384
Hogy ismered hazánk történelmét? Most kiderül! Válaszolj a kérdésekre, és ha sikerül kitalálni, írjál be új feladványt!
-
Vardar #224 Oh man. 6 perc alatt?
Te kérdezel. -
Freeda Krueger #223 Sokan igy vannak hiszen csak két éve volt. -
Freeda Krueger #222 Ha a Francia Tengeralattjárórol van szó akkor a Polai kikötő közelében sülyedt el és késöbb kiemelve U-14 jellel az osztrák-magyar flotta legnagyobb tengeralattjárójaként az tutolsó napig szolgált. -
Solt #221 A Habsburg szóból mindig rosszra asszociálok, Mátyás előtt azért még viszonylag rendben voltak a dolgok... ide nem fér be nekem Habsburg! :D -
Vardar #220 Na ez gyors volt:D
Hol fogták el az I VH-ban a Curie-t? -
Freeda Krueger #219 Nekünk a gimiben ez volt a mentőkérdés mindig,sokan elvéreztek rajta.:) -
Solt #218 Jogos... kapkodtam! :( -
Freeda Krueger #217 Ez már jó. -
Vardar #216 Habsburg Albert 1437ben. -
Freeda Krueger #215 Nem jó. -
Solt #214 I. József 1705-1711 Inkább nem kommentálom... -
Freeda Krueger #213 Bocs,kérdőjellel természetesen. -
Freeda Krueger #212 Mikor volt Magyarországnak először Habsburg uralkodója. -
Vardar #211 Te jösssssssszzzzzzzzzzz. -
Freeda Krueger #210 Varkocs György volt a várkapitány,bár korán elesett.Azt hiszem. -
Vardar #209 1543-ban kivédte Fehérvárat a töröktől? -
#208 Te kérdezel. -
Vardar #207 Bercsényi? -
Solt #206 Remélem Freeda nem haragszik Solt tény összegzésért, amit a háttér ismerete nélkül felelőtlen módon tett!? :D -
#205 Ok egyszerű kérdés könnyen megfejthető. Mi volt a neve annak a huszárezrednek amelyik Franciaországban szolgált? -
#204 :)) kigondolom a feladványt. -
Freeda Krueger #203 Az,csak Freeda négy müszakban dolgozik,és most volt éjszakás. -
Solt #202 Az lesz az, Freeda nagyon lassú... tegyél! :D -
#201 Szőnyi Márton -
Freeda Krueger #200 Magyar vadászpilóta ,aki a Szovjet vonalak mögött kényszerleszállt,késöbb Magyarországon partizánként esett el.
Bár az átállását ujabban vitatják. -
#199 Kérdezz. -
Freeda Krueger #198 Dobó istván nevéhez füződik,és az volt hogy a Dobó testvérek egyik szomszédjuk ellen erőszakos cselekedetet hajtottak végre.
Emiatt joszágvesztésre itélték őket.
Azt hiszem. -
#197 Ok. A kérdés a következő. Mi volt a tegenyei ügy és kinek a nevéhez kötődik? -
Solt #196 Ennek örömére Te kérdezel! :) -
#195 Köszönom Vágó Úr! -
Solt #194 Gyönyörű megfejtés! :D -
#193 Révay Péternek hívták az úriembert. -
Solt #192 Koronaőr az 1600-as évek elején, emlékiratot is ír a Szent Koronáról. Ki ő? -
Freeda Krueger #191 Igen
Rozgonyiné Szentgyörgyi Cecilia. -
Freeda Krueger #190 Relativ eredményesen.A Markaz ellen vonuló csapatot mindenesetre Kisnána alá irányitották át,mivel az eredeti ostromcsapat kevés volt. -
Vardar #189 Móré László. Bár én úgy tudom, hogy nem védte valami sikeresen. -
Solt #188 Valamilyen Cecília... azt hiszem Rozgonyi, de ebben nem vagyok biztos. -
Freeda Krueger #187 Galambóc ostrománál harcoló asszony,aki a hadihajójáról segitette az ostromot.
Zsigmond királytól birtokadományban részesült. -
Freeda Krueger #186 Kisnána várát védte,elég eredményesen,az ottani kincses leganda is hozzá füződik.
-
Solt #185 És én még azt hittem tájékozott vagyok... hmmm... életemben nem hallottam róla...:(
Tegyél...