29
-
smaszi #29 "...így nem marad le egy szép történetről."
Én nem olvastam a könyveket, csak a filmeket láttam (1x elég is volt), de én nem láttam benne semmi szépet...Pán Péter sokkal jobb...bár nem ide tartozik...De ez én vagyok...Kövezzetek érte!!! :P -
Csaba42 #28 Ja, és még mielőtt valaki félreértené azzal a fene nagy eszével, és beszólna egy jót: a spoilert nem az ehhez a hírhez írt hozzászólásokra értettem, természetesen, sőt, nem is SG szinten kell gondolkozni! :) -
Csaba42 #27 Nah, ma fejeztem be a 7. kötetet. Kissé csalódás lett számomra a harc Harry és Voldemort között, valami eszméletelen nagy harcot reméltem azok után, hogy annyi mindenki meghalt már a vége felé. De ettől eltekintve elég mozgalmas volt a könyv, alig tudtam abbahagyni az olvasását. Aki még nem olvasta el, tegye meg mindenképp, és ne olvasson spoiler-geci hozzászólásokat a fórumokon, mert elveszti a történet a meglepetését - ahogy a 6. kötet esetében jártam! :)
"nálunk anno a suliban elég sokszor volt a hp a téma, és ezáltal lehetett ismerkedni, beszélgetni, szocializálódni, és senki nem lett öngyilkos v ugrott le a tetőről csak mert "harry potter is tudott repülni"..."
Ez nagyon tetszett. -
vanclemmons #26 se nem kötelező, se nem csodálatos. ha a gyereked 10-11 éves korában kezdi az 1. könyvvel és lesz 17, mire befejezi a 7.-et, nem lesz tőle rosszabb ember, max kicsit műveltebb lesz tőle. jahh, kövezzetek meg, de sztem ez ma már vmilyen szinten alapműveltség a mi generációnkban...
nálunk anno a suliban elég sokszor volt a hp a téma, és ezáltal lehetett ismerkedni, beszélgetni, szocializálódni, és senki nem lett öngyilkos v ugrott le a tetőről csak mert "harry potter is tudott repülni"... -
vanclemmons #25 sztem azért ANNYI minden nem történt a 7. könyvben, simán megvághatnák, főleg azt a potom 500 oldalnyi hót unalmas kempingezést. na meg az epilógust is simán kihagyhatnák, az a szimpla 5 oldal úgy elcseszerintette a utolsó 3 izgalmas fejezetet (ami tényleg izgalmas lett), h hányingerrel csuktam be a könyvet, és ezt nagyon sajnálom.
szóval sztem simán meg tudnák csinálni 2,5-3 órásra, csak minden filmnél sikerül a leglényegtelenebb részeket kiemelni, és azt hiszik, h a látvány majd kárpótol mindenért. (a filmek közül az 5. mondjuk egészen jó lett, sztem a legjobb) -
Loverman #24 A Harry Potter könyvek azért lettek sösétebbek idővel, mert az első generáció amelyik olvasta, közben felnőtt. Én is 2001-ben kezdtem el olvasni, az utolsó meg kijött 2008-ban. az 7 év. Aki 13 volt, 20 lett. Ezért nem maradt ugyanazon a szinten a könyv. De azért már a legelső sem volt egy 'Pizsamás banánok' színvonalú.
És jól mondja bitbandita, a nagy kalsszikus mesék nagy része is 'horror'. Az eredeti Kis hableány végén is pl meghal Ariel... ezek a mesék nem úgy vannak ahogy a Walt Disney filmben előadták őket, sokkal régebbiek. úgyhogy bobi64, csak sajnálni tudunk téged -
#23 horror?? LOL -
#22 jah kihagytam a kérdőjelet a végéről
tehát blablabla ??????????? ;) -
#21 Te vagy egy hulladék.
Mi köze a Harry Potternek az Alien sorozathoz? Elárulom semmi.
A Harry Potter sima kalandfilm. Az első 2 rész még gyerekeknek is ajánlott. -
bitbandita #20 Persze attól függ hány éves.... -
bitbandita #19 Nincs igazad. Ha megfilmesítenék (és itt most realisztikus ábrázolásra gondoltam, nem rajzfilm pl.) a legtöbb ártatlan mese tiszta horror lenne, azok közül is sok, amit a Te kényes ízléseddel a kötelező gyermekirodalomhoz sorolnál (Jancsi és Juliska gyerekevő boszorkánya, hogy csak egyet ragadjak ki, de millió példát mondhatnék még). Teljesen más hatást vált ki ugyanaz a jelenet amikor felolvasod a gyemekednek este elalvás előtt, mint ha bevinnéd a moziba és premier plánban realisztikusan bemutatva az arcába kapná ugyanazt. Pl amikor a szép szőke herceg a sárkánnyal hadakozik. Ha felolvasod neki, akkor szájtátva hallgatja, ha ugyanezt a moziban nézné lehet összecsinálja magát a sárkánytól.
Szóval nyugodtan add a gyerek kezébe a könyvet, mert az olvasástól nem lesz baja, és így nem marad le egy szép történetről. Sőt olvasd el Te is, gyanítom, hogy csak a film alapján ismered a történetet, az meg ugye smafu a könyvhöz képest. -
#18 s ezt mondtam én - 'csakis a nézők érdekében' -
kandeláber #17 Mind a filmek, mind a könyvek korhatárosak. Az csak egy elterjedt tévhit, hogy gyerekeknek valók. -
sazjo #16
bobi64:
Szerintem senki nem kérte, hogy nézzed meg vagy nézesd meg a gyerekeiddel.
Ez (elvileg)szabad ország. -
tyuklepes #15 Pöppet naívság azt gondolni, hogy 'csakis a nézők érdekében' vágják ketté a filmet. Főleg halivúdban XD
AMÚGY igazad van, nem olvastam. Csak gondolkozom. Néha :S -
bobi64 #14 ja, ez az a gyermekek számára kötelező csodálatos mű? miért nem adják ki az alien sorozatot, meg kemény okkult-horrorokat is kisgyerekek számára mindjárt? ennek a hulladéknak semmi köze a gyermekirodalomhoz, közönséges horrorfilm. akkor sem engedném a gyerekemnek, ha fizetnének érte. -
Su0my #13 Szerintem a 4. rész az magasan a legroszabb HP film. Szinte minden értelmes részt kiollóztak belőle, és mivel még ez sem volt elég, beletettek egy tetü unalmas sz*r nyál tiniszerelmi kakit, ami haza is vágja a filmet. grat.
az 5 azért jobb volt.
A 7. könyvről meg annyit, hogy én élveztem (főleg, mert angolul még nem olvastam semmilyen regényt, szóval a megértés sikerélménye is benne volt:) ), de azért az a túl sok 'váratlan' 'véletlen' 'csavarás/komplikáció' szerintem gáz volt.. -
lokko #12 Én a Potter 1-2 könyveket és filmeket tartom egyaránt gyásznak ...
Az Azkabani Fogolyt és a Tűz serlegést egész profin vágták filmre (kviddicsbajnokság ide-oda) De az 5-6. részért már előre aggódtam, mivel ezeknél már könyvekben is elég szana szét van a sztory, melyek így magukban sehogy sem működnének jól egész estés filmekben, de ehhez képest sem lett akkora gáz a Főnix Rendje ... de a Félvér Herceggel mi lesz, attól előre félek (az a legzavarosabb kötet)
Ellenben Deathly Hollows igazán filmre való, mert vérbeli kaladregény lett belőle, csak éppen nagyon hosszú és komplikált kalandregény ... így nézve nagy megkönnyebbülés, hogy két részre szedik a filmet ... jó nekik és jó nekünk is hogy így döntöttek
-
Csaba42 #11 Az #5-ös hozzászóló nem azt mondta, hogy be tudták sűríteni, hanem hogy kiollóztak belőle + másítottak részleteket rendesen. Én előbb láttam az 1-5. filmet, mint olvastam a könyveket, és nagy meglepetés volt mindegyik, de főleg az ötös. Nem mintha olyan hatalmas probléma lett volna kicsit másképp látni a történteket, de azért egy majdnem teljesen könyvhű filmet sem vetnék meg. :)
Egyedül azt sajnálom, hogy az első 3 könyv vicek-vacak hosszúságú a többihez képest. :( -
kandeláber #10 David Yates rendezi a 7. részt is, ahogy az 5-6-ot. Ezt is most jelentették be hivatalosan, csak ebből a hírből kimaradt. -
sleepyhead #9 szarnom kell úgyis, asszem rányomom heri potterre -
DonMaros #8 Én nem bánom. Az elején nagyon nem tetszett a film, de ahogy kezdett átmenni darkos hangulatba a sztori úgy kezdett egyre jobban tetszeni. Örülnék neki ha a 7. részt professzor Del Toro rendezné, aki a Faun Labirintusa óta egyik kedvenc rendezőm lett. -
gabr #7 Ki fogja játszani a felnött Pottert, és ki a gyerekét? -
#6 nemtudták besűríteni, csak valszeg nem olvastad a könyveket
#5 ahogy te sem -
tyuklepes #5 2 film - dupla bevétel. Ez van. A többi kifogás.
GYU-ból is kiollóztak rendesen, mégis működött. -
orkaman #4 4,5 milliárd???? huh.
-
#3 facsarják csak ki az utolsó centeket is b+.
az eddigieket is be tudták sűríteni egy filmbe. szerintem ez gáz. -
#2 örömmel hallom -
Loverman #1 nem is baj, inkább legyen könyvhű minthogy mindent kihagyjanak belőle hogy meglegyen 2 óra.