UPC Kábel - Digitális átállás

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

w77d
újraindulás után mindíg rossz idõt mutat, de aztán beállítja magát. Amíg ki volt kapcsolva, addig nem tudta az idõt mérni, ezért zavarodik meg.

Nálam olyan szokott lenni hogy a box teljesen kikapcsol majd mikort visszakapcsol akkort más idõt mutat mint amennyi valójában van.De 1 perc mulva mutatja a jó idõt.

Revenge is a dish best served cold --old proverb / A bosszú hidegen tálalva a legjobb --régi közmondás

Nálunk az óra fagy be idõnként, aztán magától újra mûxik. Kicseréltük a két boxot, és továbbra is abban a szobában fagy be; szóval elvileg nem a box a hibás. De akkor mi lehet? Ha a vezetékkel lenne gond, gondolom nem csak az óra vacakolna. Ha nem hagyja abba, hívom a upc-t (jaj de jó lesz, úgyis 'csak' 2x voltak kint eddig, csupán 3x beszéltünk telefonon és mindössze 3x voltam bent az ügyfélszolin).
Hasonló tapasztalat?
Nekem esténként többször is lefagy. Ráadásul pont a legjobb pillanatoknál. ^^ Õrületbe kerget.
Az elmult 2 hétben szinte megszünt a fagyás nálam erre mért 3 napja napi1 fagyás tuti van.

Revenge is a dish best served cold --old proverb / A bosszú hidegen tálalva a legjobb --régi közmondás

A beállitásokra oda kell figyelni.
Milyen STB-d van?
Nem az <#alien2>Nekem rossz csomagot csináltak upcnél 1hét utan vettem észre h hiányozik pár csatorna, de 10p alatt korigálták is.Amúgy fel akartam venni 1mûsort(Menekülés a légióba)beállítom erre nem vette fel mind1 beállítom a reggeli ismétlésre.... azt se de ma megnézhettem rokonoknál ott jól felvette.Ez viszont érdekes.

w77d
basszus egyre több a fagyás az egyik boxon, a nagy TV-nél (a másiknál sosincs semmi hiba). Lehet, hogy valami nem klappol az egyik box-al? vagy központi természetû a hiba?

Minden csoda három napig tart 😊

Neked, mint kívülállónak, mi a véleményed az intelligenciáról?

Lesznek meglepetések, azt garantálom!!!! 😊
Várjuk

ChaosTeam
Nah, bekötötték 😊

Eddig nagyon tetszik, pár nap múlva írok róla tapasztalatot is 😊
ChaosTeam
Nah elvileg holnap hozzánk is jönnek az UPC Digitallal és a 3 HDD-s médiaboxxal 😊
Az, hogy nagy kavarodás volt az egész dologba mert eredetileg mi nem hdmi-s csomagot rendeltünk és nem is olyat hoztak ki de a központba meg az volt írva h az van és ezért értették úgy hogy (mondtam, hogy ugyanolyat hozzanak ami van)szóval lényegében az egész dolog rossz volt de mo,stmár kijavitották ott is a dolgokat(és mellesleg amikor a 2.at hozták, a rosszat akkor rossz ugyfélszám stb kb az adatlapon 1 jo dolog nem volt a neven kívul)de elvileg holnap hozzák a jót és remélem nem lessz több tré😊

Nálam is 2 tv van de egyenlõre csak 1 mediabox al vagyok.Így még az analóg adás megy azon amelyiken nincs box.

Gabeszg nem vették észre hogy másikat vittek?Vagy hogy lehetséges ez?

Ma ismét szép telefonbeszélgetések upcval(szinte már megszokott)de kiderült, hogy ide nem azt a boxot hozták amit kellet volna és ez volt a félreértések alapja.

ChaosTeam
Minket ma hívtak fel, hogy át kell állni erre a Digitális csodára, és Bp-n már most át kell állni és év vége fele már nem lesz analóg adás.... ergo addig lehet a többi TV-t használni. Mivel 3 TV van és mindhármat rendszeresen használjuk, ezért rendeltünk hozzá +2 HDD-s Média box-ot és a sima Gold csomagot rendeltük meg, se HD se Movie pack....

Elvileg jövõ héten hétfõn jönnek majd ki beszerelni, kíváncsi leszek, hogy hozzák-e a telefonon megbeszélt 3 dobozt illetve minden mást, ahogy kértük.

Nekem mondjuk a netem se és a telefon se UPC-s és nem is köttetjük be, a telefont a szüleim nem akarják lecserélni - bár olcsóbb lenne - a netet meg nem cserélhetem le a jelenlegi hûségnyilatkozat miatt, bár lehet megtenném, mert a mostani net az elmúlt hetekben elég sokat xarakodott....
Amúgy kb 2-3hete van nem 2napja(de ha 2napja lenne akkor is jónak kéne lennie)azóta kijött egy szerelõ és az állandó rossz adásokat(kb 4-5)megcsinálta szóval most nyugi van.

w77d
aham, akkor a másik szobában éppen frissít 😊 azthittem már hogy elromlott

mozesapo
Akkor frissít, mikor a telefon ikon mellett elkezd villogni a zöld led a boxon.

Jah, persze talán nem mindegyik így csinálja, nekünk a Pace van.
Elvileg akkor frissít, amikor eltûnik az óra, asszem elõször piros led világít, aztán mind a 3 led, egy rövid ideig 00:00-t mutat az óra, végül visszaáll normálba. Vhol a tájékoztatóban írták, hogy ez a frissítés. A fagyás az volt, hogy eltûnt az óra, piros led világít, és nem folytatta, hanem úgy maradt vagy egy órára 😊
w77d
nah ilyen volt nálam ma reggel!

Hogyan vetted észre hogy frissítik?Nálam egyszer simán kikapcsolt.Ment a box majd hirtelen kikapcsolt akkort világított a piros lámpa majd az is eltünt és teljesen kikapcsolt.

Van olyan vkinek, hogy megáll az óra a mboxon? A tesómén elõfordult 2x-3x... Az enyém meg egyszer befagyott frissítés közben.
Akép márt nem esik szét annyizor mint eleinte szóval javul.Ateletext az még eléggé lassú

w77d
elsõ negatív élményem: ma reggel nem kapcsolt be a box, csak újraindítás után. Kis kellemetlenség, nem meghatározó, de remélem nem lesz gyakori.

Forrest Gump
Azt hiszem úgy korrekt, ha én is leírom: 1-2 napja teljesen megszüntek a fagyások, teletext is rendben. Hála az égnek,úgy tünik valóban csak a kezdeti nehézségek miatt volt keserû a szám íze.
Ha marad ez az állapot, 10/9 a tízes skálán a szolgáltatás.
Üdv!
Nekem elõször nagyon rossz tapasztalataim voltak. Elõszöris csak egy boxot hoztak, és szerintük a netes megrendelésnél külön fel kellett volna tüntetni, hogy kérünk mégegyet. Hát nem rémlik, hogy bárhol fel lehetett volna tüntetni ilyesmit. Aztán kihúztak mindent, és a másik tévéhez rosszul dugták be az analógot, szemcsés lett. Végülis apukám helyretett mindent.
Az elsõ héten a médiabox sokat rendetlenkedett, de mostmár minden rendben van.

Szóval az elsõ borzalmak után nagyon is jó. XD
w77d
én sem bambulom egész nap, de jó érzés, hogy amikor bekapcsolom akkor egy kis képzavar sincsen, totál tiszta a kép 😊

én meg megvárom amig végre érdemes megrendelni és minden flottul müködik addig felesleges...van jobb dolgom mint a tv-t egész nap bambulni...
w77d
szerintem is teljesen korrekt a UPC digitális tv. én eddíg csak pozitív élményrõl tudok beszámolni

Nem kellene két nap után 1bõl anyázni.Egy kis megértés nem ártana. De hát nem vagyunk egyformák. Nálam 3 STB megy, az elsõ héten voltak hibák bõven, betelefonáltam és frissítettek egy párat központilag. Láss csodát eltüntek a problémák. Minden megy tökéletesen. Türelem rozsát terem. Digiröl csak annyit, hogy nem véletlen olyan olcsó. Vannak forumok ahol a digi szerelök beszélgetnek. Na azt érdemes elolvasni.

Hát igen még mindig káosz van náluk<#mf2>

Amugy a digi tv vel is gond van.Elég sokat foglalkozott vele a Tv ügyvédje is.

A médiaboxot tedd a 999 oldalra és teszteld.

w77d
hála a jó istennek eddig én még nem tapasztaltam ilyen problémákat, remélen nem is jönnek elõ...

Ja és megjegyezném, hogy a képminõség hangyaf/sznyival jobb megállitás felvevés poén(erre találták amúgy ki a dvd írót szal ez a része fölösleges)de nálunk is pl teletex siralmas 1év mire megtalálja dolgokat (láttam írták de nálunk is pl m1 ami tré és faterom csak azt szokta nézni )na mind1 egy kis off is : chello 10megáson voltam 20asra akartam aláirás 1év(persze aki 3-4éve itt van annak drágábbat adnak mint az újnak ....na mind1 az még)de hogy "2óra alatt már akkor a duplája lessz vhogy nem stimmelt ezért ismét bátorkodtam felhívni az üfszolgálatot és kb ien 3-4nap után már használni is tudtam a valódi sebességet.

NA AKKOR a kurva anyját a UPC nek leírom persze, hogy miért:

1. Kihozzák az elsõ mediaboxot (thomson) felvevõs áll no hûségnyilatkozat és nincs bekotési díj
2. Szar a kép szétesik sokszor felhivjuk huzzuk ki rakjuk vissza(kb értelme annyi h gyujtsak rá)
3. mondtuk h havi 20e ért már igazán a hangerõt is beállithatták vna meg egyéb szarokat itt hamár itt volt a csávó de mi hiszékenyen gondoltuk h azt is megcsin nem nekunk kell szarakodni
4.Modnom nekik hozzanak még 1et másik szobába is kell azt mondtam hogy UGYANOLYAT AMI MÁR ITT VAN erre! hoznak egy hds philipset(philips=thomson???!!!)és 10e bekötési díjat kérnek a thomnsonra meg erre is majd(mi a fasz?) csak a hd sekre kellene
5. felhivtam oket (elozoleg napokig kellet várni h ujat kérjunk amikor az elsõt meghozták hogy lezárják a munkalapot most is ez van elvileg metr rosszat hoztak ki(az hagyján hogy olyan ugyfélszámmal hozták ki ami nem is létezik és nem 1mediabox van itt állitolag 2(mondtam nekik h igazábol 10 van ....) de ma már 5adó nem h néha szétcsúszik hanem folyamatosan olyan mint amikor szétcsúszott(animal planet vh1 stb...)
Hát akkor ezek után drága fórumtársak vonjátok le amit le kell én nekem meg van az az erõs ma is tanultunk kyle érzésem és igen kapják be megint.Irány digi tv(ha az is szar azt is megírom mert nem rkelámozni akarom azt)

Hozzánk is bekötötték, csak még nem volt idõm megírni. A teletext nagyon rossz, fõleg az m1-en. Tippmixnek betesz (tesó a nagy focifan). De analógon ugyanolyan, mint volt.
Akadások vannak, de remélem, hogy ez javul. Amit ma vettem észre, és nagyon pozitív élmény, hogy a BBC Prime-on van magyar felirat. Nyelvtanuláshoz szerintem kiváló.
w77d
a teletext nálam egyértelmûen gyorsult az analóg óta. 5-10 mp alatt behoz mindent

Akkort holnap írhatsz egy beszámolót hogy hogyan teszik<#gun>

Nálatok a teletext milyen?Nálam néha 2-3 perc alat hoz be egy oldalt illetve 2-3 perc mire a második oldalára megy.De ha az analog adásnál nézem a teletext akkort ott minden jól megy.Nálatok?

w77d
nah most ment el a UPC-s srác, most barátkozok a cuccal. eddig tetszik 😄

Magátol helyreáll kb 10 mp alatt.

w77d
na holnap kötik be a cuccot.
tényleg ennyia probléma vele?? ilyen kép széteséseknél mit csináltok? vagy magától helyreáll??

Gondolom azt is észrevettétek hogy késik a kép és a hang a sima adáshoz kéest.Gondolom a digitalizálás miatt.
Amugy a kép szétesése engem is baromira tud zavarni.

Forrest Gump
Elég sok a fagyás nálam is, jó lenne ha csinálnának ezzel vmit.
Sportközvetítés alatt baromi zavaró, meg úgy egyáltalán.
Nekünk péntek óta van mezei boxos változat. Kicsit valóban furcsa a csatornák közti lassabb váltás, de ezt úgy szoktam kiküszöbölni, hogy az "ok" gombot megnyomva végigrohanok a kedvenc csatornák mûsorújságján, és ha valamelyik érdekel rányomok, így nem kell várakozni minden egyes léptetésnél.
Néha viszont feltûnt, hogy másodpercekre megfagy a kép és a hang is, remélem ez csak kezdeti probléma.

Neked, mint kívülállónak, mi a véleményed az intelligenciáról?

A kép nálam is szétesett ma 2 alkalommal is😞

Megoldódott!!!
Igen csak akkor látható, ha a mediaboxra vagy hangolva.

Viszont ma nem megy át a jel a HDMI csatin. Csak Scarton.😞