384
Hogy ismered hazánk történelmét? Most kiderül! Válaszolj a kérdésekre, és ha sikerül kitalálni, írjál be új feladványt!
-
#264 Miért augusztus 20.-án ünneplik államapítás, István neve napját ? -
Berselius #263 Eltaláltad. -
Freeda Krueger #262 Azt hiszem Otto volt. -
Berselius #261 Most volt augusztus 20., berakok valami Istvánosat:
Hogy hívták I. (Szent) István királyunk elsőszülött fiát? -
#260 Na igen sajna sok embernek manapság a könyv valami undorító förmedvény. Nem is csoda, hogy ennyi primitív ember van ebben az országban...
Amúgy ha valaki szertne feltenni egy kérdést szívesen átadom mert mostanság vagy én vagy Freeda kérdezz csak:) -
Freeda Krueger #259 Jó.
Abból vontam le hogy nehéz,hogy a legtöbb ismerösöm még csak nem is hallottt róla hogy volt ilyen.
Persze itt más a helyzet:) -
#258 Nos nem tudom, hogy kinek mennyire nehéz de nekem speciel könnyű ugyanis olvastam róla:)
A kérdéses Lockheed Sirius repülőgép mely a Justice for Hungary nevet viselte rekord idő alatt repülte át az Atlanti-Óceánt. A két pilóta neve Endresz György (ő volt a pilóta) és Magyar Sándor (ő pedig a navigátor volt). Egyébként még annyit, hogy ez egy verseny volt nevezetesen Harold Sidney Harmswort Rothermere az angol Daily Mail újság elnöke, 10 000 dollárt ajánlott fel annak a magyar pilótának, aki első ízben repül át New Yorkból Budapestre. -
Freeda Krueger #257 Talán még nem volt,talán nehéz is.
Egy Lockheed Sirius tipusu repülőgép,amely nagy szerepet játszott a magyar történelemben.
A neve és személyzete a kérdés. -
Freeda Krueger #256 Holnapra keritek egy jó feladványt.:)Rettegjetek:) -
#255 Nyertél! -
Freeda Krueger #254 Bonfini -
#253 Bocsi csak szabin voltam.
Na a kérdésem a következő:
Kitől származik az alábbi idézet?
"Senki sem uralkodott sokáig olyanokon, kik nem akarják: a természet törvénye szerint semmi sem tartós, ami erőszakos" -
Freeda Krueger #252 Te jössz!! -
#251 pedig a topik elején egy jó darabig így volt. akkor vegyétek semmisnek:) -
#250 Őőő nem akarok kötekedni félre ne értsd de csak az kérdezhet aki megfejtette az előző kérdést:)) -
#249 na kérdeznék egyet én is.
hogy hívták azt a magyar tisztet, aki 56ban a köztársaság téren "ostromolta" a pártházat T-34/85ösökkel, és mire hivatkozott, mikor kiderült, hogy rossz célpontot lőtt halomra? -
#248 Benedek Lajos a Königgrätz-i csata osztrák tábornoka. Sajna nem volt jó hadvezér a visszavonulást tehetségesebben oldottam meg mint a támadást. -
Freeda Krueger #247 Elnézést hogy sokáig voltam távol,de kellett egy kérdés,meg a 4 müszak.
Magyar hadvezér aki az osztrák sereget vezette a Sadowa-i csatában.Ki ő?
Remélem még nem volt. -
Solt #246 Hát, Mátyás nem hiszem, hogy kapálózott volna ellene, de azért mókásan hangzik! :)) -
Vardar #245 Kapálózott??? Megszállta az ördög?XD -
#244 Én úgy hallottam akkora amikor ráakart szállni Mátyás fejére de az kapálózott:)[Népmese,vmi Székely mesemondó mondta 1x nekem] -
Vardar #243 Kérdés? -
Solt #242 A Magyar Tudományos Akadémia tagjainak ehhez több mint 25 év sem volt elég!!! :) Szerintük ez a három kép a Korona része... :D
Jó éjt! -
Freeda Krueger #241 Nehezen ment.Holnap jövök... -
Solt #240 Tökéletes! :)) -
Freeda Krueger #239 Azt mondanám Géza,de nem merem biztosra... -
Solt #238 Nagyon jó! Egy kis segítség a harmadikhoz...
Nézd meg jó alaposan azt a két képet, ami már megvan, az alapján meglesz a harmadik is! :) -
Freeda Krueger #237 Egy másik talán Biborbanszületett Konstantin... -
Solt #236 Dukász Mihály, a keresztpánton hátul, alul. Egy megvan... -
Freeda Krueger #235 Az egyik a Bizánci császárt ábrázoló azt hiszem... -
Solt #234 A "feltételezések" szerint mely három kép nem eredeti a Koronán? [egyre biztosabb, hogy négy az a három, de nem akarok előre szaladni! :)] -
Freeda Krueger #233 Probáljuk meg... -
Solt #232 Koronázzunk kicsit? :) -
Solt #231 Mindkettőtöknek hatalmas elismerés! -
Freeda Krueger #230 Nyilván az aki be meri varni egy párnába.
Szentségtörés... -
Vardar #229 ÁÁÁ. Ki merne olyat tenni? Rátenni a hájas s*ggét. -
Solt #228 Volt egy ilyen népi beszéd, hogy a kereszt akkor ferdült el! :)) -
Freeda Krueger #227 Igen.
A párnát már én is hallottam de hogy ráült volna?Bár ki tudja. -
Solt #226 Kottanner Jánosné Wolfram Ilona! Egy "legenda" szerint párnába varrva vitték a koronát, és ez az agyatlan nőszemély rá is ült! :)) -
Freeda Krueger #225 Talán még nem volt:
Luxemburgi Erzsébet komornája,Habsburg Erzsébet szárazdajkája,v lászló világra segitője és a szent Koronát is ő vitte Visegrádról Komáromba.