384
Hogy ismered hazánk történelmét? Most kiderül! Válaszolj a kérdésekre, és ha sikerül kitalálni, írjál be új feladványt!
-
Még egyszerűbb... Miért volt (és ma is)praktikusabb a reflex íj, mint az angol hosszú íj???? 
-
polarka #303 ≈356N
Ma nem 40fontos íjakkal lődöznek, ami durván 180N? -
Solt #302 Na erre csak tippelek, de mintha valami 100 körüli értékről hallottam volna... :) -
A válasz helyes:) Az íjas kérdést meg majd megkérdezem a bátyámtől ő ebben profi :) -
harcu #300 Egy számomra kedves kérdés? Mekkore erő kellett egy X. századi átlagos magyar visszacsapó hadiíj felhúzásához? Az értéket N-ban kéretik megadni :) Segítség, ma kb. 40N erejű íjakkal lövöldöznek a hobbiíjászok. -
harcu #299 Úgy, hogy Kapitány úr, méltóztasson lejönni a tiszti étkezdébe, a vacsora tálalva...
Vagy inkább mégiscsak Hausz Alajos? -
Na akkor egy kis egyszerű kérdés kedvcsinálónak és hogy ne álljon a topik.
Hogy hívták a Szent István csatahjó kapitányát? -
igen leállt a topik -
Én úgy tudom csak szimplán annyira seggek voltak, hogy minden központi hatalmak seregében szolgáló katona Hun volt neki.Valahol láttam egy IIvh-s(!!!)repülőgép festést amire azvolt festve, hogy The Hun Killer,alatt pedig jópár német jelzés(utalván a lelőtt gépekre)Szóval-.-" primitívek.. -
Freeda Krueger #295 Igen. -
Berselius #294 Jah, és Fajsz is. -
Berselius #293 Solt(Zsolt, Zoltán, Zalán stb.) és Taksony, így emlékszem... -
Freeda Krueger #292 Egy egyszerü kérdés,hogy el ne tünjön a topik:
Kik uralkodtak Árpád és Géza között? -
Berselius #291 Jah, azt én is láttam :)
Amúgy meg van egy I. világháborús békekötésről egy olyan kép, hogy mit akarnak az angolok 3 pontban, és abban az egyik, hogy: "Huns must go!" Azaz ezek mi vagyunk... -
Solt #290 Na neeee... ez viccnek is rossz! A Francia kis iskolás történelem könyvekben pont ezen logika mentén ijesztgetik velünk a gyerekeket! Azért, mert ők nem tudják a hun-t kiejteni, az ő fogyatékosságuk miatt nehogy már elhiggyük ezt az ogre - onogur - hongraise agyatlanságot! :)
Szkítának, Hun-nak, Avares-nek, Hunni-nak, Unnoi-nak, Türk-nek neveznek minket... -
Vardar #289 TV2ben volt is riport, hogy az ogre szó az onogur>hongraise-ből származik, szóval Shrek nemzeti hős:D -
Ha jól emlékszem ez a külföldi történetírásnak köszönhető, legfőbbképpen pedig a bizánci történetíróknak akik hunoknak neveztek minket. Ezzel kapcsolatos, hogy létezett a magyarokra az onogur elnevezés is amit aztán később a latin (Hungarus) illetve francia (hongroise) történetírás hibásan vitt tovább. -
ungvár--->ungarn-hungary -
uwu #286 Akkor most kérdezek egy nehezet.
Mi közünk a Hunukhoz? Miért hívják kicsi orszgunkat Hungary-nak? -
Vardar #285 Dobjon össze valaki egy újat. Be vagyok havazva, de nagyon. -
Berselius #284 Hát ez az összedobás eléggé elhúzódik... -
Vardar #283 Nem volt, ez volt benne a becsapás:D
Rendben akkor mindjárt összedobok egy újat. -
Freeda Krueger #282
Nekem 1930 jött ki,gondoltam hogy nem pontos 100
százalékig.
Leginkább a norvég királyné zavart.Volt ilyen?
Érdekes volt,sokat kellet rajta dolgozni.
Átadom a lehetőséget ha tudsz hasonlót szerkeszteni.
-
Vardar #281 Jól van elfogadom bár nem pont az amire gondoltam. Az így kapott évnek 1940-nek kellene lennie. Sok volt benne a buktató. Te kérdezel. -
Freeda Krueger #280 üdv.
Megprobálom.
A bajnok király 1.Béla 884 éves lett volna,kabar királyunk ~940 éves lett volna,reneszánsz királyunk pedig 487.
Legalábbis azt hiszem... -
Vardar #279 Nahát akkor mozgassátok meg az agytekervényeket!:D
Az Árpád-ház uralkodási hosszából(csak a királyok) vonjátok ki az összes István és Béla uralkodási idejét, majd adjátok hozzá János Zsigmond magyar királykénti uralkodásának idejét és ezt szorozzátok meg az összes erdélyi vajdai/fejedelmi széket betöltő Báthoryk és Rákóczik számával majd adjátok hozzá norvég királynéink uralkodási idejét. Az így kapott évben hányadik születésnapját ünnepelte volna 1: Bajnok jelzővel ellátott királyunk, 2: egyetlen kabar királyunk 3: a reneszánszt meghonosító királyunk?
Na várom az 1es 2es 3as válaszokat:D -
Vardar #278 Lehet egy kicsit matekos a kérdés? -
Freeda Krueger #277 Igen! -
Vardar #276 U-4 Singule sorhajókapitány vezetése alatt 1915 júl. 17.én. -
Freeda Krueger #275 Ő is ott nyugszik?Ezt például nem tudtam.
Nem tudom lehet e ilyet is:Osztrák-Magyar tengeralattjáró amely elsülyestette a Giuseppe Garibaldi páncélos cirkálót.
Ha nem illik a képbe keresek mást... -
Berselius #274 Én speciel Orseolo Péterre gondoltam, de ő is teljesen megfelel :). Kérdezz! -
Freeda Krueger #273 Pécs a város és Jannus Pannonius a személy. -
Vardar #272 Google első találata Győr b' meg:D
Nem tudok se németül, se latinul. -
Berselius #271 Szerintem az Öt Templom Városát félreértetted...
Fordítsd le németre vagy latinra azt, hogy : Öt Templom.
A város mai nevéről: Horvátul kemence, vagy vmilyen indoeurópai nyelven öt. -
Vardar #270 Szent László-herma és/vagy Boldog Apor Vilmos püspök? -
Berselius #269 Kérdezek én, mert nagyon leállt a topik:
Melyik magyar "híresség" fekszik az Öt Templom Városának legnagyobb temploma alatt? -
Vardar #268 Na akkor most kikérdez? -
Csak a pontosítás kedvéért az nem több száz évvel késöbb, hanem mégabban az évszázadban történt meg Nevezetesen I Szent László uralkodása alatt. -
Szent IStván halála 1038. augusztus 15. volt.
Szent István sírját pár száz évvel később pont augusztus 20.á tárták fel. -
Berselius #265 István neve napja: Ekkor halt meg és/vagy avatták szentté az első vértanút, Szent Istvánt.
Államalapítás: Ekkor halt meg és avatták szentté I. (Szent) István királyunkat.