UPC Kábel - Digitális átállás

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Nekem rendben rögzített eddig. A kép sem mászott el.
Nem azt mondom hogy nagyon zavar de egy picit furcsa azután hogy a tv kapcsol.Nem?
Az a figyelmeztetés csak akkort látható ha a mediaboxot látod nem?

A Nat Geo HD az angol nem?

Revenge is a dish best served cold --old proverb / A bosszú hidegen tálalva a legjobb --régi közmondás

A végén lemaradnál Hamilton bukásárol?<#idiota>

Revenge is a dish best served cold --old proverb / A bosszú hidegen tálalva a legjobb --régi közmondás

Nálad nem volt olyan, hogy néha "elfelejtette felvenni a kijelölt mûsort? Bár valszeg mi nyomogattunk el valamit, de jó lenne tudni, miért van ez néha.

Meg naponta négy-öt alkalommal eléggé elmászik az adás úgy 10mp-re, kegyetlenül beáll a kép, szétesik, aztán bemerevedik, de persze magától helyrejön. Ezt remélem, azért hamarosan kiküszöbölik. F1 közben pl. elég anyázós jelenség.

Szerintem nem zavaró a csatornaváltásnál az a kis idõ.
A memó funkció meg nagyon bejön nekem. Ha elfelejtek valamit, hogy kezdõdik, akkor jelzi a box a képernyön. Kircsi. A felvétel és a müsor megállítás is frankon megy. A HD a Nat Geo-n nagyon szép, külön meglepetés volt hogy több müsor 5.1-es hanggal jön!!! Meglepödtem, de már csavartam is fel az erõsítõt. Az HBO HD még nagyon kezdetiben van. Lesz ez még jobb is sztem. A távirányító a gyenge pont nálam a Filipsz HD vinyosnál. De nem vészes.
1-2 mp de hozzá lehet szokni amugy a mediaboxomban 160 GB os vinyo van és a leírás szerint 30-60 óra anyag vehetõ fel vele.

w77d
csatornaváltásnál mennyi szünet van? vagy azért nem annyira zavaró?

Ma nálunk is beszerelték.Nincs boot idõ de egy picit furcsa hogy a csatornaváltás közt egy kis idõ van mire kapcsol.Hozzánk egy Thompson mediaboxot hoztak.

Van elsõ alkalommal egy setupja, aztán minden olyan, mint a normál tévénél. Nincs boot idõ. Legalábbis nálam nincs ilyen.

w77d
miért? ennek a boxnak be kell tölteni? nem olyan, hogy bekapcsolom a TV-t és azonnal megy??

Forrest Gump
Tegnap voltak nálam a szerelõk. Egy HD és egy sima mediaboxot kértem.(nem merevlemezest)
Van javulás a képminõségében, de mivel nálam elég jó volt az analog jel is, annyira nem esek hasra tõle.
A HD adások, jelen pillanatban az a 2 ( az eurosport még nem elérhetõ)nem vmi nagy szám. Alig jobbak a sima digitális adásnál, igaz az HBO-n elég régi filmek mentem mikor tesztelgettem. Talán ha vmi újabb mozi megy majd rajta, jobban kijön a különbség. A Natinal HD meg sajnos teljes egészében angol nyelvû, ez annak nem nyerõ aki nem érti jól a nyelvet. A képe viszont szép, bár egy picit többre számítottam.
A TV-ket nem árt újra beállítgatni, akár HD akár SD, elõ lehet még jobb képet csalogatni, ha van türelme az embernek az állítgatáshoz.
A sima SD tv-hez való nem merevlemezes Pace mediabox sztem elég gagyi, ma már elég nehezen állt fel. Hívtam is õket, de mire tudtam volna beszélni valakivel nagy nehezen magához tért.😄
A HD-és Philips az komolyabbnak, jobbnak tûnik. Merevlemezesem nincs, arról nem tudok nyilatkozni, de gondolom nem lehetnek rosszak.
Hát kb ennyi hirtelenjéban.
w77d
nah végülis megrendeltem a Silver movie csomagot+ 2 boxot 😊

remélem tényleg megéri, mert különben mérges leszek 😄

Skoda120L
Sziasztok

Anyit meg tud nekem valaki mondani hogyha nem HD-s csomagot rendelek akkor lessz-e a box hátulján HDMI-s vagy DVI-s Csatlakozás?

THX

Nincsenek már csodák... De vannak még Skodák...

A csatornák helyét médiaboxon valóban nem lehet átállítani.
Pharaoh
36 cm széles, 6 cm magas, 24 cm mély.

w77d
amúgy mekkora egy ilyen box? nagyon helyigényes??

Pharaoh
http://www.upc.hu/upc_tv/digital/keszulek

Igen, de attól függ milyen kell, a sima 750ft, a HD-s 1000ft, és amiben HDD-is van és tud felvenni az 1500Ft.

w77d
tehát nem a digi elõfizetés díját fizetem (7000ft) boxonként havonta, hanem csak 750ft/box??

Pharaoh
750Ft a plussz mediabox, de ha nem kell több, a többi TV-n tudod a régi analóg adásokat nézni.

w77d
akkor nem kell, a faszom fog 5X elõfizetni hogy minden tv-n menjen 😞

Ja, így igaz.

w77d
és gondolom több doboz meg több elõfizetéssel járna csak

Egy doboz - egy tévé.

A csatorna kiosztást - legjobb tudomásom szerint - valóban nem lehet változtatni. Én legalábbis nem találtam meg ennek a módját, pedg kerestem szorgosan.

De van Kedvencek-kategória, ott organizálhatod a sokat nézettcsatornákat.

A többire nem tudom a választ. 😊

w77d
sziasztok! Most a UPC nálunk több tv-re van osztva. A Digi tv-t is el tudjuk osztani több TV-re, vagy az csak egy TV-vel mûködik??

Pharaoh
Tehát, ha több TV van otthon, nem kell feltétlenûl plussz mediaboxot rendelni, mert jönnek az analóg adók is?

Pharaoh
A csatornák sorrendjét tényleg nem lehet válzottatni a mediaboxban?
A digitalis csatornák mellett jönnek az eddig analógok is, és van olyan ami analógon és digitalisan is jön?
Melyik az igaz? 3 hónap után megszünik az analóg családi/silver csomag, vagy csak a konverteres csomag szünik meg?

Skoda120L: Mi pl. a Gold csomaggal egy Thomson DCI62-es dobozt kaptunk, 160 gigás vinyóval.

A csatlakozás módja a sima tévénkhez nálunk SCART, és a kép valóban DVD-minõség így is. A doboz tudja a 16:9-et, tehát nem fogja széthúzni a képet.

Pharaoh: Ja, a digitális adást csak a dobozon keresztül élvezheted. A videós dolgot nem vágom, de felvenni a doboz vinyójára simán lehet úgy, hogy teljesen más csatornát nézel, és napokkal elõre akár több adást is felvételre programozhatsz.

A kimeneteket nem vágom, még nem néztem meg a doboz seggét, de ma majd sort kerítek erre is.

A médiabox-szal elvileg csak azt lehet felvenni, amit épp nézel. De lehet, hogy a videóra meg lehet tartani az analógot.
Pharaoh
Hi! Pár kérdés:
Digitális csatornát csak a médiaboxon keresztûl lehet akkor nézni? Felvenni videóval és mást nézni se lehet egy idõben, ha mind a kettõ digitális csatorna?

És hogy jol tudom-e akkor. Van rajta egy RF out kimenet, amin az analóg adás jön ki. és van egy scart kimenete a digitális csatornáknak, amit a videóba lehet dugni, ezért nem lehet egyszerre két digitális adász venni/nézni?

Skoda120L
Sziasztok

Az lenne a kérdésem hogyha megrendelem a digital silver movie csomagot ami nem hdtv-s akkor mijen boxot kapok?

Lessz rajta hdmi vagy dvi csatlakozás és dvd minõségû lessz a kép vagy sima rca/scart csatlakozón meg tovább a kép?

És a másik az hogy pl az HBO-t hogyan tudom rányomni a 16/9 es projektoromra hogy ne kelljen széthúzni a képet?

Nincsenek már csodák... De vannak még Skodák...

Elvileg nálunk tegnap jöttel volna de aztán valamiért nem értek ide.

Na, ennek a pozitív élménynek örülök. :-)

Én még csak ma este próbálkoztam az online rendeléssel, de nekem nem engedi.
Na, hozzánk ma este kötötték be, egy órája ment el a szerelõ. Kábé 10 perc volt a set-up, rohadt intelligens a cucc. Kép tényleg szebb, mint a szar (😄) kábeltv, nem csak marketing, hogy DVD-minõség, tényleg az.

Túl sok mindent még ne tudok mondani, mi a nem HDTV-s csomagra fizettünk elõ, mivel HDTV-nk még nincs. De az azalatti legtáposabb csomag, összes mozicsatornával, prénium adóval. 😊 Brutál, kissé szokatlan, hogy ertéel klubbot le lehet pauzálni, oszt gombnyomásra nézed tovább.

Játék menû kábé dísz funkció, amigás szint, és hát... De ne ez a lényege a szolgáltatásnak. Mûsorújság szintén brutál, több hangcsatorna korrekt.

Még ki kell tapasztalni a dolgot, de már most nagyon jó döntésnek érezzük a váltást.

Minket még fel se hívtak. A csomagokról és az árakról sem tudunk semmit. -.-"
Már engem is hívtak, hozzánk jöv. csütörtökön jönnek. A mi beszélgetésünk alatt nem csak hogy belezavarodott 'volna' a kishölgy, de meg is tette. Na mindegy.

"ha az analóg adás megszûnik akkort a második tv-n hogyan lesz adás?" -úgy, hogy analóg még marad a 'start' csomag tartalmával, amiben vagy 8 magyar adó lesz. Azt ne kérdezd, meddig. De ha pesti vagy, akkor talán az egész 'Családi' csomag marad.
Egyébként nem a médiaboxod lesz 9000, hanem a digital gold movie csomagod elõfizetési díja auguszustól (ebben benne van az elsõ médiabox bérleti díja is; vagyis ezt szokás 'ajándék' meg 'ingyen' szavakkal eladni). Az eredeti ár 10.000, ezek szerint lejön 10%, gondolom upc-s van a telótok meg a netetek is. Mondjuk lehet, h Pesten ezek a dolgok is eltérnek.
Lehetne a szlogen a káosz a köbön.Most hívtak.Hétfõn jönnek a médiaboxal.tehát megint újabb csomagok vannak és azok ki vannak írva a digital oldalra.
A telefonban a kishölgy szerintem maga is belezavarodott volna a mondandójába ha nem papírrol olvasta vola.Szóval állítólag a mediabox lesz nálunk rákötve az egyik tv re és ott mennifog a visszanézhetõ adás meg a HBO és a másik tv-n meg analóg adás lesz amin a hbo és a visszanézhetõ adás meg a többi extra nem lesz.Már nem akartam megkérdezni a hölgytõl de ha az analóg adás megszûnik akkort a második tv-n hogyan lesz adás? Remélem hátfõn a szerelõk tudni fognak mindent.Amugy a mediabox-ért 9000 Ft-t kell majd leszurkolni.

Mármint médiabox nélkül? Még nem hallottam...
Pontos csatornalista létezik már amúgy, mert áll 20al több adás foható majd?!
Engem most továbbengedett a upcdigital.hu, de onnan is visszautasított a upc.hu-ra. ^^"
Most hívott a nõ. Mivel a médiaboxot az av-n lehet fogni, így a videóval csak azt lehet majd felvenni, amire a médiabox állítva van, már amennyire a nõ eligazodott a technikai dolgokban. =>Nem tudsz külön csatornát nézni a tv-n, csak amit a videóval rögzítel.
Engem sem enged be.Pedig még 3-4 napja be tudtam lépni<#rinya>

Állítólag lehet felvenni videóval.Gondolom úgy fog mûködni hogy a bejövõ kábel rámegy a mediabox-ra majd a mediabox ból kijövõ kábelt kell a videóbemenetre kötni és a videókimenetrõl pedig be a tv be.
Minket ma hívott UPC az átálással kapcsolatban.Mondtuk hogy küldtünk mail-t a neten lévõ elírásra és azt monfták márt kijavították.Még nem néztem meg.De még ma megnézem.

Na, már fél hónap sincs, és még mindig semmi okos hír. Nekem a upcdigital.hu pillanatnyilag már semmit sem ír ki, csak a beléptetõ oldalt dobja ki újra. Engem még mindig a médiaboxok tartanak izgalomban. Általa a nem hd-s mûsorok minõsége is javul (pl lesz valódi 16:9-es arány)? Tudok majd felvenni a vidóval ugyanúgy?
banok
csak az HBO-sokat engedi be.

https://www.facebook.com/ferfiklubb/

Ha megvan még a szerzõdés akkort ott megvan minden adva amivel beléphetsz.Persze a számla is arra a névre jön.Próbálkozz.Elöbb-utóbb be tudsz majd lépni.

Anyukám az elõfizetõ, de nincs titulusa. :-) A harmadik nevét szerintem nem adta meg a UPC-nek, és hát avval együtt sem fogadja el. Egyszerûen sehogy.
De azért köszi a tanácsokat. :-)
Én simán bejutottam.Esetleg ha van titulosod vagy harmadik neved azt is írd be.

Az a poén, hogy beírom a nevet, az ügyfélszámot, és a számsort, de nem jutok be. "Nincs ilyen elõfizetõ". Érdekes.
Kaptunk levelet és az új digitális csomagokról és azt írják hogy Budapesten csak digitális adás lesz és még néhány nagyvárosban.
Nézzétek meg az új UPCDIGITAL honalot.Kaptok néhány választ.De persze újak is felmerülnek.
Vigyázzatok mert a neten lévõ megrendelési lista nem azonos a papíron kapott listával.