X3 - Terran Conflict / Albion Prelude
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Sok újat nem fog mutatni szerintem. Bár fene tudja, elvégre ott van a Steam könyvtáramban, lehet ránézek egy nosztalgikusabb pillanatomban.
Meg ugye betették az autópályákat.
X4 már sokkal jobb, a pályák nem olyan vackok és nincs "szuperpálya" sem, csak egy gyorsító, ami átvisz a szomszédos rendszerbe pillanatok alatt. A Holdtól a Föld felé ez nagyon brutálul néz ki.
Illetve akármilyen hajóba beülhetek és vezethetem.
Bár a járkálás megmaradt, de nem kell annyit kolbászolni az állomáson és csatornákban kukázni.
Nekem a TC nem jött be a hatalmas állomások miatt. Legalábbis a Reunion után hatalmasak voltak.
Emellett az irányítás sem tetszett, túlságosan átszabták. És mivel a Reunion-ba 1000 óra fölött voltam, valamint kapásból váltani akartam TC-re...
Később az AP-vel próbálkoztam, de valami miatt nem akartam annyira belemélyedni. Viszont nem volt gond az irányítás, meg az állomások mérete sem.
Ebbe az új dlc-be csak annyit akarok beletolni, amennyi belefér. Még fut az X4 projekt, de már itt van mellette a Subnautica és be van szerezve a Cyberpunk is. Plusz van mellette pár lego projekt is.
Warning! Cargo bay open, shields are down!
Ebbe viszont "beletolok" párszáz órát ismét asszem'.
És igen, Reuniontól kezdve mindíg az XTM-el fejeződött be a játék telepítése... XD
AP-vel nem sokat toltam. Az Argon szálat csináltam talán végig.
A kedvencem a Reunion volt XTM-mel.
Most az X4-et tolom. Lassan vége.
De ez a DLC megfogott, lehet, hogy előszedem miatta az AP-t majd.
Nekem megvan steamen, majd ránézek, az összes X közül AP-vel toltam legtöbbet, de még nem a steames verzióval, sajnos igy nem tudom hány ezer órám lehet benne.
Akinek steam-en megvan az AP, az a dlc-t ingyen kapja.
X3: Farnham's Legacy
Egy külön fejezet amely Albion-ra épül számos fejlesztéssel ,storyline-al.
Utoljára szerkesztette: Pingyóka, 2021.04.07. 18:15:29
pontról pont környékére ugrás de néha bekavar főként a terranoknál
jobb későn mint soha
"S " fapados pl 1mj shield + nulla/=/0 fegyver
"M" közepes feszereltségű ol 5mj shield 1-4 hajótól függ + közepes fegyverzet 2-4 db
"L" Max felszereltségű pl 25mj shield 1-4 hajótól függ + erős fegyverzet 2-4 db
amúgy a felszerelést meg lehet látni i vagy talán h betű hatására
Pár hozzászólással lejjebb, ugyanezt megkérdezted 2017-ben, de szerintem már korábban is ezerszer átbeszéltük a mod kérdést. Még linkeket is adtunk, ha jól emlékszem. Annál többet most sem fog tudni mondani senki, mivel a játékhoz már nem készülnek újabb modok (kivéve talán még a LitCube-hoz nagy ritkán). Szóval olvass vissza kicsit, biztos megtalálod korábbról mit érdemes feltenni.
Si vis pacem, para bellum.
"Azt mondani, hogy nem érdekel a magántitokhoz való jog, mert neked nincs titkolnivalód, ugyanolyan, mintha azt mondanád, hogy nem érdekel a szólásszabadság, mert nincs mondanivalód." Edward Snowden
Én ano feljavitottam s hajókat lehetőség szerint, és a nagyobbakat/drágákat jumpdrivevel egy hajógyárhoz ugrattam és eladtam. Jó pénz csökkent reputació árán.
Return Ship
-Hyperion Vanguard az csak foglalható?
-jégbánya van valamerre a játékban?
-dronok: mi a titka, hogy kiküldés után visszahívhatóak legyenek?
-banner: sok helyen írtátok hony a banner alatt ott vannak az ajánlott modok,stb...az már elavult info vagy én vagyok a vak?
-hozd vissza a hajómat küldik: ha nem érek vissza vele, mennyi idő múlva nem üldőznek a rendfenntartó erők?
Úgy tudom a játékban van egy 'GoD'-engine ami ha nincs kihasználva egy gyár (jó ideig nem termel mert nincs nyersanyag gondolom) akkor kiszedi a játékból, esetleg máshol létrehozza. Ezért az alapjátékban érdemes a Weaver's Tempest szektorban lévő 2 'Incendiary Bomb Launcher Forge'-t ellátni alapanyaggal ha esetleg akarsz IBL-t használni később, mert ez egy Yaki gyár és te nem építhetsz ilyet és az alapjátékban tudtommal ebben a szektorban és a LooManckStrat's Legacy-ban van. (Csak úgy építhetsz ilyen gyárat ha elfoglalsz egy TL-t ami szállítja.)
Ha a gyárakat complexumokba szeretnéd rakni, akkor esetleg érdemes használni egy X3 Complex Calculatort. Ha akarsz akár önfenntartó komplexumokat is tudsz vele tervezni. Van egy online verzió is, de én inkább Xadria-t ajánlom felrakni a gépre (Zip-ből elég kicsomagolni és használható, csak 3,5 MB). Bár ez az alapjátékhoz készült, ha egy mod nem módosítja az alapjáték gyárait, akkor szerintem nem probléma a használata - max a szektorok adatai nem pontosak az Xadria-ban.
Az Xadria-ban
-kiválaszthatod mely szektorba építenél (Politika, Nap és Ásvány alapján is lehet választani), a napkollektornál figyelembe veszi a szektorban lévő nap fényerejét, bányánál megjeleniti a szektorban szereplő aszteroidákon lévő mennyiségeket
-el tudod menteni és visszatölteni a terveket
-gyárakról megjelenít minden adatot mielőtt a complexumhoz adod (termeléshez mi kell, mennyit termel, miből mennyit tud tárolni,..)
-gyáraknál van egy lista ami az adott típusból a legolcsóbbat tartalmazza, de van produk és faj szerinti lista is
-megjeleníti miből mennyit kell beszállítani a gyárba a termeléshez ill. miből mennyit termel és mennyi a profit (a vételi/eladási árakat lehet álltani, alapesetben az átlagár szerepel)
Az útvonal keresés finoman szólva is nem tökéletes. A megoldás az, hogy azon a szektoron kívül maradsz, amiben az AI által irányított hajód van (nem muszáj, de ha sok az akadály, pl. aszteroidák, akkor ajánlott, gyorsabb és biztonságosabb), ugyanis csak abban a szektorban vannak jelen fizikailag a dolgok, amiben aktuálisan benne vagy. Ha szektoron kívül vagy, akkor nincs fizikai ütközés, vagyis a hajóknak nem kell az akadályokat kerülgetniük (amiben nagyon bénák), hanem csak "átrepülnek rajtuk", de legalábbis sokkal jobban leegyszerűsödik az útvonaluk.
A játék a szektoron belüli és a szektoron kívüli világot teljesen máshogy kezeli, mind az útvonalkeresés/ütközések szempontjából, mind a csaták szempontjából. Olyan csaták, amik olyan szektorban játszódnak le, amiben nem vagy ott, sokkal leegyszerűsítettebb módon zajlanak le, a hajók is teljesen más tulajdonságokkal rendelkeznek, mint amikor egy szektorban vagy velük. Ezekre jó odafigyelni.
Információkkal kapcsolatban ezt az oldalt ajánlom (X2-höz, X3-hoz, TC-hez, AP-hoz, X:R-höz, sok mindent megtalálsz itt, pl. TC beginner's guide, ha tudsz angolul).
Utoljára szerkesztette: Pares, 2017.11.09. 20:07:26
"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB
-A gyáraknál a termelés szorzó milyen formában számít bele a termelésbe?
-Az aszteroidák hozama milyen módon befolyásolja a termelést?
Illetve nincs arra valami lehetőség, hogy a hajók autopilotával ne kenődjenek szét mindenen?
Nem kicsit idegesítő, hogy a frissen vásárrolt mamutt 2 perc múlva szétkenődig az állomáson, vagy a kereskedők rendszeresen sziklán vagy állomáson végzik, pedig 75-100Mj pajzsokat is rakok rájuk...
Ezt a linket itt láttam a forumon:
http://eng.x3tc.net/
mintha a gyárak adatai nem mindenhol stimmelnének,létezhet?
Utoljára szerkesztette: Tervisk, 2017.11.09. 17:14:59
Azért köszönöm a segitséget.
Utoljára szerkesztette: Pares, 2017.11.05. 15:22:12
"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB
Aztán van még az Xtended Terran Conflict mod, de az már inkább a teljes átdolgozása a TC-nak, jóval több, mint egy egyszerű modpack.
Még egy kérdés:
Bányánál hogy számit bele a gyàrtásba az asteroida? Többet termel vagy gyorsabban egy 40 mint egy 6-os. Mekkoa asteroidara érdemes már lepakolni m-es bányát?
Utána megadod neki a rendszert, ahova a gyárat telepíteni szeretnéd. Ki kell várni míg odaér (érdemes előre menni és SETA-zni, azzal sok időt nyersz). Ha beért a rendszerbe, ismét komm., és kipakoltatod vele oda ahova szeretnéd (a map-en tudod megfelelő koordinátákra pozícionálni a gyárat). Done.
Ha nem csináltál még ilyet, akkor a gyár lerakása előtt érdemes menteni egyet, mert ha rossz helyre teszed le, kezdheted elölről az egészet, úgy meg csak visszatöltöd és újrapróbálkozhatsz.
Nem kell küldetés csak fel kell bérelni. Olyan szektorban lehet találni az űrben TL-es hajót, ahol van hajógyár, és vele beszélve lehet felbérelni.
Ha van lesz elég pénzed, akkor érdemes egyet vásárolni, mert akkor felszerelheted Jumpdrive-val és nem kell arra várni hogy lassan átmenjen az adott szektorba, ami több szektor esetén sok idő lehet, hanem egyszerűen odaugrathatod, esetenként jó sok időt megtakarítva, ill. sokkal gyorsabban teljesítheted a jó pénz hozó űrállomás építős feladatokat, ami azért is nagyon jó, mert ha vannak kereskedőid, oda is fognak járni, így 'új piacot' létesítesz, és még keresel is vele. Persze a nagyobb profitot hozó ajánlatok magasabb kereskedelem-szint esetén jönnek. Tudtommal a Split TL a legolcsóbb, leggyorsabb ugyanakkor a legkisebb TL, de ha jól emlékszem minden állomást ráfér, de lehet hogy csak 1 állomást tudsz vele szállítani, így ha 1 komplexumot építenél többször kell vele fordulni.
Abban kérnék segítséget, hogy a gyárat szállító teherhajót hol tudom felbérelni?
Kell előtte vmi küldit csinálni, hogy ez ezt az opciót engedje, vagy csak alkalomszerűen találom az űrben és vadászni kell rá, hogy pont összefussak vele?
https://www.gog.com/game/x3_terran_war_pack
A Scorp Map-ot nagyon tudom ajánlani, a vanilla TC-hez kiválóan működik, a moddolt verziónál nem akar muzsikálni.
Scorp Map
Kids, don\'t try this at home!
Nemrég felraktam a Reuniont XTM moddal és 2 fontos progival: X Map by Scorp és az Xmodels 3D Viewer. Mindkét progi tökéletesen működik az XTM moddal.
Ezen felbuzdulva felraktam a Terran Conflictot is XTC moddal de ez a 2 program baromira nem akar műküdni XTM alatt. Tapasztalatok?
Kids, don\'t try this at home!
egyetlen gond vele, hogy a lehető legnagyobb kapacitású TS kell hozzá XXL -es raktárral, minnél elöbb hogy elégé beinduljon és kell egy kis türelem mer nem épp egy gyorsak ezek a hajók. (poton összegeket érő anyagokat, fegyvereket lehet elcserélni 1- 6 milliós fegyver tételekre)