12193
X3 - Terran Conflict / Albion Prelude
  • Vitez77
    Jó, pár órás a hír, de most érkeztem meg melóból XD (még mielőtt valaki mondaná, hogy "nem is friss")
  • Vitez77
    OMG lesz X-Antológia (X-Box)
    Angolul nem tudóknak a fordítást most csinálom, a többieknek meg irány az Egofórum X-Universe része!
  • Malibutomi
    Kösz a választ srácok, amugy én is a Heavy Centaur prototype-al mászkálok, azzal is kapok már 2-4 millát egy-egy gyilkolós küldiért.
    Egyébként mióta van egy komplexem Cloudbase Soutwestben valamiért a paranidok utálnak.A rangom viszonylag magas náluk, de mégis az összes paranid piros lett. Persze lehet az a baj hogy a Cerberusom da volt rendelve a komplex védelmére, a Paranidok meg elkezdtek keménykedni a szektorban, és volt egy kis hirig. Még szerencse hogy a Titan időben odaért, hamar vége lett a bunyónak.
  • r4pt0r
    Én nem értek egyet, 20 millát kerestem múltkor a patrol küldivel, plusz mellé rengeteg reput.
  • bgabor
    Nem szabad patrolt vagy defense-t vállalni ekkora hajóval. Én is amint meglett a Titanom, elvállaltam vele egy patrol küldit, és csak fogtam a fejem az egyhuzamban nyolcadik szétlőtt Xenon M2 után.
    A játék az ellenségeket a harci szintedhez igazítja és ahhoz a hajóhoz, amiben ülsz.
    Ha erre azt kérdeznéd, hogy akkor mégis mi értelme nagyobb és nagyobb hajókat venni, nem tudnék válaszolni. A Springblossom megszerzése óta nem érzem szükségét hogy más hajóba üljek át. Persze nagyritkán be kell hívnom a Titant rendet tenni, de nem ez a jellemző.
  • Malibutomi
    Srácok meddig szokott tartani egy hoszabb Patrol?
    Meglett végre az M2-m, 90%-ban felszereltem és felvettem egy patrol missiont ami 1 millát fizet, de mát összelőttem mellé vagy 5-öt, kb 6-7 M1-M2 és vagy 20-25 M6 jött már hullámokban, és már kezdem kicsit unni. Persze az egyetlen station amit sikerült szétlőniük a PPC gyár volt...grrr
  • tomonor
    még nem próbáltam
  • Pares
    De közel sem olyan okos az az vanilla mk3, mint ez.
  • tomonor
    mk3-nak is fizetni kell ám...
  • Pares
    Perszehogy tudja használni. Minél nagyobb szinten lesz a tradered, annál okosabb lesz. A jumpdrivot is úgy használja, hogyha van információja egy adott szektorról, hogy van ott ellenség, akkor nem ugrik oda, hanem máshova. Hátulütője, hogy fizetni is kell a traderjeidnek, igaz nem sokat.
  • r4pt0r
    És tudja kezelni a Jumpdrivet? Nekem olyan script kell ami X3 Reuban volt a station trader (vagy mi volt a neve).
  • Pares
    Ajánlom figyelmetekve a Commodity Logistics Software MK1 és MK2 Scriptet + Lucike további trade scriptjeit. Annyit csinál, hogy szépen mindent beállithatsz a tradereknél, hová menjen, mennyit vegyen és miket vegyen, figyelembe veszik az ellenséges hajókat a szektorokban, és azokat megpróbálják elkerülni. Persze ezek a fícsöröket csak akkor kapja meg a tradered, ha elér egy bizonyos szintet (Appriciate, Trader, Supplier, Dealer, Major Dealer). Továbbá útközben is megtudják változtatni az célállomást, ha az nem a legjobb áron ad/vesz.
  • Pares
    Omicron Lyrae
  • tomonor
    Megújult X3 editor oldal
    http://x-tools.doubleshadow.wz.cz/
  • bgabor
    Na és melyik szektorban van elhelyezvea komplexum?
  • Pares
    Kösz a felviilágositást! Sejtettem, hogy valami ilyesmi lesz a dologban... Áh. Az Osakával olyan könnyű az egész (12 PSP, 12 SSC), még 2-3 M2-es se okoz gondot. Asszem itt az idő kipróbálni vmi újat...
  • Henky13
    Köszi:D
  • bgabor
    Ugyanúgy. Csak a complex construction kitnek a komplexet és az új stationt kell megadni, és akkor kiépül közöttük a csőrendszer.
  • Henky13
    Meg ha már 2 állomás össze van kapcsolva, hogyan kell az újakat hozzákapcsolni a komplexhez?
  • Henky13
    Sziasztok!

Komplexen hogyan lehet beállítani eladási árakat? Vagy az egyetlen lehetőség itt a kereskedőket a legjobb eladásra állítani?
  • tomonor
    meg amúgy is, összesen csak 3 khaak szektor van :P
  • r4pt0r
    Változó hogy mit ad, de a legtöbb ugyanaz. Ezeket a küldiket addig kell csinálni amíg el nem éred a Captain rangot, utána jön a lényeg.
  • Pares
    Most a Final Fury plotot csinalom, de nemtudom hogy mivan, mert folyton csak a 2 Khaak szektorba kuldoz, hogy ellenseges hajok kiiktatasa szukseges. Mar vagy 6x megjartam mindket szektort, es korbe korbe ugyan azt a feladatot adja... Kezd unalmas lenni...
  • Pares
    Nekem eddig egy komplexumom van, ami egy Solar power plant L-bol all meg 3 db Crystal Fabbol. Tokeletesen ellatjak egymast nyersanyaggal, csak a Meatsteak Cahoonas-t es a Silicon Waffers-t kell itt-ott beszerezni. A komplexumhoz 11 TS van hozzarendelve, amik 7 szektoron belul a legjobb aron aruljak az energia cellakat. Ezenkivul van egy Vidarom meg egy M2-es Osakam. Jelenlegi helyzetben 57 milla van az accountomon + kb. 5 percenkent kb. 100000 Cr.-et hoz a Complexumom.
  • Gunslinger
    Én tavaly novembertől idén márciusig játszottam a játékkal (most néztem meg, 03.30 az uccsó mentési időpontom), napi kb. 3 órát hétköznap, hétvégén szinte egyáltalán nem, mert nem fért be a családi életet élésbe. Ez alatt az idő alatt összeszedtem vagy 3 milliárdot, abból lett egy csinos kis flotta (1 M1, 6 M2, 8 M7, 4 M7M, fene tudja mennyi M6, de minimum 10, számtalan TS, 3 TL és úgy 200 vadászgép, ebből 90% M3 vagy M3+) nekem csak 3 nagy complexem van, de önálló állomásom baromi sok, most fejből nem tudom, de több tucat. X3:R-el játszottam folyamatosan több, mint 2 évig, ahhoz képest alig fordítottam időt a TC-re, mert mindent sokkal egyszerűbb itt elérni, azért is hagytam abba a játékot már több hónapja, mert mindent elértem, amit akartam. Majd ha lesz később időm lehet felrakom a legújabb verziót újabb kihívások végett, mert azóta is az 1.3-as van fent. Az 500 microchip nem irreális, építs csak pár darab chip plantet és addig csinálsz mást míg azok szép lassan kitermelik, nem értem hova sietsz.
  • r4pt0r
    Semmi irreális nincs a plotban, csak az igazi fanoknak van, láttam már több százas komplexet csak a hub miatt, és ők nem azt írták hogy ez most kicseszés velük hanem egyszerűen élvezték a kihívást. :P
  • bgabor
    Ez nem igazságos így. Senki nem mondhatja, hogy türelmetlen lennék, vagy mindent azonnal akarnék ebben a játékban. Amióta elkezdtem játszani vele, csak összeszedtem egy Titant, egy TL-t,két M7est, hat M6ost, vagy 20TSt plusz az aprót, emellett öt komplexumom van, a legnagyobb Dukes Domainben nyolc Teladianium L üzemmel gyártja a pénzt.
    Na nem mintha minderre a pénzt nem bounty hunter küldetésekkel és nvidium gyűjtéssel szedtem volna össze, az üzemekből nem lehet meggazdagodni.

Nem lehet tehát mondani, hogy ne fordítottam volna időt a játékra, sokkal többet, mint az elődjére. Viszont nem is vagyok fanatikus, hogy éjjel nappal ez előtt üljek. Így, az 500 microchip bizony irreálisan sok. Persze, van ennél sokkal irreálisabb is, az egész HUB plot, de ettől még ez nem lesz kevésbé az.
  • r4pt0r
    Egyébként felteszed a Command Queueing scriptet. Ez azt tudja hogy meg lehet adni feladatokat hogy mit csináljon. Nem tud olyan sok mindent csinálni. De pl. van 1 szektorban 2-3 chip plant, és akkor tudsz olyat csinálni hogy elmegy az elsőbe megveszi a chipeket, majd elmegy a 2.ba majd a 3.ba, és aztán végtelenszer ismétli vagy ahogy beállítod. És így te közben tudsz mással foglalkozni.
  • r4pt0r
    Egyébként csak az Aldrin meg a HQ plothoz kell a HUB. pl a 2.1es Treasure Hunthoz nem.
  • Gunslinger
    Hát ha nem bírod kivárni akkor költened kell rá. 60 milla egy korrekt complexumért sok szerinted? Abból egy fél valamire való M2-es nem jön ki. Nézd meg a HUB küldi további nyersanyag igényét, na az a sok, nem az 500 microchip. Egy átlag capship HQ-ban gyártása sokkal több időt és nyersanyagot emészt fel. Már az X3:R idején is ez volt a helyzet, mégsem sírt senki miatta. Az a gáz, hogy neked minden 5 perc alatt kell, amivel picit melózni kell az vacak meg túlzás, szar a boarding is meg le egy feladatúzod az M7M-eket mikor sokkal többre használhatók, mint bármelyik M6-os vagy a TL-ek, amik meg csak szállításra jók. Arról nem is beszélve, hogy amíg letudod az alap Terran plotot, az OFF plotot meg a Gonert annyi idő alatt lazán össze lehet gürizni az 500 microchipet sőt, a többszörösét is mindenféle complex építgetés nélkül. Időbe telik, ez van, nem 5 perc, ebben a játékban semmi sem 5 perc, de rohadtul messze van az elviselhetetlen és teljesíthetetlen szinttől.
  • bgabor
    Oké, ráállítottam két gyárat és elkezdtem az OTAS plotot. :D
  • r4pt0r
    Mire megcsinálod az OTAS plotot megvan 2 gyárból a chip, nem kell hozzá venni semmit, csak egy darab TSt.

• bgabor
    Persze hogy nem. Az az 500 mikrochip, amit egy chip plant 50 óra alatt gyárt le, nem mennyiség. Elhanyagolható. Persze, mindenki építsen 10 chip plantból álló komplexumokat(a chip plant ára darabonként ötmillió pénz ugyebár, CC kitekkel együtt rongyos hatvanmillióból megvan), és akkor már öt óra alatt megvan ez a mennyiség.

Te tényleg nem találod ezt egy kicsit túlzásnak? Mert szerintem az, nem kicsit.
  • tomonor
    OFF:

Azért az ilyenektől kiráz a hideg, bár nagy ufó rajongó vagyok, nem biztos, hogy szeretnék velük így találkozni. Legalábbis nem ilyen módon. Bár biztos nekik is megvan a maguk oka, hogy miért így jelentkeznek...
    http://www.ufoszovetseg.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=55&Itemid=83
  • Gunslinger
    Nem hiszem el, hogy ezen az 500 microchipen ennyit bírsz lovagolni. Az nem mennyiség.
  • tomonor
    visszaolvasni tudni kell, legalább 6 milliádszor le lett írva.

...

kövesd, de tartsd a távolságot, és nem kezd el visszaszámlálni majd.
  • danylp
    valaki segítene a problémámban amit délben írtam be? köszi :D
  • bgabor
    A következő a helyzet:
    A fejlesztők igen kedvesen az összes főbb plot végigvivégét szabták követelményül az új küldetésekhez. Tehát a patch új küldetéseit csak akkor kapod meg, ha végigviszed előtte a Main plot+Goner plotot+Final Fury plotot+a HUB plot első szakaszát. Csak ezután adja be.
    A zömükkel noncs is nagy gond, de a HUB plot első szakszának kötelezővé tétele elég nagy szemétség volt a készítőktől.
    (mert össze kell gyűjteni hozzá 500 microchipet. Namost egy microchip-gyártó üzem(chip plant) négy darab microchipet gyárt egy 24 perces gyártási ciklus alatt. Na így letart egy darabig, amíg összeszedsz 500 darabot belőle, még ha több üzemből vásárolsz is)

Az új Terran állomások csak az új Aldrin szektorokban vásárolhatók.
    Mondanom se kell, hogy a HUB plot elkezdése nélkül ide nem juthatsz be.
    ATF hajók kizárólag a játék moddolásával vásárolhatók.
  • Henky13
    Sziasztok!

Valaki tudja, hogy ha felrakom a 2.1-es patch-et akkor miért nem kapom meg hozzá a plussz dolgokat? A javítások érzem h kijönnek, de az új küldetések (Aldrin) meg az új halyók, állomások (Terran) nem elérhetőek.

ATF halyók csak moddolással válnak elérhetővé?
  • r4pt0r
    Csak olyan scriptet használok ami nem változtatja meg az eredeti dolgokat, max csak egyszerűbb lesz. pl FCC