Ultra-Mobile PC

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

ZilogR
no, bízom benne, h lenyomja még jobban a régiek árát! Talán iskolakezdésre tényleg rástartolnak és az egyetemistákra gondolva tovább csökkennek az árak!

*Zsebszámológépet keresek!* Ha van eladó CASIO, Hewlett-Packard, Texas Instruments számológéped, küldj privát üzenetet! Programozható típusok el?nyben! Ócskaságok, hibásak is érdekelnek!

Solten
Felnõtt az Eee PC: link

Saor Alba

Az az egyetlen problémám hogy ami XPs az csak 120 GB os HDD vel kapható, de sztem sokkal praktikusabb az SSD megoldás. Bár zajszintnek még utána nézek.

REAL MADRID

Solten
Igen, bár optikai drive hiányában eléggé trükkös.. link

Saor Alba

Még 1 kérdés. Linuxos verzióra tudok XPt telepíteni?

REAL MADRID

Solten
Ja, tökugyanaz.

Saor Alba

Hát am 100k lenne ha Xps de lehet jobb lenne.

Am. ezeken a gépeken is olyan az XP mint egy asztalin ugye? Most nem játékra gondolok hanem pl. programok futtatására.

REAL MADRID

Solten
A Linuxot nem csipázom. Mindenesetre a bemutatók szerint jobban fut vele. De az 1 GB-s- változattal már no problem (XP).

Saor Alba

Acer Aspire One A150L blau 8,9 Zoll WSVGA Notebook (Intel Atom N270, 1,6 GHz, 1024MB RAM, 120GB HDD, Linux)
Neu kaufen: EUR 359,00

Acer Aspire One A110L 8,9 Zoll WSVGA Notebook (Intel Atom N270 1,6 GHz, 512MB RAM, 8GB SSD, Linux)
Neu kaufen: EUR 329,00

Nem szerettem volna HDD set de nagyon úgy néz ki hogy jobban megéri.

Am sztetek is bõven elég a Linux os verzió? Vagy XP? :S

REAL MADRID

gurubefree
Tervezek venni egy ilyet de a Win-est (20G😎

ゾルターン

hmm ez nagyon tetszik 😛

REAL MADRID

Solten

Saor Alba

Solten
Solten
passatgt
bõven

ZilogR
üdv mindenkinek! épp egy eeepc vásárlásán töröm a fejem, nekem arra kellene, h a munkámhoz használt mérnöki/tudományos szoftvereket bárhová magammal tudjam vinni. mivel sok esetben ez a bárhová egy erõmûvet jelent, ahol akaratlanul is odakoccan, rápakolnak, kicsit belerugok, zötykölõdik a kocsiban, fel kell vele mászni ide-oda, rázkódik, ..., így nagyon örültem, h van végre egy gép, amibe nem raktak vinyót (így lényegében nincs benne mozgó alkatrész).

Az lenne a kérdésem, össze lehet-e az alapján hasonlítani egy asztali PC-vel, h az adott szoftver már egy PI-en is ment 40MB RAM mellett Win98 alatt, akár 800x600-on (sõt 640x480-on) is (konkrétan: MAPLE7, AutoCAD R14/2002/2004, néhány alap Office holmi, szövegszerkesztéshez, táblázatkezelni, prezentálni)?

Tehát, ha van bármilyen program, ami ment Win98 alatt PI-en (és XP-n is értelemszerûen, de komolyabb gépen), 40MB RAM mellett, 640x480-on, az elhúz-e az EeePC-n?

Elõre is köszönöm a hozzászólásokat!

*Zsebszámológépet keresek!* Ha van eladó CASIO, Hewlett-Packard, Texas Instruments számológéped, küldj privát üzenetet! Programozható típusok el?nyben! Ócskaságok, hibásak is érdekelnek!

Solten

Saor Alba

Solten
Solten
7" tényleg túró. min. 10"-ra szavazok.

Saor Alba

PíszLávJuniti
A 20k-s árkülönbséget a 700-as és 900-as között érted?
A kijelzõ mérete miatt megéri a különbséget. A 7" nem szivesen dolgoznék, és furcsán is néz ki, hogy a laptop fedele alig van kihasználva, a széles keretek miatt.

\"meg fog azoknak a száma növekedni, akik bár minden rátermettség nélkül úgy érzik, hogy a nemzet vezéri szolgálatába kell állítaniuk \"halhatatlan\" erejüket\" Mein Kampf, Adolf Hitler

PíszLávJuniti
Hol lehet itthon kapni?
Ha a 8 giga SSD egyben van akkor azt venném, nem pedig csak 4+4. A linuxos változat 40 (8+32?) gigás SSDvel jön, az jobban megéri. A vinyós szerintem lassú, de ha sok adatot szeretnél tárolni, akkor csak az jön szóba.

teszt Asus Eee 1000H

\"meg fog azoknak a száma növekedni, akik bár minden rátermettség nélkül úgy érzik, hogy a nemzet vezéri szolgálatába kell állítaniuk \"halhatatlan\" erejüket\" Mein Kampf, Adolf Hitler

Most tervezek asus eeet venni, de nem tudom melyiket érdemesebb: az 1000eset 8giga SSDvel vagy az 1000Ht 80giga HDDvel...vélemény?
Solten
Pl. az ASUS EE egy 20k-val. Szerintem az sok.

Saor Alba

PíszLávJuniti
Azt mondom nem vészesen drágább.
550$ helyett nálunk 100k huf. Az még egész jó ár, pláne ahhoz képest, hogy más elektronikus dolgokat pedig egy az egyben váltják $ és € között.

Solten
Magyarországon drága az olcsó notebook

Meg még ezer dolog itt a Balkánon...

Saor Alba

Solten
PíszLávJuniti
Ma megnéztem közelrõl egy Asus EEE 900-ast
Egész formás, a mérete meg nagyon meglepõ egy rendes noti mellett 😊
A touchpadja használható, az egész 8.9 es képernyõt átfogja viszonylag kényelmesen.
A +8 gigás SSD fixen beépített, elõtte azt gondoltam, hogy a bõvítõ foglalatba megy, de nem, az szabadon van.

Solten

Saor Alba

Solten
Passz... Egy olyat láttam hogy a HP Vistával az EE XP-vel nyomul, és a HP természetesen csigalassúsággal töltötte be a gagyi vistát...

Saor Alba

PíszLávJuniti
Többi tesztben is egyforma a két gép sebessége?
Mert itt ugye Asus 900MHz, SSD vel, az HP 1600 MHz, vinyóval..

PíszLávJuniti
A legnagyobb Asus, 10 colos képernyõvel, 2 giga rammal.. már csak az ár hiányzik

Solten

Saor Alba

Solten

Saor Alba

Solten

Saor Alba

Solten
10 hüvelykes <#eljen> Az acer kütyüjérõl várom a tesztet, állítólag nagyon jó árban lesz, 8.9" de az is 1024 széles kijelzõvel bír 😊

Saor Alba

PíszLávJuniti
így ránézésre msi 😊
annál a legkisebb a képernyõ kerete

Solten

Saor Alba

Solten

Saor Alba

Solten
PíszLávJuniti
Feketében jobban néz ki 😊
Prociban szerintem mindegy, mert az Atomról is azt írták, hogy ugyan annyit tud, mint a Celeron M, csak kisebb fogyasztással, mert módosítottak az architektúráján. Fene tudja, a HT viszont azt az érzetet nyújtja, hogy erõsebb a proci.

Solten
Kell majd egy ilyen 😊

link

Saor Alba

PíszLávJuniti
Az MSI Wind is elrajtolt, 110 ezer huf egyelõre.. nem vészes.
Asus EEE pc vs MSI Wind

PíszLávJuniti
Már az Acer is készül a saját "olcsó" mini laptopjával.
Egész pofás lesz:

PíszLávJuniti
oké, én nem tudom jobban besorolni 😊

passatgt
passatgt
de végülis mindegy, aki akar rendel, aki nem nem

passatgt
nem amazonról, de szoktam rendelgetni amerikából, hongkongból dolgokat, egyszer sem kellett vámot fizetnem😊

ha a csomagra ráírják hogy ajándék, akkor nem vámolható, illetve értékhez van kötve, hogy kell e vámot fizetni, vagy nem

életben nem fognak neked itthonra free postával küldeni. Minimum 50 dolcsi és simán lehasalhatsz a vámon is, aztán már nem is érte meg annyira.

passatgt
Nemtudom már régebben néztem, de most megnéztem amazonon, és ott van minden szállítással kapcsolatos infó és küld magyarba is.

Hogy free posta van e, azt nem tudom, de sztem még így is jobban megéri

Csuhai G
Privibe mondanál 1-2 ilyet? 😊

ON

\"Amennyiben az érintettek elhalálozása nem következett volna be, még ma is élnének.\"