329
Ki mit talált
-
#249 Én ha jól emlékszem, akkor történt itt is egy pontosan ugyanilyen eset. Leadták a pénzt a rendőrségen, aztán a tulajdonostól kaptak is egy kis jutalmat:) -
Prank #248 sündisznót, de nem vettem fel... -
#247 az iskola mellet találtam egy pénztárcát,felvettem,volt benne személyi,kiderült hogy akivel rosszban vagyok az osztályban,azét találtam meg,elöször nem akartam odaadni neki,de végül jo fiu voltam,odaadtam neki,azota mégjobban utáljuk egymást... -
#246 ez nagyon jó :DDD -
#245 Erre szoktam mondani, hogy az ügyvéded max. utólag tud azzal valamit tenni, ha jól orrbaver valaki... -
#244 Én régen amikor 10 éves lehettem, mentem haza a suliból és találtam a járdán 2 darab papír százast (akkor még olyan volt). De nem mertem felvenni, gondoltam nem szabad. Ezért haza mentem megkérdeztem otthon eltehetem-e azt a kétszáz ft-ot.
Azt a választ kaptam hát persze, ezért vissza mentem ugyanarra a helyre és mivel még mindig ott lapultak a százasok felvettem és hazavittem magamnak. -
#243 Hasonló volt velem is. 3-4.-es koromban találtam egy pénztárcát, szerencsére volt benne egy csekk, névvel, címmel, visszavittem a gazdájának, és a pasas megkérdezte, hogy ki az osztályfőnököm. Megmondtam, erre azt mondja, hogy épp ott van náluk az osztályfőnököm sógora, úgyhogy másnap már kaptam is az osztályfőnöki dícséretet -
#242 lol -
#241 Még kb 8 éves koromban a suli előtt megtaláltam az osztályfőnököm pénztárcáját... azóta is én vagyok a kedvenc tanítványa.... :DDD -
#240 Oké, akkor a bűnöző elé kéretik még beszúrni a potenciális jelzőt. A többire meg #201 első fele. -
#239 xD én nekem birka türelmem van :) -
#238 Basszus engem már az bosszant hogy te ilyen higgadt vagy -
#237 itt nem csak telefonról van szó... ha találsz 1 forintot és elrakod akkor akár börtönbe is kerülhecc :D -
#236 Figyelj Sadist: Ha nem tetszik a téma akkor ne járj ide.ENNYI... úgyis csak bunkóságokat írkálsz nekem.És hogy mered feltételezni azt, hogy erkölcsileg alulfejlett vagyok?Te retardált maki.
Ja és bocsi én miért lennék bűnöző amikor nem is találtam még egy telefont sem?
-
#235 köszi ^^ -
#234 Gratulálok. -
#233 Még régebben történt japánban, hogy egy férfi nyílvános vécékben borítékokat hagyott, tele pénzzel. Átszámítva több millió forintnyit. Ott szinte mindet leadták a rendőrségen. Kíváncsi lennék Magyarországon mi történne, ha felbukkanna egy ilyen jótevő... -
#232 hol érdekel? keress meg azt vigyél a biróságra :) (vannak kapcsolataim ha esetleg börtönbe kéne mennem na meg 1 nagyon jó ügyvédem) -
#231 nekem megvolt kb 100eFTba :D tudod a kedvezmény meg az Áfa visszaigénylés... -
#230 Vert helyzetben teljes visszavonulás. Okos döntés. Végülis tényleg nem érdemes pattogni, mert #214 szerint nem is csak erkölcsileg alulfejlett vagy, hanem bűnöző is. -
#229 egyszer az utcán 20.000 FT-t. Annak örültem :D. Meg egyszer egy pénztárcát, amiben benne volt minden szarság, jogsi, személyi stb. Megkerestük a gazdáját és hoztak cserébe két láda megybefőttet o.O . Finom volt :D -
#228 ellopták, az a másik topic :D az enyém:D jujj reklámoztam -
#227 én már 2x elhagytam (ellopták? ki tudja)
persze nem kaptam vissza, de annak örülök h nem csináltak 100ezres számlát :P
-
#226 Engem szimplán az elveim és a lelkiismeretem kötelezne. -
#225 már tudom hol kezdjék :D -
#224 nincs bocsánat, baglyok fogják lerágni rólad a húst
-
#223 elátkozott az életem, sitten fogok megrohadni mercedes kisautó tolvaj lettem, elloptam egyet és nem tudtam leállni mégegyet elloptam, büntessetek meg (análisan :P), száműzetem magam messzire a büdös tolvaj fajtámat, bocsássatok meg -
#222 enyveskezűek -
#221 És gondolom 10 napon belül nem adtad vissza
Ezért még sittre is kerülhetsz :D -
#220 Dynamite nagyon utánanézett a dolgoknak.
Hogyan szaporodik a medúza? xD -
#219 jahpersze, ismerem a fajtádat :P
én találtam a villamoson még általánosiskoláskoromba egy kis 1/43mas mercit és még abban az évben Egerben a játszótéren a homokozóba egy ugyanolyan mercit csak más színben, azóta van két kis mercim :D -
#218 vág fel a fene, csak a kérdésre próbáltam válaszolni :D -
#217 nem kell itten felvágni
nekem van P4 intel Celeron 2,6 Gforce FX5200, 512MB RAM :D:D:D nemrég még sztárgép volt, jópár éve amikor vettük :D -
#216 az enyém volt picivel 300 fölött, akkor neki kb 290-300 lehetett -
#215 igen van, hány éves a norvég király?? :D -
#214 Egészségedre!
"Talált javak
Előfordul olyan eset, amikor valamit találunk az úton vagy másutt, és ezekkel a javakkal nem tudunk mit kezdeni. Van olyan személy, aki megpróbálja kideríteni, hogy a talált tárgyak, javak kinek a tulajdonában vannak, kinek is kell visszaszolgáltatni. Ezek a gyakoribb esetek, különféle hirdetésekben találkozunk ilyenekkel. Viszont a gyakorlatban előfordulnak olyan esetek is, amikor valaki talált valamit, és ezzel úgy rendelkezik mintha a sajátja volna. Nos, ebben az esetben nem eltulajdonításról van szó, hanem egy másfajta bûncselekményről. Ki kell hangsúlyozni, hogy ebben az esetben bûncselekménnyel találjuk szembe magunkat, éspedig a talált javak eltulajdonításával.A büntető törvénykönyv ezt a cselekményt is bünteti, éspedig bûncselekményként. A meghatározás szerint az a személy követi el az ilyen bûncselekményt, aki 10 napon belül nem adja le a hatóságnak, illetőleg annak a személynek, aki elveszítette a javakat, vagy pedig úgy rendelkezik ezen javakkal, mint a sajátjával.A meghatározásból kitûnik, hogy bármilyen jellegû javakról is legyen szó, abban az esetben, ha azokat találtuk, kötelességünk 10 napon belül jogos tulajdonosának azokat visszajuttatni, illetőleg a hatóságnak leadni, elkerülendő, hogy egy ilyen jellegû bûncselekmény elkövetésével vádoljanak. A büntető törvénykönyv ebben az esetben vagylagos büntetést ír elő, a börtönbüntetés a pénzbüntetéssel egyetemben szerepel büntetési tételként, és az eljáró bíróság szabja meg a büntetési formát, illetőleg tételt. Ugyancsak ezzel a büntetési formával, illetőleg tétellel büntetik azt a cselekményt, ha valaki eltulajdonít egy ingó dolgot, amely tévedésből került az illető birtokába.Nem gyakori bûncselekmény, viszont jó tudni azt, hogy abban az esetben, ha valakiről kiderül, hogy talált javakkal rendelkezik esetleg büntető eljárás alá vonható a fent említett bûncselekmény elkövetéséért. És ez nem jó dolog, ugyanis az ember jóhiszemûsége ellenére kerülhet ilyen helyzetbe.Itt mindenekelőtt a határidőre szerettem volna felhívni a figyelmet, ugyanis embertársaink nagy többségében van józan érzék arra vonatkozóan, hogy mit is kell tenni bizonyos esetekben, viszont nem mindig tudjuk azokat a szabályokat, amelyek ilyenkor irányadóak, és ebbe beletartozik a határidő kérdése is, ugyanis ennek elmulasztása esetén már megvalósítják ennek a bûncselekménynek a tényálladéki elemeit.
Nagy Zoltán
ügyvéd "
Van még kérdés? -
#213 300.000 VOLT csak futott a villamos után és kiesett a zsebéből -
daneszbaby #212 Olcsó?Gondolom.Mennyi volt 300 ezer? -
#211 de kötelez valami hogy vissza adjam? kötelező elhagynod a cuccost? (mutass 1 jogszabályt hogy ha valamit találok azt vissza kell szolgáltatni a tulajdonosának) -
#210 Nyílván az én "hibám", hogy elhagytam akkor a mobilom... De azt ne mondd, hogy nem hibás az, aki mindent megtesz, hogy ne kapjam vissza a mobilom !