Ki mit talált az utcán?

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Atti12
egyszer az utcán 20.000 FT-t. Annak örültem 😄. Meg egyszer egy pénztárcát, amiben benne volt minden szarság, jogsi, személyi stb. Megkerestük a gazdáját és hoztak cserébe két láda megybefõttet o.O . Finom volt 😄

Goruck
ellopták, az a másik topic 😄 az enyém😄 jujj reklámoztam

Nikon D300 :) http://www.flickr.com/photos/goruckdesign

sapkafej
én már 2x elhagytam (ellopták? ki tudja)
persze nem kaptam vissza, de annak örülök h nem csináltak 100ezres számlát 😛

György

Csuhai G
Engem szimplán az elveim és a lelkiismeretem kötelezne.

\"Amennyiben az érintettek elhalálozása nem következett volna be, még ma is élnének.\"

Goruck
már tudom hol kezdjék 😄

w77d
nincs bocsánat, baglyok fogják lerágni rólad a húst <#eplus2>

Goruck
<#rinya> elátkozott az életem, sitten fogok megrohadni mercedes kisautó tolvaj lettem, elloptam egyet és nem tudtam leállni mégegyet elloptam, büntessetek meg (análisan 😛), számûzetem magam messzire a büdös tolvaj fajtámat, bocsássatok meg

PíszLávJuniti
enyveskezûek

\"meg fog azoknak a száma növekedni, akik bár minden rátermettség nélkül úgy érzik, hogy a nemzet vezéri szolgálatába kell állítaniuk \"halhatatlan\" erejüket\" Mein Kampf, Adolf Hitler

ghost rider
És gondolom 10 napon belül nem adtad vissza<#ejnye1>
Ezért még sittre is kerülhetsz 😄

ghost rider
Dynamite nagyon utánanézett a dolgoknak.<#smile>
Hogyan szaporodik a medúza? xD

Goruck
jahpersze, ismerem a fajtádat 😛

én találtam a villamoson még általánosiskoláskoromba egy kis 1/43mas mercit és még abban az évben Egerben a játszótéren a homokozóba egy ugyanolyan mercit csak más színben, azóta van két kis mercim 😄

w77d
vág fel a fene, csak a kérdésre próbáltam válaszolni 😄

Goruck
nem kell itten felvágni
nekem van P4 intel Celeron 2,6 Gforce FX5200, 512MB RAM 😄😄😄 nemrég még sztárgép volt, jópár éve amikor vettük 😄

w77d
az enyém volt picivel 300 fölött, akkor neki kb 290-300 lehetett

Goruck
igen van, hány éves a norvég király?? 😄

Dynamic
Egészségedre!

"Talált javak

Elôfordul olyan eset, amikor valamit találunk az úton vagy másutt, és ezekkel a javakkal nem tudunk mit kezdeni. Van olyan személy, aki megpróbálja kideríteni, hogy a talált tárgyak, javak kinek a tulajdonában vannak, kinek is kell visszaszolgáltatni. Ezek a gyakoribb esetek, különféle hirdetésekben találkozunk ilyenekkel. Viszont a gyakorlatban elôfordulnak olyan esetek is, amikor valaki talált valamit, és ezzel úgy rendelkezik mintha a sajátja volna. Nos, ebben az esetben nem eltulajdonításról van szó, hanem egy másfajta bûncselekményrôl. Ki kell hangsúlyozni, hogy ebben az esetben bûncselekménnyel találjuk szembe magunkat, éspedig a talált javak eltulajdonításával.A büntetô törvénykönyv ezt a cselekményt is bünteti, éspedig bûncselekményként. A meghatározás szerint az a személy követi el az ilyen bûncselekményt, aki 10 napon belül nem adja le a hatóságnak, illetôleg annak a személynek, aki elveszítette a javakat, vagy pedig úgy rendelkezik ezen javakkal, mint a sajátjával.A meghatározásból kitûnik, hogy bármilyen jellegû javakról is legyen szó, abban az esetben, ha azokat találtuk, kötelességünk 10 napon belül jogos tulajdonosának azokat visszajuttatni, illetôleg a hatóságnak leadni, elkerülendô, hogy egy ilyen jellegû bûncselekmény elkövetésével vádoljanak. A büntetô törvénykönyv ebben az esetben vagylagos büntetést ír elô, a börtönbüntetés a pénzbüntetéssel egyetemben szerepel büntetési tételként, és az eljáró bíróság szabja meg a büntetési formát, illetôleg tételt. Ugyancsak ezzel a büntetési formával, illetôleg tétellel büntetik azt a cselekményt, ha valaki eltulajdonít egy ingó dolgot, amely tévedésbôl került az illetô birtokába.Nem gyakori bûncselekmény, viszont jó tudni azt, hogy abban az esetben, ha valakirôl kiderül, hogy talált javakkal rendelkezik esetleg büntetô eljárás alá vonható a fent említett bûncselekmény elkövetéséért. És ez nem jó dolog, ugyanis az ember jóhiszemûsége ellenére kerülhet ilyen helyzetbe.Itt mindenekelôtt a határidôre szerettem volna felhívni a figyelmet, ugyanis embertársaink nagy többségében van józan érzék arra vonatkozóan, hogy mit is kell tenni bizonyos esetekben, viszont nem mindig tudjuk azokat a szabályokat, amelyek ilyenkor irányadóak, és ebbe beletartozik a határidô kérdése is, ugyanis ennek elmulasztása esetén már megvalósítják ennek a bûncselekménynek a tényálladéki elemeit.

Nagy Zoltán
ügyvéd "

Van még kérdés?
ghost rider
300.000 VOLT csak futott a villamos után és kiesett a zsebébõl <#banplz>

Olcsó?Gondolom.Mennyi volt 300 ezer?

Pepsi Twist
de kötelez valami hogy vissza adjam? kötelezõ elhagynod a cuccost? (mutass 1 jogszabályt hogy ha valamit találok azt vissza kell szolgáltatni a tulajdonosának)

Cadillac Escalade Owner Pepsi Twist nem alszik, Pepsi Twist vár.

Csuhai G
Nyílván az én "hibám", hogy elhagytam akkor a mobilom... De azt ne mondd, hogy nem hibás az, aki mindent megtesz, hogy ne kapjam vissza a mobilom !

\"Amennyiben az érintettek elhalálozása nem következett volna be, még ma is élnének.\"

Pepsi Twist
az olcsó volt 😊

És a géped? =)

Pepsi Twist
😊

sapkafej
más a hibás azért mert madár vagy? nemár
ki fut a villamos után? 2 perc múlva jön a következõ

György

w77d
azért a hidegvéred irigylem 😊 én sajnos mindenen fel tudom kúrni az agyam!

banok
igen

https://www.facebook.com/ferfiklubb/

Pepsi Twist
nyugi, ha akarnék én is tudnék venni drága cuccokat de nem teszem 😊 kivéve vettem 1 telefont N93i de az az 1 volt ami drága beruházás volt... nincs ferrárim, nincs mercim... bár ha akarnám részletre meg tudnám venni... ehelyett csak VW Vento-m van... de ez van nem baszom az agyam rajta 5 percnél tovább mert fölösleges, elhagytam kész, így jártam, majd veszek másikat fizetéskor... ennyi...

ghost rider
Szerintem zárjuk le ezt a vitát.Nem érdemes folytatni.Valaki így látja a telefon ügyet valaki meg úgy.És ez nem lesz másképpen.

Sadist
A hozzászólásaidat elnézve abszolút nem.

- De ezzel saját magad lejáratását folytatod, ezt nem érted meg? Magadat égeted tovább. Ami a legszomorúbb hogy magyar színekben. Tapló. - nem is szines a nevem

w77d
teljesen igazad van, sajnos kevesen vagyunk az országban akik ezt így látják!

w77d
hát bammeg ha elhagyok egy 100ezer ft-os telót, énmondjuk nem 5 percig baszom az agyam miatta, pedig hidd el nem állok szarul anyagilag!

Solten
<#wow2> Uhh bakker... <#hehe>

Saor Alba

Pepsi Twist
hát én is voltam már ilyen helyzetbe ne félj... de 5 percig baszakottam rajta és aztán leszartam 😄

mama2
Ez én vagyok, de miért kell állandóan beszúrni rólam képet? Komolyan nem értem.

Somlói Galuska Fan Club&#8482;. Somlói Galuska Forever. TommyG Forever.

Amikor elhagytam akkor még a diákigazolvány tokban volt.

A mûbránert meg odaadta egy csajnak, aki a barátnõjével együtt kipróbálta (mi is ott voltunk <#nyes>), azóta annál a barátnõnél éli az életét.

Dynamic
"Hát az biztos hogy amit találok azt vissza nem adom az 100% miért hagyta el? "

Azért mert emberek vagyunk.Megtörténhet, hogy akármennyire is vigyáz az illetõ, elhagyja a 100 ezer forintos telefonját, amire fél évig gyûjtött. Csak mert elhagyta, attól még NEM a tiéd, nincs jogod megtartani.Elvileg büntethetõ is lennél érte, hogy nem adtad le valahol(bár így lenne).
Kívánom, hogy kerülj te is hasonló helyzetbe, hogy aztán két hétig csak azért zokogjál, hogy mekkora szemét emberek vannak, hogy nem adják vissza.
Mondjuk én múlt nyáron találtam mobilt, de nem emlékszem milyen volt.Láttam ki hagyta el, nem álltam le nézegetni, hanem visszaadtam.Valahogy meg sem fordult a fejembe, hogy hurrá ingyen mobil.
ghost rider
Na most már tudom.Budapesti Mûszaki és Gazdaságtudományi Egyetem.
Kössz a segítséget...

ghost rider
akkor már tudom hogy mi az.
szóval egy néger ember amint éppen bemutat a kamerásnak.KÖSZI!<#action><#worship>

whiskeyman
omg <#wilting>
ez

&#1641;(&#830;&#9679;&#814;&#814;&#771;&#830;&#771;&#830;)&#1782; CefreTeam&#8482; &#3663;&#865;&#815;&#3663;&#64831;

ghost rider
De komoly mondom hogy nem tudom 😄
Vagy lehet hogy tudom de nem jut az eszembe😄

füves cigit a buszvégen. azt hiszem ez volt a legérdekesebb.

\"Gőzben, vízben, még 500 méteres tengermélységben is kifogástalanul működő karóra. Pontos, elegáns, megbízható! Lepje meg vele vízbe fulladt kedveseit!\"

Kicsikiraly
ugye ez nem komoly...

DFTBA &#3232;_&#3232;

talán budapesti mûszaki egyetem?
ghost rider
Még mindig fejlettebb mint a tied.

ghost rider
Szerintem ugyanolyan könnyû elhagyni egy "mûanyag kártyát" mint egy pénztárcát.Mert elvileg a mûanyag kártya a pénztárcában van.

Banok, ba32107: És mit csinált a haberotok vele?elrakta?<#circling>

Mi az a BME?<#fejvakaras>

[HUN]FaTaL
ezt pofázom bazze de áh... mindegy.. az elõzményt is olvasd el ne csak amit írtam...

http://goo.gl/gd6Zi5

Ja és egyébként egy kis mûanyagkártyát sokkal könnyebb elhagyni, mint egy mobiltelefont vagy egy pénztárcát.

A poén az volt, hogy egy zsír új nadrág volt, és a boltból hazafelé menet esett ki a zsebembõl. Még mindig nem tudom, hogy miért nem tûnt fel a lyuk, amikor felhúztam.........lehet, hogy azért nem, mert nem számítottam arra, hogy egy vadonatúj nadrág zsebe lyukas.

Pepsi Twist
lehet ezeket direkt dobálják szét 😄

Pepsi Twist
ez nem volt jó példa... de egyébként amiket hallok a hírekbe hogy nem látja el ez télleg így van 😄