X3 - Terran Conflict / Albion Prelude
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
A sztori szerintem nem olyan bonyolult. Az Argon Pecaekeeper (vagy mi, már nem emlékszem pontosan) felettébb rövid lett. Csak egy helyen akadtam meg vele, amikor nekem kellett anyagot szállítanom az egyik gyárnak, hogy meglegyen a küldi cucc. De lényegében csak az idő ment, amúgy tudtam, mit kell tenni.
A felettébb rövidet meg azért írom, mert közel nem volt olyan hosszú, mint Reunion-ban.
Erről a küldisorozatról van is leírásom, csak már nem frissítettem fel az oldalamra.
Warning! Cargo bay open, shields are down!
Az AMD System Monitor progija is azt mondja hogy 800-on megy, csak a másik program (PerformanceTest) monda azt mind a 2-ra hogy 556-on fut annak ellenére hogy még a BIOS-ban sem tudnám ilyen alacsonyra állítani manuálban.
Viszont bekapcsoltam neki az EPP módot ami elvileg segít az esetemben ha jól értelmeztem a googlefordító segítségével a leírását.
A Storyt amúgy én sose csináltam meg mer a néhányadik küldinél mindig megakadtam az angoltudásom végett, és emiatt mindig Custom game-t csinálok. Sajna M1 és M2-es hajók terén nincs tapasztalatom főleg nem a terranokal kapcsolatban mer ojan problémás náluk az utanáz hogy sose bajlódtam az ő rendszereikban.
a foglalással kapcsolatban meg mindig ott elakadtam hogy elküldözgettem őket tréningre de sose volt türelmem kivárni hogy elég jók legyenek, és elöbb adtam fel a játékot mind hogy kihuzzam a skill-jeiket és kipróbálhassam egyáltalán a foglalást.
Ha van lehetőséged, akkor egy fluxos meleglevegős átforrasztás nem ártana neki, lehet, hogy segít.
8 éve már előírás volt az ólommentes forraszanyag használata és az ridegebb, mint az ólmos verzió, így könnyebben törik is.
Bár, hogy pont csak a ramnál?...
Érdemes lenne másik, ugyanilyen típussal kipróbálni.
Hajóra nem tudok mit írni, én csak egy sztorit vittem végig és nagy hajót nem kaptam.
Reunion-ban egyértelműen Hyperion volt a nyerő, bár a Nemesis sem volt rossz, míg meg nem lett a Hyperion.
Nagy hajóból meg az M2, ha van annyi lé, bár egy M1 sem rossz kezdésnek.
Szintén Reunion, a Terran Asgard-ot imádtam, simán lehetett rá dokkoltatni M1, M2 hajókat is, meg lefele mindent. Nagyon jó foglaló hajó volt, a Q pajzsát simán leszedte, de a Q nem nagyon sebezte a pajzsát. A HCF-fel alá beállva simán tudtam úgy küldeni a katonákat, hogy engem nem talált el, mer 3-4 km messzire kerülgette az Asgard-ot.
Remélem tudtam ezzel segíteni, ha tovább játszanék a játékkal, akkor én ebben az irányban mozognék itt is.
2-3 éve még sokkal simábban futtatta a játékot jobb grafika mellett.
és ezt már több játéknál is tapasztaltam főleg a memória igényeseknél
1 hete kiváncsiságból lefuttattam ugyanazt a programot a gépemen amit a PassMark oldalán is használnak a Benchmarks teszteknél és egyedül a memória volt gyengébb a kelleténél, a proci ill. VGA egy picikével jobban is teljesített mind amit ők mértek.
a konfig ott van a komment alatt az alsó sávban. (Phenom 9850, Sapphire Radeon HD 4850 512MB, 2x2GB DDR2 RAM)
de most hogy nézem a programban azt írja hogy csak 556MHz-en megy ami vagy elírás vagy autómatán állítja magát mind a procinál vagy el van állítódva (800-ra tettem annó az eredeti 1066 helyett), majd BIOS-ban megnézem.
A hajós kérdésre van jelölt ?
Amúgy kinek melyik a kedvenc hajója AP XRM alatt ? M6 M7. (ami meg is vehető) mer én igencsak leragadta a rég bevált hajóknál és pénzem sose volt másikat kipróbálni. Nekem az M6-ból a Nemesis ill. Hyperion, M7-ből az Agamemnon (bár az MI miatt egy kicsit hibás ez a hajó) a nagyobb hajókra meg nincs rálátásom mer egyszer jutottam még csak el addig hogy megvegyek egyet is, de azt se használtam.
Utoljára szerkesztette: tom36, 2017.01.18. 09:19:29
Azt szeretném kérdezni hogy a legfrissebb játékkal melyik cocpit mod működik?
És Boldog Új Évet!
Intel Core i5-4460 , Kingston 8GB DDR3 1600MHz HyperX Fury , Gigabyte GTX750 Ti 4GB DDR5 GV-N75TWF2OC-4GI
amikor ezeket elkezdtem felrakni (autómatán leállításnál azt több óra volt (kb. 6), majd ujraindult a gép és amikor konfigurálta magát akkor kiirta hogy gond van a frissítésekkel és letörölte az egészet. természetesen a win 7 is meggajdult. azóta egy minimális frissítésen kívül mást nem tetem fel és ki is kapcsoltam hogy még a memóriát se húzza le az autómata keresésel.
Amúgy nem akarom elkiabálni bár lehet hogy most be fogom szívni, de tegnap ujra raktam és minden módot manuálisan csináltam meg + egyebek és egyenlőre stabil, bár még csak kb. 2x2 órát játszottam vele azóta, de ma kiderül.
Próbáld meg manuálisan, a microsoft oldaláról leszedni és úgy telepíteni.
Sajnos a W10 megjelenésével elrontották a W7 frissítési lehetőségeit. Hallottam olyat is, ha elég sokáig hagyod, hogy menjen a frissítés, akkor előbb utóbb megcsinálja. A sok meg napot is jelölhet...
Vagy érdemes elgondolkodni egy W10-re áttérésen. Bár az új rendszeren még nem játszottam az AP-vel.
inkább csak tegnap óta, az elmult napokban nem volt idő elötte meg próbáltam összeszedni azt ami kelleni fog, meg sokat nem knlódtam vele mer a hiba megoldásával pár óránál töbet nem foglalkoztam még mer játszottam vele közbe meg más dolgom is volt.
az XRM pedig mindenképp kell
az a gond hogy hiába mód nélkül lennék akkor is gond lenne ezzel, vagy egyszerűen csak a win7-et kéne frissítenem mer szinte alapon van de már nem lehet frissíteni (nem bírja magát már)
mindig is volt vele gond, de valahogy mindig sikerült megoldanom
Nem veszlek továbbra se komolyan. Ne örülj!! by sertrex
viszont jőn pár kérdés megint így hátha jó lessz.
ha steam ról leszedem majd onnan fel is rakom a bonus pack-ot majd a no-steam exe-vel fellülirom az eredetit akkor müködni fog elvileg.
a lényeg hogy a módokat (XRM...) elég csak bemásolgatni a megfelelő helyre és a .cat fájlokat sorbarakni ahogy kell, vagy plugin managar használatával kéne felrakni a módokat ?
a következő modokat használom
XRM + LOW HULL
Galaxy Explorer
Marine_Repairs_and_Training
Repair_Laser_10x
Régen többet használtam de valahogy nem találom a módokat.
ezek talán nem is ütik egymást
Elkezdtem játszadozni, de sajna előjött egy hiba amivel régen is meggyűlt a bajom, de sajna elfeledtem hogy hogy is oldódott meg, most meg nem találok rá megoldást sehol.
véletlenszerü időközönként összeomlik a játék és hibaként a következőt jelöli meg: APPcrash
néztem egykét dolgot róla de volt ahol úgy oldották meg hogy kompatibilitási módot váltottak (egy régebbire aminél stabil volt még), máshol x3.. fórumond azt mondták hogy hangrendszer hiba, vagy épp frisíteni kéne a windowst... de ez se jött ott be.
a kompatibilitást kipróbáltam XP SP2-vel de nem lett jó a Win 7 meg sztem amúgy se lenne jó
tudtok esetleg valamit ?
thx
Nem veszlek továbbra se komolyan. Ne örülj!! by sertrex
Kár hogy nincs így összeszedve de majd valahogy összekapargatom a szükségeseket, és utánna jön majd az hogy a felét nem tudom használni és talán úgy is játszható lessz.
Az a másik gond hogy mivel az angolom elég gyér, már nyelven meg nem is tudok igy a sztori ki is esett mindig és a custom game-ben meg elég lassan halad a gyüjtögetés, és kevés ojan mód van ami a kereskedelemben segítene nekem. (ezek miatt 1x ha eljutottam addig hogy vegyek egy M1,vagy M2 hajót nemhogy kimaxoljam)
Olyan oldalról nem tudok, ami a jelenleg is működő modokat csokorba szedi. A Litcube Universe bizotsan megy, de az egy elég nagy mod, jelentősen átszabja az egész játékot. Nem kezdenék azzal a helyedben. A kisebbeknél meg egyébként is az van, hogy előbb el kell döntened mire van szükséged, mert mindent értelmetlen lenne feltenni még akkor is, ha működnének..
meg sajna az angoltudásom elég gyér így még ez is próblémát okoz.
Nem kezdtem bele a játék módolásábe de előtte lenne egy gyorskérdésem még: leszedtem hozzá steam-ról a bonus pack-et de ezt honnan tudom hogy benn van e vagy sem, vagy ezt is valahogy a plugin managger-el kell aktiválni ?
Utoljára szerkesztette: TokraFan, 2016.12.23. 16:13:50
Pár év után ismét nekivágnék a játéknak de ismét beleütköztem abba a problémába hogy mogy is kell módolni
főképp hogy honnan lehetne egyszerűen leszedni a használhatóbb módokat és minek mi a feltétele.
X3 AP-vel akarok ismét kezdeni, de még azt se tudom már, hogy mik az alap módok (XRM.... vagy itt is használható az XTM... ijesmik)
tudnátok esetleg egy használható oldallal segíteni ahol könnyen meg lehet mindent találni ? (a régi módokat nem akarom használni mer valószínűleg már jött ki belőlük újabb is, vagy nem kompatibilisek az új patch-el)
Spoiler (katt a megjelenítéshez)

Utoljára szerkesztette: Pares, 2016.08.25. 20:49:33
"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB
"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB
2. Telepítsd a 3.2-es javítást.
3. Telepítsd a 3.2d javítást.
4. Telepítsd az X-Tended modot.
5. Játssz.
Jobban szeretem a kézzelfogható dolgokat ami ott ül a polcon fizikailag.
Remélem ezután már nem lessz semmi gond sem.
Köszönöm a segítséget mindnekinek
Terran Conflict
Amúgy mi a gond a steam-es változattal?
Nekem abban megvan az összes. Illetve a Reunion megvan dobozosan is még régről, a Rebirth-ért meg nem akartam 40-50 eurót kiadni, ezért megvettem dobozosan 3000 Ft-ért. De azt is regelni kellett (vagy lehetett, már nem tudom) steam-en.
Humble-n volt egy akció egyszer, kb 5 euórért vettem meg az összeset a Rebirth kivételével.
Sajnos a legtöbb játék már igényel valamilyen regisztrációt, akár steam, origin, uplay. Ha ezek nincsenek, akkor meg saját launcherük van, ami szintén idegesítő tud lenni.
Amúgy nem hiszem, hogy a törés lenne a gond, ha egyáltalán van rajta. Reunion-nál 1.4-nél kiszedték a védelmet.
Viszont a modok akadhatnak, ahogy írva vagyon lentebb.
Utoljára szerkesztette: RJoco, 2016.08.24. 14:23:23
"2. Make sure you have a new, clean installation of Terran Conflict patched to version 3.2 or later. (A clean installation means there are no other scripts and mods installed – Not even the official bonus pack.)"
Ahogy korábban is kifejezetten megemlítettem (#12093), a hivatalos Bonus Pack, és a modok nagy része, sőt talán egyik sem kompatibilis az X-Tended moddal. A Bonus Pack kifejezetten az alapjátékhoz van. Az X-Tendedben minden Bonus Pack funkció benne van alapból. Magyarán: Ha feltelepíted az X-Tended modot, akkor semmi más scriptet, Bonus Packet vagy modot ne telepíts fel mellé.
Utoljára szerkesztette: Pares, 2016.08.24. 13:33:12
Esetleg megpróbálhatod, hogy 1 órát másfele mászkálsz, hátha utána nem lesz gond. Lehet, hogy elég 5 perc is, mert valami hajó nem ott van, ahol lennie szabadna.
Esetleg valamelyik mod kavar be. Talán az XTM, ha van. A bonus pack-ról mondjuk nem gondolnám.
Commodity Logistics Software MK1 (CLS MK1)
Commodity Logistics Software MK2 (CLS MK2)már csak rá kell tenni a Ts re és mehet az autómata kereskedés az állomásomnak. köszönet érte
Commercial Agent (CAG)
Commodity Logistics Software MK1 (CLS MK1)
Commodity Logistics Software MK2 (CLS MK2)
Fogod a hajót amit szállításra használsz -jellemzően valami TS-, ráteszed ezt és a Navig.Soft.Mk1-et. Kijelölöd az állomást "Home Base"-nek, majd menüből "Trade/Start Internal Commodity" vagy valami ilyesmit keress. itt be tudsz állítani mindent, ami a termékek eladásával/vételével kapcsolatos (termék típusa, ára stb.). Ezzel a szoftverrel -pontosabban a CLS MK2-vel- még útvonalat is megadhatsz a hajónak, illetve kizárhatsz szktorokat ahova nem léphet be a hajó.
Beállítás után Trade menu/Start Commodity Logistic és már mennie is kell.
Utoljára szerkesztette: TokraFan, 2016.08.22. 12:31:03