.
  • willcox
    Mire gondoltál konkrétan, amikor magyar érdekekre gondoltál?
    Milyen érdekünk sérül, ha az usa összeomlik? Talán ők védelmeznek minket? Soha nem tették. Vagy talán a hangyafasznyi, oda irányuló exportunknak annyi? Mégis mire gondoltál?
  • Ronny
    az a gond, hogy mellette is csak annyi érv szólna, hogy fekete...
  • Epikurosz
    Figyu!
    Annyira nem leehtsz elvakult, hogy ne nézd a magyar érdekeket.
    Van Milosevicsnek egy kedvenc mondása:
    A nemzetért bármit kockára lehet tenni, kivéve a nemzetet.
    Ebben igaza volt.
  • Su0my
    hát egy szempontból biztos, viszont az is igaz, hogy akkor az ilyen Osama-félék nagyobb eséllyel indulnak
  • Su0my
    miért is?:)
  • willcox
    Gyűlölködésben már nagyon profi vagy.
  • willcox
    "Szeretném azoknak üzenni, akik ennyire szeretik amerikát, hogy ha az ő gazdaságuk összeomlik, akkor tulajdonképpen az egész világ gazdasága összeomlik." - miért is? És egyáltalán miért kell vezető hatalom? Nekem ugyan nem kell!
    Ha gazdaságilag az usa összeomlik, akkor nem lesz pénze a hatalmas és nagyon költséges hadserege fenntartására sem. Ez pedig csak jót tenne a világnak.
    Ha te ennyire isteníted az usa-t, akkor költözz oda. Belülről már nem lesz olyan szép, mint az amerikai propagandafilmekben.
  • Su0my
    #62,#64 nagyon jó meglátások!