384
Hogy ismered hazánk történelmét? Most kiderül! Válaszolj a kérdésekre, és ha sikerül kitalálni, írjál be új feladványt!
-
Freeda Krueger #184 More Lászlóra gondoltam.
Legyen új kérdés. -
Solt #183 Várjunk még egy-két napot, hátha reagál... -
Vardar #182 Inkább legyen új kérdés szerintem... -
Solt #181 Első Ulászlóra gondolsz? Vannak kétségeim, de... :) -
Freeda Krueger #180 Talán már volt de legyen
Rablólovag aki török fogságban halt meg,arrol is hires hogy pénzt szort a várát ostromló török katonák közé. -
Vardar #179 Remek. Te kérdezel. -
Freeda Krueger #178 Azt találtam hogy Istvánékkal együtt lett szent, Zoreard-András és Benedek remeték.
I.László idején avatták őket szentté. -
Vardar #177 Az segítene, hogy Istvánékkal együtt lettek szentek? -
Vardar #176 Egyik se. -
Szent László,Szent Piroska[bár nem 100%magyar volt]ha ő nemjó akkor Szent Bözsi -
Vardar #174 Nem. Egyik se jó.
Szent István, Imre és Gellért a tuti. Keressetek hozzájuk még 2 személyt. -
Berselius #173 És Szent Piroska? Vagy ő csak boldog? -
Freeda Krueger #172 Szent István,Szent Imre,Szent László,Szent Gellért,Szent Benedek -
Vardar #171 Az első és az utolsó. -
Melyik? -
Vardar #169 Nem jó. -
Szent Adalbert,Szent István,Szent Imre,Szent Gellért,Szent Margit[elsőn sokáig gondolkoztam] -
Vardar #167 Izé, mit is kérdezzek.
Kik voltak az első magyar szentek?(5 személy) -
Én meg úgy,[Vutyi turotkó könyvéből], hogy egy magyar fiú akit elhurcoltak janicsárnak csinált egy nagy családot:) -
Ja te kérdezel:) -
Az:) Állítólag a 16.sz-ban vándoroltak ki a törökök által meghódított magyar területekről. Áttértek a muzulmán hitre és beálltak a szultán seregébe, majd részt vettek a törökök egyiptomi hadjáratában és a hadjárat után ott ragadtak. Ez is egy magyar unikum:)) -
Vardar #163 A magyarabok vagy magyarábok Núbiában, a mai Egyiptom és Szudán határán élő, magát magyarnak valló népcsoport.
Érdekes nép lehet:D -
Ok akkor kérdezek. Kik azok a Magyarabok? -
Igen.Elfogadom ez a Nagyhetmani buzogány volt:) Nem csak a Zaporozsje fejedelme volt.Asszem 2-3 hetman volt ők voltak a hadsereg a parancsokai. -
Nem a -bocsi valószínű rosszúl írom - Zaporozsje-i fejedelemre a hetmanra gondolsz? -
Konkrétan egy címre gondoltam.Vagy rossz a kérdés?
A lengyeleknél elég komoly harcok folytak ezekért a buzogányok ért. -
Hm fejedelem? -
Milyen rangot "jelképez" ez a "fegyver"?fegyver -
Tiéd a kérdezés joga. -
A hosszú hadjáratot Hunyadi János vezette a törökök és hűbereseik ellen.1443. július 22. és 1444. január 25 között.Eredményei:Sikeresen kiűzték a törököket Szófiából -
Mi volt és kinek a nevéhez fűződik a "hosszú hadjárat"? -
Realtibi #153 Mondtam hogy könnyű lesz.Nyertél, te kérdezel. -
Matuska Szilveszter. -
Realtibi #151 Egy egyszerú kérdés:
-ki követte el a biatorbágyi viadukt elleni merényletet, amely során több ember is életét vesztette ??? -
Vardar #150 Nyertél. Te kérdezel. -
Szerintem is monitor. Az első világháború első harci cselekménye pontosan hozzájuk köthető. A monarchia monitorai elkezdték ágyúzni Belgrádot. -
Realtibi #148 A hajótipus szerintem a monitor, de nem vagyok benen teljesen biztos. -
Vardar #147 És elég alacsony merülésű. Folyókról kapták a nevüket a hajótípus hajói. -
Berselius #146 VH-ban nem vagyok túl jó, ezt passzolnám...
Gondolom mások biztosan tudják, ezért nehogy újat kérdezz!
-
Vardar #145 Na a füstpénznek az a 3 újdonsága a kapuadóhoz képest, hogy:
- családonként szedték
- nem volt alóla mentesség
- a privilegizált csoportok(jászok, kunok, székelyek) is fizették, sőt az egy telkes nemesek is igaz ők csak 50%-ot.
Az első VH idején volt a Dunán egy jellegzetes hajó típus. Gőzzel hajtott, erősen páncélozott és felfegyverzett. Melyik volt ez?