Ultra-Mobile PC

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Solten

Saor Alba

Csuhai G
Egyetértek. 😊 Több nap használat után is nagyon tetszik.

\"Amennyiben az érintettek elhalálozása nem következett volna be, még ma is élnének.\"

Solten
Nah, megvan a kicsike, fantastic <#eljen> <#eljen> <#eljen> A kis atomnak meg se kottyan az XP, szárnyal bakker. Kijelzõrõl is szuperlatívuszokban tudnék beszélni, még a végén Asus fan leszek <#idiota> Mindenesetre ezt a kis masinát rendesen összehozták. Profi minõség.

Saor Alba

Solten
<#eljen> Kedden jön.

Saor Alba

Csuhai G
1 nap használat után, összességében annyit tudok mondani, hogy megérte. Nagyon megérte. 😊

\"Amennyiben az érintettek elhalálozása nem következett volna be, még ma is élnének.\"

Csuhai G
Aham, hát elõfordulnak ilyen hibák. 😊

davidka003
2 órával ezelõtt én is néztem az oldalt és tényleg SSD volt kiírva. Csak már azóta kijavították.

Xbox 360 SLIM 250 GB, Dell U2312, Dark Souls PtD edition NG++ 925/1000G &#9745; Final Fantasy XIII &#9745; Lost Odyssey &#9745;

Csuhai G
Hát jó.. végülis sztem a 6 órát sem fogom kihasználni sehol. 😊

Solten
OMG... <#szomoru2>

Saor Alba

Solten
"Sajnos nem tudom úgy beállítani, hogy a wi-fi mellett elõreláthatólag 6 óránál tovább menjen. :/ "

B.meg hogy te mennyire telhetetlen vagy... <#hehe>

Normál terheléssel megy 7 órát. 6 órán keresztül megy wi-fi -vel, az isteni.

Saor Alba

Csuhai G
S.S.D. háttértár: 80 GB HDD
😄😄DD😄D

Csuhai G
Biztos lehet rá telepíteni Linuxot is. Méretei: 265.9 × 191.3 × 38.1 mm. Súlya az akkumulátorral együtt kb 1,5 kg.

Axon
Kicsit utána olvasva úgy látom, hogy van belõle linuxos verzió is. Na mindenesetre még utánaolvasgatok.

Solten
900-asból van Linuxos, Talán az 1000-bõl is, nem láttam. Bár nem nagy cucc feldobni rá ingyenes Linuxot 😊 80GB ssd jó lenne, csak heroin-árat fizetnél érte 😉

Saor Alba

Csuhai G
80 gigás SSD még rányomna vagy 50 ezret. 😊 80 gigás HDD van benne.

Csuhai G
Sajnos nem tudom úgy beállítani, hogy a wi-fi mellett elõreláthatólag 6 óránál tovább menjen. :/ Pedig már levettem a képernyõ fényerejét is majdnem minimumra. Ez kukacoskodásnak hangzik, de a Prohardver tesztjében minimális terheléssel bírja a 7 órát. Azt nem hiszem el, hogy a wi-fi 1 óra üzemidõt von el az akksitól..

Axon
Nagyon szép. Gyorsan megnéztem az adatait. Az a 80 gigás ssd nagyon megnyerõ benne. Ahol néztem ott nem voltak feltüntetve a külsõ méretei, de ha jól hallottam, akkor ez már kicsit nagyobb mint a 701-es és a 900-as model.
Számomra az egyetlen negatívuma a winxp-s oprendszer. Én általában linux-al dolgozom és nagyon bejön a 701-es linuxos verziója. Mondjuk sokaknak viszont pont winxp-re van szükségük, így ez nem igazán nagy probléma, bár talán az áthidaló megoldás itt is az lett volna, ha mindkét oprendszerrel ellátott verzióból lehetett volna választani.

Solten
nem rossz 😊

Saor Alba

Csuhai G
Normális használat mellett (csak netezés) kb 15-20 perc után teljesen minimális a melegedése. Hmm... talán az elõbb azért volt olyan forró, mert telepítettem rá programokat + ghostoltam.

Csuhai G
Sajnálom, de elég rossz minõségû képek lettek, mert mobillal kellett fényképeznem.

Csuhai G
Elnézést, nem is említettem. Asus EeePC 1000H.

Csuhai G
3-4 utcára van az Aqua. 😊

Axon
Bocs az értetlenkedésért, de számomra nem derült ki, hogy melyiket is vetted meg.

Solten
<#wow2> Már meg is van? Ejha. 104k-ért rendeltem egyet. Esetleg 1-2 képet berakhatnál a kicsikérõl 😊

Saor Alba

Csuhai G
107.000 FT-ért vettem. A melléadott cuccok elég jók, bár sajnálom, hogy a táskájának nincs füle. 😊
A géppel összességében meg vagyok elégedve. Kicsi, gyors, és a billentyûzet tökéletes (ezt is vakon írom). Egyetlen, már megemlített hibáját vettem észre, a túlzott melegedést. Alul rettentõen melegszik (a lábamra semmiképp sem raknám), és felül sem sokkal kevésbé. Igaz, hogy nem zavaróan (tehát gépelésnél, touchpadozásnál nem nagyon érzi az ember), de ha ráteszem a kezem azért rendesen érzem a meleget.
Másik hibája amit észrevettem, és néha-néha zavaró, hogy a jobb shiftet elég idétlen módon sikerült elrendezniük, de sztem pár óra és megszokom.
Ezeken kívül mindennel meg vagyok elégedve, remek kis gép. Netezésre, szövegszerkesztésre, kisebb munkákra (tehát arra amire kitalálták) tökéletesen megfelel. Remélem a túlzott melegedése nem vezet hamar a gép halálához.
Ha van vele kapcsolatban valamilyen kérdésetek, akkor írjatok, és megpróbálok válaszolni.

Solten
😉

Saor Alba

Csuhai G
Meggyõztél, indulok megvenni. 😊

Solten
Acer Aspire One terhelve:

HP 2133 terhelve:

Saor Alba

Solten
Ráadásul, most a 3 cellás elõrendelhetõ, Windért ugyanannyit kérnek mint a 6 cellás 1000H-ért. Kiváncsi leszek mennyit kérhetnek majd a 6 cellásért ha végre elérhetõ lesz...

link

Saor Alba

Solten
Terhelve:

Wind:

EeePC 1000H:

Toshiba Satellite A300:

A Windhhez képest 1-2 helyen 5 fokkal melegebb. Na és? Meg ne égesd a pici ujjacskádat... <#vigyor>

Saor Alba

Csuhai G
Már így sem túl jó a helyzet, de komolyabb megterhelés alatt sajnos mégjobban látszik a különbség. :/

Solten
Wind:

EeePC 1000H

Ebbe nem fog senki belehalni.

Saor Alba

Csuhai G
Tapasztalat?

Solten
"a Wind 6 cellás aksija nem rossz, csak az a baj vele, hogy itthon se venni, se rendelni nem lehet. 😞"

Igen, ez feltûnt, elõször a Wind-el szemezgettem...

Saor Alba

Solten
kamu

Saor Alba

Csuhai G
Állítólag sokkal jobban, már-már zavaró módon melegszik a Wind-hez képest, ráadásul pont a billentyûzete és a tochpadja. 😞 Ezért gondolkozom azon, hogy inkább megvárom a 6 cellás Wind-et.

Volt. Múlthéten. Mielött elterjedt a pletyka, hogy egy bizonyos gyártó elkezdte az összes ATom procit felvásárólni (ami nem nehéz, mivel Intel nem készült rá lelkileg, és nem bír eleget gyártani), most ilyen 103-105K az ára. 😞
Az áringadozás miatt meg beilyedtek a cégek, és alig lehet kapni, mert senki nem mert spájzolni, ellenben viszik mint a cukrot.
Amúgy kijött a 8.9-es U90 belõle, olyan 50 júróval olcsóbbért.

Solten, a Wind 6 cellás aksija nem rossz, csak az a baj vele, hogy itthon se venni, se rendelni nem lehet. 😞

Solten
Helló. EeePC 1000H-t veszek, mert az akksija sokkal brutálabb a Windénél.

Felnõtt az EeePC

Saor Alba

Csuhai G
Sziasztok!
Szeretnék venni egy kis netbookot, viszont nem tudom, hogy melyiket válasszam; Asus EeePC 1000H vagy MSI Wind? Hasonló árban vannak, és teljesítményük is nagyjából ugyanolyan. Tehát szerintetek melyiket érdemes választani?

Solten
Kapható az MSI Wind is, 97k

Saor Alba

Axon
Más fórumon említettek ilyen hibát. Az egyikük visszavitte a gépet és ki is cserélték neki.

Xenu
Én is vettem egyet, de van vele egy kisebb gondom.. a space gombot eléggé középn kell lenyomni ahhoz, hogy érzékelje. Ez eléggé zavaró gépelés közben. Más nem tapasztalt ilyen hibát?
Visszavittem anno a vásárlás helyére, ott el is ismerték a hibát. A szervízbõl 4 hét múlva jött vissza, ugyanolyan állapotban, de akkor már nem volt szívem otthagyni.. A munkalapon hardver javítás állt, persze semmit nem csináltak vele😛

Sometimes life hurst like hell

ZilogR
pont jókor jött az új modell! bízom az ár"zuhanásban"
lehet ám hinteni szeptemberig a dolgot, hogy kell ez az egyetemistáknak, meg a középsulisoknak, valszeg az is lejjebb nyomja a régi modellek árait!

mivel 6 emberen keresztül akár Barack Obama-ig is el lehet jutni, akkor már csak 3-4 embernyire van mindenki azoktól, akik megtehetik, hogy lenyomják az árat! Tessék csak szajkózni mindenfelé!

*Zsebszámológépet keresek!* Ha van eladó CASIO, Hewlett-Packard, Texas Instruments számológéped, küldj privát üzenetet! Programozható típusok el?nyben! Ócskaságok, hibásak is érdekelnek!

Axon
lehet, hogy üzletpolitika, de nekem a 1000H már túl nagy :-)

Solten
Jah, elõkészítik terepet az 1000H-nak.

Saor Alba

Axon
Az elmúlt két hétben jelentõsen csökkent az ára több kiskereskedõnél is.

Solten
jó ár... <#eljen>

Saor Alba

Axon
Egyébként mindenütt 920 gramm-os tömeget tüntetnek fel. Én rátettem a digitális konyhamérlegünkre, ami elõször 899 gramm-ot mutatott, majd 2-3 másodpercnyi tétovázás után átbillent 900 grammra. Mintha patikamérlegen tervezték volna a kis masinát.

Axon
Én két napja vettem egy asus eee 701-t. 60 ezer bruttó volt. Szerelem volt elsõ látásra. Nagyon meg vagyok vele elégedve. Nálam csak a Linuxos verzió jött szóba, mivel a munkahelyemen is azzal dolgozom.
A szöveges konzol elõhozása volt a legnagyobb feladat, mivel közvetlenül nincs hozzá ikon. Mikor megvolt, akkor már nem volt semmiféle akadály. Debian 4.0-ás rendszer van rajta, bár egy uname -a parancsra asus eee disztribnek mondja magát (a kernel az az asus saját fordítása). A debian frissitõszervereit betéve az apt source.list fileba, megnyílik a debian több ezer csomagja elõtt a telepítési lehetõség. Én fõleg pythonban programoz(gat)ok, így az apt-get install parancsal közvetlenül tudtam telepítgetni a számomra szükséges csomagokat.
Most éppen arra próbálok rájönni, hogyan tudnék a fõmenükben szereplõ ikonokhoz további alkalmazásokat rendelni. Például legyen a munka menüben benne a konzol indító ikon, de kitenném az mc filekezelõ és a kate szövegszerkesztõ ikonját is, mivel ez a két remek alkalmazás is része a rendszernek, de ezeknek sincs indító ikonja, így nem is tudja használni egy átlag user.