150
  • Epikurosz
    #150
    Romboló elemek - ez a találó szó.
    Ha a zsidók, vagy cigányok, vagy orosz sikkasztó mágnások (pld. Hodorkovszkij) helyzetéről van szó, akkor sírnak, rínak, mint a fürdőskurva.
    Ha olyan elnyomott nemzetekről, mint a kurdok, tibetiek, a zimbabwei farmerek, vagy a határontúli magyarok, akkor azon nyomban elpárolog a nagy jogvédő buzgalom.
  • okosan gyerekek
    #149
    Csak őszinte, szívből jövő gratulációmat szeretném kinyilvánítani, DjDanonak és és hozzászólásával szintén bennünket színesítő és felvilágosító babajagának.

    "Az USA a világ legfejlettebb demokráciája!" - aranyos vagy:) t'od mit!? beszélgessünk:) melyik a kedvenc rajzfilmed?:) Csak nem a bolygó kapitánya?:)

    "Kínja ötven éve szállta meg Tibetet. Azóta ideiglenesen állomásoznak ott.Most bőgjek?" hmmm:) nem... nem kért kell, de ha már így véded a szabadságuktól és életüktől megfosztott zsidókat, -mert te egy ilyen méélyen empatikus lény vagy- akkor gondolkodj szépen el azon, hogy milyen jogalapon teszi ezt Kína Tibettel. Jah!? Hogy itt nincs gázkamra, meg itt nincs deportálás, meg koplaltatás!? Elnézést. Talán egy kicsivel okosabban csinálják az előttük járók hibájából tanulva, hogy hogyan lehet a világgal meg a magadfajta sz@rrágókkal lenyeletni, hogy megszállnak egy nemzet autonóm országát. Adnak enni, látszólag szabadságot is, amit persze olykor meg kell fosztani, amikor kiteregetnék a szennyest, de persze ez szabadság:) sőőt dolgozhatnak. De t'od mit játszunk egy kis Ázsiásat:)
    Én leszek Kína, te meg Tibet. Jó?:) Ha megkérdeznek, hogy milyen jól viselem a gondod, akkor bájosan bólogatsz és befogod a pofád, mert ha nem...:) akkor dádáá...küldöm az óvó bácsit és maj' jóól elfenekel:) FELESELSZ IS!? NINCS IGAZAM!? Akkor meg mehetsz holnap temetni:) jah és előre a szabályok gondolhatsz, amit akarsz... mondhatsz, amit akarsz... tehetsz is és mehetsz is ahova akarsz, csak azt ne és oda ne, ahova én nem akarom.:) Ha nem tetszik a játék szabály, azt meg jó mélyen hallgasd el, mert azért is jár a bünti:) NEM TETSZIK!? NA LÁÁTOD!? EZÉRT IS KAPSZ! Remélem értve vagyok:)

    És azt is remélem, hogy tetszik ez a Keleti hagyományokból építkező, mélyen kultúrális játék:) Remélem élvezted, és remélem átérzed, hogy mi volna, ha mindezt nem csak elméletben egy délutáni kacagásra szántam volna, és ha a büntit meg a dádáá-t mondjuk tankokra meg katonákra cseréltem volna:) Mert ugye az a normális:) én kitalálom, hogy hogy lesz meg, hogy van -mert ugye én több vagyok mint te- és te majd csinálod minden zugszó nélkül, lehetőleg mosollyal a képeden. Visszakérdés! Megállás! Grímasz! NÉLKÜL!!! Ha van, akkor meg...:)
    Ha te ettől nem szeretnél sírni, akkor te egy elég érdekes ember lény vagy:) engedd meg, hogy még egyszer gratuláljak:) remélem érzed a léted értelmét is:)
  • willcox
    #148
    Szerintem kérj nyelvpótlékot, mert már rojtos lett a nyelved a sok nyalástól :)
  • uwu
    #147
    Így van. Csak az írás megy nehezen.
  • uwu
    #146
    Azért az túlzás, hogy mi álltunk be szövetségesnek.
    Lehetett választani, hogy minket is negszállnak, vagy lerohannak, vagy "szövetsgesek" leszünk.
    Azért a bécsi döntés jól jött. Annyira belelovalltok magunkat, hogy visszamentünk a vajdaságba is. Sok embetnek tekintett szövetségesként a nácikra. De igazábol már akkor is megosztott volt az ország a kérdésben, és nagyobb hatalmak döntöttek az eseményekről.
  • babajaga
    #145
    "a világ többi része elpusztult"

    Köszönhetően többek között egy Magyarország nevű államnak amely a háború kirobbantója mellé állt szövetségesnek.
  • Loverman
    #144
    Neki fogalma sincs de te mindenről tudsz mindent, ugye?
  • uwu
    #143
    Ezek biztos olyanok, hogy csupa jóindulatból háborúznak.
    Neked fogalmad sincs mi miért történik. Komoly érdekük fűződött ahhoz, hogy stabilizálják a balkánt. Érdekes múdon az afrikai polgárháborúkat eszükben sincs kezelni.
    A II vh-ban nagy mákjuk volt. Ők voltak a legjobb helyen, az ő háttérországban végig béke volt, a világ többi része elpusztult. A 2.vh után húztak el a világ többi részétől gazdaságilg. De ez az előny lassan elapadt, ma már más a helyzet.
  • babajaga
    #142
    Igen még csináltak pár apróságot! Többek közt megakadályozták a délszláv háború kiterjedését. Nem kérdezték Amerika fiai hogy szeretnek e ezek a Magyarok minket hanem látva a NATO tehetetlenkedését ők állították meg a háborút ők és csakis ők akadályozták meg az eszkalációt. Nem kell Amerikáig ellátni sokan még a szomszédig se látnak el. Nem is beszélek a II. világháborúban betöltött szerepükről.
  • Epikurosz
    #141
    Igen. Magadon.
    "Jeruzsálem leányai, ne rajtam sírjatok..."
  • rigidus
    #140
    > A holokauszt során, hogy mennyi zsidó halt meg, az máig homályos (biztos nem 8 millió, talán a fele).

    En kb. egy eve lattam errol egy berlini irattari dokumentumot, olyan 160e-170e a tenylegesen fogolytaborokban kivegzettek/ehenhaltak szama.

    Ez egyebkent realisabb adat osszevetve a fogolytaborok befogado kepessegevel es a krematoriumok kapacitasaval is.

    Egyebkent a propagandat ez nem zavarja, ragaszkodik tovabbra is a millios szamokhoz, de leven nincs eleg holttest es a krematoriumok akkori kapacitasat tekintve 6 millio holttest hamvasztasaval kb. 1965-ben vegeztek volna, az egesz egy "feljavitott" szamadat.

    Mindettol fuggetlenul persze sajnalatos ami ott tortent, de nem hiszem, hogy ez lenne az emberiseg legnagyobb szenvedese.
  • babajaga
    #139
    Kínja ötven éve szállta meg Tibetet. Azóta ideiglenesen állomásoznak ott.Most bőgjek?
  • Epikurosz
    #138
    Én nem ájuldozom a röhögéstől, sőt nagyon szomorú vagyok, amikor látom a Tibetbe bevonuló kínai csapatszállítókat (harckocsik is vannak, szerintem).

    Ez nagyon aggasztó, szerintem el kellene gondolkodni a világnak, hogy az olimpia bojkottja, legalábbis fenyegetés-szinten felvetődjön.
    Javasolom, próbálj egy kicsit kibújni az egoista zubbonyodból, és ne csak akkor jajgass, ha valamelyik jeruzsálemi buszon egy plaesztin elfingja magát, hanem próbáld nagyobb távlatokban szemlélni a világban zajló eseményeket. Mintegy felemelkedve a sártekéről. Jót tenne ez a szemléletváltás még neked is.
  • babajaga
    #137
    Ájuldozok a röhögéstől! Kína azért szállta meg Tibetet, (legalábbis ők azt mondták)hogy nehogy az amerikai imperializmus keze tegye be a lábát Tibetbe.
  • uwu
    #136
    Ebben van valami.
    Akkor meg lehet nézni mit csinálnak most az amcsik az olajért!
  • toto66
    #135
    Egyébként lényegtelen, melyik nép mit tett a történelem folyamán, azok az emberek nagyrészt már nem élnek, senki nem felelős a szüleiért, stb.!
    Az a lényeg mit tesznek most és a jövőben, én ezért nem vagyok nyugatpárti!
  • toto66
    #134
    Ja bocs látom javítottál 100 millióra!
  • toto66
    #133
    "És ha ezt elhiszed, akkor azt miért nem, hogy a komcsik 100 év alatt 1000 millót nyírtak ki?
    Te valami zsidóbérencvagy mi? "
    Érdekes a kommunisták sehol nem voltak 100 évig hatalmon, amikor a legtöbb embert likvidálták a SU-ban akkor a zsidókat is üldözték! Valamint Stalin-nak annyi köze volt a kommunizmushoz, mint a Fecó Viktor párosnak a demokráciához.
    Diktátor volt, az igazi kommunisták voltak a legnagyobb veszélyben, még élt!
    1000 millió azért nagy szám, még akkor is ha valóban Sztalin volt a legnagyobb tömeggyilkos, közvetlen Hitler után...
  • Epikurosz
    #132
    Free Tibet!
    El a kezekkel Tibetről! Vesszen a kínai kommuno-imperializmus!
    2008.03.21.
  • uwu
    #131
    mármint 100 milliót
  • uwu
    #130
    Ismerlek már, te mindíg hülyeségeket írsz, ezt nem hiszem el.
    Szerinted 6 év alatt 50 milló ember kiírtása a nmetek részéről tényleg reális?
    És ha ezt elhiszed, akkor azt miért nem, hogy a komcsik 100 év alatt 1000 millót nyírtak ki?
    Te valami zsidóbérencvagy mi?
  • babajaga
    #129
    A peresztrojka szerinted nyaktiló volt?
  • babajaga
    #128
    1985-ben gyakorlatilag megszűnt meg a Szovjetúnió, valami nem stimmel.
  • babajaga
    #127
    "Másrészt, a kommunizmusnak kb. 100 millió áldozata volt a világon 1918-2008 között."

    2008-ig? Valamit keversz. A természetes elhunytakat is belevetted?
    Valami nagyon nem stimmel.
  • babajaga
    #126
    A németek világháborút indítottak 50 millió áldozattal. Akkor ki itt a tudatlan?
  • uwu
    #125
    Arról a 100 millóról nem tudrtam. De eazt gondolom nem mindd az oroszok csinálták.
    Kevesebb mint 100 év alatt "nem rossz teljesítmény"
    Nem tudom ebből mennyi a ruszkik által kiírtott ember, de ennek tükrében lehet, hogy tényleg nem az amcsik viszik a pálmát.
  • Epikurosz
    #124
    Meg ott vannak az örmények is, ugye (1915-16, Törökország).
    Aztán Ruanda, 1996, kb. 1 millió.
    A holokauszt során, hogy mennyi zsidó halt meg, az máig homályos (biztos nem 8 millió, talán a fele). Az nem számítás, hogy megnézik, hogy mennyi zsidó volt a háború előtt, és után, mert a természetes halálozásokat, a kivándorlásokat is bele kell számítani. Voltak emellett olyanok, akik nem haláltáborban, hanem a fronton, vagy a harcok során haltak meg, ők sem a holokauszt áldozatai.
    A másik: a II. vgh. idején a nem-zsidó áldozatok (civilek és katonák) száma is óriási volt.

    Másrészt, a kommunizmusnak kb. 100 millió áldozata volt a világon 1918-2008 között.
  • uwu
    #123
    Tényleg úgy gondolod, hogy az indiánok kiírtása, vietnam, az atombomba az nem elég ahhoz, hogy ők legyenek a leg embertelenebb nép a földön?

    Még csináltak pár apróságot azért. Pl mikor Tokióban kipróbálták a napalmot a 2. vh. végén 400 ezer civil halt meg pár perc leforgása alatt. Csak egy egyszerű bombázás volt. Igaz, hogy gyárakat támadtak, csakhát, ott emberek dolgoznak ugye... és a lekónegyed is leégett a faházak miatt.
  • uwu
    #122
    Az atombomba is elég nagyot szólt.
    Nem hiszem, hogy van náluk véresebb kezű hatalom a világon.
    Még a kímaiak és az oroszok is humánusabbak.
  • uwu
    #121
    Ja és Vietnam...5 milló vietnami halt meg. Ebben benn vannak a katonai és civil áldozatok is.
    A németek 8 millió zsidót irtottak ki. A gázkamra úgy tűnik hatésosabb mint a napalm.
  • uwu
    #120
    Minden tudatlan a németekkel jön, mert a holokausztnak van a legerősebb propagandája a világon az emberiségellenes bőnök kapcsán.
  • uwu
    #119
    A szidók nem lettek kiírtva, csak megpróbálták.
    Jópár indián törzset viszont sikerült eltüntetni, csak a legnagyobbakból maradt mutatóba néhány fő.
  • Epikurosz
    #118
    A zsidók is sok embert kiirtottak: 80 ezer babilóniai, egyiptomiak (10 csapás), Európában csak fű alatt (vodkafőzés), és jelenleg a plasztinokat tizedelik, de persze ez utóbbiak sem különbek a Deákné vásznánál.
  • babajaga
    #117
    "ők írtottak ki a világon a legtöbb népet. Semelyik más nemzet nem tüntetett el annyi népet a térképről mint ők."

    A Németek vajon mit csináltak? Nem tanultál róla?
  • babajaga
    #116
    "hogy a nép megmondja, hogy mit tegyen a képviselő"

    Ha nem tudnád minden demokráciábn azért választanak az emberek képviselőt hogy HELYETTÜK döntsön a parlamentben. Egy közgazdaságilag hülye ember hogyan döntene közgazdasági ügyekben? Ez is a baj mikor olyan emberek szólnak hozzá dolgokhoz akik nem értenek hozzá.Pofázni demagógiát terjeszteni a legkönnyebb, felelősen hozzáértéssel dönteni a legnehezebb. Nosza írjunk ki népszavazást hogy ne kelljen adót fizetni, sok féleszű meg is szavazná.
  • uwu
    #115
    Én nem szimpatizálok az amaerikaiakkal. Igazábol erre csak annak van erre nyomós oka, aki amerikai. Irigylem a nacionalizmusukat, ha nálunk is ilyen mértékű lett volna a történelem során, nem itt tartanánk. Amerikában a zászlójuk pl. minden embernek sokat jelent, nálunk meg kishíján szégyen, ha valaki magyar...

    De az amerikaiaknak egy dolgot nem tudok elnézni. Az emberi jogok védelmezőjének tüntetik fal magukat. Úgy tevékenykednek a világban mintha teljesen jogos lenne amit csinálnak, pedig csak arról van szó, hogy megtehetik.
    A leg felháborítóbb, hogy elítélik a terrorizmust a kommunizmust, és a holokausztot is, és emellet ők írtottak ki a világon a legtöbb népet. Semelyik más nemzet nem tüntetett el annyi népet a térképről mint ők.

    Ezeket az emberiség ellenes eseményeket mindenkinek joga van elítélni, szörnyű lehetett, de annak van a legnagyobb szája aki a legnagyobb gazember.
  • ziipp
    #114
    Minden szentnek maga felé nyúlik a keze. Ők a legerősebbek, ezért ők diktálnak. Az meg, hogy egy ország saját polgárait támogatja, teljesen természetes. Reklamálni lehet, csak nincs értelme.

    A károsanyag-kibocsájtás valóban rossz és elítélendő, nagyhatalomként felelőségteljesebben is gondolkodhatnának. Teljesen igazad van. Ha így folytatjuk, visszafordíthatatlan következményekkel kell számolnunk. De ha visszakacsintunk Európába, itt is találunk turpisságokat. Nekünk magyaroknak leginkább a közvetlen környezetünkkel kell törődnünk, erre is tudunk leginkább hatást kifejteni - pl. én sokkal égetőbb problémának találom, hogy a drága szomszédaink szemrebbenés nélkül szennyezik folyóinkat.
  • Epikurosz
    #113
    Kedves Mörrfy!

    Az utolsó mondatot leszámítva egyetértek véled.
  • mörrr
    #112
    Ziip hozzászólásához következő a véleményem. Egyes kimutatások szerint az USA a világ összenergia felhasználásának a felét viszi. Az egy főre jutó károsanyagkibocsájtásuk olyan magas, hogyha azt kivetítenénk a föld összes lakosára, a Föld 10 év alatt lakhatatlanná válna. Na most majd ha szar lesz a palacsintában, ők is előjönnek majd, hogy korlátozzuk ezt, korlátozzuk azt. Csak az nem lesz hangoztatva, hogy az "ő" csodálatos fejlődésük a Te és más országok lakóinak "tüdején" keresztül lett megmászva. Tulajdonképpen úgy teleszennyeztek mindent, hogy más már ezt a fejlődési utat be sem járhatja. Szal éljen az alkotmányuk, meg miegymás, de míg befelé demokráciát mutatnak, csendben a világ diktátorai. Egyébként meg Dzsiiihhhááááddd
  • ziipp
    #111
    Azért azt nem árt szem előtt tartani, hogy a demokrácia ('népuralom') eszméje és a gyakorlati arca között jelentős különbség van. Már rég nem arról van szó, hogy a nép megmondja, hogy mit tegyen a képviselő. (Volt ilyen egyáltalán?) Ez csak kisebb közösségekben működik, máshol közbeszól a pénz.

    Bárki bármit mond, USA-ban adták ki a függetlenségi nyilatkozatot, és az első modern alkotmányt - azaz: itt rakták le az első modern demokráciát. És mindmáig ez az egyik alkotmány, ami legerősebben védi a demokratikus rendszert - egyszerűen így van kialakítva. Persze a fejesek itt is lejátszanak mindent a színfalak mögött, de hol máshol nem? Ekkora országot demokratikusan megszervezni nem kis dolog.

    Van-e más olyan ország, ahol össznépi tiltakozás miatt leállítottak egy háborút? Van-e más olyan ország, ahol ennyire támogatnák a kis vállalkozókat? És azt is nézni kell, hogy nem kis államról van szó, mint Svájc, Dánia, Luxemburg, amit sokkal könnyebb igazgatni.

    Mint mindennek, Amerikának is van rossz oldala, de kérdem, minek nincs? Csak az mondjon ítéletet, aki már volt ott hosszabb ideig, és van tapasztalata. Enélkül csak üres duma az összes USA-szídás.

    U.I.: jót röhögnék, ha McCain nyerne. :D