59
  • Yv@n
    "Képzeld, én ha megveszek vmit, nem 1 nézem meg, és sztem mások sem azért fizetnek érte, hogy 1x megnézzék."
    Ezt mondjuk sosem értettem...mi a francért néznék meg többször egy filmet? Hátha más a befejezés?
  • Yv@n
    "És ha onnan törlik? Vagy behal a szerver, vagy mittomén? Ezek a megosztó dolgok nem olyan stabilak..."
    :D:D
    Nem kistpista homeszerverére kéne gondolni ilyen esetekben, hanem egy redundáns, hibatűrő szerverparkra, ahol központilag tárolják az egyes filmeket, és te egyszeri megnézésért fizetsz.

központilag nem a Te példányodat tárolják, lévén az eleve nem létezik, hanem van egy ó minőségű digitális változat, amit affelé engednek streamelni aki fizetett érte.
  • GregSB
    Jó a cikk címe :D

Aztán persze kiderül, hogy még csak lehetséges, de nem baj... :)

Egyébként ha bármelyik megemlített cég is használni fog Blu-rayt, az csakis egy "kötelező" lépés lesz tőlük, mindketten nagyon durván az online letöltésre gyúrnak már évek óta, és még mindíg ezt tartják a jövőnek...
  • Sanyix
    "A gyári nyomott dvd/cd lemez nem fog oxidálódni ( legalábbis ha nem gyártási hibás ) 25-30 évig"

Látom nem volt még gyári lemezed. Gyári hiba nélkül semmivel sem tart tovább mint az írott.

Mellesleg az írottak se oxidálódnak ha jó minőségűek. Nekem van még régi írott tdk lemezem pár... 9 évesek, és csak annyi a gond velük, hogy karcosak, de simán olvasható, és nem sárgul.
  • Sanyix
    "Berippelni... Gratulálok. Ha már feltalálták a HD-t, akkor nem egy tömörített szart akarok nézni."

Alapból mind egy tömörített szar, OWNED. Aki meg nem tömörít, az simán idióta. Egyébként tömörítés nélkül egy hd film úgy 10 bd lemezre férne fel... Ja és a rippelésnek és a tömörítésnek semmi köze egymáshoz, megintcsak OWNED.

"Sávszélesség: egy HD film bitrátája ha csak 720pben fut akár 18MBit/s is lehet!!!"

Ja egy ősrégi szar tömörítéssel igen.
  • 5c0rp330n
    gyerekek, úgy érzem magam, mint az óvodában. az egy dolog, hogy nem vagytok képesek helyesen leírni a Blu-Ray nevét, pedig nem olyan bonyolult az, de már megszoktam. de ilyenen vitázni, hogy a BD 25 vagy 50 gigás? az 1 rétegű 25 gigás, a kétrétegű 50 gigás, jelenleg ilyenek vannak a piacon. mit nem lehet ezen felfogni? egyikőtöknek sincs igaza, aki azt mondja h a BD márpedig 25 vagy márpedig 50 gigás, mert lehet ilyen is, olyan is...
  • Mister
    A gyári nyomott dvd/cd lemez nem fog oxidálódni ( legalábbis ha nem gyártási hibás ) 25-30 évig
    Az írt lemez ( dvd ) viszont 3-4 év alatt elkezdhet oxidálódni ( nem mind, de nagyobb %-ban igen ), az írt cd megint más, azok akár 20 évig is bírhatják.
    Hogy a gyári blu-ray mikor adja meg magát, az jó kérdés ugye, de kb megint 25-30 év, az írt blu-ray szerintem valahol az írt cd-dvd között lesz oxidálódás szempontból, de persze erre majd az idő adja mega választ.

A lényeg, hogy ha nem gyártási hibás a nyomott lemez, akkor a fél életedet kiszolgálja.

• gam87
    Képzeld, én ha megveszek vmit, nem 1 nézem meg, és sztem mások sem azért fizetnek érte, hogy 1x megnézzék. Arra ott a kölcsönző. És fura, hogy a 7 éves dvd filmemnek még nem oxidálódott az alja. És még nézni is szoktam.
  • gam87
    Azokat soroltad fel előnynek, amiket én hibának:
    Szerveren tárolják, vhol a francba, nincs meg nekem. És ha onnan törlik? Vagy behal a szerver, vagy mittomén? Ezek a megosztó dolgok nem olyan stabilak...
    Berippelni... Gratulálok. Ha már feltalálták a HD-t, akkor nem egy tömörített szart akarok nézni.
    Sávszélesség: egy HD film bitrátája ha csak 720pben fut akár 18MBit/s is lehet!!! Japán átlagsávszélessége 13Mbit. Hol van attól a VILÁG, nem Magyarosrszág, mer mi fényévekere, hanem a technikailag fejljett és gazadg országok attól, hogy lakosságának nagyrésze legalább 20Mbps letöltéssel rendelkezzen?ű
    És Zodd jól írta: a BD filmek többnyire 50 gigás lemezeken vannak.
  • Mister
    szeretettel várjuk az első Toshiba blu-ray írókat.
  • Lavigne
    így van, ezért vedd meg 5000 vagy mittomén mennyiért a blue ray filmet, amit egyszer megnézel utána mire nosztalgiázni támadna kedved, már szét oxidálódott az alja. vagy tévedek? addict vagy és egy filmet 100x megnézel egymás után. gondolom nem...
  • Zodd
    Ez téves mert a blueray már most is sok esetben 50Gb.
    A Sávszélesség lehet nyugaton meg az USA-ban nem lessz probléma, de szerény kis hazánkban senki se fog 10-20 ezret havonta ilyen sávszélre költeni.
    Szóval még jó pár évig lessz létjogosultsága a dolgok meghajtón való tárolásának.
  • OliApa
    3,2 GHzx 7 magos Cell, NVIDIA-SCEI RSX, 60Gb HDD, 2x BluRay, 256MB XDR, 256 MB GDDR3, OS: XMB, LCD 32" Sony Bravia

• OliApa
    Korrekt. Én lusta disznó vagyok, minden pénzt megér, ha kézbe foghatom a terméket és csak bedugom oszt' jóvan. Nem kell böngésznem a fájlok között...
  • Cat #5
    Ma, most 20e ft egy 500as, és 32e ft egy 750 gbyteos vinyó. Ez nem sok. Amikor neked 50 blu ray lemezed lesz, akkor a 2,5 TB fog kerülni 20e ftba.
  • fade2black
    Nagyo látszik, hogy fogalmad sincs mit is huzol le.

Egyrészt egyelőre BR 25giga és nem 50.
    Másrészt ahogy ez vhol már teszt jelleggel müködik ott a sávszél nem probléma. pl ha nincs hozzá neted akkor 20mbit fix vonalat kapsz előfizetési díjért amit 100%ban levásárolhatsz. persze ezen a vonalon csak a te általad megvett filmeket nézheted.
    Sehol nem kell tárolnod a megvett filmjeidet azok egy központi serveren vannak és mindig neten keresztül húzod le őket.
    Persze nemhinném, hogy ne lehetne egy streaming tatalmat lerippelni és utána ha a BR a mániád akár ki is írhatod rá.
    Egyelőre még gyerekcipőben jár a digitális terjesztés de szerintem is: győzelemre ítéltetett.
  • Alwares
    Szép, hogy visszaváltják a HD-DVD-ket!
  • gam87
    Nagyon rá vannak cuppanva az okosak erre az internetes eladásokra, csak nem gondolkodnak. Először is itt van a BluRay. 50 giga. A sávszélesség ma mlg nem teszi lehetővé, hogy pár perc, vay akár pár óra alatt lekapjunk több gigát! Aztán ugye egy lemez tele van zsúfolva extrákkal. Gondolom BluRayn is lesznek duplalemezes kiadások. Akkor már legalább 75 gigánál járunk!!! Másik, hogy min tárolom? Vinyón? Nézzük, van itthon 50 dvd, tegyük fel 5 év múlva lesz 50 blurayem. Ha azt netről szedném... hmm 50*50 az 2,5 TERABYTE!!! Ami mondjuk 5 év múlva lehet, hogy már emberibb áron lesz, de ez akkor is k*rva sok! Megint más, hogy olyanról még filmnél nem hallottam, hogy letöltöd és megtartod. Azért olyan olcsók, mert KÖLCSÖNZÖD őket X npaig vagy Y nézésig! De ha ezt is kitalálják vhogy, hogy örökre megmarad (másolásvédelem nélkül) még mindig nem tom mit nézzem? A zörgő gépen, monitorom előtt görnyedjek? Najó, én át tudom rakni PS3ra, hogy nézhessem HDTV-n, de a mediacenterek nem terjednek ebben a világban, bármilyen hasznosak is! És persze ott van az ember természete, hogy neki kell, amit megfoghat! A papírt meg a könyveket is halálra itélték és a mai napig élnek és virulnak! Biztos, hogy majd idővel megnő az internetes kereskedlem filmekkel is, de a BluRayt nem fogja elmosni!
  • Lavigne
    Apple meg Blue-Ray? :DDDDD ugyanmááár :DDD mikor a fehér MacBookok még DVD-t se tudnak írni :DDD jó, nem arra való a laptop, de akkoris. jelzés értékű, hogy az Apple milyen ívből, s mit tesz :D