78
  • Yv@n
    Te ugye a jézuskában és a húsvéti nyúlban is hiszel?
  • Lateralus
    "A szerzőt egy titokzatos Ron nevű illető tájékoztatta arról, hogy Uri Geller a 70-es években állítólag a CIA látókörébe került."

Mhhmm. Ha arra keresek, hogy "Loch Ness monster", vagy "ManBearPig", szintén rengeteg találatot kapok.

Sőt az "Elvis lives!" keresés is ezernyi cáfolhatatlan bizonyítékot és szemtanút fog kidobni. Ezek szerint a Király él?
  • Tinman #36
    Írd be a googleba:

"uri geller cia"

Van még kérdés? :-DDDD
  • Lateralus
    "ő is rengeteget csal, de az alap megvan."

Mi nála az alap?
    Valóban az elméjével hajlít kanalakat?
    Akkor ehhez mit kell még csalással hozzátennie?
  • Lateralus
    "1. Van esze és titokban tartja amit tud."
    Ezek szerint nem ismerjük. Megtartotta magának.

"2. Idióta és mielőtt még ismert lenne eltüntetik."
    Ezek szerint nem ismerjük. Eltüntették.

Tehát jelenleg nincs a világon egy ismert parafenomén sem. Akkor egyről beszélünk.

Az E-T.-t az "üvegkalitkát kaptál az amerikai hadsereg egy meg nem nevezett részétől" fikciódra hoztam fel példaként. Tényleg nem kéne annyi sci-fit nézni. ;)

Illetve kéne, csak nem kell minden percét komolyan venni.

• Tinman #33
    "tegyük fel -mondom feltételezés!-"

Kezdtem a mondatot... de a kutya se vette észre

Jóval lentebb írtam, hogy igen, létezik kanálhajlítgatós trükk is, csak ott vannak pillanatok amikor nem látod a kanalat.
    Uri esetében végig látod. Mondjuk mást nagyon nem tud hajlítgatni, mert ahogy már írtam ő is rengeteget csal, de az alap megvan.
  • Tinman #32
    Uri-nak van egy minimális képessége, de ő is sokat csal.
    A képessége kimerül annyiban, hogy kanalakat hajlít, az összes többi csalás, de jól teszi. Ebből él, és a kutyát nem érdekli, hogy képes rá, ment full haszontalan amit tud.

Egy lehetsége parafenomén 2 dolgot tehet:
    1. Van esze és titokban tartja amit tud.
    2. Idióta és mielőtt még ismert lenne eltüntetik.

"Ne nézd meg újra az E.T.! :)"
    Te viszont igen, mert nem parafenoménekről szól. Nem baj, ha egy 82-es filmnél nem használok spoiler taget ugye? :-D
  • Kelta
    Ember, teezt komolyan gondolod? szarrá röhögtem magam összeesküvés elméleteden :)
    vajon akkor Uri-ka mért szabad még??? mert az elméleted alapján:

1: Uri csalo, és nem érdekli az USA-t
    2: Nem csaló, akkor meg te irtál baromságokat

ez ugye teljesen ellenmond egymásnak :) Jobb ha tudod, Uri barátod egy gyenge büvész, nem több

van pár büvész ismerösöm, és 5cm-röl(nem 5m-röl!!!)nézheted, hogy ugy hajlitják meg a kanalat, hogy utána, vazee a télapoban is hiszel majd..:) pedig csak trükk nem több..
  • Lateralus
    Tegyük fel...naiv-e vagyok. Hmm. Megdönthetetlen logikai lánc :)

Ezek szerint akkor az "igazi" parafenoméneknek ilyesmi lehet a sorsa?

Akkor a showkban fellépő és magukat degeszre kereső parafenomének (pl. Uri) nem ilyenek? Hisz ők nem kerültek kalitkába, nem ölték meg magukat. Nem érdeklődött utánuk egy kormány, vagy egy vacak orvoscsoport sem?
    Mondj egy nevet, aki így, vagy hasonlóan járt? Vagy ezekről nem tudunk és valóban eltüntették őket a világ szeme elől, vagy öngyilkosok lettek?

Vagy Uri-t is ilyen kísérleteknek vetették alá? Ha valódiak a képességei, gondolom őt is kalitkába zárták. Legalább egy kicsit.

Már ha ez így megy a világban, és nem csak a sci-fikben.

Ne nézd meg újra az E.T.! :)
  • Tinman #29
    Tegyük fel -mondom feltételezés!-, hogy holnap rádöbbensz, hogy a telekinézis képességével bírsz és egy tankot lazán odébbteszel.

Mi történik, ha nyilvánosságra hozod?
    1. Először max a fókusz utolsó riportjában említenek meg, mert azt hiszik, hogy csalsz.
    2. Jönnek az érdeklődő levelek, aztán mész a Blikk címlapra, majd az összes címlapra, majd a Fábryba, no meg a Híradóba, persze csak ha közben bizonyítasz.
    3. Egy orvoscsoport összeáll, hogy szeretnének megvizsgálni, persze a média előtt. Kiderül, hogy az agyhullámaid telekinézis közben olyan erősek, amilyet még az életben nem láttak. További vizsgálatokra van szükség.
    4. Pár nap múlva érkezik egy "unmarked" autó, megkérik, hogy tarts velük. Ha nem mész, visznek.
    5. Demonstáricót tartasz. A 65 tonnás Abrams 20 méterrel odébb landol. Lenyűgözted őket... nem kellett volna.
    6. Remek kis üvegkalitkát kaptál az amerikai hadsereg egy meg nem nevezett részétől. Persze csak átmenetileg... na persze.
    7. 5 év múlva még mindig ott vagy, de a napi vizeletadás, vérvétel csak a legkisebb fájdalom ami ér. Persze jól tartanak, de még 10 év múlva is ott vagy és állandóan szedálnak, nehogy rájuk burítsd az egész kócerájt.
    8. Beleunsz és végzel magaddal.

Ez egy elképzelt eset, ami akár meg is történhetett.
    Gondolod, hogy nem ez történne? Ha igen, akkor naív-e vagy? ;-)
  • Tinman #28
    Rendesen megy a csőlátás.
    Azért mert neked nem megy, másnak attól még mehet.
    500 éve még máglyán égettük el a Down-kóros embereket, ma meg űrszondák küldenek képet sokadik bolygókról vagy éppen jó eséllyel kisebb fekete lyukat hozunk létre az LHC-vel. De, hogy ne csak a technikával példálózzak, az FBI számtalan esetben kérte látnokok segítségét a nyomozásban és sikerességi ráta meglepően magas.

Az átlagember az agya kapacitásának kb. 7%-at használja ki, eljöhet könnyen az az idő amikor kiderül, hogy mi történik, ha legalább az 5x-ösét használja ki valaki.
  • Tinman #27
    Meglepne ha lenne pirokinézisre képes személy a műsorban...
  • Tinman #26
    Neked nem kell elhinni.
    De ha teszem azt a testvéreddel vagy veled történik ilyesmi akkor elhiszed?
  • Lateralus
    1 millerért? Dollárban?
    Már hogy a fenébe ne lennék. Emberek ezrei lesznek laborítóriumi patkányok ennek a töredékéért is. Gyógyszerkísérleteket vállalnak be, stb.

És itt laboratóriumról amúgy sincs szó. Ellenőrzött körülményekről van. A tesztelő hozza az eszközöket, biztosítja a helyszínt, nincs beépített ember satöbbi. Ha parafenó lenék, ilyen körülmények között is működne a gondolatolvasás, halottakkal társalgás, kanálhajlítás. Röhögve megcsinálnám és vinném a zsét. Még senkinek sem sikerült. Urinak sem. Hirtelen elhagyta az "ereje".

A szemednek hiszel? 5 méterről?
    Elég becsapós érzékszerv. Ebből élnek a bűvészek, akik évtizedeket gyakorolnak, hogy 10 centiről se vedd észre. Uri is ebből él, amikor csal.

Még egyszer mondom, neked nincs bajom a bűvészekkel és Gellerrel se lenn, ha annak mondaná magát. De hogy "az elméje erejével..."? Hahaha...
  • SSeth
    Na neee.. nem kell már megint parasztvakítás.
    Volt szerencsém valamelyik német adón ennek a germán verzióját megtekinteni.
    A térdünket csapkodtunk a röhögéstől mikor valamelyik idióta azt akarta elhitetni a nézőkkel, hogy ő bekötött szemmel felszáll egy géppel majd le is teszi. Micsoda szerencse, hogy ezek a hatalmas és rohadtul kockázatos mutatványok soha nem torkollanak balesetbe.
    Azért szerintem a jó öreg Uri Geller ott volt biztosítéknak lent a földön és ha zuhant volna a gép akkor Ő az elme erejével elkapja, azt megzabolázza mint Yoda az X szárnyút... hogyne. Én is szeretem a csillagok háborúját, Isten látja a lelkemet kiskoromban tán még fénykardot is akartam. Nade kérem... hány évesek vagyunk?
    Hát nem semmi kamu volt. Majd olyan is volt aki az elme erejével és néhány barátja segítségével egy kocsit emelt meg. Körülállták... És a kocsi felemelkedett.
    Érdekes módon nem volt soha egy olyan nézet amikor a kocsit egybe mutatták volna. Hogyne papi.. ki az aki ezt benyalja?
    Engem borogasson fel a parafenomén. De ha nem jön össze neki akkor felboríthatom én is?
    Mindenféle szar trágya ömlik a tv-ből a paraszt meg nézi, hogy jaj de jó van mit bámulni. A Jerry Springer show-t ilyen elmebetegeknek találták ki.
    Remélem ezt egy időben adják majd a Hupikék törpikékkel vagy a Magyar népmesékkel. Ha valaki a valóságra kíváncsi azokban még százalékosan nagyobb arányban szerepel...
  • Yv@n
    "Te felhívnád magadra a figyelmet, ha tudsz az elméd erejével tüzet gyújtani?"
    Már nem azért, de mégis mi a picsát keresnek a TV-ben, ha nem épp felhívják magukra a figyelmet?
  • Dynamic
    "Te lennél 1 millióért laboratóriumi patkány?
    Te felhívnád magadra a figyelmet, ha tudsz az elméd erejével tüzet gyújtani?"

Érdekes, annak idején tucatszám tűntek fel a parafenoménok pl. a Nulladik típusú találkozások című műsorban.Valahogy nem úgy tűntek, mint akik nem akarnak szerepelni.De manapság is egy rakás kókler van, elég a Bp tévére kapcsolni.Szal ennyit a "háttérben maradásról".Mellesleg UG kevesebb pénzért vagy ingyen, folyamatosan lépett fel showműsorokban.Most mitől lett volna másabb, ha James Randi előtt produkálja magát és még 1 millát is kapna érte.
  • Dynamic
    "Uri Geller simán képes kanalat hajlítgatni és nem varázslattal, hanem az elme erejével."

Aham.Mindezt csak azért kell elhinni, mert az unokatesódat valami kókler felborította egy színpadon?Nyomós érv, nem vitás.
  • jeti00
    na kiemelted a mestert xDD
    jogos ez a lentebbi dolog h ellenőrzött körülmények között mutassák be, ilyet nem tesznek mivel illuzionisták :) persze ettől nem kevesebbek, ugyanúgy szórakoztatnak engem :)
  • Tinman #19
    Utalj át egy jelképes összeget és elárulom a titkot fiam.

• zOMG
    Mondd hogy csinálod szeretnék ellesni valamit töled óó nagy Tinman
  • zOMG
    Ugyan csak mindig olyan okos dolgokat irsz le netvitéz barátom hogy telettél a pédaképem
  • Tinman #16
    A személyeskedésen kívül van valami érdemi mondanivalód is a témában?

Vagy én is vegyem fel a szinted? Ok.

Ó zOMG, ha én annyira jó flamer lehetnék, mint te... bárcsak az Úr áldása szállna rám és olyan elméseket mondhatnék mint te. Alakul vagy még gyakoroljak?
  • zOMG
    Tinman neked nagyon összejött az élet Istenem ha csak 2 percre lehetnék a helyedbe
  • Tinman #14
    "James Randi bűvész 1 millió dollárt ajánlott fel annak, aki ellenőrzött körülmények között bebizonyítja, hogy parafenomén. "

Te lennél 1 millióért laboratóriumi patkány?
    Te felhívnád magadra a figyelmet, ha tudsz az elméd erejével tüzet gyújtani?
    Kanál hajlítgatás miatt még nem kezdenek el vizsgálni, hiszen akár lehet trükk is... van ilyen trükk valóban. Van akinek meg csalás nélkül megy.
  • Tinman #13
    Élőben láttam kb. 5 méterről...
  • pauly
    :))
  • REALista
    "Uri Geller simán képes kanalat hajlítgatni és nem varázslattal, hanem az elme erejével.
    Nem egy világjáró számol be olyan szerzetesekről akik pár centivel a talaj felett lebegnek."

Nem kell mindent elhinni amit a Tv-ben látsz...:DDDDd
  • Lateralus
    Nekünk ezek a trükkök akkor sem buknak ki ha 10x megnézzük. Egy hozzáértő bűvész viszont elég könnyen kiszúrja. Geller trükkjeiről több könyvet írtak már.

Amúgy miért csak olyan fém dolgokat hajlít, amit amúgy kézzel is meg lehet? Miért nem szán egyszer néhány órát egy kamerák előtti vasúti sín hajlításra? Állítólag átrendezi az acélkanál molekulaszerkezetét. Sínnél ez már nem megy?

James Randi bűvész 1 millió dollárt ajánlott fel annak, aki ellenőrzött körülmények között bebizonyítja, hogy parafenomén. Még senkinek sem sikerült. Pedig nem kis pénz. Mellesleg Geller több trükkjével bukott már le kamerák előtt, többek között épp James Randi égette be a Johnny Carson Showban.

James Randi, Uri trükkjeiről és egy videó az évtizedekkel ezelőtti beégésről.

Criss Angel mentalista sztárbűvész nemrég pont ennek a műsornak az amcsi változatában (Phenomenon) égetett be egy fickót. Minden induló mentalista bűvészként aposztrofálta magát, csak egy Callahan nevű állította be magát természetfeletti erővel megáldottnak. Angel 1 millió dollárt ajánlott neki az élő műsor kellős közepén, ha megmondja mi van a zsebéből előhúzott, lepecsételt borítékokban. Balhé az lett belőle, megoldás nem - nem segített természetfeletti. Mellesleg Geller volt Angel mellett a másik zsűritag és burkoltan neki is szólt a felhívás. Ő sem élt vele.

Ezt érdemes megnézni, majdnem bunyó a vége :)

Mindkét felhívás a mai napig áll. Nem tolonganak a parafenoménok. Pedig 2 millió dollár nem rossz zsebpénz.

Nem az a baj a Geller félékkel, hogy csalnak, hanem, hogy megpróbálják paranormálisnak beállítani.
    Rodolfó bevallottan bűvész volt. Copperfield is egy illúzionista. Blame, vagy Angel levitál, vizen jár, háztetők között repül, de sosem álították, hogy mindezt az elméjükkel tennék, hogy természetfeletti erejük lenne. Bűvésznek, illuzionistának vallják magukat.
  • Tinman #9
    Ja, csoda, hogy ennyi hülye között még nem kaptam agyhugykövet
  • zOMG
    Tinman nálatok mindenki csodagyerek a családba föleg Te :P
  • Tinman #7
    Háhá -.-
  • neoG
    Hááát.Nekem nem kell fél évet gyakorolnom.2mp alatt odamentem az ágyhoz, és felemltem:)
    Sorry,de nem hagyhattam ki
    -PEACE-
  • Tinman #5
    Akkor szólj le egy parafenomént, ha majd személyesen tapasztalod mit tud.

Sztori mód on:

Lány unokatestvérem 16 körül járhatott, amikor barátnőjével elmentek egy ilyen állítólagos parafenomén bemutatóra, hogy beégessék a faszit. Tudni kell, hogy egyikük sem hitt egy kicsit sem abban, hogy egyáltalán léteznek "médiumok".

Elkezdődött a show, amiben az ürge a következőt csinálta: Bárki felmehetett a színpadra, mögé állt egy segítő, oldalt pedig a "mester". Az unokatestvéremet rázta a röhögés, ahogy a -szerinte- beépített emberek sorba dőltek el, úgy, hogy hozzá sem ért az ürge, csupán annyit tett, hogy 15 centire emelte fel a tenyerét a homlokukhoz.

Odaért unokatestvéremhez, aki integetett vigyorogva a baránőjének. Mindketten tudták, hogy akkor sem fog eldőlni, hogy meglökik, úgy betámasztott.
    A "mester" az unokatestvéremhez ért, semmit nem mondott, csak felemelte a kezét, az unokatestvérem meg tovább vigyorgott... ja, csak már a segítő kezében, mert hogy úgy eldőlt hátra mint egy élettelen fadarab.
    Gondolhatjátok, hogy lehervadt a mosoly az arcunkról.

Kérdeztük, hogy miért dőlt el és azt mondta, hogy ő nem is dőlt el... persze tudja, hogy eldőlt, de nem érti és nem érzett semmit.

Erre tessék gombot varrni!

Uri Geller simán képes kanalat hajlítgatni és nem varázslattal, hanem az elme erejével.
    Nem egy világjáró számol be olyan szerzetesekről akik pár centivel a talaj felett lebegnek.

Ez szerintem olyan, mint egy szertorna gyakorlat. Ha 10x csinálod meg, párszor leesel és ronda az egész. Ha 100x, akkor már talán le sem esel. Ha 1000x, akkor meg olimpiát nyersz ^^

Hiszem, hogyha minden egyes nap !minimum! 2 órát azzal eltölt az ember, hogy egy tollpihét megmozdítson, akkor elég fél év és a tollpihét képes lesz lazán megemelni. Mindenkiben ott a lehetőség, de vannak olyanok akik alapból, képesek "csodákra".
    Kitartással minden elérhető!
  • Kelta
    jaa.. kb mint Rodolfó, vagy David Copperfield :) csak messze nem annyira ügyes

de ettöl még a müsor lehet jó lesz...és az is valoszinü, hogy van néhány érdekes képességü ember,kérdés ezek ott lesznek-é? :)
  • NwLGL
    A világ legnagyobb kóklere. URI KÓKLER
  • Risu Führer
    szerintem jó kis műsor lesz.bírom Uri Gellert elképesztő dolgokat tud csinálni.
  • xizor
    Első adást biztost megnézem, mondjuk engem még nemigazán tudodt meggyőzni 1 mentalista sem