X3 - Terran Conflict / Albion Prelude

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Lockheed
"...Aztán sikerült lenyúlnom a Paranid örökös M6-os prototípusát és onnantól már 3 M6-os nyomult..."

Gondolom a Hyperion. Merre van ?

Thorin Matarielle - Shirak Skunkworks - Siseide

Köszi! Az a gond, hogy rendeteg pénz kell, ehhez a hadjárathoz.Szerintem felfüggesztem, és megyek pénzt szerezni.Hogy szerezted a Paranid M6-ot????<#wow1><#guluszem1><#conf>

Látom itt azért már komolyabb küldetések vannak mint hogy hozd el ezt, öld meg azt. 😄

Elõször: olyan küldibõl lesz vagy 3-5 db mire a végére érsz. Hidd el, ez még csak a kezdet. Hasonló szivatás van a Goner plot végefelé is, csak ott kalózok támadnak és van benne még egy csavar ami nehezíti az életedet.

Másodszor: Megoldható a dolog csak nem egy hajóval, hanem egy kisebb flottával (az igazi nagyvasakat kerüld, mert akkor még Destroyer is beugrik az meg egy pillanat alatt végez mindenkivel).
Részemrõl 6 vadász (3 M4-es Elit és 3 M3-as Nova), 2 M6-os (Vidar és Heavy Centaur) volt kezdetben a védõflotta. Aztán sikerült lenyúlnom a Paranid örökös M6-os prototípusát és onnantól már 3 M6-os nyomult.

Mikor támadnak, a nehezebb vasakat ráirányítom a közelgõ korvettre (az is csak M6-os és a pajzsai pusztulása után megdöbbentõen hamar szétesik), a clusterekre meg egy erõsebb rakétát indítok (nagyon hatékony ellenük a Typhoon, de bármely 50K feletti sebzésû gyorsabb rakéta megteszi) de nem megyek a közelükbe. Ha közel mennék hozzájuk akkor szétnyílnak és sokkal több a célpont. Viszont egy erõsebb rakéta az egséz galerit kifüstöli egy lövéssel. Ha már szétestek akkor meg a Distruptor missile az amivel a Fighter kivételével a kisebbek egy lövésbõl leesnek. Marha gyors, fordulékony rakéta csak nehéz beszerezni.

Az M4-es vadászok egy wing-be vannak szervezve, õk védik az egyik teherhajót, az M3-as gépek másik wing-ben a másik hajót. A harmadik gép meg vigyázzon magára (általában úgyis egy M6-os szokott lenni bár elõfordult hogy egy TP volt saját vadásszal). A fontos az egész konvojból a teherhajók állapota.

Asus P5K, E8400, 8GB DDR2, HD6670, BENQ G920WL

Hogy tudtátok megycsinálni Khaak hadjáratot?Védeni kell egy teherhajót amit aszteroiddal szórakozik unknow szektorban, de lehetetlen megcsinálni. Kb 6 korvettet, meg egy csomó vadászt zúdit rám a gép.Ha elmenekülök, akkor szélövik, és kezdi újra csak más faj teherhajójával.Szerintem elcseszték ezt az egész játékot.Túl nehéz.Kb 30 szor próbálkoztam de nem megy.<#mf1><#boxer><#wilting>

Cowek
<#wilting><#idiota> LOOOL <#eljen><#eljen>

http://www.f1-info.hu/

csak teszteltem hogy mukodik-e a z uj gomb 😊)

Néha megesik, hogy a kígyó elesik. Mondta a kobra, és eldőlt jobbra.

Lockheed
Te beteg vagy! 😊

Spoiler (katt a megjelenítéshez)
mukogyy!

Egy kérdés: melyik volt hamarabb?

-Az OTP bank:

-Vagy az Argon Fõderáció:

???<#hehe><#idiota><#beka3><#vigyor3>

Ez úgy örökké bennem marad...

jójó, csak uj képcsalád volt...

A company-k hogy mûködnek a TC-ben. Lehet egyhez csatlakozni vagy mondjuk alapítani sajátot?

Lásd: #1897

Kids, don\'t try this at home!

ez most ugye Reunion?

Miért, ki vezeti? Ódzkodom a sidebartól, ezek a gombok meg olyan szééépek!

Különben is igazad volt, mehetett volna így is:

Nekem is a Tyr a kedvencem<#vigyor4>

Kids, don\'t try this at home!

háát öö izé, nemhiszem hogy ide tudnám lapitani a Sidebar-t a TC-bõl. Többnyire azért mer nincs TC-m. :< X3:R fórumot meg nem én vezetem...

NONPLUSZULTRA
Természetesen Reunionban...

ALL I WANT IS WORLD DOMINATION

hülyeség volt az újreg >.<

M3-asok könnyen kilõhetõek? Valami ilyesmit hallottam. :<

NONPLUSZULTRA
Én is kényszerbõl töltöttem fel a szektoromat annyi komplexummal, hogy nem lehetett átlátni rajtuk. Fegyvereket és pajzsokat gyártottam a flottámhoz.

http://x3screens.nonpluszultra.fotoalbum.hu/viewlarge/pictureid/3518538
http://x3screens.nonpluszultra.fotoalbum.hu/viewlarge/pictureid/2471603
http://x3screens.nonpluszultra.fotoalbum.hu/viewlarge/pictureid/2799857

bocs, de kopaszoknak 30napig nem ngedélyezett a linkvarázsló...

áááh várjunk csak... X2... Régi szép idõk amikor csak építettem a gyárakat de sose jött belõle pénz... aztán elkezdtem saját magamnak hordani a cuccokat xD Nos ekkor kb 13 éves lehettem, 1 évbe tellett míg rájöttem a titkára a kereskedésnek (tbh a mk3 trédert hamarabb megfejtettem)
Angol tudás ide vagy oda, ez egy nehéz game sorozat. Túl komplex. Ezt próbálták könnyíteni a TC-be és nem akarok szarkasztikus lenni, meg elõítéletekkel rendelkezni, ám ugy látszik elmúlik az a fontos szó amelyet a "4 szent szó" között jelöltem még volna: Explore.

Trade-Fight-Build-Explore

----Think----

Mennyivel szebb lett volna :<

NONPLUSZULTRA
Márpedig az M7-esed önmagában kevés. Nincs olyan, hogy lelõhetetlen hajó. Nem az számít milyen erõs vagy, hanem hogy hányan vagytok. Kellene még 1-2 M6-os, hogy bevédjék, azokhoz fejenként 3-4 M3-as, hogy azokat védjék, stb. Azon a pénzen inkább sok winget szereltem volna fel, az M3+ osom köré.

Amikor kezdtem x3at én se értettem semmit kereskedéshez, de szép lassan belejön az ember és akkor már hatalmas gyár óriásokat épít amely tolja ki a cuccokat. Szerintem legalább annyira élvezetes mint a harc. Ha meg a 2 együtt hogy mindetn megcsinálok magamnak nah az a tuti.

Akkor én valszeg elszúrtam, mert nincs sok lóvém, sikerült missziókkal meg hasonlókkal összeszedni még pár millát azt ennyi. Kereskedéshez meg nem értek. 1 db mercury tankerem van, de az is azért, hogy az energy cellt hurcolássza a flotta után.
NONPLUSZULTRA
Szerintem ott van kiegyensúlyozva a game, hogy a harci rangodhoz igazítja a küldetések erõsségét, nem ahhoz amid van. Ez megköveteli azt is, hogy ne csak a harci rangodhoz legyen meg a hozzá illõ felszereltséged - flottád is. Márpedig azt meg kell vásárolnod és fel kell szerelned, tehát rákényszerülsz arra, hogy ne csak a harci rangodat fejleszd, hanem kereskedésbõl/építésbõl/gyártásból teremtsd ezt elõ

Azért nem csinálnak mmo-t, mert ott az EVE online. Erõs konkurencia, nem biztos, hogy életképes lenne (fõleg, hogy az EVE sem rendelkezik sokmillió játékossal). A szerverek fenttartása meg nagyon drága és erõforrás igényes.

Nem tudom hogy osztályoz ez a game. Megvettem az M7-est, és megkönnyebbültem, hogy most egy darabig nyugtom lesz, mert erõs hajó, nem nyírják ki. Erre elvállalok egy avarage patrol missziót, mit látok 3 oldalnyi lapozható khaak hajók, melybõl az elsõ oldal csak destroyer... Akkor milyen a very hard?
NONPLUSZULTRA
Át lehetett küldeni a RU-ban is, csak kellett hozzá az Explorer software, amitõl hitelesebb.
A sárga út dühítõen visszakapcsol, valóban, ráadásul nehezíti a célzást.

Más: reagált King Lui, az X3 Trainer szerzõje, tervezi a TC változatot is, de csak késõbb. Nekem azért tetszett a RU-hoz, mert egy külön alkalmazás, nem kell scriptelni, és "csak" a rangodat és a creditedet módosította. ez kicsit gyorsított a játékmeneten, de nem adott félisteni hatalmat, mint az LV's Cheats.

Lockheed
Következõ kapunál visszakapcsol a mocsok... 😊

Amit elfelejtettem az elõbb és nagyon tetszik, hogy ha nem jumpdrive-al utazunk és az universe térképen kijelölünk egy távoli csillagkaput akkor rá lehet "kapcsolni" az autopilotot és odarepül. Másik ilyen, hogy ha egyik hajónk olyan rendszerben van aminek a szomszédjában még nem jártunk de megvan az odavezetõ kapu akkor át lehet küldeni a hajót a kapun. Ezek olyan dolgok amik már nagyon kellettek bele és örülök, hogy megjelentek.

Azt a küldetés nyilat ki lehet ám kapcsolni.

BaLeeX
Igen, követtem én is a fórumot és a véleményeket.
Az, hogy nincs BBS és kis küldetés ikonnal vannak jelölve az állomások ahova menni kell, meg az, hogy akkor is mutatja az utat a játék ha még nem is jártunk abban a szektorban ez mind rossz döntés szerintem is. Talán mind azért született, hogy könnyebben emészhetõ legyen a játék többeknek.

Ami viszont látatlanba is tetszik, az a sok új hajó, meg a fegyverrendszer, hogy nincs alpha, beta, gamma stb. Na meg, hogy szép pénzeket lehet keresni küldetésekkel is. A Reunionban több hét kereskedés több universe traderrel, meg gyárak építése után is alig tudtam összeszedni egy Centaurra valót és akkor még csak egy alap hajóról beszélünk felszerelés nélkül.

Remélem összedobnak egy online gamét belõle, egy MMO szerût. Amikor kijött az X2 majd az X3 pont arra gondoltam mennyire ütõs lenne ez az egész online, rengeteg ember kellene, hogy benépesítsen egy ekkora univerzumot. Persze mivel itt egy lövöldözõs cuccról van szó nem lesz egyszerû megoldani a netcode részét. De kíváncsi vagyok mit hoz a jövõ.

Asrock E3G3, i5 2500k, 16GB DDR3, Sapphire R9 280X Vapor-X, ASUS Xonar D1, Win7 64bit

Lockheed
Jófejek!: ) Csináltunk valamit hát annyira nemlett sz*r de annyira jó sem bár azért nem köpném szembe magam emiatt. De ezek viszik bazzeg akkor csak jó nem ? Vagy nem ? Most akkor mi van gyártassunk még kell még több ? Elviszik? Vagy mi legyen ?

Pfff... 😊 Kicsit bizonytalanul intézik ezt szerintem. Személy szerint nekem nagyon tetszik... Mióta kijött a második patch rendesen játszható és megmondom õszintén én egy fikarcnyit nem csalódtam benne. Sok átgondolt dolgot látok ami bekerült és ennek nagyon örülök. Kicsit elõtérbe kerültek a rakéták, külön vannak erre hajók amikhez még lövésem sincs egyelõre ugyanis nincs olyanom de lesz ez tuti. Boarding, wingek, cégek, sokféle mission és már maga a tény, hogy vannak ilyenek nagyon pozitív szerintem. Nagyon sokáig még mindig fog fölfedni ezt-azt a game. Például amit azthiszem Saga modnott, hogy a terran agentek blueprinteket osztogatnak. Ez elég érdekes lesz. Viszont egy mûködõ station manager scriptért a 2 hajót számláló capital fleetemet odaadnám... 😊 Ami nem tetszik, hogy lehetetlen feltételeket szabtak a player HQ-nak. Kicsit túlzásnak érzem. Jó, legyen nehéz megszerezni meg legyen drága ( eddig sem volt éppen egyszerû hozzájutni és olcsó sem volt ) de azért most ezt egy kicsit elmérték szerintem. Dehát van miért küzdeni ez vitathatatlan... 😄

NONPLUSZULTRA
Tomonor: tetszenek a gombjaid, kár hogy semmi közük a TC-hez. A Reunion fórumon lenne a helyük. Sajnos teljesen más a menürendszer - és a gombok kinézete a TC-ben . Ez nem kritika, csak fáj a szívem akárhányszor látom õket. Alig várom, hogy összedobja valaki a klasszikus menüt a TC-hez (biztos lesz olyan...ugyeee?)
Kicsit elindítottam az XTM-et, hát sokkal jobban kézre áll a menürendszere, az extrákat bele lehetett volna rakni a RU menüjébe is, dehát most már mások a követelmények - Vistásodnak a kezelõfelületek.

NONPLUSZULTRA
A Reunionhoz képest nekem csalódást okozott, de azért ugyanolyan addict vagyok.
Szerintem nem volt elég önbizalma az Ego-nak, nem mertek nagyobb tételbe belevágni. Az egész olybá tûnik, mintha csak egy lelkes fan-team összedobott volna valamit, és nem hiszik el, hogy ennyire kellhet a termékük...

BaLeeX
Ha a DT pro-s dologra gondolsz az nálam nem mûködik. Elég hardverfüggõ meg op rendszert sem fogok emiatt újrarakni "hátha"...

Ami idegesítõbb, hogy továbbra is: "Currently out of stock, will be dispatched as soon as new shipment arrives (expected end of October)"

Tök jó, hogy már november eleje van.
Csak szerintem gáz, hogy a premier után már több, mint 1 hete "out of stock" és nem lehet kapni az Egosoft saját honlapján sem? Itt valaki nagyon félrekalkulált valamit.

1 kezemen meg tudom számolni hány olyan játékom van, ami tényleg annyira megfogott, hogy megvettem, mert megérte.
De ilyen még egyiknél nem volt, hogy 2. hete azt vadászom, hogy hol lehetne megvenni. Ráadásul mindezt úgy, hogy ki sem próbáltam csak a Reunion után megelõlegezem neki a bizalmat.

Bocs az offért. <#shakehead>

Asrock E3G3, i5 2500k, 16GB DDR3, Sapphire R9 280X Vapor-X, ASUS Xonar D1, Win7 64bit

Hmmm, még azon ügyködöm hogy megpróbálak java script-el beszúrni egy rejtett szabályzat ablakot, illetve egy spoiler gombot amit elég megynomni és spoiler tagokat rögtön beszúrja. Na meg még kell egy gomb a fenti gombsorhoz. Illetve aki szeretne FAQ-t csinálni, annak szabad az út 😄

Egyre tisztább ez a foglalósdi... most már csak az érdekelne, hogy hogyan lehet különösebb rombolás nélkül lelassítani egy hajót... Mert azért egy M7 még 20-25% hull-nál is gyorsabban megy, mint 25 mps.

http://a-zcomp.eu/

Nincs különbség közöttük. Amelyik kézpettebb az a jobb.

Ha tudni akarod egyáltalán van marine a célpont hajón, akkor freightscan kell. Lecsekkolod és megtudod. Mintegy mellesleg ez informálni fog arról is, hogy ha valamilyen spéci védelem van a hajón (csak tudd hogy mit kell figyelni). Bioscan kell ahhoz, hogy meg tudd nézni az ellen katonáinak tudását.

Hol tudom megnezni, hogy mennyien vedik a hajot?
Van kulonbseg a fajok katonai kozott? pl. jobb az argon marines mint a split? Egy bevetes alatt keverhetom oket? pl. 3 argon es 2 split?
Akár kopaszokat is indíthatsz. A csillagok száma amúgy nem minden, a lényeg hogy miben képzettek. Alapvetõen az átlag képzettséget jelzi ki a program, ha a részletekre vagy kíváncsi, nézd meg a manus adatait.

Boardin során mindig egyszerre 2 marine értékeit nézi (akiknek az éppen használt skill a legmagasabb) a program és azok átlagát veszi.
Minden manusod legalább 2 téren legyen képzett. Ez már csak azért is fontos, mert ha éppen azt lövik le, az pusztul meg a bejutás/harc során akire szükség lenne akkor ciki van, el is bukhatod az átszállást és oda a csodacsapat.
A fight-ot csak a tényleges harccal tudják majd növelni, a többire képezhetõek pénzért.
3-as már elég a spéci védelmek ellen is. Ha magasabb van nekik akkor gyorsabban dolgoznak.

Emellett nem árt ha tudod mennyi ellenfél ellen mész. Egy M6-os 5 marine-jával elég necces lehet egy 20 fõs kontingesnek nekimenni, lényegtelen mennyire képzettek.

A Marines eseten hany csillaggal erdemes utnak inditani a fiukat? Mindharom tulajdonsaguknal min 2-3 csillaggal? Vagy az egyiknel a hack, mig a masiknal a mechanic legyen 3 csillagos? Tamadaskor milyen messzirol kelle inditani a bevetest?
Szerintem is eléggé nehéz.M6-om van, de nem elég, hogy Khaak-ból jön ellenem vagy 20, ráadásul már Korvettet is küldtek.<#wilting><#guluszem1>

Lockheed
Azért elég gáz, hogy a még fel nem derített kapukat is egybõl megmutatja ha arra kell menni...

Az az iránymutató alapból nem nagy segítség, inkább idõspórolás, mert a térképek segítségével ígyis úgyis odatalál az ember. Na jó paranid szektorokban néha élmény volt megtalálni a kaput. Bár a Triplex scanner megvásárlása után az is egyszerüsödött.
Az igaz,hogy a hajók jobban ki vannak egyensulyozva mint a reunionban.De a küldiket amit teljesíteni kell arra értettem,hogy végig van iránymutató hogy merre kell menned és egy kis leírás hozzá.Ez a reunionban nem volt.Hajót nem tudsz cserélni?
Én a "return my ship" féle küldniél találkoztam olyannal, hogy a segítség elvitta világ másik végébe, de nem oda, ahonnan a hajót kelett volna vissza vinni.

Vecsi: Azért annyira nem lett könnyû. Oda jutottam, hogy az egy szál novával (M3) nem érek semmit. Rámszáll a fél khaak flotta. Egyszerû hard (mégcsak nem is very) és beugrik 8 destroyer és vagy 40 másik kisebb hajó. És a rendszert nem védi 1 db capital hajó sem. Teljesítsd a missziót, ha tudod...
Sehol nem lehet itthon kapni?

Betrayal At Krondor: \"the prime example of how a CRPG should be done.\"

Az OTAS Hq-ban adnak egy kuldit amelyben meg kell olni egy bunozot, de elotte vegyem fel a kapcsolataot egy "No Pilot" nevu kontakttal aki megmondja a pontos koordinatakat. Namarmost elmegyek az adott sector allomasara de hiaba kattintok a "No Pilotra" nem tortenik semmi. Mar tobbszor visszatertem ide de mindig ezt a kuldit adja, es soha nem lehet beszelni az urgevel. Talakozott mar valaki ezzel a problemaval?
Lehet,hogy igazad van.De ha megnézzük a reuniont és ezt missió végig vitelben a tc brutálissan meg lett könyitve.Szinte egy kisgyereknek is sikerülhet.Persze nem minden esetben.Ezzel elentétben a reunionont szinte csak fanok csinálták végig.Olyanok akik szeretik a kihívásokat és van kitartásuk.Lehet,hogy így akartják eladhatobbá tenni a játékot,hogy egyszerüsitettek a dolgon.Mondjuk a menedzsment tényleg többet reklámozhatta volna a játékot.Mondjuk kis hazánkban is, és akkor megvettem volna eredetiben,mert én olyan vásárló vagyok aki szivesebben megy a boltba,és leveszi a polcról azt ami neki kell.
Igen, a Reunionnal is ez volt. Nem lehetett kani, mert nem forgalmazta senki.
Én kirúgnám az egosoft managementjét a fenébe. Kicsit népszerüsítenék a játékot, tuti 2x annyian vennék meg, és lehetne kapni mindenhol.
Uhh, az problémás, mert a nován kívül minden hajómat eladtam, hogy megvehessem, és részben felcuccoljam az m7-est...